Autem do Chorvatska?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Chorvatsko,Itálie.
Zadek534-Děkuji za Tvůj názor,nějak se nemohu rozhodnout.Ráno bych odjel z Bolu a na objed jsem na Plítvičkách.Po cestě někde přespím a potom buď Záhřeb nebo Budapešť?No uvidíme.Už sedm let pracuji v zahraničí(Kazachstán) a na dovolené jsem byl jen jednou(Bulharsko-letecky,ale super).Teď si to chci vynahradit a samozřejmě taky rodině! -
« Re: Chorvatsko,Itálie.
Tan: Vím, že ses ptal Ruprechta, ale pokud ti já mohu doporučit, cesta přes vnitrozemí není nic hroznýho, pokud nechytneš nějakou nejstrašnější variantu dopravní zácpy... A výlet na Plitvice - to je fakt něco úchvatnýho co mohu jenom doporučit, byl jsem tam 2x a klidně bych šel znovu, stojí to rozhodně za to, za pizzu bych neměnil. Nejlepší je to brzo po ránu, když tam je málo lidí, proto doporučuju přespat někde poblíž, je tam několik kempů. -
« Chorvatsko,Itálie.
Ahoj ruprecht,díky za vyčerpávající informace.Nemohu se rozhodnout Itálie nebo vnitrozemí Chorvatska. Čtrnáct dní sluníčka na Bolu by mělo stačit.
V Itálii by to bylo nějaké město jako Benátky,Udine nebo něco podobného,nevím?A nebo ty Plítvičky?Auto budu mít na naftu.Ruprecht tak řekni pizza nebo příroda?Kam řekneš,tam pojedu.
-
« Re: Chorvatsko,Itálie
Tan: tak tohle uz jsem absolvoval, je to pohoda. Vezmes to po pobrezi do Italie a je to pohoda. Doporucuji mimo spicku. Pozor na Italske dalnice, jsou placene, usek od Rijeky na "bibione" cca 8tis lir. Taky bacha na benal, je v Italii dost drahej, takze nasosat ve Slovinsku. V SLO i HR se da dost casto platit rovnou marenama, resp. EUR, ale dost te voberou na kurzu, takze je lepsi vymenit a platit mistni menou. Za zbytek si pak muzes koupit zvejkacky. Jet do Italie osobne doporucuju, pac je to tam ulne jine, piscite plaze, zivo, pizza atd. Zas to more je tam ale proti HR kanal :-(. Jestli jsi vsak nebyl nikdy ani v I ani v HR, tak jednoznacne doporucuji vylet na Plitivce, Lim Fjord, Krka vodopady a souostrovi Koranti. Nejlepe vylet lodi s dostatkem rakije a pecenou rybou. Takze zustava na vyber pizza a rusno versus priroda :-))) -
« Re: Cesta do Chorfvatska
zadek: jo je to tak. Jednou jsem dal vejlet z Puly na Plitvice a tech cca 300km jsem jel pres 7 hodin a pripadlo mi to horsi nez do Prahy :-( Ta rafinerka je sqela hlavne v noci ... Tunel se jmenuje Ucka a je fakt ze za tech 10 nebo 20 kun to asi stoji. Ta silnice je uplne nova, vede zase vnitrozemim, je to rychlovka. Pobrezi je zase hezci, ale ten provoz. -
« Chorvatsko,Itálie
Zdar všichni,jak jsem psal již dříve jedu do Chorvatska(ostrov Brač)poprvé a tak mě napadlo si zajet na zpáteční cestě do Itálie!Je to hovadina,nebo mám raději zajet někam jinam?Záhřeb,Plítvická jezera,Budapešť atd.?Já pracuji v zahraničí a dovolená je pro mě vzácnost a aspoň bych zajel to nové auto!Dík a všem Vám přeji příjemnou dovolenou. -
rbaron: jo 126p, ty pamatuju z Polska jeste z dob komunismu. Polska dalnice, odstavny pruh z pisku, kravy neprivazany u patniku a do toho polaci se 126p, plna neplna, otvreny vyka od motoru aby to neuvarili, jednomu to jede o pet vic nez tomu predjizdenemu a uz jeli ... -
Ten záliv a vůbec celý to pobřeží od Rijeky se teď nemusí projíždět - to bylo vždycky hrozný. Teď je postavená nová rychlostní silnice z Rijeky směrem na Pulu a Rovinj a je to paráda!!! Nejdřív se ale jede placeným tunelem, asi za 10 Kun z Rijeky. Dál je to zatím zadáčo, ale vloni už se mi zdálo, že tam chystaj nějaký turnikety na placení!!! -
to ruprecht: Znám horší kamikaze. Chorvatský Fiat 126p v serpentýnách po úbočí těch hor předjíždějící. V klidu, s cigárkem za roh skály. Nechápu. Ty hory budeš znát. Jedeš tam pod takovou obrovskou rourou, stoupající z údolí s přehradou. Myslím, že je to někde Obrovac-Benkovac či co :o) Už jsem tam dlouho nebyl. Jezdili jsme tam ještě s našima asi šest let. Ta cesta od nás z Č.Budějovic až do Rijeky byla už jak cesta do práce :o) Vždycky jsme jezdili přes noc a když se objížděl záliv v Rijece, vždycky když se vyjíždělo na kopec, tak tam šlehal plamen z rafinerie a osvětloval celou oblohu... už z toho mám jen takový útržky, blábolím :o) -
