Autem do Chorvatska?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  11:48

« Re: Cesta do Chorfvatska

Ahoj, v cervnu se chystam prvne na Kvarner (predtim vzdy Dalmacie), tak bych se chtel zeptat (hlavne ruprechta,rbarona,zadka524...) na cestu. Vzdycky jsem jezdil pres Viden, Graz, atd., ale letos bych to chtel vzit pres Linz, Klagenfurt, ..., jelikoz je to o cca. 150 km kratsi nez pres Viden. Zajimaji me pripadny tunely a hlavne jejich objizdky - na co dat pozor, kam vcas odbocit atd. Takze pokud si to pamatujete, docela bych uvital navod pro blby (proste jaky cedule sledovat). Diky predem.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  10:48

« Re: Chorvatsko,Itálie.

Novak: no treba k te Italii, jo je to jasny. Pokud pojedes az dolu nekam na Gargano nebo na zapadni pobrezi, more je o necem jinem nez treba Benatska laguna, Rimini, atd...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  10:46

« Re: Chorvatsko.

TAN: je to takova ducharina. Nekdy je to husty, nekdy ackoliv je spicka je to naprosta pohoda. Zalezi taky kam a kdy jedes. Jestli je to jeste cerven, tak to nemusi byt tak hrozne jako v hlavni sezone. Ale obecne jsou fronty jako u nas (spicka). Takze razis-li v patek vecer, nacasuj si to tak pokud jedes pres viden, aby jsi tam nebyl rano mezi 7-9, to je hrob. Pak zase zalezi kudy jedes, jestli na Karlovac, tak tam je v chorvatsku kratky usek placene dalnice (cca 10km) a fronta na zaplaceni mytneho je zpravidla delsi nez ten usek :-o Takze mapu a uject z toho, da se to object. Jinak dalnice jsou pohoda. Potom se rozhodni zda pojedes v HR pres vnitrozemi (Plitvice) nebo po pobrezi (Rijeka a dolu). Obe trasy jsou nevyzpytatelne, co se tyce navalu. Na obouch jsem uz zazil fronty i naproste prazdno. Proste jedes treba kilo a najednou strudl, stoji to, nic v protismeru, ... treba pul hodiny ... Kame jedes vubec?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  09:43

rbaron: Karlobag to rozhodně nebyl. Tam jsem byl v 95 těsně před další frontou. Bylo to na pobřeží pod Bihačem a za městem byla frontová linie. Naproti byl ostrov Pag. Tos myslel Karlovac před Plitvicemi. Ten byl dost rozstřílen.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  08:55

« Re: chorvatsko x italie

Na Ligurskou rivieru se prave chystaji asi za 3 týdny na dovolenou rodičové, tak jsem rád, že slyším na tohle místo chválu, tak jim ještě musím připravit na cestu trochu auto a budou se mít hezky...
    Jinak o Itálii stále slyším, že jih je pěknej, oblast Bibione je pro mě něco jako noční můra, tam jsem se koupal naštěstí jenom jedno odpoledne, když jsme kolem projížděli.
  • 00 Reagovat !

foto

26.05.02  23:09

« chorvatsko x italie

caues

mam tuhle zkusenost, predloni jsem jel HR, tedy presneji Split +cca 40km, sice prvni tyden v srpnu, takze provoz naprosto silenej, ale zvladnout se to dalo. vcelku spokojenost. Ale je fakt, ze na druhe strane Jadranu je to o jinem :-)

loni jsem dal tohle: CR- Italie (Gardske jezero) - Ligurska Riviera - San Remo - Monaco - NICE (Fr) a zpet, tehnhle vylet byl uplne neuveritelne levnej, pro dva lidi kteri jsou schopni se vyspat v kempu to vyslo na nejakych 10-11tis. vcetne nafty (DiTD) a poplatku za dalnice (IT+RAK) a na porci toho co jsem videl za zhruba tyden fakt dost dobry. Podnebi a podminky v oblasti GARDSKEHO jezera jsou proste jedinecny..je to z CR nejakych 650-700km a je tam veelika pohoda ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.02  14:48

« To:novak

Já neznám ani Chorvatsko ani Itálii,ale budu se to snažit v nejbližších letech napravit.Loni jsme byly v Bulharsku a strašně se nám tam líbilo!Hlavně je tam dost levně,ale v poskytování služeb by to chtělo zlepšit.No uvidíme,koncem srpna budu ohledně Chorvatska chytřejší.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.05.02  09:36

to TAN: Chorvatsko bohužel neznám, nebyl jsem tam, nemůžu porovnávat. Jenom jsem zde reagoval na Vaše hodnocení.. Sever z jihem nelze srovnávat.
    Na Itáii je boží infrastruktura, dokonalé (i když občas úzké) dálnice. Pokud tam někdo jede tak potom teprve zjistí proč se za ně platí (samý most a tunel). Mám malé děti proto jezdím za pískem, počítám až budou schopny se kochat krajinou tak začnu jezdit i do Chorvatska (ukázat jim kde se proháněl Bílý bratr..). Ahoj LN
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.05.02  20:51

italie je pěkná ale až dole,ale jinak každá země má něco svého.Já nejraději jezdím každý rok někam jinam.Mě ale nejvíce nadchlo Turecko,projel jsem ho hodně autem a prostě super!!
  • 00 Reagovat !

foto

25.05.02  15:12

« Chorvatsko,Itálie.

