Autem do Chorvatska?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: ubytovani + ceny benzínu
Cesta s poplatky za 6000Kč? To záleží kolik ti auto žere... Jinak přímo do Splitu bych asi nejel, buď kus vejš doporučuju okolí Šibeniku nebo pak pod Splitem tolik vychvalovanou Makarskou, tam jsem ale nikdy nebyl... Cena nafty je 5,22 Kun, benzín je asi o Kunu dražší, porozhlídni se na Internetu a najdeš to. -
« ubytovani
Zdravim vas vsechny a prosim o radu.Chtel bych se podivat tak na 10 dni do Chorvatska.Nechci do kempu,radsi nekam do pekneho pronajmu,nebo motelu,samozrejme nekde pobliz vody.Byl mi doporucen treba Split.Cesta se pry obema smery da zvladnou i s poplatky kolem 6000 korun,ale nenasel jsem nic o ubytovani. -
« Cesta přes Maďarsko
Zdravím, mám takový malý dotaz pro lidi co jezdí přes Maďarsko, já jsem z Prahy a jezdím až po půlce v září (přelidněnost psychicky nezvádám) přes Vídeň (je to nuda, ale rychlý a ve Vídni se stavuji u sestry), podle počasí co nejjižněji, nejvýše jsem byl na Rabu. Nějak si nemůžu přebrat variantu přes Madarsko, byla by zajímavá i pro cestu z Prahy, zaujal mě Váš popis o příjemné cestě? -
« Re: Chorvatsko 2002
V sobotu 29.6.2002 a 6.7.2002 nejela ani jedna z těchto sítí. Marné byly pokusy přepnout se na jinou. V neděli ráno jako když utne a všechno fungovalo normálně. Nabízí se možnost komplikací při přechodu na T-mobile, kterýžto přechod probíhal právě v té době. -
Během týdne jsem vyřídil 2 telefonáty - bez problémů, esemesek jsme úspěšně obdrželi i odeslali aspoň 30. Jedině byl často problém při odesílání, odeslalo se to často až napotřetí nebo napopátý... Jinak žádnej problém nebyl.
S tou hladinou vody je to nějaký divný, že by už tály ledovce? Hladina se tam hejbala podle přílivu asi o 40cm. Někdo asi kamínky v Solarisu sežral nebo ukradnul:-)).
Sakra, jel bych hnedle znovu. Kemp je fakt hezky situovanej kousíček od města, že jsme každej den jezdili na vejlet buď ráno na trhy nebo večer na procházku do města, někdy i ráno + večer, v Šibeniku se nám to líbilo. -
Já nepsal o platbách kartou, ale o kursu kun u nás a v Chrorvatsku. Měnil jsem koruny i tam a taky to přišlo výhodněji. Jinak s mobily jsem si užil svoje. Zablokoval se mi mobil a místo spolehlivého tarifu Eurotelu jsem byl odkázán na manželčinu Twistku. Již nikdy více. Nemá přímý roaming - Chorvatsko tam chybí a tak šly jen sms, jinak signal všude perfektní. Roaming přes předčíslí nešel vůbec. Po zvednutí to ztichlo a nic. Musím potvrdit totální ucpání sítě 29.-30.6. -
My jsme bydleli u křižovatky v blízkosti hotelové kotelny nebo co to bylo. A k těm kamínkům. Když jsme byli loni v kempu, tak jich bylo mnohem více. Letos jsme byli překvapeni i úrovní hladiny moře, byla výrazně vyšší než rok předtím. Ještě jedna poznámka, byli jsme tam přes dvě soboty a ani jednu nám nefungoval Paegas (T-mobile). Máš tu samou zkušenost? -
Kolem dvacátého června jsem u nás nakupoval kunu za 4,35. Když jsem po návratu z Chorvatska propočetl z výpisu z účtu platby kartou, tak mi jedna kuna vyšla asi na 4,00Kč. Fakt je ten, že hlavně prvních čtrnáct dnů kurs koruny výrazně posiloval, takže docházelo k až desetníkovým rozdílům. Takže na pivo a zmrzlinu menší cash a platby za pobyt, nákupy v shopech a benzín hradit kartou. -
Jo, měl jsem moc hezký místečko v klidný části kempu - za recepcí doleva, pak doleva a dojet až nakonec jako k tenisovým kurtům, který jsou za kempem. Byli jsme hned vedle věže vysílače (asi na mobil). Se sociálním zařízením jsme byli velice spokojeni, ceny kempovnýho taky příznivý. Pláž by teda mohla bejt ještě o něco lepší, tam je teda rezerva. Chtělo by to navézt další kamínky, když tak porovnávám skutečnost s fotkama z prospektů, bylo tam dřív kamínků u těch betonů mnohem víc, asi se odplavily...
