Autem do Chorvatska?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

30.07.02  08:10

« Re: Chorvatsko 2002

To bych neřekl, že příjde levně koupit kuny u nás. Já kupoval v půlce června za 4,50, když jsem pak měnil ve směnárně v Chorvatsku bez poplatků za EUR, tak to vyšlo levněji, cca 4,30.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.07.02  15:59

Jo, měl jsem moc hezký místečko v klidný části kempu - za recepcí doleva, pak doleva a dojet až nakonec jako k tenisovým kurtům, který jsou za kempem. Byli jsme hned vedle věže vysílače (asi na mobil). Se sociálním zařízením jsme byli velice spokojeni, ceny kempovnýho taky příznivý. Pláž by teda mohla bejt ještě o něco lepší, tam je teda rezerva. Chtělo by to navézt další kamínky, když tak porovnávám skutečnost s fotkama z prospektů, bylo tam dřív kamínků u těch betonů mnohem víc, asi se odplavily...
    Jinak celkový hodnocení: Moc se mi tam líbilo a doporučuju!
  • « 00 Reagovat !

foto

29.07.02  14:34

Chytils dobrýho fleka? Předpokládám, že v pokročilé prázdniny je to už s místem slabší? A co pláž a příslušenství? Spokojenost?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.07.02  12:44

Tak se hlásím po dovolený - byl jsem v kempu Solaris poblíž města Šibenik (to je kousek nad Splitem). Vyrážel jsem v pátek 19/7 a vracel se přesně o týden později. Cesta tam byla strašná, v kolonách jsem strávil asi 8 hodin, tím myslím buď stání nebo cukání na jedničku, jinak ploužící se kolony do toho nepočítám. Ještě jsem měl po cestě problémy s autem, upadával mi motor. Uvolnily se mi šrouby, který držej držák motoru k silentbloku a do bloku se zalomily... no průser! V žádným servisu to nikdo nechtěl spravit, protože to vůbec nebylo na přístupným místě a práce to byla hnusná a špinavá. Nakonec mi pomohly s mým starouškem ve značkovém BMW servisu, byla to práce na hoďku a zaplatil jsem 30 Euro. Kemp vyšel ve dvou lidech s autem, stanem a el. přípojkou se vším všudy asi na 550 Kč/noc. Jinak ostatní ceny orientačně: chleba 3,5 Kuny, kopeček (velikej kopec) zmrzliny 4 Kuny, melouny 2-2,5 Kuny/kg. Jinak doporučení se zmrzlinou - vyplatí se dávat si jeden kopeček, protože ten daj většinou obrovskej a je stejně zmrzky jako když si dáte dva najednou různý....:-))). Cesta zpátky byla naprosto v pohodě, cca 1050km trvalo do Prahy s kratšíma zastávkama 13 hodin.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.07.02  10:38

Jednoznačně platební karty. Platby jsou bez poplatku a v kurzu deviza střed nebo valuta střed. Pokus chceš cash, tak nakup kuny v ČR, přes prázdniny jsou valuty bez poplatku. (tedy ve spořce)Jinak si zkus najít stránku Erste v chorvatsku, mají tam bezva kalkulačku na přepočet jejich kurzů. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.02  20:27

Ještě by mě zajímalo,vzít si do Chorvatska euro nebo dolary.Nebo si vyměnit kuny rovnou v ČR.Co je výhodnější?Dík.
  • 00 Reagovat !

foto

25.07.02  22:16

« Chorvatsko 2002

Tak zítra to už přijde. Dopoledne ještě na chvilku do práce vydělat nějaké korunky a pak hurá do Rakous (už se těším jak mi ta jejich růžovo fialová známka bude hyzdit auto) a pokud mě ubermenschen nechají projet tak očekávám v sobotu pohled na ústí Cetiny...
    A pak už jen tradiční výlety - Dubrovnik, Trogir, Split, NP Krka, Sveti Jure, kaňon Cetiny...
    Kurňa já se tak těším
  • 00 Reagovat !

foto

25.07.02  11:06

« Chorvatsko

Přesně jak píše ROB 18.7. Na Slovensku je ten přechod blbě značený a pokud tam budete večer nebo v noci jako já minulý rok tak se pěkně bloudí a nemá kdo poradit, jinak ve dne je orientace vcelku OK. Maďary prohučíš v noci do dvou hodin a jsi na Slovinsku. Jinak na www.chorvatsko.cz v dopravě a poplatky je aktualni přehled poplatků za dálnice. Jinak 29.7. Vyrážím svou oblíbenou trasu. Maďary - Split. A všichni víme, že autem forever, čaute !
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.02  09:11

