Autem do Chorvatska?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Bez nadpisu
Vir535: 300 kun za kilo ryby.........to musela byt snad latimerie podivna !!!!!! pri tech cenach co pises neni rozdil mezi tim jet do Recka Francie, Spanelska nebo do Chorvatska. I cenu na tom trhu josu docela palka. Zil jsem asi v naivite, ze Chorvatsko je levne, ale koukam ,ze ve srovnani s tim co jsi napsal je i Skandinavie levna dovolena (ceny kempu s vybornou soiclakou a zazemim jsou cca 300 - 600 Kc na noc) -
« Re
Včera jsem se vrátil z Chorvatska a tak se taky podělím:
odjezd v pátek ráno, silnice byly velmi prázdné, všechno v pohodě, v Karlovacu jsem vypadl na starou. Po cestě žádná nehoda, dvě policejní hlídky. Vše bez problémů, výjezd kousek od Brely na Makarské, byl jsem v Baško Polje. Kemp, ve kterém bydleli vojáci UNPROFOR (v blízkém hotelu) celkem velký, sociálky podprůměrné (mám co srovnat-6x v kempu v HR), pláž dobrá. Autem jsem si projezdil široké okolí, stačí vyjet trochu pod Biokovo, ceny o dost nižší. Na pláži Tuborg 0,5l 10 kun, kupoval jsem hlavně ovoce, bylo čerstvé a za dobrou cenu. Absolvoval jsem výlet na Biokovo-sv. Jure (1762m) autem, měl jsem strach o auto, že je poškrabu-nový Passat, nevydělával jsem na to týden... cesta úzká a obousměrná, příště skútrem nebo pěšky. Zpátky stejná cesta: Baška Voda-Zagreb 400 km, Zagreb-Krapina 70 km, Krapina-Graz 120 km, Graz-Brno 320 km. Bez problémů. -
"-- skrytý --" 11.08.05 13:33
« Re: Re:
Kemp u Zadaru- byl docela drahý vyšel pro 2 osoby a stan cca na 630,-Kč za noc.Byly i jiné kempy podstatně levnější méně než polovina, ale hlava na hlavě.
Byl jsem na ostrově, tam je vše o něco dražší než na pevnině. Kalamáry kilo 220-240 kun, ryba-1 třídy 300 kun za kilo, pivo 15 kun.
Zpočátku jsem byl také rozhodnut, že pojedu někam jinak- Francie(kde sice také není levno, ale trochu jiná úroveň), Řecko..Pak jsem kupovali na trhu- kalamáry kilo 50-60 kun, ryba 1.třídy 60 kun, sardinky 15 kun-na grilu mohu jen doporučit.Názor se trochu změnil. Tam, kde jsem byl(již po druhé) je klídek,málo lidí, příroda OK, s domácími-ona švýcarka, on chorvat,mluví německy, anglicky, italsky(nepočítám chorvatštinu) se již trochu známe.S vědomím, že tam nemusím krmit nenasytné restauratéry a od domácího máme slíbeno rybolov na jeho vcelku slušné lodi asi pojedeme zas. Možná ještě letos v září-ještě méně lidí,nižší ceny. -
"-- skrytý --" 10.08.05 11:35
« Bez nadpisu
Před 2 dny jsem z Chorvatska přijel. Tak jsem jel v pátek ráno-cesta OK, přespal v kempu u moře a ráno se přeplavil na ostrov-lidí minimum,Češi téměř žádní- spíše Italové.Počasí letos moc nevyšlo, ale za to Chorvati nemůžou. Cesta zpět v pondělí- také bez potíží. Policajty jsem viděl jen ojediněle,stavět jsem je neviděl nikde. Jen ve Slovinsku dostal nějaký Čech pokutu-nevím za co.Byl jsem tam v posledních letech opakovaně,můžu porovnávat.
Moře a přírodu nemá cenu popisovat,cesta po dálnici super- nezažil jsem ale sobotní špičky.Kemp byl docela drahý-u moře a sociálky nic moc.Loni jsem spal na Plitvicích a byl OK a levnější.S policajtama naštěstí zkušenosti nemám.Jen křápové zase podražili-zejména jídlo. Ve stejné hospodě, kam jsme zašli i loni měli jídelníček z loňska. Staré ceny vygumovali, napsali tužkou nové. Staré byly pochopitelně vidět. Navýšení 10-20%.Jen pivo stálo stejně.Kritizoval to ni náš domácí. Letos jsme se tedy na hospy vyprdli a kupovali rybičky a ostatní mořské produkty na trhu.cenový rozdíl dost výrazný a ještě si může člověk nechat ryby očistit(možná, že ne všude). Měli jsem možnost grilu u domácího, ale na na oleji nebyly špatné.V tomto směru tedy nakonec spokojenost také.Jsou tam věci, které mi také trochu vadí, ale jinak asi pojedu zas. -
« Re:
Osobne jsem byl v Chorvatsku autem asi 10x, policajti me nikdy nechytli, ale hodne znamejch ano, davam si tam hodne pozor. Nejhorsi je, ze oni maj vesnice hrozne roztahany, clovek jede nekolik kilometru loukama a krovinama a ona je to porad vesnice a presne na takovym miste cihaj.
