Autem do Chorvatska?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 25.05.02 14:06
« Re: Chorvatsko,Itálie.
já jedu zase letos do Itálie, již třetí rok za sebou (tentokrát do Brancaleone - úplně dole). Nevím co máte proti moři. Pokud jedu až dolů na jih tak se moři nedá nic vytknout. Je jasné že písečné pláže sebou nesou trošku "zakalenější" vodu, ale to je vše...
Poďme si pokecat taky trošku o jiné destinaci než je chorvatsko. Ahoj LN -
« Chorvatsko.
Ruprecht,zadek534-Ještě jednou dík za rady.I na idnesu se začalo dobře diskutovat o cestě do Chorvatska,než to nějakej chudák posral(omlouvám se).Jestli můžu poprosit o poslední radu,tak by mě zajímalo jak se vyvarovat kolonám.Jak naschvál moje čtrnáctidenní dovolená začíná v sobotu ve dvanáct.Takže bych měl vyjet v pátek večer a to asi bude největší nával.I když pojedu svojim novým autem(VW Passat TDI)někde ve frontě se mi stát nechce.Dík a možná se tam někde potkáme(v tomto roce má do Chorvatska namířeno milion čechů) -
jo zadku presne proto do HR jezdim. Je fakt ze dole na jihu HR se taky uz da najit misty pisek a voda je furt pruzracna. Navic ma lecive ucinky. Italie je proti tomu fakt stoka. Zase ty siroky plaze a ruch kolem taky ma neco do sebe. Je to proste neco uplne jinyho. To koloseum v Pule me taky zklamalo, zvenku je naprosto super, jedno z nejzachovalejsich v Evrope, vevnitr je to ale bida. Mozna tak nejakej kocert (a ze je tam delaj), muze to mit docela dobrou akustiku :-) -
To koloseum v Pule je sice moc hezká dominanta města, je krásná na fotkách a na pohlednicích, ale byl jsem uvnitř celkem zklamanej. Hezčí je to fakt zvenčí...
Já hlavně obdivuju na Chorvatsku a při koupání ten relativní klid proti třeba Itálii. Nesnáším ty široký pláže, kde se ani nemůžeš pomalu dostat přes všechny ty lidi do vody. V Chorvatsku se mi líbí průzračná voda, která nikdy není, tam kde je písek. -
« Re: Cesta do Chorfvatska
Zadek&rbaron: tak tak, Krka je super. Koupacka ve sladke vode sqela, skok z vodopadu jsem neabsolvoval pro nadbytek plavciku v okoli. Nejak me tam nechteli pustit :-( Abych pravdu rek, nejsem ani zas takovy kamikatze. Valka je svinsvo, holt jizani maji trochu horky hlavy. Oni se tam mleli odjakziva. Nema cenu politizovat, tech obycejnych lidi na obou stranach je mi tam lito. Rozmydleny vesnice v okoli Krky, zaminovany pole, fakt magori. -
Tan: neni zac. Je to fakt tezky rozhodnuti. Chorvatsko ma naprosto odlisne pobrezi, super prirodu (Plitvice, Krka, ...). Zalezi kolik dnu mas dovolenou. Italie zase nabizi piscite plaze (dobre pro deti - pozvolny vstup do more), paradoxne nizsi ceny nez HR a to o dost, cestovni ruch, pizzu, kulturu (Benatky, San Marino). V Chorvatsku koloseum v Pule. Cili mas to fakt tezky, neda se to vse za jednu dovolenou stihnout :-(. Budes muset min pracovat a vic si uzivat, nebo ject jeste jednou :-) Makaroni jsou proste neco uplne jinyho nez Yuga. -
to ruprecht: Krka jsou taky skvělý, navíc se tam dá koupat a já tam lámal šipky z toho širokýho vodopádu a potkal tam svojí učitelku Němčiny, krávu jednu mečivou. Jednou jsme taky projížděli město duchů. Byl to buď Karlovac nebo Karlobag, teď nevím. Všude zarytý kulky ze zbraní, polovina baráků zbořená a ve dvacetitisícovým městě šest osídlenejch baráků. Pár blbečků, co si tam hrálo na partyzány, sebralo nebo zničilo život tisícům obyčejných lidí, kteří jim nic neudělali. Prostě si vlezli nad město a minometem se strefovali do domů. Bylo mi z toho úzko... -
« Chorvatsko,Itálie.