« Re: Kempy

Loni jsem tam taky hledal kemp. V Bašce přímo byl jeden kemp (předělaná zahrada tak pro dvacet lidí). Byl plnej a divnej. Kousek vedle (tuším Baško Polje nebo tak nějak) je pro změnu jeden obrovskej kemp (tradiční cenový průměr), ale k moři aby člověk jezdil autem - docela flák a zpět do kempu je to do dlouhého kopce. Pokud má člověk ještě k tomu za sousedy tamvé mladíky v Audi 80 s nálepkou BiH...
    Bašku silně nedoporučuju, samá Koroza, příliš čechů,tzn. i obchodníci jsou na ně zcela uzpůsobeni...
  • 00 Reagovat !

foto

23.07.02  23:12

« Kempy

nazdar, chtel bych jet koncem zari do chorvatska a potrebuju vedet na kolik tak prijde kemp (nejlepe v okoli Baska Vody). Auto a jedna osoba. Diky predem
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.07.02  17:51

« Re: dálnice rakousko

díky za informace
  • « 00 Reagovat !

foto

22.07.02  08:35

« Re: dálnice rakousko

Jediný omezení na který jsem narazil po cestě do Chorvatska, bylo na konci Vídně za Favoritnem, kde dálnici svádí do jednoho pruhu a pokládají tam nějaký asfalt. My jsme ovšem jeli ve čtvrtek večer a ucpávka byla minimální. Znýámý jel ovšem v pátek večer a těch 25 km se posunoval asi dvě hodiny. Nazpět vedou dva pruhy, což je o něco rychlejší, ale to jsme se zase vraceli v neděli ráno - tedy minimální provoz.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.07.02  08:23

« dálnice rakousko

slyšel jsem o omezení na rakouské dálnici mezi Vídní a Grazem.Nemáte někdo zkušenost????
    Děkuji.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.02  22:25

« Re: Ceny ubytovani

Dekuju. 1820
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.02  14:33

« Re: Dalmácie

Vyrážím, za chvíli sedám do auta a jedu směr Chorvatsko. Chystám se usadit někde kolem Šibeniku, až se vrátím, budu taky informovat...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.02  13:17

« Re: Ceny ubytovani

V okölí Šibeniku (Marina, Vodice, Šparidiči...)jsme v apartmánech platili standardně 30 EUR za 3 lidi, ale bylo to dost luxusní ubytování - ložnice, pokoj s přistýlkou nebo další ložnice a pokoj, vybavená kuchyně, všude telka (skvělý na počasí). Jenom jednou chtěli 45 EUR, ale to taky bylo hned u vody se soukromou pláží jen pro nás, obrovskou terasou, grilem... Ale fakt je, že jsem tam narazil i na požadavek 50 EUR za špinavou díru - chce to radši zkusit tři, čtyři apartmány, je to všechno o lidech.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.02  13:10

Přes Maďary nemusíš platit vůbec nic, tam je dálnice jen asi 5 km, takže to chce hned za přechodem sjet na silnici. Akorát to tam mají Slováci pěkně blbě značený - Přechod Rajka je jen pro Slováky a Maďary, z Bratislavy je potřeba jet na Rusovce, ale před nima uhnout na Jarovce a před Jarovcema zase na Budapest - je tam veliký dálniční přechod (snad bez poplatků, nhic jsem nikde neviděl). Ale je to fakt zčubeně značený, nás zahnali o kousíček dál v Jarovcích na přechod do Rakouska a tam jsme se dost šíleně dostávali do Maďarska. Zpátky mají zmatek zase Maďaři, protože mají značenou E65 po dálnici (nutná známka na cca 3 km), přitom stačí jet ještě kousíček dál do toho Magyarněco a odtud v poho po silnici č.1 - dojedeš na ten samý přechod.
    Jinak ale přes Maďarsko super cesta. A kdo nechcete platit slovenskou dálnici, tak bacha - Lanžhot je zavřený, takže po naší dálnici až na přechod a teprve tam sjet na Kůty Malacky. Prázdno, pusto, 130 bez problémů.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.07.02  19:54

Kolik stojí poplatky přez Maďarsko????
    díky
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.02  14:41

Cez Madarov sa oplati ist ak sa chystas niekam do Dalmecie cez Zahreb. Na Istriu by som odporucal stale cestu cez Rakusko, potom Maribor, Ljublana, Postojna a odtial uz smer Rijeka. Co sa tyka Madarov, cez Rajku na Mosonmagyaróvár adalej stale po E 65 cez Szombathely, Kormed do Slovinska. Nemozes zabludit je to vyborne znacene, tgreba sa drzat stale E 65. V Slovinsku je to cca 15 km, potom este asi 30 v chorvatsku po okreskach a v Cakovci sa napajas na dialnicu do Varazdinu a Zahreb
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.02  14:32

Každoročně jezdím přes Rakousko a nikdy jsem žádnej problém neměl - ani ve Vídni. Celý Rakousko pokaždý přefrčím od Mikulova po vjezd do Slovinska tak zhruba za 4 hodiny.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…