Autem do Chorvatska?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Itálie
h_st: no ja osobne Makarony rad. Uz jsem tam byl taky dostkrat. Bohuzel vzdy sever po San Marino a vychodni pobrezi. Jih bude urcite neco jinyho, musim holt setrit :-) Ty dalnice maji makaroni pekny, ale drahy. Ani ten benal nemaji z nejlevnejsich, sakra, budu muset sehnat neco na naftu. Prece jen to min basti a nafta je taky vetsinou levnejsi ... -
« Re: To:ruprecht,residents
TAN: tak to jses docela king, ja bych se v Rusku a zpriznenych zemich asi po.... kdyz ti Polsko pripada jako civilizovanej svet. Co mas vubec za auto, jo psal Passata, uz vim. To bych se bal, aby mi nejakej Ivan nerekl "malcik peresejzajte" ci co. No ale jaky tam maji silnice? -
ruprecht : a proč lepší káru ? Já jsem tam byl Śkodou Formanem (asi jediný z ČR :-), jinak tam byly Mondea, Bavoráky a Meďoury). Fakt je, že jsem vedrem málem chcípnul, ale přežil jsem. Nejhorší je úsek mezi Římem a Neapolí, není tam žádné odpočívadlo "rakouského typu", tj. s lavičkama a stolečkama, WC, tekoucí vodou a hlavně stínem, do kterého se dá postavit kára. Jsou tam jenom benzinky a restaurace. A slunce pálí ..... Ale v Chorvatsku těch odpočívadel taky moc není. -
ruprecht: Capo Vaticano dělá cestovka "MLK Tours" z Frýdku-Místku už asi 8 let, ale určitě to dělají i jiní
residents: s jižní Dalmácií nesrovnávej, je to prostě něco jiného. Daleko to sice je, ale prakticky pořád po dálnici. A ona ta cesta do Dalmácie v koloně osmdesátkou taky není žádný zázrak.
all: super je taky Korzika, ale tam jsem bohužel nebyl -
« To:ruprecht,residents
Pracuji v Kazachstánu již sedm let,ale v neděli jedu domů a vypadá to,že už se sem nevrátím.Poslední dva měsíce jsem tady soukromě(to loučení mě asi zabije).Jedna anglicko-americko-italská firma zde koupila několik plynových vrtů a my zde pro ně děláme některé služby.Já jsem měl za úkol servis vozidel.Co se týká jízdy domů,samozřejmě v zimě jsem létal(cca.450dolarů),ale v létě se jezdilo firemními auty(tři auta ročně).Cesta je velmi náročná a dost dlouhá(už jsem to psal 3850km).Jak píšeš ruprechte, nejhorší jsou ty poměry.Žádný servis a nikdo ti nepomůže(na cizí vozidla nic neseženeš!),každý policajt tě zastavuje a kontroluje jestli máš vše v pořádku a když né tak dávej peníze.Člověk vjíždí do Polska a cítí se jak v jiném světě.Už se těším jak si někde na benzínce v Polsku dám normální jídlo(klobása a hranolky).Ale toto vás asi nezajímá.Jestli vás ještě něco zajímá ohledně cest a jiných věcí týkajících se Ruska,pište.Ještě jednou dík za rady ohledně Chorvatska. -
« Re: To:ruprecht
Tan: budu muset mrknout na mapu, kde ten Brac je ... tusim pod Krkem. Kazodpadne s tim terminem neves hlavu a udelej to jinak. Vyraz (tedy pokud budes mit cas driv) o ten den driv a stav se pianko na Plitvicich, je tam halda kempu a tusim i chaticky. Zabijes tak dve mouchy jednou ranou. Nebo kdyz budes chtit vem to rovnou k mori, treba jeste na pevnine, nejakej ten apartman na den vzdy sezenes :-) hledej turisticnoje biro, chorvati jsou na takove nahodne cestujici dost dobre vybaveni a pripraveni. Akorat na jednu noc nebudes moct moc smlouvat, bezna cena v sezone je tak 25DM na hlavu ... -
« Re: Cesta do Chorfvatska