Je fakt, ze jsem byl nejdal ve Splitu, spise vejs. Zkazili se, zhnusilo se mi to, bohuzel, mrzi me to samotnyho.
Ja mam oblazkovy plaze rad, ale jsou hrozne malicky, lidi moc, neni casto kam si lehnout ani, nebo hop nekam na skalu...
Asi to chce na jih vic!!!!!!!!!!?
Pocasi zavidim, my meli vetsinou maximalne 30, vecer jsme se nekecam ohrivali asi 3 roky po sobe u elektrickyho grilu :) -
"-- skrytý --" 09.08.05 10:14
« Bez nadpisu
Poslední dvě dovolené v Chorvatsku bez problémů. Policistů jen mnimum a pokud jezdíš přiměřeně, no problem.
Chce to jet aspoň ke Splitu nebo ještě víc na jih.
Pláže v Chorvatsku nejsou a nikdy nebudou jemný písek, podíl kamenitých pláží je veliký.
byli jsme ubytovaní v soukromí a vždycky nám to tam našli známí, kteří tam (nebo vedle) byli o pár týdnů dřív, takže jsem věděl do čeho a za kolik jedu.
A navíc nejezdím v pátek večer nebo v sobotu ráno, abych nejel v těch děsivých kolonách. ;-)
Závěr: nemám výhrady -
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nafta pres hranice...
Zadek: Letos jsem byl v Chorvatsku prvně, takže jsem nezatížen minulostí. Zkusím reagovat svými zkušenostmi. Kemp, kde jsme jednu noc přespali, byl sice poněkud dražší, ale vcelku na úrovni. Počasí: 41°C ve stínu, moře 29°C. To mi přijde docela teplo. Pláže: Soukromá pláž u apartmánu za * stát nemůže. Češi: Minimálně to místo, kde jsme byly mi (ostrov, o něco dražší než pevnina), bylo čechůprosté, těch pár, co jich tam bylo, byly kvůli vyšší ceně relativně kultivovaní. Kolony: S tím nic nenaděláme, mohli by ale zvážit známky místo mýtného. Policajti: Po cestě jsme jich potkali několik, kromě jednoho označeného policejního auta nebyli žádní schovaní, ale hezky vidět, navíc žádná neoznačená civilní auta. Navíc protijedoucí řidiči blikají. Pokud jedeš předpisově, není žádný problém. Takže Chorvatama to asi nebude 8) -
« Re: Re: Re: Re: Re: Nafta pres hranice...
Oddie: tak to bych ti mohl prilepsit na cestu aspon na dalnice... Zbylo mi tady z lonska nejakej par kun, potrebuju se toho zbavit, ted koukam...Mam 120 Kuna. Kolik to je na nase v nejakym solidnim kurzu, at je kupec spokojen???
Ruprecht: Chorvati mi udelali: Jezdil jsem vzdy do kempu, ktery jsou fakt nehorazne drahy a sluzby vcetne socialek (v ruznejch kempech), fakt nic moc. Pak mi udelali to, ze je v Chorvatsku za nekolik poslednich let co jsem tam o prazdninach byl, vzdycky spatny pocasi, s bidou na koupani, nebo jeste horsi, pak mi udelali, ze plaze stojej za *, pak mi udelali, ze je to tam samej Cech, coz je mi neprijemny a vadi mi to. Dalsi co mi udelali je, ze jsem pokazdy hodiny a hodiny a hodiny a hodiny zaseklej v kolonach pri ceste...:) Pak mi udelali, ze za kazdym kerem je schovanej policajt s raderem uprostred poli a ceka na sebemensi prekroceni rychlosti.
No, casem bych si vzpomnel na dalsi minusy... :) -
"-- skrytý --" 09.08.05 09:03
« Re: Re: Re: Re: Nafta pres hranice...
Kde vůbec kupujuete ty jejich veverky nebo co o je - u nás ve směnárně/bance, nebo až tam? Mám si vyměnit tady rovnout na ty jejich,. nebo vzít na cestu euro? Jak s dálnicí ve Slovinsku (Maribor - Lublaň), na to musí být taky nějaká jejich měna nebo stačí pár drobných eur? Kartou neplatím, a o každou kačku mi nejde, takže horší kurs na tu dálnici klidně zkousnu... -
"-- skrytý --" 04.08.05 10:48
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nafta pres hranice...
Dík za nabídku, ale nee. V tomhle termínu nejsem, a do toho Chorvatska beztak jedu ke známému, takže by mě to levněji nevyšlo... ale na tom zas tak nezáleží, prostě bohužel na to už nemám dovču a volný tenhle termín. Na Korsiku bych se klidně taky mrknul, holt někdy příště. -
« Re: Re: Re: Re: Re: Nafta pres hranice...
to Oddie: mel bych volny listky na trajekt na Korsiku, tudiz by te to vyslo levneji nez Chorvatsko. Odjezd je 26.8. z Livorna a prijezd je 9.9. do Genovy. Stalo to 125 EUR a nechal bych za to co das / treba pivo/, kolega nemuze bohuzel jet.

Jinak docela dobrej web s cenama ubytovani v kempech je tady:
[odkaz]