Joo loni jsem v ty Vidni zkysnul pres hodinu. A to jen diky tomu ze jsem z dalnice 20km pred Vidni sjel (ztratil jsem nervy) a jel jsem rovnou za nosem smerem severozapad a bylo mi jedno kudy. Nakonec jsem to trefil pres centrum a slo to. Tata ktery jel o chvili za mnou tam zabredl na tri hodiny :-( -
Ted nevim ktery tunel myslis, mezi Salzburkem a Lienzem o zadnym nevim, pak jsou dva ze Salzburgu na Villach (jeden nedavno vyhorel) ty jsou mastny. Tenhle je stejnej mezi Linzem a Grazem na nedostaveny dalnici. Pak je ta odbocka na rychlostku pres Judenburg. Me ten Loiblpass nikdy neprisel tak hroznej, hezky hory, priroda. Mozna je to tim ze jsem nikdy nejel jinudy (pres placeny tunel do Jesenice). Ta trasa pres Viden je fakt dost rychlejsi, zvlaste kdyz valis pres 130. Jen nesmis chytit tu spicku ve Vidni. Horsi je pak relativne draha dalnice ve Slovinsku, pripadala mi drazsi nez cela znamka pro Rakousko. Zase na druhou stranu s tim Slovinci docela pohnuli a staveji co to da. Narozdil od naseho statniho RSD :-( -
Faudy: jo mas pravdu, taky se rad kocham. Jen bych nerad dopadl jak Hrusinskej ve Vesnicce :-) Tuhle trasu jsem uz chtel taky zkusit, jaka je tam silnice? Ty dalnice mne fakt neberou a rizeni mne bavi :-))) Jses taky takovy kamikatze na motorce jak potkavam v tech serpentynach v Rakousku a nebo pohodar na chopperu :-o -
Ten tunel mezi Salzburkem a Klagenfurtem je fakt mastnej, taky muzu vrele doporucit ho objet, stoupani a klesani se nebojte, nic to neni, je to zdrzeni max. na 3/4 hodiny, ani ne a stoji za to. Je to fakt parada!!!
Tuhletu trasu jsem jel uz asi 8x, ale posledni dobou jsem si oblibil fakt pres tu Viden, je to mnohem rychlejsi. Nejvetsi vopruz je pak jet pres Slovinsko pres hory kolem ty reky... Je to sice krasny, ale trva to dlouho, navic jsem to videl uz mockrat, mockrat jsem tam za bukem prespal na sikovnejch misteckach kolem silnice...
Doporucuju koupel v tyhle rece na nakym hezkym miste, to taky nema chybu - kdyz clovek vyleze z rozhicovanyho auta.
Pres tu Viden je to ale fakt mnohem rychlejsi a navic mi to pripada po lepsich silnicich i bezpecnejsi! -
V nedeli jsem z Chorvatska prijel, dalnici jsem v Rakousku i Chorvatsku videl jen z dalky, pekne jsem se svezl...
Ale na motorce :o]
Kdyz specham, jedu pres Dvoriste - Enns - Steyr - Admont - Liezen - Hohentauern - Villach - Bovec - N.Gorizia - Istrie. Od cesky hranice do Umagu asi za 12-14 hodin, pekne za svetla, kochacka. -
Tunely beru, ale jen ty neplacene. Jsem totiz kolenovrt a nemam rad veprouny :-))) Takze z Linze jedu po dalnici a pred tunelem pod Pyhrnpass uhnu na mestecko Liezen a tunel objedu. Zajizdka cca 10km a -140ATS. Co se tyka obtiznosti te zajizdky je to k smichu (1. trida). Navic tam davame svou tradicni snidani, hezke odpocivadlo (chce to ale mapu). Dal za Liezenem se napojim zpet na dalnici a jedu dokud neuhnu na rychlostni komunikaci (v podstate dalnice) nebo 1.trida a mastim to smerem na Judenburg a dal na Klagenfurt. Na Judenburg jsem to jednou vzal zkratkou po rakouske dvojce (za Liezenem na Trieben), ale nestalo to za to, je to sice kratsi, ale ta stoupani uz jsou hustsi, provoz vetsi, proste nebrat. No a z Klagenfurtu zadna Jesenice (tam je to take placene) ale nahoru na Loiblpass. To uz je hustsi, ale co jsem takhle zkousel v rakousku zdaleka ne nejhorsi. Stoupani je tam tusim kolem 12-14%. Ted tam ale udelali novy koberecek a je to fajn. Hranice se Slovinskem je hned za tunelem (zadara). No a pak uz klasika Ljubljana - Istrie po dalnici ve Slovinsku. Ono to chce poradnou mapu a vedet kde je co placeny, obcas nechapu ze nektery ty tunely vubec prosperujou, specielne ten pod Pyhrnpassem. Cesta do Harrachova je horsi :-)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!