Jinak celkový hodnocení: Moc se mi tam líbilo a doporučuju! -
Tak se hlásím po dovolený - byl jsem v kempu Solaris poblíž města Šibenik (to je kousek nad Splitem). Vyrážel jsem v pátek 19/7 a vracel se přesně o týden později. Cesta tam byla strašná, v kolonách jsem strávil asi 8 hodin, tím myslím buď stání nebo cukání na jedničku, jinak ploužící se kolony do toho nepočítám. Ještě jsem měl po cestě problémy s autem, upadával mi motor. Uvolnily se mi šrouby, který držej držák motoru k silentbloku a do bloku se zalomily... no průser! V žádným servisu to nikdo nechtěl spravit, protože to vůbec nebylo na přístupným místě a práce to byla hnusná a špinavá. Nakonec mi pomohly s mým starouškem ve značkovém BMW servisu, byla to práce na hoďku a zaplatil jsem 30 Euro. Kemp vyšel ve dvou lidech s autem, stanem a el. přípojkou se vším všudy asi na 550 Kč/noc. Jinak ostatní ceny orientačně: chleba 3,5 Kuny, kopeček (velikej kopec) zmrzliny 4 Kuny, melouny 2-2,5 Kuny/kg. Jinak doporučení se zmrzlinou - vyplatí se dávat si jeden kopeček, protože ten daj většinou obrovskej a je stejně zmrzky jako když si dáte dva najednou různý....:-))). Cesta zpátky byla naprosto v pohodě, cca 1050km trvalo do Prahy s kratšíma zastávkama 13 hodin. -
Jednoznačně platební karty. Platby jsou bez poplatku a v kurzu deviza střed nebo valuta střed. Pokus chceš cash, tak nakup kuny v ČR, přes prázdniny jsou valuty bez poplatku. (tedy ve spořce)Jinak si zkus najít stránku Erste v chorvatsku, mají tam bezva kalkulačku na přepočet jejich kurzů. [odkaz] -
« Chorvatsko 2002
Tak zítra to už přijde. Dopoledne ještě na chvilku do práce vydělat nějaké korunky a pak hurá do Rakous (už se těším jak mi ta jejich růžovo fialová známka bude hyzdit auto) a pokud mě ubermenschen nechají projet tak očekávám v sobotu pohled na ústí Cetiny...
A pak už jen tradiční výlety - Dubrovnik, Trogir, Split, NP Krka, Sveti Jure, kaňon Cetiny...
Kurňa já se tak těším -
« Chorvatsko
Přesně jak píše ROB 18.7. Na Slovensku je ten přechod blbě značený a pokud tam budete večer nebo v noci jako já minulý rok tak se pěkně bloudí a nemá kdo poradit, jinak ve dne je orientace vcelku OK. Maďary prohučíš v noci do dvou hodin a jsi na Slovinsku. Jinak na www.chorvatsko.cz v dopravě a poplatky je aktualni přehled poplatků za dálnice. Jinak 29.7. Vyrážím svou oblíbenou trasu. Maďary - Split. A všichni víme, že autem forever, čaute !
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!