Autem do Chorvatska?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto prekladys

prekladys 12.08.05  18:22

« Re: Re: to megac

škoda, to zůstanu u těch alp, v roce 2003 jsem se koupal v 26°C (na mě už to bylo moc) ale 11°neteče ani z kohoutku, brr... ;-)
    po celodenní tůře je totiž liduprázdné jezírko s výhledem na horské štíty něco jiného než vykachličkovaná koupelna
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.05  18:13

« Re: to megac

Koupali jsme se v cca 1100 m.m. v ledovcovém jezeře - teplota vzduchu v cca 19hodin 24, slunečno, teplota vody 11 - už bych to asi neudělal, kousek nad námi byl sníh (ve stínu), voda absolutně čistá - budu na to vzpomínat navždy, ale nevím jestli ještě budu takový otužilec. Každopádně v BO je velký akvapark, který když zkousneš tuším 300NK za vstup tak je tam docela dost atrakcí, čistá voda, perfektní trávník. Jinak koupání je fakt jen pro otužilce.
  • « 00 Reagovat !

foto prekladys

prekladys 12.08.05  17:56

« to megac

norsko, dobrý tip na dovolenou. my jsme kroužili kvůli psům už od převratu po privátech po alpách, od roku 2001 jsme na jednom místě, protože je to tam zcela bez turistů, koupání v křištálové vodě nebo tůry po značených stezkách na dvoutisícovky, kdy potkáváš jen místní důchodce a ovce (dovezené ze slovenska) nahoře se pak můžeš koulovat jen v šortkách, protože tam při cca 25°C leží sníh...
    prima je, když tě místní po roce poznají podle psa a pozdraví. bohužel už to není takový skanzen jako před 10-15 lety, kdy se na každé louce ale i v lese povalovaly krávy (však taky to mléko chutnalo!!!) dneska je většina luk prázdná, pastušky opuštěné, trávu sečou za dotace a mléko je chuťově sterilní téměř jako to naše.
    jinak chorvatsko je ta nejkrásnější dovolenková země, rozhodně tam zase všichni jeďte, a nejlépe na celé dva měsíce (no, na pořád ne, někdo musí taky platit daně ;-) )
    P.S. dá se v norsku koupat ve volné přírodě? - myslím tim teplotu vody (cca 20-24°C) že bych to jako prubnul, až půjde kokřík do věčných lovišť...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.05  13:28

« Re:

Po skandinávii cestuji zásadně individuálně - nikdy jsem nenašel obsazený kemp, nikdy jsem neplatil za 3 osoby a 2 stany - vždy za jeden stan a auto - nikdo se mně na nic víc neptal, nikdo nic nekontroloval - jo ve Švédsku tam jsem nemohl mimo vymezené území postavit stan ani o centimetr a každou chvíli to tam oblézala uniformovaná ochranka a vše kontrolovala, ale Norsko - tam je opravdová volnost, myslím že lidi jsou tam až přespříliš důvěřivý, ale nikdy se mi nestalo že by se nám tam něco ztratilo a to jsme náš MB kolikrát zapoměli zamknout a měli plně naloženo. Jediné na co je třeba si dávat opravdu pozor je parkování v Oslu. Tam jsem přetáh parkovačku o hodinu a stálo nás to v přepočtu 2000. Nikdo s náma nediskutoval ani jsem na toho policajta nic nezkoušel jako tady. Ale zase jsem omylem přejel placení mýta v Oslu a nic se nestalo. Každopádně pokud vezmu pro a proti tak vede Norsko před Chorvatskem o moooooooooc.
  • 00 Reagovat !

foto

12.08.05  13:15

« Bez nadpisu

cena za kemp byla 650,- na noc pro tři lidi pokd jsi dojel jen s autem a stanem, 1050,- s přirážkou cestovky/ noc
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.05  11:42

« Re: Re: Re: Pucmeloud

No, ja uz to neresim, dva dny pred planovanou dovolenou oblitnem cestovky a budo bude nakej zajezd, kterej nas zaujme a bude za nakou rozumovku cenu, nebo si udelame hezkej okruh autem po Cechach, hezky po penzionkach... To je moc pekna dovolena - jak jsem si vyzkousel letos v cervnu na takovym malym vejlete, kdy jsme zabrousili az do Liptovskyho Mikulase... :)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.05  11:08

« Re: Re: Pucmeloud

len trosku daleko, aj ked z CR je napr Brac uz na 1000km hranici.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.05  10:39