Zadek534-Děkuji za Tvůj názor,nějak se nemohu rozhodnout.Ráno bych odjel z Bolu a na objed jsem na Plítvičkách.Po cestě někde přespím a potom buď Záhřeb nebo Budapešť?No uvidíme.Už sedm let pracuji v zahraničí(Kazachstán) a na dovolené jsem byl jen jednou(Bulharsko-letecky,ale super).Teď si to chci vynahradit a samozřejmě taky rodině! -
Tan: Vím, že ses ptal Ruprechta, ale pokud ti já mohu doporučit, cesta přes vnitrozemí není nic hroznýho, pokud nechytneš nějakou nejstrašnější variantu dopravní zácpy... A výlet na Plitvice - to je fakt něco úchvatnýho co mohu jenom doporučit, byl jsem tam 2x a klidně bych šel znovu, stojí to rozhodně za to, za pizzu bych neměnil. Nejlepší je to brzo po ránu, když tam je málo lidí, proto doporučuju přespat někde poblíž, je tam několik kempů. -
« Chorvatsko,Itálie.
Ahoj ruprecht,díky za vyčerpávající informace.Nemohu se rozhodnout Itálie nebo vnitrozemí Chorvatska. Čtrnáct dní sluníčka na Bolu by mělo stačit.
V Itálii by to bylo nějaké město jako Benátky,Udine nebo něco podobného,nevím?A nebo ty Plítvičky?Auto budu mít na naftu.Ruprecht tak řekni pizza nebo příroda?Kam řekneš,tam pojedu.
-
« Re: Chorvatsko,Itálie
Tan: tak tohle uz jsem absolvoval, je to pohoda. Vezmes to po pobrezi do Italie a je to pohoda. Doporucuji mimo spicku. Pozor na Italske dalnice, jsou placene, usek od Rijeky na "bibione" cca 8tis lir. Taky bacha na benal, je v Italii dost drahej, takze nasosat ve Slovinsku. V SLO i HR se da dost casto platit rovnou marenama, resp. EUR, ale dost te voberou na kurzu, takze je lepsi vymenit a platit mistni menou. Za zbytek si pak muzes koupit zvejkacky. Jet do Italie osobne doporucuju, pac je to tam ulne jine, piscite plaze, zivo, pizza atd. Zas to more je tam ale proti HR kanal :-(. Jestli jsi vsak nebyl nikdy ani v I ani v HR, tak jednoznacne doporucuji vylet na Plitivce, Lim Fjord, Krka vodopady a souostrovi Koranti. Nejlepe vylet lodi s dostatkem rakije a pecenou rybou. Takze zustava na vyber pizza a rusno versus priroda :-))) -
zadek: jo je to tak. Jednou jsem dal vejlet z Puly na Plitvice a tech cca 300km jsem jel pres 7 hodin a pripadlo mi to horsi nez do Prahy :-( Ta rafinerka je sqela hlavne v noci ... Tunel se jmenuje Ucka a je fakt ze za tech 10 nebo 20 kun to asi stoji. Ta silnice je uplne nova, vede zase vnitrozemim, je to rychlovka. Pobrezi je zase hezci, ale ten provoz. -
« Chorvatsko,Itálie
Zdar všichni,jak jsem psal již dříve jedu do Chorvatska(ostrov Brač)poprvé a tak mě napadlo si zajet na zpáteční cestě do Itálie!Je to hovadina,nebo mám raději zajet někam jinam?Záhřeb,Plítvická jezera,Budapešť atd.?Já pracuji v zahraničí a dovolená je pro mě vzácnost a aspoň bych zajel to nové auto!Dík a všem Vám přeji příjemnou dovolenou.