Autem do Chorvatska?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Cesta přes Maďarsko
Podívej se na popis z 18. 7. jezdím z Prahy a přes Maďary je to super. A ještě k těm kursům kun - rozhodně se nevyplatí měnit kuny v ČR ani vézt sebou eura. Ideální je platit všechno kartou - bezkonkurenčně nejlepší kurzy - a na drobné výdaje si vyměnit přímo korunky hezky na místě - za eura se zbytečně platí dvakrát konverze, koruna má nejlepší kurz a už ji tam mění prakticky všude. Úplně nejlepší kurz dávali v červenci v bance Croatia (je například v Šibeniku na nábřeží). -
« Jídlo
Pro milovníky jídla doporučuji zajet na Sveti Jure - klobásky z kamzíka - velmi chutné, velmi neobvyklé. *****
V Trogiru je v jedné uličce kousek od silnice restaurace U mámy (pochopitelně v jejich jazyce). Mají velice lacinou a dobrou Pizzu - a velká Pizza je o hodně větší, než je našinec schopný snízt. ****
U Omiše v kaňonu Cetiny je restaurace Radmanove Mlinice - kilo jehněčího "na žaru" a opékané brambory za 180 Kuna - no comment *****
Slapovi Krke - Ulaz Lozovac. Restaurace až na kraji u zastávky autobusu - řízek (nabízený jako Steak - na to v chorvatsku veliký pozor) přelitý sýrem a jako bonus se šunkou, to celé obalené jako od maminky. Pommes frites v ceně. 60 Kuna. *****
A nakonce něco pro typického českého turistu. Hypermarket Mercator ve Splitu, restaurace Fast Food. Velmi laciné, kvalita nezkoušena... * -
« Chorvatsko 2002
Tak jsem se dneska v 15,00 vrátil z Chorvatska, počasí na * (občas Yugo, občas déšť, občas hnusné vedro, občas kombinace těchto), cesta na * (tam jsem jel 25 hodin bez přestávky - kde mohla být zácpa, tam taky byla. A kde ne, tam zase byly bouračky), ceny na * (Chorvati se s přechodem na Euro vyrovnali po svém - mnohde se akorát přepsalo DM na EUR), auto na * (při cestě zpět mi u Linze při poslední zastávce vypověděl poslušnost stratér - úžasná sranda roztlačovat plně naloženou Fronteru do mírného kopečka).
Ale celkově - Chorvatsko je Chorvatsko. -
« Re: ubytovani
Ubytování v soukromí - viz následující odkaz...
[odkaz]
Jinak Split je smrduté přístavní město, kde není kromě malého historického jádra vůbec nic. Split má ale fanstastickou riviéru. Na západ od Splitu je to třeba Trogir (bez nadsázky malý Dubrovnik), na východ Omiš. Ale přímo do Splitu - ne. Horko, smrad, auta, špína. Ale zase je tam nový Hypermarket... -
« Re: ubytovani + ceny benzínu
Cesta s poplatky za 6000Kč? To záleží kolik ti auto žere... Jinak přímo do Splitu bych asi nejel, buď kus vejš doporučuju okolí Šibeniku nebo pak pod Splitem tolik vychvalovanou Makarskou, tam jsem ale nikdy nebyl... Cena nafty je 5,22 Kun, benzín je asi o Kunu dražší, porozhlídni se na Internetu a najdeš to. -
« ubytovani
Zdravim vas vsechny a prosim o radu.Chtel bych se podivat tak na 10 dni do Chorvatska.Nechci do kempu,radsi nekam do pekneho pronajmu,nebo motelu,samozrejme nekde pobliz vody.Byl mi doporucen treba Split.Cesta se pry obema smery da zvladnou i s poplatky kolem 6000 korun,ale nenasel jsem nic o ubytovani. -
« Cesta přes Maďarsko
Zdravím, mám takový malý dotaz pro lidi co jezdí přes Maďarsko, já jsem z Prahy a jezdím až po půlce v září (přelidněnost psychicky nezvádám) přes Vídeň (je to nuda, ale rychlý a ve Vídni se stavuji u sestry), podle počasí co nejjižněji, nejvýše jsem byl na Rabu. Nějak si nemůžu přebrat variantu přes Madarsko, byla by zajímavá i pro cestu z Prahy, zaujal mě Váš popis o příjemné cestě? -
« Re: Chorvatsko 2002
V sobotu 29.6.2002 a 6.7.2002 nejela ani jedna z těchto sítí. Marné byly pokusy přepnout se na jinou. V neděli ráno jako když utne a všechno fungovalo normálně. Nabízí se možnost komplikací při přechodu na T-mobile, kterýžto přechod probíhal právě v té době. -
Během týdne jsem vyřídil 2 telefonáty - bez problémů, esemesek jsme úspěšně obdrželi i odeslali aspoň 30. Jedině byl často problém při odesílání, odeslalo se to často až napotřetí nebo napopátý... Jinak žádnej problém nebyl.
S tou hladinou vody je to nějaký divný, že by už tály ledovce? Hladina se tam hejbala podle přílivu asi o 40cm. Někdo asi kamínky v Solarisu sežral nebo ukradnul:-)).
Sakra, jel bych hnedle znovu. Kemp je fakt hezky situovanej kousíček od města, že jsme každej den jezdili na vejlet buď ráno na trhy nebo večer na procházku do města, někdy i ráno + večer, v Šibeniku se nám to líbilo. -
Já nepsal o platbách kartou, ale o kursu kun u nás a v Chrorvatsku. Měnil jsem koruny i tam a taky to přišlo výhodněji. Jinak s mobily jsem si užil svoje. Zablokoval se mi mobil a místo spolehlivého tarifu Eurotelu jsem byl odkázán na manželčinu Twistku. Již nikdy více. Nemá přímý roaming - Chorvatsko tam chybí a tak šly jen sms, jinak signal všude perfektní. Roaming přes předčíslí nešel vůbec. Po zvednutí to ztichlo a nic. Musím potvrdit totální ucpání sítě 29.-30.6. -
My jsme bydleli u křižovatky v blízkosti hotelové kotelny nebo co to bylo. A k těm kamínkům. Když jsme byli loni v kempu, tak jich bylo mnohem více. Letos jsme byli překvapeni i úrovní hladiny moře, byla výrazně vyšší než rok předtím. Ještě jedna poznámka, byli jsme tam přes dvě soboty a ani jednu nám nefungoval Paegas (T-mobile). Máš tu samou zkušenost? -
Kolem dvacátého června jsem u nás nakupoval kunu za 4,35. Když jsem po návratu z Chorvatska propočetl z výpisu z účtu platby kartou, tak mi jedna kuna vyšla asi na 4,00Kč. Fakt je ten, že hlavně prvních čtrnáct dnů kurs koruny výrazně posiloval, takže docházelo k až desetníkovým rozdílům. Takže na pivo a zmrzlinu menší cash a platby za pobyt, nákupy v shopech a benzín hradit kartou.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!