Autem do Chorvatska?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

07.05.02  16:49

« Re: Černá Hora kdo jede v půlce června?

Nevim, ty názvy Stoja a Stupice mi nějak splývají... Co máš Ruprechte za auto?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.02  16:48

Jestli se nepletu, tak kemping Stoja jsem 2x během těch let co tam jezdil navštívil, ale jen tak na vejlet z Banjole. Je to takovej kemp s hrozně hustejma temnejma stromama, s kamenitou pláží vypadající jak na Sahaře s takovým výčnělkem zapráskaným karavanama??? To byl alespoň můj letmej postřeh z tohodle kempu, nejmenuje se to Stupice?
    Banjole je mrňavá vesnička kousek pod Pulou - směr Premantura.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.02  15:17

Okolí Splitu - se není čemu divit, doporučuji podívat se na starší číslo časopisu Test (zkusím to doma vyhledat), kde vyšla mapka celého středozemního pobřeží od Španělska až po Albanii. Jsou tam zaznačeny veškeré chemičky, atomovky, rafinérie, přístavy, barevně je vyznačeno znečištění, řasy atd. V Chorvatsku je na tom bídně vrch Istrie k Terstu, katastrofa je Rijeka a pak nic moc každé velké město jižněji, Split jako velký přístav a základna vojenského loďstva nevyjímaje. Stačí jet však 100 km jižněji od Splitu a nemůžeš to absolutně srovnat se špinavou Istrii. Nemyslím tím však letoviska jako Makarska a podobná cestovkami vyhledávaná místa. Každopádně je však Chorvatsko nesrovnatelně čistější než "vyhlášená" francouzská a italská riviéra, kde se střídají stoky s chemičkami a přístavy.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.02  11:06

Diky Zadku. No tak tos me potesil, nejradsi bych stavel sam, kdyz vidim ty "profiky" ze stavebnich firem. Strasne by mne to bavilo, treba z porobetonu, takovy Lego pro dospely. Jenze kdo by za mne makal v praci, ze.
    No diky za tip, Istrii jsem uz celkem projezdil, pokazdy nekam jinam (Porec, Vrsar, Pula). Okoli Splitu fakt nic moc. Taky bych jel letos i dvakrat, kdyz dovolena a penize daj. Diky za tip, musim kouknout do mapy kde to Bandole je, v Pule jsme byli zatim jen v kempu Stoja, celkem velikej na takovym poloostrove, no nebylo to spatny ale tech lidi ... Jo taky bych jel autem kamkoliv, jenze by to chtelo neco vetsiho a klepace.
  • 00 Reagovat !

foto

07.05.02  08:26

« Cesta na Korculu

Kto uz bol na Korculi? Aky trajekt je dobre pouzit? Caka sa? Da sa trajekt bookovat? Kolko cesta na ostrov asi trva a kade ste sli? A co ste na Korculi videli zaujimave a pekne?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.02  08:19

Ano, Banjole je fajn. Zadna masovka jak v Medulinu, klid. Voda je cistejsi a vylet na Kamenjak stoji za to (nejenom jeskyne Kolumbarica). Romantika pur.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.05.02  16:34

Ruprecht: Co se týká stavby tak stavím na klíč a stojí to za velký hnědý... Skluz stavby už větší než půl roku, penále bez šance, kvalitu a všechno abych hlídal a nejlépe nad nima stál jak kontrolor!!!
    Na jihu jsem byl u Splitu před 2 lety a moc mě to neuchvátilo. Jezdím už mnoho let na Istrii - úplně dolu pod město Pula, obec Banjole, kemp Indie, tam to máme fakt celkem rádi. Je to sice velkej, ale rozlehlej kemp a vždycky si tam najdem místečko stranou od lidí a máme téměř 100% soukromí. Navíc jsou kousíček od pobřeží 2 ostrovy po kterejch děláme vždycky objevný vejlety.... Dá se jezdit na vejlety do Puly, do Rovinje a jiné. Navíc je to fakt blízko. Když vyrážíme z Prahy v 5 ráno, ve 4 odpoledne už stavíme stan - což považuju za velmi cenný!!! Jinak autem cestuju rád i daleko, byl jsem autem i v Řecku, pak 4x ve Španělsku, Istrie mi nějak přirostla k srdci, když mám náladu, jedu tam 2x v jedný sezóně, což teda letos asi těžko...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.05.02  14:29

