Autem do Chorvatska?
« Cesta přes Rakousko
Máte zkušenosti s cestou Dolní dvořiště - Linz - Traun - a spodem do Grazu (po dálnici)? Potřebuji vědět, kolik je po cestě placených tunelů. (Našel jsem jen jeden - Gleinalm za cca 7 euro.) Nebo znáte jinou, rychlou cestu přes Graz, aniž bych projel několik placených tunelů? Cesta přes Vídeň (z Č. Budějovic) mě moc nenadchla. ringo -
« Re: Platební karty
podle mě jenom maximálně tak do bankomatu a zda ví jestli do všech. Rozhodně si pořid normální embosovanou kartu MC/EC nebo Visu, ročně pokud k tomu nechceš cestovní pojištění zaplatíš nějakých 300 Kč a máš pokoj, platit u všech obchodníků co karty berou a to samé z bankomatama. Nehledě na to, že v Chorvatsku se na terminály moc nehraje, takže tam karty billujou přes žehličku, maximálně telefonicky ověřujou. Bez embosky do zahraničí je na -
« Re: Nová dálnice
Takže by se (podle příspěvku) mělo jednat zejména o zjednodušení cesty na Zadar. Tím směrem sice moc českých turistů nejezdí, ale zřejmě by se mohlo zjednodušit i spojení s okolím Šibeniku náhradou trasy Gračac-Obrovac-Benkovac, kde je přejezd Velebit mezi Gračacem a Obrovacem sice romantický, ale někdy dost problematický. -
"-- skrytý --" 23.06.03 15:09
« Re: to 1820
No já byl taky za 12 hodin doma. Konkrétně 12hodin z Makarské na hraniční přechod Bumbálka. A to sem jel přes Maďarsko a Slovensko. Ale to jsem jel mimo sezónu a téměř bez zastávky...
Jinak v sezónu jsem jsem zvolil neděli přes den a to 14hodin tam a 13 zpátky... -
« Re: to 1820
12 hodin ? No to je fakt dost málo .)) I když já to jel 13 hodin a to jsem jel na tempomat 110 tam kde to šlo a pak samozřejmě od Karlovac do Splitu jak provoz dovolit. Nicméně já jsem si strategicky zvolil odjezd z pondělí na uterý a tak jsem úspěšně eliminoval zácpy a kolony... :-) taktéž to všem doporučuji. -
"-- skrytý --" 23.06.03 12:03
« Tak to je v pohodě :)
9. června 2003
Srbsko a Černá Hora oznámily zrušení vízové povinnosti pro návštěvníky z USA, Kanady, Austrálie a z členských i kandidátských zemí EU, tedy i pro obyvatele České republiky. Návštěvníkům bude povoleno vstoupit na území Srbska a Černé Hory bez víz a pobývat v zemi po dobu až 90 dnů. Vláda Srbska a Černé Hory učinila toto Rozhodnutí v souladu s politikou dobrých vztahů a partnerství vůči EU. Bezvízový styk je platný i pro tranzit územím Srbska a Černé Hory. Toto ustanovení je platné od 1.6.2003. -
"-- skrytý --" 20.06.03 12:05
« Re: Předsudky
No vidíš, tak nedělej vlny. Platils za rychlost, to se stává i u nás. Já jsem v Německu platil za 57 na místě, kde byla 50. A navíc jsi platil v HR a ne ve SLO, tak proč se vozíš po Slovincích? "Tento region" je široký pojem. Když tě jako Čecha nějakej frantík nebo amík ohodnotí jako Rusa, že Česko přece taky patřilo do sajúzu, taky si o něm pomyslíš svoje ... -
« Re: Předsudky
Jako cestující jsem zažil situace, kdy policisté/vojáci v tomto regionu bezostyšně vybírali výpalné, jinak se to nazvat nedalo.
Já osobně kupodivu předpisy v rámci možností dodržuji, zejména v zahraničí. Za 17 let jsem jednou platil v ČR (pásy) a jednou v HR (o půlnoci jsem měl tu smůlu, že jsem jel na čele kolony a horko-těžko hledal pokračování silnice, údajné překročení povolené 70ky mi přišlo celkem komické).