Neni zac. Prvni placeny tunel je pod horou Pyhrn (od toho Pyhrnpass). Je to vedle mestecka Liezen. Odbocka je tusim na Spittal nebo jak se to pise, akorat jedes na druhou stranu. Prejedes ten kopec (fakt k smichu) a projedes Liezen a za nim hura zase na dalnici. Je to tak po prvni tretine mezi Linzem a Grazem. Pak mas dve moznosti, bud to vzit zkŕatkou na Trieben, je to dost kratsi, ale cesta je tak nase dobra dvojka nebo horsi jednicka. Je to hned na zacatku za Triebenem dost do kopce a veprouni jezdej pomalu a blbe se tam predjizdi. BUS mozna (nejakou verejnou dopravu tam mit musej), ale TIR by to asi neudejchal. Proste nic moc. Kdyz si spocitas cas i naftu, vyjde to asi nastejno, jako kdyz budes dal valit na Graz a odbocis po rychlostce (v podstate dalnice) na Judenburg. Kdybys valil dal na Graz, bacha tam je hned dalsi placeny tunel a kolem Graze dalsi. O tech jsem se nezminoval, protoze se nas netykaji. Jen tak pro upresneni, kdyby te napadlo ject pres Graz. No v tom Judenburgu se ostatne napojis i z te zkratky a pak uz jen po rychlostce, ktera se strida s peknou jednickou do Klagenfurtu. Tam to muzes vzit nahoru na Loibl, je to blbe ale prece znaceny a usetrit si tim tunel ktery je na dalnici mezi A a SLO. To je ten druhy. Loibl je trosku hustsi, ale kde jsou ty casy co tam byla ouzka a rozkopana silnice. Ted je to tam novy, tak to jde. Alespon tam nejezdi tolik veprounu atd. -
« Itálie
Pánové, kdo si myslí, že všude v Itálii je špinavé moře, tak ať se zajede podívat na jih do Kalábrie. Já jsem byl konkrétně na západním pobřeží v Capo Vaticano, a byla to práda. A taky romantika. Koupání s výhledem na kouřící Etnu a Stromboli. Ceny mimo sezónu poloviční oproti Chorvatsku. A celá jižní Itálie je nesmírně malebná, hory ve vnitrozemí jsou kouzelné, takže cestou jsem se kochal. Doporučuju všem. -
« To:ruprecht
Ahoj ruprechte,mám objednanou čtrnáctidenní dovolenou na ostrově Brač v městě Bol.Mám to přes známého,jezdí tam už třetím rokem.Je to vilka kousek od moře,však se na ni podívej- www.er- corp.com/villanena/-snad se nám tam bude líbit.Mám tam být 10.8.02 na oběd,takže výjezd o den dříve večer.Volal jsem tam,jestli můžu přijet o den dříve a přespat v jiném pokoji,ale bohužel plno.Takže se budu muset smířit s nějakou tou zácpou(mám na mysli automobilní).Je to přesně 900km Brno-Bol(prej).V neděli si dám malou rozcvičku,jedu domů(já pracuji v Kazachstánu).Pro zajímavost uvádím stručnou trasu-Uralsk-Samara-Moskva-Kaunas-Varšav… to přesně 3850km.Hlavně aby vydrželo auto a taky nervy!Zatím zdar. -
Diky Ti ruprechte za odpoved, cet jsem ten Tvuj predeslej navod, ale chtel jsem si to ujasnit. Jestli jsem tomu teda dobre rozumel, tak placeny tunely jsou po tyhle ceste 2? Ten 1. u Liezenu(asi tak na pul ceste mezi Linzem a Grazem?) a ten 2. az u hranic (Jesenica)? Taky jsem myslel, ze to v Triebenu vohnu dolu primo na Klagenfurt, ale od toho si taky zrazoval - moh bys upresnit, jak to tam vypada? Jestli jsou to krpaly a serpentiny a jestli tam jezdi i BUS a TIR. Diky. -
Uz jsem to tu psal, takze jeste jednou: Praha - Ceske Budejovice - Dolni Dvoriste - Linz - po dalnici smer Salzburk, uhnout na Graz. Dalnice pak konci nebo mozna ze uz je dostavena, kazdy rok kousek. Jede se po jednicce, najede se zpet na dalnici smer Graz, ale az bude odbocka na Liezen, sjet dolu pred tunelem pod PyhrnPassem (placeny 140ATS). Tedy pres Pyhrnpass do Liezenu a za nim najet zpet na dalnici (zajizdka cca 10km). Potom az bude odbocka na rychlostni komunikaci smer Klagenfurt, tak tam. Za Klagenfurtem (lepe ho objet po obchvatu) smer Loibl pass. Je to sice do kopce pres prusmyk, ale neni tam placeny tunel jako na Jesenici. Nahore na prusmyku je hranice se SLO a tam uz jen dolu na dalnici smer Ljubljana. Dal uz bud na pobrezi HR nebo do vnitrozemi na Karlovac ... chce to rozhodne mapu, tak na ty stycne body koukni a kdyztak napis.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!