Jo a kdyz mluvis o te Istrii, mas tam nejaky dobry tip, aby to nebylo samy Cech a jak na Vaclavaku. Taky me to asi ceka letos tam. V loni jsme jeli na Murter do Tisna a nic moc. Chtelo by to az dolu k Dubrovniku, jenze nejsou chechtaky, cas a ani poradny auto. Vsechno vyzere ten pozemek. Tak to bude "zase" Istrie, ...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.05.02  14:26

Ahoj Zadku, snad si nestavel? Ja bych taky rad sel do neceho podobnyho, uz jsem koupil pozemek, tak bych se rad zeptal jak to slo (material, atd.). Abych vedel co mne ceka :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

02.05.02  07:14

Tak to nezávidím. Uklízet na staveništi není žádný med. Zase na druhou stranu jít do nového nebo rekonstruovaného není špatný. Škoda, že nemůžeš jet dál.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.04.02  15:18

Já si dám letos asi zase repeté Istrie, protože jestli vůbec někam pojedu, tak jenom s bídou na tejden. Zhruba za měsíc budu mít předanej holobyt v baráku s neoplocenou zahradou, všude jen rozrytá hlína.... Ježišmarja, to bude ještě práce a peněz!!!
  • 00 Reagovat !

foto

30.04.02  13:01

« Černá Hora kdo jede v půlce června?

Nejede někdo z vás v půlce června do Černé Hory? Nechce se někdo přidat? residents@centrum.cz
  • 00 Reagovat !

foto

23.04.02  19:08

« Chorvatsko - jih

Já jezdím přez Rakousko, přeci jenom to mám ze západu čech nejblíž. Z Linze se prakticky pořád jede rychle po dálnici, přez Slovinsko je to taky O.K. a těch posledních pár kiláků do Rijeky nestojí za řeč. Pokud můžu, tak se stavím vyspat na Krku (je fajn si z Čech zajistit tak na dvě noci privát a dobře se vyspat na cestu na jih).
    Onehdá jsem se vracel přez Istrii, Itálii přez Brenner (se zastávkou v Cortině) směrem na Mnichov - a večer jsem byl doma. A to rozhodně nevstávám v 6h. Ale 320i jelo v Německu parádně...
    Letos počítám s tím, že pojedu opět Rakousko, ale ne na Krk, ale vnitrozemím přez Plitvice a pak dolů do Splitu.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.02  12:52

« Re: chorvatsko juh

co se týká lokality i pro děcka ( písek, borovice, pozvolný vstup a v červnu klid) můžu doporučit Orebič s písčitou plážičkou Trstenica.
  • 00 Reagovat !

foto

20.04.02  12:49

« cesta přes BIH

Když jsme byli asi před třema letama na jihu Chorvatska, tak jsme to zpátky střihli přes celou Bosnu z jihu na sever, v domění, že si to zkrátíme. Cesta to byla krásná (jelo se údolím Vrbacu a přes Mostar), ale když jsme chtěli do Chorvatska, tak jsme zjistili, že hraniční mosty na severu jsou všechny zbořený, takže jsme jeli podél hranic asi 150 km, než konečně 5. přechod fungoval. Mimochodem - měl jsem nejčerstvější mapu Chorvatska, ale zmínka o tom, že by to bylo neprůjezdný tam samože nebyla.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.02  13:34

Maďarská je kratší, ale pomalejší a Rakouská přesně naopak. Raději přes Rakousko.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.02  07:46

A máš tam nějakej oblíbenej kempík nebo privat?? Omiš nebo okolí se mi zdá celkem vyhovující, na Istrii už znám každej kámen...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.02  20:38

Jestli jezdíš pravidelně,tak poraď.Která cesta je lepší,maďarská nebo rakouská.Dík
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.02  20:09

Já se poměrně pravidelně vracím do Omiše, což sice není úplně na jihu, ale k Istrii to má dost daleko. Vlejvá se tam do moře čistá řeka, takže pláře jsou tam písčité a hrozně pozvolné. Fakt ideální pro děti. Nějak porost by se tam taky našel. A pro výlety do okolií taky bezva. Kousek do Splitu, Trogiru. Pro silný povahy se dá zase jet k Makarský na Sveti Jure (z nuly na 1700 m n.m.) po dost drsný silničce.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.02  08:40

« Re: Chorvatsko

Taky ten pokles výkonu u bavoru asi nebude tak znatelný jako z 75 koníků u sierry v kombíku na cca 50.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…