Autem do Chorvatska?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Rab - trajekty
Ahoj, myslim, ze za auto(vcetne ridice) to bylo cca. 70 kun a za cloveka cca. 10 kun. Jizdni rad nepotrebujes, prijedete do vetsiho ci mensiho zastupu aut, cekajiciho na trajekt, ktery jezdi nepretrzite sem tam v poctu 4 lode. Cesta po mori trva asi 10 minut. Ale pozor, na Rabu jsme videli zatim nejspinavejsi more v Chorvatsku (nejake rasy nebo co to bylo, drzelo se to stale u brehu a vyborne to "slo" umyt z chlupu :-)). -
« Re: AKUTALNE DO HR
Klasika - na Linz, pak dál na Graz (kousek za Linzem není dodělaná dálnice - je tam obec Klasu, což vysvětluje mnohé), Maribor (ve Slovinsku jsou v noci dálnice na H, krom toho Mariborem je třeba projet průtahem), dále na Zagreb a pak už záleží na cestujícím. Buď dolů na Karlovac (cesta přez Plitvice, většinou pomalá) nebo se dá ze Zagrebu pokračovat dál a líznout to přez Bosnu (Banja Luka) rovnou dolů do Splitu. Tahle cesta mi přijdě pohodovější, akorát některým nesedne to BiH... -
« AKUTALNE DO HR
tak lidicky zlati ... za par hodin vyrazim a jsem zdrcen jeste pred cestou protoze porad nevim kde ty hranice prekrocit .. chtel jsem jet na Bratislavu a Rajku a pod Madarsku .. vcera vecer mi volal clovek ze jedine pres Linz (nevim nevim) tzn. ze fakt nevim. Na druhou stranu je fakt ze na severu Rakouska voda odpada a na Slvoensko teprve prichazi .. poradte PLIIISSS. Jak by jste schvalne jeli vy .. POtrebuji na Drvenik (pod Split) .. jinak hodne zdaru pro ty ktery se take teprve chystaji .. zdar -
« Re: Cesta PRAGUE > DRVENIK
Jestli si chcete naplánovat cestu. Tak doporučuji www.michelin.com a aplikaci viaMichelin. Je to do-ko-na-lo-st. Exit od exitu je rozepsaný po celou dobu jízdy. Počty km (nebo mil) od průjezdních bodů. Mapy, zadávání podmínek. atd asi nejlepší co jsem kdy zkoušel. -
« Re: Cesta PRAGUE > DRVENIK
Jed na Plitvičky - i kdyby jsi chytl kolonu, tak pořád lepší než se trckat při pobřeží v zákrutách - je to možná 2x delší (samé 50ky 60ky), nehledě na čas. Hlavně se nepokoušej zkracovat cestu podle mapy těma jejich vedlejšíma cestama. To co Chorvati značí jako cesta II. tř. je pro nás "silnice" jak do chléva. Sám jsem se vypekl v Novi Vindolski na severu, a to jsem v červnu měnil zadní tlumiče. Pak jsem si dvě hodiny nadával v duchu, jak jsem na to vyzrááál... (a ty obličeje mojí ženy)))) -
« Cesta PRAGUE > DRVENIK
Chci se zeptat zkusenych, chci jet z Prahy do Drveniku pres BRNO > BRATISLAVA > RAJKA > MOSORMAGYAOVAR > SZOMBATHELY > VARAZDIN > ZAGREB > SLUNJ > BIHAC > KNIN > SPLIT > DRVENIK
akorat se nemam vubec zkusenosti stou Bosnou tak pripada v uvahu jet pobrezi Chorvatska pres SENJ > ZADAR a porad podel vody. Taky ti co jste byli, kde byla nejvetsi krize a ceho se vyhnout. Urcite se nevyhnu tomu ze bych vyjel jindy nez v Patek vecer, akocliv bych chtel. Muzete mi poradit jak nejlip v tenhle kritickej termin ???
Dik .. -
« Podél pobřeží v Chorvatsku
Zdarte !
Vrátil jsem se z cesty Senj, Karlobag, Šibenik,Primošten, Trogir, Split. Plati zasada nejezdit kolem vikendu tam nebo zpět. I v neděli 23:30 ze Šibeniku do ČR mírná kolonka, ale opačně nekonečné štrůdly aut. Benál osciluje kolem 6,53 N95, nikde nešel přes 7 Kn. Od Šibeniku po Plitvičky pumpy do 24:00 některé nonstop, viset nezůstanete. Při cestě po pobřeží ve všední dny úplná pohoda,bez kolon, jen v každé dědině dva znudění policajti, číhají jen na turisty. Oba jsme neměli pásy tak nás stopli a za každého chtěli 100 Kn. Vykecal jsem se, že je žena "trudna" - těhotná. On pak na mě - a ty taky jistě taky trudny, ne ??? Tak mě to stálo tři vynikající Radegasty (chlazené z ledničky)a polda byl v pohodě, listek s pokutou, kterou schválně před námi psal, velmi pomalu roztrhal. Prostě na to asi čekali na nějaky prezent, protože se pak ptali jaké jsme měli počasí,pak ještě popřál "Sretan put". Ale asi záleží na koho padneš. Super klídek v Karlobagu, Primošten plný Čechů i v kempech, Split špína, Trogir hezký, mě se líbily za Trogirem Kaštely - pěkné pláže (letiště u Splitu). Pivko Karlovačko 8Kn ! Kafe 5 Kn. Jinak jsme bydleli stylem - k večeru jeď a najdi ubytování, u cesty stáli dobráci s cedulema "Zimmer frei" a taky "Pokoj". Využil jsem převahy nabídky nad poptávkou a vždy, když vypálili za bydlení 25 Euro, tak jsem řekl 20. Klaplo to během vteřiny. Pokoj na noc v Primoštenu i Trogiru lze sehnat za ekvivalent 150 - 180 Kn nebo těch 20 Euro. Samozřejmě pokud zůstaneš na více dní máš ještě slevu. Ještě k zážitkům s policajty: Večer, hlavně při odjezdech turistů stojí policie se svými "radárky". Vypadá to jako stará osmičková kamera, kterou přiloží k oku a zaměří na auto, pak mu tam zůstane aktuální rychlost. Přemýšlel jsem, jak dokázat, že to tam nenechal od minulého změřeného auta, ale to je jen teorie. Jinak zdravim vsetíňáka se 405kou se kterým jsme projeli Maďary za skoro 2 hodinky. (neděle ráno 7:00). Tolik ve zkratce, za rok ahoj ...škoda
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!