Autem do Chorvatska?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Španělsko + Pyreneje
To zadek 524: Proč přes Marsei, když z Lyonu ta dálnice vede na Nimes a dolů přímo na Perpignon a hranice. Kdysi jsem tak jel do Perpignonu stopem, tak tam znám skoro každý most. Projít takový Lyon přes arabskou čtvrť k večeru, to je celkem zážitek. -
« Re: Španělsko + Pyreneje
Já jsem do toho Španělska jel autem celkem už 4x, z toho 3x jenom po okreskách a přes Alpy (Švýcarsko + Itálie) a cesta mi pokaždý trvala včetně návštěvy Andorry skoro týden!!! Užili jsme si to dost a dost, dneska už jsem starší a pohodlnější a radši tu štreku za den přefrnknu po dálnici... -
« Re: Itálie
joe_st and zadek: Jo presne tak, tam jim rad za to zaplatim, pac vim ze to muselo stat balik a dostavam za to kvalitu. Ne vsak u nas, za nase dalnice bych nedal ani korunu. No abych nebyl skrt, dalnicni znamka za kilo rocne by byla draha. Presto vsak, nevite kolik to tak rekneme z Milana do Spanelska na Costa Brava stoji (ty dalnice vcetne Francie)? Dik. -
Garda je super a cesta dolu pres San Remo do Monaca je fantasticka..zvlast tak v 5 rano kdyz nad morem svita..dalnice je neustale na dohled od more....to se proste musi videt...a sranda jsou ty tunely...300m dalnice 200m tunel a znova dalnice tunel...atd....a tohle zhruba 150km.....nechapu kdy to tam kdo kopal...smekam hodne hluboko a rad zaplatim tech 15Euro za dalnici -
LN: diky za info o cestovkach a cenach. Je fakt ze kdyz si clovek promitne cenu letenek, pak je proti tomu dalnice zadara. Budu to muset nekdy zkusit. Ty hory a Lago di Gardo me strasne lakaj. Strejda tam jezdi radeji nez k mori. Potom jak rikas trada na jih. Rekl bych idealni kombinace :-). Kempy maji makaroni fakt pekny, ale nechutne drahy. Italsky ridici, to je historie sama pro sebe, jejich oblibena specialita je nesvitit a to i za tmy. Proti tomu je jejich predjizdeni zleva z prava uplna hracka. Taky jsem chtel zkusit Spanelsko pres Italii spodem, pak pres Monaco a dolu. To by mohlo bejt taky vyruso. -
"-- skrytý --" 28.05.02 19:13
to ruprecht: jezdím přez cestovku a to poslední dva roky Polycastrum Viaggi. U nás viz kalabria.cz
nebo lépe fip.sk. Na slovensku jsem objednával proto, že chtěli platit v EURo. Pražáci (Scalia) chtěli za EURO nejprve 36Kč potom 33Kč - takže nemají nic. Platit u nás se vyplatí protože ceny u Italů za stejnou destinaci jsou cca o 20% vyšší.
Dálniční poplatky je nutno překousnout, matně si vzpomínám tak odhadem 50-70 000 lir do Neapole zbytek je zdarma. Neapol je božská !!!! Nikdy !!! tam autem nevjeďte je-li Vám kastle milá. Málem jsem to nepřežil... (alespoň jsem pošplíchal odstřikovačem všem okolo hlavy - aby se sklidnili..). PO cestě spím v kempech. Letos plánuji začátek v Dolomitech (Cortina..) jsou tam perfektní kempy a člověk ty hory ještě zvládne bez aklimatizace. Plánuji tam být tak dva dny. Potom trádá dolů. Předloni jsem to vzal opačně a ze 40st veder jsem spal v kempu 2000 m nad mořem.
V noci se moc spát nedalo, (bylo tam snad pod nulou) ráno měli všichni modré rty, moje drahá polovička naštěstí vůbec nekomunikovala (ale až rozmrzla to bylo...) Hodlám cestovat po východním pobřeží dálnice A13-A14 potom na A24 přez hory a doly na Řím a před Římem dolů. Na ty hory a doly jsem zvědavej.. tam jsem ještě nebyl. Ahoj LN -
« Re: Cesta do Chorfvatska
To ruprecht: jo, jo, presne jaks napsal "I cesta je dovolena", pod to se podepisuju. A proto jsem chtel zmenu, jednak kvuli tem horam a druhak pres Viden je to uz dost notoricky.
To TAN: diky za Tvoje prispevky, hezky se ctou. Vnesl si sem do MC takovou pohodu s nadechem exotickych dalek :-) K Tvoji dovce: termin je vybornej (teplej vzduch i more), destinaci posoudit nemohu, na Braci jsem nebyl ale ostrovy jsou prej lepsi nez pevnina, akorat je mozna trosku skoda, ze Bol neni na otevrenym mori (naproti je ostrov HVAR-ten by byl mozna lepsi). Snad to ale zas tak moc vadit nebude (bude tam klidnejsi more). Nejaka rodila chorvatka rikala, ze kdyby si mela vybrat dovcu v HR, tak jedine MLJET (hubena dlouha nudle po PELJESACEM). Je to dost z ruky, ale docela bych se tam mrknul.
Jinak Ti samozrejme preju stastnou cestu domu z Kaza. -
« To:ruprecht
Ano,teď mám VW Passat 2.0,96rok,ale už na mě čeká doma úplně novej Passat,ale na naftu.V Kazachstánu jsou cesty katastrofální,díry až třicet centimetrů hluboké a podlé vlastní zkušenosti při větší rychlosti zničíš nejen obě pneumatiky,ale i oba disky(železné se dají vyklepat,ale titan je jasnej!).Vzdálenost mezi městy je zhruba 200km a po cestě žádný servis(ani velmi žádaný pneuservis) a někdy ani benzínka(tankovat ve městě).V Rusku je situace o něco lepší,ale dá se nazvat také katastrofální.Hlavně na mostech a železničních přejezdech je nutné včas brzdit,protože jsou tam strašné hupance(nevím jak bych to nazval,propadlá silnice).Dlouho jsem vysvětloval v jednom servisu doma,že potřebuji udělat na svého Passata ochranu motoru(tloušťka plechu je 4mm).Když si teď zvednu auto na zvedáku a vidím poškrábaný plech,asi se mi ty čtyři tisíce co to všechno stálo vyplatily.Kvalita pohonných hmot,to je kapitola samo pro sebe.Raději toho nechám,než se to zde přejmenuje na cesta do Ruska.Jestli můžu poradit,tak jestli to není nutné tak do Ruska nejezdit a ani nelétat,stojí to tady za prd.