Autem do Chorvatska?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  13:53

« Re: Poprvé do Chorvatska

Jezdívám přes Knin a Drniš do Šibeniku. A cesta není taky nic moc, hlavně poslední úsek Drniš - Šibenik. Vrátil jsem se v neděli. Ceny benzínu a platby kartou mohu potvrdit. Ve Slovinsku je možno dálniční poplatky taky uhradit v kunách, dáš 10 kun a zpět dostaneš 160 SIT. Jinak spořitelna letos přes prázdniny prodává i chorvatskou kunu a dokonce bez poplatků. Vychází to líp, než nakoupit euro a pak měnit na kuny. Nejraději ovšem všude platím kartou. To je vždy bez poplatků a v devize střed nebo prodej(Mastercard, Visa), letos mne kuna tímto způsobem vyšla o 30 hal levněji než jsem je nakoupil v ČS. Policajtů všude plno i na pobřeží. Používají radarové pušky a nejsou vůbec vidět. A k té přečerpávací elektrárně, tudy se myslím jezdí z Gračacu na Zadar. Moc krásný výhled do údolí pod silnicí.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  08:22

« Re: Chorvatsko!

Vrátil jsem se 3.7. z Pelješacu (Prapratno pod Stonem a Kučiště). Ceny nafty ve Slovinsku 150 SIT, cestou zpátky už 153 SIT. V Chorvatsku 5,22 - 5,29 Kn. Všude berou i Euro. Lepší kuny měnit až tam ne u nás ve směnárnách. Cestou tam jsem si zajel a místo na Graz dojel až do Klagenfurtu. Cesta na hranici ve slovinských alpách je dost chuťovka - podle mapy převýšení 24 %, samé vracečky. Tak dlouho na jedničku jsem ještě nejel. Ale ty hory stály za to.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.02  07:28

Minulý týden zhruba 7,4 kuny za euro.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.07.02  21:45

Prosím kolik je kurz eura v Chorvatsku děkuji.
  • 00 Reagovat !

foto

07.07.02  19:30

« Chorvatsko!

Že by se ještě nikdo nevrátil z dovolené v Chorvatsku?Kde jsou ty rady pro nás co jedeme v srpnu!Znamej mě lámal,abych to Chorvatsko odřekl a jel do Řecka(trajektem z Itálie).Před několika dny se vrátil a strašně spokojenej.Snad příští rok.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.02  11:53

jestli máte nějaký fota ze Solarisu, pošlete tedy prosím na: zadek524@seznam.cz.
    Jinak chladící okruh mýho BMW524TD tenhle týden zkoušej moje rodiče, který se na starý kolena vypravili na dovolenou autem, včera to honili po okruhu F1 v Monte Carlu... Zatím šlape všechno jak hodinky, tak doufám, že se o víkendu vrátěj vpohodě zpátky, za 3 tejdny s Báwem doufám frčím na dovču já - je to dělník!!! Hrozně mě baví poslouchat a číst dlouhý rozpravy o přípravách auta na dovolenou, hlavně u lidí co maj zánovní káry! Můj starouš je 18 let starej a příprava na dovolenou spočívá vždy pouze v kontrole a doplnění oleje, vody v chladiči a ostřikovači. Náhradní brzdový destičky pro případ jejich kolapsu vozím s sebou. Měním je velmi často někde na zahraničních cestách. Hlavním bodem přípravy je vyčištění auta, hlavně vyprání chlupatejch potáhů, aby se ze špíny na holejch stejhnech nedělaly vyrážky - znáte to (ze špinavejch potahů?) a zejméná se musí pokaždý vyčistit můj pracovní kufr a vystřihnout do něj novej - čistej koberec!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.02  10:40

To rbaron:Jojo,taky na to vzpomínám,je na to zajímavý pohled.Už se těším jak si ho letos zopakuji.V takové nehostinné krajině se z ničeho nic vynoří takovýto technický "skvost" v podobě přečerpávací vodní elektrárny... ;) Ale ten kopec přes ty hory je taky pěkný,je to výborná zkouška chladících okruhů aut,viděl jsem tam pár nešťstníků,které i přes to,že měli vozy renomovaných značek, dopadli jako někteří škodovkáři v tuzemských zácpách...:)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.02  07:59

Jo jo, kolem Solarisu jsem jezdil skoro každej den, když jsme jezdili na výlety do Šibeniku, kamarád tam pak byl a celkem si to pochvaloval, akorát, že je to tam přej hlava na hlavě, žádný nic moc soukromí. To já pokud letos vyrazím, tak pojedu do osvědčenýho kempu Indie poblíž Puly na Istrii, tam když si vybereme šikovnej plácek, jsme skoro na samotě u lesa...:-))
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.02  19:20

to jewel: A nejels náhodou po tom horským úbočí v tom údolí, jak se tam z přehrady čerpá voda a obrovskou rourou to jde nahoru přes silnici? To mě uchvátilo a už několikrát jsem na to vzpomínal.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.02  18:03