Novak-a čím je pro Tebe Itálie lepší než Chorvatsko?Buď prosím konkrétnější.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.05.02  14:06

já jedu zase letos do Itálie, již třetí rok za sebou (tentokrát do Brancaleone - úplně dole). Nevím co máte proti moři. Pokud jedu až dolů na jih tak se moři nedá nic vytknout. Je jasné že písečné pláže sebou nesou trošku "zakalenější" vodu, ale to je vše...
    Poďme si pokecat taky trošku o jiné destinaci než je chorvatsko. Ahoj LN
  • 00 Reagovat !

foto

24.05.02  22:41

« Chorvatsko.

Ruprecht,zadek534-Ještě jednou dík za rady.I na idnesu se začalo dobře diskutovat o cestě do Chorvatska,než to nějakej chudák posral(omlouvám se).Jestli můžu poprosit o poslední radu,tak by mě zajímalo jak se vyvarovat kolonám.Jak naschvál moje čtrnáctidenní dovolená začíná v sobotu ve dvanáct.Takže bych měl vyjet v pátek večer a to asi bude největší nával.I když pojedu svojim novým autem(VW Passat TDI)někde ve frontě se mi stát nechce.Dík a možná se tam někde potkáme(v tomto roce má do Chorvatska namířeno milion čechů)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.02  13:58

« Re: Trajekt

Ingister: trajekty neznam, ale nekdo uz tady nejakej link na trajekty uvadel, zkuz patrat hloubeji :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.02  13:56

jo zadku presne proto do HR jezdim. Je fakt ze dole na jihu HR se taky uz da najit misty pisek a voda je furt pruzracna. Navic ma lecive ucinky. Italie je proti tomu fakt stoka. Zase ty siroky plaze a ruch kolem taky ma neco do sebe. Je to proste neco uplne jinyho. To koloseum v Pule me taky zklamalo, zvenku je naprosto super, jedno z nejzachovalejsich v Evrope, vevnitr je to ale bida. Mozna tak nejakej kocert (a ze je tam delaj), muze to mit docela dobrou akustiku :-)
  • 00 Reagovat !

foto

24.05.02  13:19

« Trajekt

Viete mi niekto povedat, kolko stoji trajekt zo Splitu na Supetar ?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.02  11:56

To koloseum v Pule je sice moc hezká dominanta města, je krásná na fotkách a na pohlednicích, ale byl jsem uvnitř celkem zklamanej. Hezčí je to fakt zvenčí...
    Já hlavně obdivuju na Chorvatsku a při koupání ten relativní klid proti třeba Itálii. Nesnáším ty široký pláže, kde se ani nemůžeš pomalu dostat přes všechny ty lidi do vody. V Chorvatsku se mi líbí průzračná voda, která nikdy není, tam kde je písek.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.02  10:29

Zadek&rbaron: tak tak, Krka je super. Koupacka ve sladke vode sqela, skok z vodopadu jsem neabsolvoval pro nadbytek plavciku v okoli. Nejak me tam nechteli pustit :-( Abych pravdu rek, nejsem ani zas takovy kamikatze. Valka je svinsvo, holt jizani maji trochu horky hlavy. Oni se tam mleli odjakziva. Nema cenu politizovat, tech obycejnych lidi na obou stranach je mi tam lito. Rozmydleny vesnice v okoli Krky, zaminovany pole, fakt magori.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.02  10:22

Tan: neni zac. Je to fakt tezky rozhodnuti. Chorvatsko ma naprosto odlisne pobrezi, super prirodu (Plitvice, Krka, ...). Zalezi kolik dnu mas dovolenou. Italie zase nabizi piscite plaze (dobre pro deti - pozvolny vstup do more), paradoxne nizsi ceny nez HR a to o dost, cestovni ruch, pizzu, kulturu (Benatky, San Marino). V Chorvatsku koloseum v Pule. Cili mas to fakt tezky, neda se to vse za jednu dovolenou stihnout :-(. Budes muset min pracovat a vic si uzivat, nebo ject jeste jednou :-) Makaroni jsou proste neco uplne jinyho nez Yuga.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.02  07:38

Jo jasně, vodopády a celej areál Krka je taky moc pěknej (takový menší Plitvice)
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.02  18:53

to ruprecht: Krka jsou taky skvělý, navíc se tam dá koupat a já tam lámal šipky z toho širokýho vodopádu a potkal tam svojí učitelku Němčiny, krávu jednu mečivou. Jednou jsme taky projížděli město duchů. Byl to buď Karlovac nebo Karlobag, teď nevím. Všude zarytý kulky ze zbraní, polovina baráků zbořená a ve dvacetitisícovým městě šest osídlenejch baráků. Pár blbečků, co si tam hrálo na partyzány, sebralo nebo zničilo život tisícům obyčejných lidí, kteří jim nic neudělali. Prostě si vlezli nad město a minometem se strefovali do domů. Bylo mi z toho úzko...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…