Autem do Chorvatska?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Cesta do Chorfvatska
Ja osobne mam nejradeji cestu Praha-Ceske Budejovice-Linz-Klagenfurt-Ljubljana a hura dolu na Istrii. Nejde ani tak o to ze je to o neco kratsi, ale zase pomalejsi (neni tam furt dalnice), ale o to ze mam rad taky hory. A kdyz prijizdim kdyz se rozedniva do Alp, tak to je parada. Navic ta trasa neni tak moc frekventovana, veprouni prece jen radeji dalnici. Navic jsem si u Vidne uz nekolikrat strasne nabehl co se tyce vikendove nebo ranni spicky. Ale to uz jsem tu nekde psal ... Zrovna tak dobra je lahudka na usek cca 10km dalnice v Chorvatsku, fronta za mytny delsi nez ten usek :-o -
« Re: Cesta do Chorfvatska
Těch čerpaček pár po cestě najdeš. Při cestě jsou ve Varaždinu, chvilku bloudění pak vyžadovalo nalezení čerpačky v Zagrebu, touto dobou bude jistě dostavěná čerpačka v Makarské, dál na jih je to horší, tam bezpečně vím o čerpačce v Dubrovníku - je schována v zálivu v zatáčce při bývalé hlavní cestě na Černou Horu (nesmíš jet přes nový most, pokud je teda už hotový) a pak je schována i v plynárně ve městě Metkovič. -
« Re: Černá Hora kdo jede v půlce června? to Ruprecht
No jo, Bawor je * a s nim zainvestovanejch asi 180.000,-!!! Byl v plný náloži, na elektronech s dvojitou elektronickou klimatizací....
Tak mám zase toho staršího 524TD, máma má taky jednoho, takže proháníme v rodině 2 ty samý kousky. Akorát já mám manuála a ona automata. Jsou to sice starý herky, ale zase máme celkem špičkový kousky ve srovnání s tím co jezdí po silnicích...
už jsem tam byl celkem asi 12-15x, to už nedopočítám, ale jako nejlepší odzkoušenou cestu na Istrii doporučuju při cestě z Prahy takto:
Praha, Brno, Vídeň (hlavně ne přes Znojmo-to je hnus), Graz, Maribor, Ljubljana, Rijeka, odtamtud tunelem smer Pula. Cesta z Prahy trvá, pokud nechytíš nějakou zácpu nebo extrémní provoz, při pohohodový jízdě tak asi 12 hodin. Je to asi 900km. -
« Re: dálniční známka do Rakouska
To ses dočetl pěknou kravinu. Platí od kdy si ji necháš označit platností na dobu 10 dní. To znamená, že třeba od úterka + 10 dní...
Jo, letos se můj Bawor na trase Chorvatsko - Praha projede. Rodičovstvo se tam chystá taky a budou si půjčovat moje auto, takže si dá letos auto repeté, to je pohoda, aspoň si bude už pamatovat cestu a nebudu se muset vůbec věnovat řízení.:-) -
« Re: Černá Hora kdo jede v půlce června? to Ruprecht
Ouplně jsem přehlídnul konec tvýho mailu před pár dny, jo, já mám Bavora 524TD. Je to celkem příjemný auto, spotřeba kolem 8 litrů. Na údržbu je to asi dražší než AXko, ale taky nic moc drastickýho, mám ten starší model E28 co se dělal '83 - '88. Toho novějšího už jsem měl taky, ale byl odcizen...! -
« Re: Černá Hora kdo jede v půlce června?
Jo je fakt dobrej, zrejme Chorvati pochopili vyznam Internetu :-) No s tema apartmanama, nic jineho nam nezbyva, pac nemame takove kempove nadobicko jako jsi popisoval, cetl jsem to (plnej Bavor). Neni to taky spatny, proste o nic se nestaram, nekam vzdycky prijedu, najdu Turisticnoje biro nebo Zimmer Frei a je to doma ... -
-
« Re: Černá Hora kdo jede v půlce června?
Tak to jsem rád, že se odkaz ode mě líbil, to se mi podařilo vyštrachat na nějakým chorvatským vyhledávači. Měl jsem z toho objevu tenkrát velikou radost! Myslím, že co se týká apartmánů nebude v Banjole myslím nouze, je jich tam spoustu a spoustu, nikdy jsem se o to ale nezajímal. My jsme zvyklí na náš kempový luxus... někde už jsem to psal, co všechno s sebou vozíme, je to skoro jako v hotelu:-)))
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!