« Re: Pucmeloud

S tou skandinávií souhlasím - v roce 2004 jsme projeli Norsko a Švédsko a letos 15 dní na Brači - cena ubytování je v civilizované skandinávii cca o 20-30% nižší a to na mnohem lepší úrovni, cena v restauracích je ve skandinávii stále vyšší ale neaž o tolik. V Chorvatsku jsme byli na večeři v celkem slušné restauraci a za 2 ryby (celkem asi 750g), džbánek domácího bílého vína a 2 minerálky jsem platil 400kun. V Bergenu jsem dal za 2 steaky lososa s bramborem + nealko pití 320NK - nutno však dodat, že v tom chorvatsku ta restaurace byla o třídu výš. Každopádně pro příště jedu zase do Norska, kde mě nečekají žádná vedra, ale božský klid, fantastická příroda, nikdo se mě nebude snažit okrást za kemp s perfektní sociálkou (3*) budu platit 100-120NK a nikdo se mne nebude ptát kolik nás je....zkrátka pro toho kdo nepotřebuje koupání v moři je skandinávie lepší volbou dovolené
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.05  09:57

« Re:

Camill: Kolik byla cena ubytovani v tom kempu s podprumernou socialkou?
    Jinak docela dobrej web s cenama ubytovani v kempech je tady:
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

11.08.05  20:01

« Bez nadpisu

Vir535: 300 kun za kilo ryby.........to musela byt snad latimerie podivna !!!!!! pri tech cenach co pises neni rozdil mezi tim jet do Recka Francie, Spanelska nebo do Chorvatska. I cenu na tom trhu josu docela palka. Zil jsem asi v naivite, ze Chorvatsko je levne, ale koukam ,ze ve srovnani s tim co jsi napsal je i Skandinavie levna dovolena (ceny kempu s vybornou soiclakou a zazemim jsou cca 300 - 600 Kc na noc)
  • 00 Reagovat !

foto

11.08.05  19:28

« Bez nadpisu

Ještě dodám: po cestě tam nocleh za Karlovacem-Slunj za 3 lidi 30euro, 30 km odtud na Plitvicích chtěli eur 60...
  • 00 Reagovat !

foto

11.08.05  19:27

« Re

Včera jsem se vrátil z Chorvatska a tak se taky podělím:
    odjezd v pátek ráno, silnice byly velmi prázdné, všechno v pohodě, v Karlovacu jsem vypadl na starou. Po cestě žádná nehoda, dvě policejní hlídky. Vše bez problémů, výjezd kousek od Brely na Makarské, byl jsem v Baško Polje. Kemp, ve kterém bydleli vojáci UNPROFOR (v blízkém hotelu) celkem velký, sociálky podprůměrné (mám co srovnat-6x v kempu v HR), pláž dobrá. Autem jsem si projezdil široké okolí, stačí vyjet trochu pod Biokovo, ceny o dost nižší. Na pláži Tuborg 0,5l 10 kun, kupoval jsem hlavně ovoce, bylo čerstvé a za dobrou cenu. Absolvoval jsem výlet na Biokovo-sv. Jure (1762m) autem, měl jsem strach o auto, že je poškrabu-nový Passat, nevydělával jsem na to týden... cesta úzká a obousměrná, příště skútrem nebo pěšky. Zpátky stejná cesta: Baška Voda-Zagreb 400 km, Zagreb-Krapina 70 km, Krapina-Graz 120 km, Graz-Brno 320 km. Bez problémů.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.08.05  13:33

« Re: Re:

Kemp u Zadaru- byl docela drahý vyšel pro 2 osoby a stan cca na 630,-Kč za noc.Byly i jiné kempy podstatně levnější méně než polovina, ale hlava na hlavě.
    Byl jsem na ostrově, tam je vše o něco dražší než na pevnině. Kalamáry kilo 220-240 kun, ryba-1 třídy 300 kun za kilo, pivo 15 kun.
    Zpočátku jsem byl také rozhodnut, že pojedu někam jinak- Francie(kde sice také není levno, ale trochu jiná úroveň), Řecko..Pak jsem kupovali na trhu- kalamáry kilo 50-60 kun, ryba 1.třídy 60 kun, sardinky 15 kun-na grilu mohu jen doporučit.Názor se trochu změnil. Tam, kde jsem byl(již po druhé) je klídek,málo lidí, příroda OK, s domácími-ona švýcarka, on chorvat,mluví německy, anglicky, italsky(nepočítám chorvatštinu) se již trochu známe.S vědomím, že tam nemusím krmit nenasytné restauratéry a od domácího máme slíbeno rybolov na jeho vcelku slušné lodi asi pojedeme zas. Možná ještě letos v září-ještě méně lidí,nižší ceny.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.08.05  09:30

s pocasim je to o stasti. Tento rok som nebol, ale z cca 10 dovoleniek v chorvatsku som mal len jednu hrsi a to v tom zmysle, ze zo 7 dni prsalo dva a to nie v kuse. Aj to bolo teplo. Vzdy som ale bol v termine od polovice 6 az do konca 8 mesiaca.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.08.05  08:05

