Autem do Chorvatska?
« Re: Cesta přes Rakousko
Jo ta trasa je vic nez pohodova :-) dik. Letos se do HR bohuzel nepodivam, cekame prvni prirustek, takze az za rok ve trech. Doufam ze to s rocnim prckem pujde. Jak na ty trase, dostaveli uz zas veprouni neco z te rychostky u Judenburgu nebo dalnice u Linze? -
« Re: Cesta přes Rakousko
To ringo:
Mame zkusenosti s cestou CB-Linz-Klagenfurt-a dal dle potreby bud na Istrii, nebo Kvarner. Pokud mas zajem, mohu tuto trasu doporucit, od lonska, kdy me na ni prived ruprecht, uz jinudy nejezdime. Mrkni kdyztak na muj prvni dotaz (prispevek c.228) a dal sleduj ruprechtovo velice trpelive a vycerpavajici vysvetlovani teto trasy. Letos jsme opet byli na Rabu a veskere poplatky byly: rakouska dalnicni znamka - 250 Kc, 1.myto ve SLO - 1.50 Euro, 2. myto ve SLO 2.30 Euro a potom az trajekt (2 lidi+auto - 11.50 Euro).
Ceny benzinu na nase (+ -)jsou:
A - 23 Kc
SLO - 21.50 Kc
HR - 21 Kc
« Re: Nová dálnice
ace2: My jsme jezdili Šibenik, Zadar, Pakoštane, Primošten a tak. Od Karlovace můžeš jet vnitrozemím, ale taky můžeš jet po pobřeží, což na první pohled nevypadá špatně, ale na vlastní kůži je to dost drsný. Je tam sice novej povrch, ale přetáhnutej přes strašně vlnitej starej, a celou cestu to dělá ratatatatatata, jeli jsme naposledy Voyagerem. -
« Re: Nová dálnice
hele jaký hrby ? Já si nic nepamatuju :)) máš jezdit do Chorvatska Cadillacem :))) ne vážně Já jsem jel do Splitu a na výlet do Makarský. Jak je to pod Makarskou vážně netuším. Sem byla silnice co si pamatuju velmi slušná, jenom kdyby nebyla tak zjebaně ouzká, ucpaná, a vůbec se nepodobala okresní silnici... Prostě Chorvatsko je pro Čechy dobrá země, je to blízko a je to tam docela dobrý, ale * já chci prostě dálnice... to žůžo prostě z Prahy až na pláž jenom po dálnici to je prostě maximální luxus... takhle je to docela vopruz, když člověk dorazí do Karlovace tak si říká, že to nebylo tak hrozný a že všechno jde jak po drátkách a je dobrý čas, tak zjistí, že ta nejhorší část ho teprve čeká... * 400km po okreskách kde je rychlost 70-80 km/h nedá se přejíždět a kde se dá tak je omezení rychlosti a policejní hlídka (jak jinak). Dálnice ! dálnice ! dálnice ! dálnice ! dálnice ! :))) -
« Cesta přes Rakousko
Máte zkušenosti s cestou Dolní dvořiště - Linz - Traun - a spodem do Grazu (po dálnici)? Potřebuji vědět, kolik je po cestě placených tunelů. (Našel jsem jen jeden - Gleinalm za cca 7 euro.) Nebo znáte jinou, rychlou cestu přes Graz, aniž bych projel několik placených tunelů? Cesta přes Vídeň (z Č. Budějovic) mě moc nenadchla. ringo -
« Re: Platební karty
podle mě jenom maximálně tak do bankomatu a zda ví jestli do všech. Rozhodně si pořid normální embosovanou kartu MC/EC nebo Visu, ročně pokud k tomu nechceš cestovní pojištění zaplatíš nějakých 300 Kč a máš pokoj, platit u všech obchodníků co karty berou a to samé z bankomatama. Nehledě na to, že v Chorvatsku se na terminály moc nehraje, takže tam karty billujou přes žehličku, maximálně telefonicky ověřujou. Bez embosky do zahraničí je na -
« Re: Nová dálnice
Takže by se (podle příspěvku) mělo jednat zejména o zjednodušení cesty na Zadar. Tím směrem sice moc českých turistů nejezdí, ale zřejmě by se mohlo zjednodušit i spojení s okolím Šibeniku náhradou trasy Gračac-Obrovac-Benkovac, kde je přejezd Velebit mezi Gračacem a Obrovacem sice romantický, ale někdy dost problematický.