Autem do Chorvatska?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

26.06.02  19:20

« Re: Poprvé do Chorvatska

to jewel: A nejels náhodou po tom horským úbočí v tom údolí, jak se tam z přehrady čerpá voda a obrovskou rourou to jde nahoru přes silnici? To mě uchvátilo a už několikrát jsem na to vzpomínal.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.02  18:03

Vzhledem k tomu, že jsem se právě vrátil z Chorvatska podělím se s vámi o několik aktuálních novinek.
    Cena benzinu ve Slovinsku je 184 SIT tj. 0.82 Euro
    Cena benzinu v Chorvatsku je 6.53 kun tj. 0.9 Euro
    Cena dálnice z hraničního přechodu Šentilj do Mariboru je 160 SIT, dálnice v Chorvatsku do Zagrebu 10 kun, ze Zagrebu do Karlovace 15 kun. Benzin je možné bez problémů platit platební kartou - OMV Istrabenz, který je ve Slovinsku i Chorvatsku, u ostatních nevím. Ve vnitrozemí spousta policajtů s radarem, na pobřeží nic.
    Shodou okolností naše cesta vedla také do Šibeniku a z Gračacu jsme jeli na Obrovac a Benkovac a musím říct, že to bylo dost špatný. Málo možností k předjíždění a špatná silnice, nevím jestli není lepší jet na Knin a potom odbočit doprava na Šibenik.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.02  15:06

« Re: Poprvé do Chorvatska to zadek524

Pokud se v Solarisu vyskytneš příští týden, tak se stav na štamprli. Poznávací zn. Sierra - šedá metla.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.02  14:19

« Re: Poprvé do Chorvatska to SM

Šibenik - Solaris. Tento kemp má svůj vlastní bazén s fontánou, pláže jsou sypány drcenými kamínky a vybetonovány. Na pláži jsou sprchy, pinec stoly, volejb. plocha, pískoviště pro děti, houpačky, ..... Z jedné poloviny se stanuje pod stromy, pak je to už na slunci. Proto jezdíme hned zkraje prázdnin - vybereš si dobrýho fleka (než přijedou němci). V blízkosti Solarisu je ještě jeden kemp - Zablace, ale ten nemám vyzkoušen. Takže letos zase Solaris. Dej mi emajlovou adr., pošlu foto.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.02  11:44

« Re: Poprvé do Chorvatska to SM

Ahoj, kam tam k tomu Šibeniku přesně jedeš, máš tam něco pěknýho osvědčenýho? Nejedeš náhodou do Primoštenu do Adriatiku? To je takovej oblíbenej českej kemp... Nějak jsem si ho ale neoblíbil...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.02  08:52

Ve čtvrtek večer odjíždím do kempu v Šibeniku. Poštorná (JM), Vídeň, Graz, Maribor, Záhřeb, Karlovac, Plitvice, Knin, Šibenik. Shodou okolností jsem včera zjišťoval poplatky na dálnicích : Slovinsko - 300 SIT(cca 2 EUR), Chorvatsko - Krapina - Záhřeb 10 KN, Záhřeb - Karlovac 15 KN. Jakou máš káru a kdy tam budeš?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.02  07:33

Ceny paliv jsou zhruba stejný jako u nás. Co se týká cesty, záleží odkud z ČR jedeš. Nezlob se, ale v historii jsou tyhle cesty už mockrát popsaný, tak trochu zalistuj...
  • 00 Reagovat !

foto

22.06.02  21:55

« Poprvé do Chorvatska

Jedu poprvé do Chorvatska autem, cílem mé cesty je kemp v Šibeniku. poradíte mi někdo , jakou nejkratší a nejlevnější trasu mám zvolit. Kolik stojí benzín ve Slovinsku a Chorvatsku, kde a jaké jsou poplatky na dálnicích?
  • 00 Reagovat !

foto

20.06.02  07:38

« Dovolená

Tak vám pánové řeknu, že v těhlech vedrech když lítám po večerech po obchoďákách a jezdím kontrolovat stavbu, připadá mi to celý nějaký divný. Když jsem vylez z Hornbachu, připadalo mi, že bych měl vyjít někam za roh a že půjdu po kolonádě kolem moře. Houby s voctem, jsem v Praze...!!! A s mojí dovolenou to vypadá bledě, začínám mít obavu, že se neutrhnem ani na blbej tejden do Chorvatska! Budu si to muset nějak zařídit, bez toho bych dalšího léta nedožil...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.06.02  20:33

« dotaz

Nevíte někdo prosím ceny benzínu v HR a Slovinsku.Díky
  • 00 Reagovat !

foto

13.06.02  11:39

« Chorvatsko - Dalmácie aktuálně

V pondělí vyrážím po Makarskou a rád bych věděl od někoho kdo tam už letos byl nějaké informace. Poplatky na dálnicích Slovinsko (prý to zvedli?), Chorvatsko a ceny nafty. Kolik chtěji teď před sezónou za ubytování atd. Jak je to tam s rybařením (chci jen na plavačku). Někde píší, že je potřeba povolenka, jinde, že zase ne. Díky moc za informace.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.02  08:09

« Re: dotaz

To ccc:

Pokud chcete udelat synkovi radost, tak vyrazte na ostrov Rab do oblasti San Marino. Tam je velika pisecna plaz (myslim ze se jmenuje Rajska plaza). Je tam dost lidi, ale pro deti naprosto idealni, protoze je hodne daleko melka.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.06.02  20:31

« dotaz

V srpnu chci vyjet na dovolenou do HR.Jelikož máme ročního syna pátrám po nějaké písečné pláži.Mohl by mi někdo poradit. Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.02  07:50

« Re: Španělsko + Pyreneje

Když jsem jezdil tou okreskovou vyhlídkovou jízdou, bylo to fakt zajímavý, viděli jsem hodně... Taky jsme pokaždý navšívili Sain Tropez nebo jak se to píše, kde jsme okoukli i legendární četnici...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.02  14:45

Tak to jo. Už jsem myslel, že si chceš cestou prohlédnout přístav a vžít se do scenérie Francouzské spojky II.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.02  14:37

Residents: Myslel jsem směr Marsei, jede to kolem, ne přimo do města...
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.02  08:24

To zadek 524: Proč přes Marsei, když z Lyonu ta dálnice vede na Nimes a dolů přímo na Perpignon a hranice. Kdysi jsem tak jel do Perpignonu stopem, tak tam znám skoro každý most. Projít takový Lyon přes arabskou čtvrť k večeru, to je celkem zážitek.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.02  13:30

Já jsem do toho Španělska jel autem celkem už 4x, z toho 3x jenom po okreskách a přes Alpy (Švýcarsko + Itálie) a cesta mi pokaždý trvala včetně návštěvy Andorry skoro týden!!! Užili jsme si to dost a dost, dneska už jsem starší a pohodlnější a radši tu štreku za den přefrnknu po dálnici...
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.02  11:22

Diky zadku, to jde, furt lepsi nez letenka :-) Stejne bych chtel zkusit tu trasu spodem pres Italii ... valit furt po dalnici neni nic pro mne. Samourejme s nejakou tou zastavkou v Alpach.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.02  16:02

Nejoptimálnější cesta do Španěl je: Ostrava, Praha, Plzeň, Norinberk, Strassbourg, Mulhouse, Lyon, Marsei, Nimes, Barcelona.
    Z Prahy to vyjde za dálniční poplatky tam a zpátky osobákem zhruba něco přes 3 tisíce.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…