« Re:

to vir535: tak, jak si to popsal me opet utvrdilo v tom, ze Chorvatsko je pro me zapomenuty. Proste tam uz nepachnu. Jenom me zajima, kdyz ti vadi vysoke ceny, proc nejedes pristi rok nekam jinam? Napis schvalne ceny kempu a jidla v hospodach.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.08.05  07:01

« do HR pres BIH

zdarec, jeli, ste nekdo letos do Chorvatska pres Madary a Bosnu? je to stejne OK jako loni?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.08.05  11:35

« Bez nadpisu

Před 2 dny jsem z Chorvatska přijel. Tak jsem jel v pátek ráno-cesta OK, přespal v kempu u moře a ráno se přeplavil na ostrov-lidí minimum,Češi téměř žádní- spíše Italové.Počasí letos moc nevyšlo, ale za to Chorvati nemůžou. Cesta zpět v pondělí- také bez potíží. Policajty jsem viděl jen ojediněle,stavět jsem je neviděl nikde. Jen ve Slovinsku dostal nějaký Čech pokutu-nevím za co.Byl jsem tam v posledních letech opakovaně,můžu porovnávat.
    Moře a přírodu nemá cenu popisovat,cesta po dálnici super- nezažil jsem ale sobotní špičky.Kemp byl docela drahý-u moře a sociálky nic moc.Loni jsem spal na Plitvicích a byl OK a levnější.S policajtama naštěstí zkušenosti nemám.Jen křápové zase podražili-zejména jídlo. Ve stejné hospodě, kam jsme zašli i loni měli jídelníček z loňska. Staré ceny vygumovali, napsali tužkou nové. Staré byly pochopitelně vidět. Navýšení 10-20%.Jen pivo stálo stejně.Kritizoval to ni náš domácí. Letos jsme se tedy na hospy vyprdli a kupovali rybičky a ostatní mořské produkty na trhu.cenový rozdíl dost výrazný a ještě si může člověk nechat ryby očistit(možná, že ne všude). Měli jsem možnost grilu u domácího, ale na na oleji nebyly špatné.V tomto směru tedy nakonec spokojenost také.Jsou tam věci, které mi také trochu vadí, ale jinak asi pojedu zas.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.05  13:55

Zadek: Chce to ostrov, Brač můžu jen doporučit...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.05  12:13

« Re:

Osobne jsem byl v Chorvatsku autem asi 10x, policajti me nikdy nechytli, ale hodne znamejch ano, davam si tam hodne pozor. Nejhorsi je, ze oni maj vesnice hrozne roztahany, clovek jede nekolik kilometru loukama a krovinama a ona je to porad vesnice a presne na takovym miste cihaj.
    Je fakt, ze jsem byl nejdal ve Splitu, spise vejs. Zkazili se, zhnusilo se mi to, bohuzel, mrzi me to samotnyho.
    Ja mam oblazkovy plaze rad, ale jsou hrozne malicky, lidi moc, neni casto kam si lehnout ani, nebo hop nekam na skalu...
    Asi to chce na jih vic!!!!!!!!!!?
    Pocasi zavidim, my meli vetsinou maximalne 30, vecer jsme se nekecam ohrivali asi 3 roky po sobe u elektrickyho grilu :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.08.05  10:14

« Bez nadpisu

Poslední dvě dovolené v Chorvatsku bez problémů. Policistů jen mnimum a pokud jezdíš přiměřeně, no problem.
    Chce to jet aspoň ke Splitu nebo ještě víc na jih.
    Pláže v Chorvatsku nejsou a nikdy nebudou jemný písek, podíl kamenitých pláží je veliký.
    byli jsme ubytovaní v soukromí a vždycky nám to tam našli známí, kteří tam (nebo vedle) byli o pár týdnů dřív, takže jsem věděl do čeho a za kolik jedu.
    A navíc nejezdím v pátek večer nebo v sobotu ráno, abych nejel v těch děsivých kolonách. ;-)
    Závěr: nemám výhrady
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…