Autem do Chorvatska?
« Re: Poprvé do Chorvatska
Vzhledem k tomu, že jsem se právě vrátil z Chorvatska podělím se s vámi o několik aktuálních novinek.
Cena benzinu ve Slovinsku je 184 SIT tj. 0.82 Euro
Cena benzinu v Chorvatsku je 6.53 kun tj. 0.9 Euro
Cena dálnice z hraničního přechodu Šentilj do Mariboru je 160 SIT, dálnice v Chorvatsku do Zagrebu 10 kun, ze Zagrebu do Karlovace 15 kun. Benzin je možné bez problémů platit platební kartou - OMV Istrabenz, který je ve Slovinsku i Chorvatsku, u ostatních nevím. Ve vnitrozemí spousta policajtů s radarem, na pobřeží nic.
Shodou okolností naše cesta vedla také do Šibeniku a z Gračacu jsme jeli na Obrovac a Benkovac a musím říct, že to bylo dost špatný. Málo možností k předjíždění a špatná silnice, nevím jestli není lepší jet na Knin a potom odbočit doprava na Šibenik. -
« Re: Poprvé do Chorvatska to SM
Šibenik - Solaris. Tento kemp má svůj vlastní bazén s fontánou, pláže jsou sypány drcenými kamínky a vybetonovány. Na pláži jsou sprchy, pinec stoly, volejb. plocha, pískoviště pro děti, houpačky, ..... Z jedné poloviny se stanuje pod stromy, pak je to už na slunci. Proto jezdíme hned zkraje prázdnin - vybereš si dobrýho fleka (než přijedou němci). V blízkosti Solarisu je ještě jeden kemp - Zablace, ale ten nemám vyzkoušen. Takže letos zase Solaris. Dej mi emajlovou adr., pošlu foto. -
« Re: Poprvé do Chorvatska
Ve čtvrtek večer odjíždím do kempu v Šibeniku. Poštorná (JM), Vídeň, Graz, Maribor, Záhřeb, Karlovac, Plitvice, Knin, Šibenik. Shodou okolností jsem včera zjišťoval poplatky na dálnicích : Slovinsko - 300 SIT(cca 2 EUR), Chorvatsko - Krapina - Záhřeb 10 KN, Záhřeb - Karlovac 15 KN. Jakou máš káru a kdy tam budeš? -
« Dovolená
Tak vám pánové řeknu, že v těhlech vedrech když lítám po večerech po obchoďákách a jezdím kontrolovat stavbu, připadá mi to celý nějaký divný. Když jsem vylez z Hornbachu, připadalo mi, že bych měl vyjít někam za roh a že půjdu po kolonádě kolem moře. Houby s voctem, jsem v Praze...!!! A s mojí dovolenou to vypadá bledě, začínám mít obavu, že se neutrhnem ani na blbej tejden do Chorvatska! Budu si to muset nějak zařídit, bez toho bych dalšího léta nedožil... -
« Chorvatsko - Dalmácie aktuálně
V pondělí vyrážím po Makarskou a rád bych věděl od někoho kdo tam už letos byl nějaké informace. Poplatky na dálnicích Slovinsko (prý to zvedli?), Chorvatsko a ceny nafty. Kolik chtěji teď před sezónou za ubytování atd. Jak je to tam s rybařením (chci jen na plavačku). Někde píší, že je potřeba povolenka, jinde, že zase ne. Díky moc za informace. -
« Re: Španělsko + Pyreneje
To zadek 524: Proč přes Marsei, když z Lyonu ta dálnice vede na Nimes a dolů přímo na Perpignon a hranice. Kdysi jsem tak jel do Perpignonu stopem, tak tam znám skoro každý most. Projít takový Lyon přes arabskou čtvrť k večeru, to je celkem zážitek. -
« Re: Španělsko + Pyreneje
Já jsem do toho Španělska jel autem celkem už 4x, z toho 3x jenom po okreskách a přes Alpy (Švýcarsko + Itálie) a cesta mi pokaždý trvala včetně návštěvy Andorry skoro týden!!! Užili jsme si to dost a dost, dneska už jsem starší a pohodlnější a radši tu štreku za den přefrnknu po dálnici...