Vzhledem k tomu, že jsem se právě vrátil z Chorvatska podělím se s vámi o několik aktuálních novinek.
    Cena benzinu ve Slovinsku je 184 SIT tj. 0.82 Euro
    Cena benzinu v Chorvatsku je 6.53 kun tj. 0.9 Euro
    Cena dálnice z hraničního přechodu Šentilj do Mariboru je 160 SIT, dálnice v Chorvatsku do Zagrebu 10 kun, ze Zagrebu do Karlovace 15 kun. Benzin je možné bez problémů platit platební kartou - OMV Istrabenz, který je ve Slovinsku i Chorvatsku, u ostatních nevím. Ve vnitrozemí spousta policajtů s radarem, na pobřeží nic.
    Shodou okolností naše cesta vedla také do Šibeniku a z Gračacu jsme jeli na Obrovac a Benkovac a musím říct, že to bylo dost špatný. Málo možností k předjíždění a špatná silnice, nevím jestli není lepší jet na Knin a potom odbočit doprava na Šibenik.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.02  15:06

« Re: Poprvé do Chorvatska to zadek524

Pokud se v Solarisu vyskytneš příští týden, tak se stav na štamprli. Poznávací zn. Sierra - šedá metla.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.02  14:19

« Re: Poprvé do Chorvatska to SM

Šibenik - Solaris. Tento kemp má svůj vlastní bazén s fontánou, pláže jsou sypány drcenými kamínky a vybetonovány. Na pláži jsou sprchy, pinec stoly, volejb. plocha, pískoviště pro děti, houpačky, ..... Z jedné poloviny se stanuje pod stromy, pak je to už na slunci. Proto jezdíme hned zkraje prázdnin - vybereš si dobrýho fleka (než přijedou němci). V blízkosti Solarisu je ještě jeden kemp - Zablace, ale ten nemám vyzkoušen. Takže letos zase Solaris. Dej mi emajlovou adr., pošlu foto.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.02  11:44

« Re: Poprvé do Chorvatska to SM

Ahoj, kam tam k tomu Šibeniku přesně jedeš, máš tam něco pěknýho osvědčenýho? Nejedeš náhodou do Primoštenu do Adriatiku? To je takovej oblíbenej českej kemp... Nějak jsem si ho ale neoblíbil...
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.02  08:52

Ve čtvrtek večer odjíždím do kempu v Šibeniku. Poštorná (JM), Vídeň, Graz, Maribor, Záhřeb, Karlovac, Plitvice, Knin, Šibenik. Shodou okolností jsem včera zjišťoval poplatky na dálnicích : Slovinsko - 300 SIT(cca 2 EUR), Chorvatsko - Krapina - Záhřeb 10 KN, Záhřeb - Karlovac 15 KN. Jakou máš káru a kdy tam budeš?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.02  07:33

Ceny paliv jsou zhruba stejný jako u nás. Co se týká cesty, záleží odkud z ČR jedeš. Nezlob se, ale v historii jsou tyhle cesty už mockrát popsaný, tak trochu zalistuj...
  • 00 Reagovat !

foto

22.06.02  21:55

« Poprvé do Chorvatska

Jedu poprvé do Chorvatska autem, cílem mé cesty je kemp v Šibeniku. poradíte mi někdo , jakou nejkratší a nejlevnější trasu mám zvolit. Kolik stojí benzín ve Slovinsku a Chorvatsku, kde a jaké jsou poplatky na dálnicích?
  • 00 Reagovat !

foto

20.06.02  07:38

« Dovolená

Tak vám pánové řeknu, že v těhlech vedrech když lítám po večerech po obchoďákách a jezdím kontrolovat stavbu, připadá mi to celý nějaký divný. Když jsem vylez z Hornbachu, připadalo mi, že bych měl vyjít někam za roh a že půjdu po kolonádě kolem moře. Houby s voctem, jsem v Praze...!!! A s mojí dovolenou to vypadá bledě, začínám mít obavu, že se neutrhnem ani na blbej tejden do Chorvatska! Budu si to muset nějak zařídit, bez toho bych dalšího léta nedožil...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.06.02  20:33

« dotaz

Nevíte někdo prosím ceny benzínu v HR a Slovinsku.Díky
  • 00 Reagovat !

foto

13.06.02  11:39

« Chorvatsko - Dalmácie aktuálně

V pondělí vyrážím po Makarskou a rád bych věděl od někoho kdo tam už letos byl nějaké informace. Poplatky na dálnicích Slovinsko (prý to zvedli?), Chorvatsko a ceny nafty. Kolik chtěji teď před sezónou za ubytování atd. Jak je to tam s rybařením (chci jen na plavačku). Někde píší, že je potřeba povolenka, jinde, že zase ne. Díky moc za informace.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.02  08:09

« Re: dotaz

To ccc:

Pokud chcete udelat synkovi radost, tak vyrazte na ostrov Rab do oblasti San Marino. Tam je velika pisecna plaz (myslim ze se jmenuje Rajska plaza). Je tam dost lidi, ale pro deti naprosto idealni, protoze je hodne daleko melka.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…