Autem do Chorvatska?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

27.06.03  18:34

« Cesta přes Rakousko

Máte zkušenosti s cestou Dolní dvořiště - Linz - Traun - a spodem do Grazu (po dálnici)? Potřebuji vědět, kolik je po cestě placených tunelů. (Našel jsem jen jeden - Gleinalm za cca 7 euro.) Nebo znáte jinou, rychlou cestu přes Graz, aniž bych projel několik placených tunelů? Cesta přes Vídeň (z Č. Budějovic) mě moc nenadchla. ringo
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.03  12:18

« Re: Nová dálnice

Pro vsechny co jedou do Chorvatska.Nove dalnice otevreny od 30.6.2003 a v dalsich letech najdete s mapou i s detaily na adrese www.mjr.hr , "Autocesta Zagreb-Split" .Mapa je uložena dole "karta autoceste Zagreb-Split.
    Jadranu zdar.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.03  13:16

« Re: Platební karty

podle mě jenom maximálně tak do bankomatu a zda ví jestli do všech. Rozhodně si pořid normální embosovanou kartu MC/EC nebo Visu, ročně pokud k tomu nechceš cestovní pojištění zaplatíš nějakých 300 Kč a máš pokoj, platit u všech obchodníků co karty berou a to samé z bankomatama. Nehledě na to, že v Chorvatsku se na terminály moc nehraje, takže tam karty billujou přes žehličku, maximálně telefonicky ověřujou. Bez embosky do zahraničí je na
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.03  12:08

« Re: Platební karty

To jsou asi jen elektronické karty, že (nejsou embosované)? Prý to někde jde, ale nic moc.
  • 00 Reagovat !

foto

26.06.03  12:05

« Platební karty

Mám kartu od České spořitelny, Cirrus Maestro. Manželka má z ČSOB postkartu, je to taky Cirrus Maestro. Nevíte někdo, jestli se těmito kartami dá platit v Chorvatsku, případně v Maďarsku?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.03  12:05

Takže by se (podle příspěvku) mělo jednat zejména o zjednodušení cesty na Zadar. Tím směrem sice moc českých turistů nejezdí, ale zřejmě by se mohlo zjednodušit i spojení s okolím Šibeniku náhradou trasy Gračac-Obrovac-Benkovac, kde je přejezd Velebit mezi Gračacem a Obrovacem sice romantický, ale někdy dost problematický.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.03  10:48

Něco k tomu . . . [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.03  09:00

To je asi Karlovac - Rijeka, nic jiného se tam nestavělo. Jak by to bylo krásné, kdyby postavili úsek Karlovac - Dubrovník, to by se to jezdilo k moři !
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.03  19:10

No to bude podle mě směrem na západ, tedy směrem k Itálii bych hádal.Mám pocit, že tam bylo něco rozestavěnýho, ale já jel na jih. Mám dojem, že pro klasická letoviska to nebude mít význam, leda že by si chtěl na sever.
  • 00 Reagovat !

foto

25.06.03  19:00

« Nová dálnice

V rádiu něco mluvili o nově otevírané dálnici ze Záhřebu k moři - 31.7. se má prý otevírat téměř 100km úsek. Nevíte kam a kudy vede?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.06.03  21:33

« Re: Bosna a Herzegoviona

cestu jsem jel ,ale je to pro silnější povahy .Poplatky nejsou žádný pouze po HR
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.06.03  15:09

« Re: to 1820

No já byl taky za 12 hodin doma. Konkrétně 12hodin z Makarské na hraniční přechod Bumbálka. A to sem jel přes Maďarsko a Slovensko. Ale to jsem jel mimo sezónu a téměř bez zastávky...
    Jinak v sezónu jsem jsem zvolil neděli přes den a to 14hodin tam a 13 zpátky...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.06.03  14:01

12 hodin ? No to je fakt dost málo .)) I když já to jel 13 hodin a to jsem jel na tempomat 110 tam kde to šlo a pak samozřejmě od Karlovac do Splitu jak provoz dovolit. Nicméně já jsem si strategicky zvolil odjezd z pondělí na uterý a tak jsem úspěšně eliminoval zácpy a kolony... :-) taktéž to všem doporučuji.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.06.03  12:03

« Tak to je v pohodě :)

9. června 2003
    Srbsko a Černá Hora oznámily zrušení vízové povinnosti pro návštěvníky z USA, Kanady, Austrálie a z členských i kandidátských zemí EU, tedy i pro obyvatele České republiky. Návštěvníkům bude povoleno vstoupit na území Srbska a Černé Hory bez víz a pobývat v zemi po dobu až 90 dnů. Vláda Srbska a Černé Hory učinila toto Rozhodnutí v souladu s politikou dobrých vztahů a partnerství vůči EU. Bezvízový styk je platný i pro tranzit územím Srbska a Černé Hory. Toto ustanovení je platné od 1.6.2003.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.06.03  11:58

« Bosna a Herzegoviona

Jak je to s průjezdem přes Bosnu a Herzegovionu při cestě na Makarskou??? Platí se ještě nějaké poplatky, víza a podobně...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.06.03  11:28

Praha - Split za 12hod??? to nemohla být normální rychlost :)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.03  23:25

« Re: Předsudky

Rád bych tam jel alespoň těch 70...
    Nenavážím se do Slovinců, jen upozorňuji na povahové rysy, na které nejsme v našich zeměpisných šířkách zvyklí.
  • 00 Reagovat !

foto

20.06.03  13:23

« Mytne

Pro stale se opakujici dotazy, primo od nich s mapkou:
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.06.03  12:05

No vidíš, tak nedělej vlny. Platils za rychlost, to se stává i u nás. Já jsem v Německu platil za 57 na místě, kde byla 50. A navíc jsi platil v HR a ne ve SLO, tak proč se vozíš po Slovincích? "Tento region" je široký pojem. Když tě jako Čecha nějakej frantík nebo amík ohodnotí jako Rusa, že Česko přece taky patřilo do sajúzu, taky si o něm pomyslíš svoje ...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.06.03  00:00

Jako cestující jsem zažil situace, kdy policisté/vojáci v tomto regionu bezostyšně vybírali výpalné, jinak se to nazvat nedalo.
    Já osobně kupodivu předpisy v rámci možností dodržuji, zejména v zahraničí. Za 17 let jsem jednou platil v ČR (pásy) a jednou v HR (o půlnoci jsem měl tu smůlu, že jsem jel na čele kolony a horko-těžko hledal pokračování silnice, údajné překročení povolené 70ky mi přišlo celkem komické).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…