Autem do Chorvatska?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

14.07.03  12:08

« Re: Cesta přes Rakousko

uz to tu asi bylo, ale rad bych se zeptal, zda nema nekdo zkusenosti s trajekty Italie - Recko, docela bych to nekdy prubnul, ... pripada mi to prece jen bezpecnejsi nez pres Rumunsko nebo Srbsko ...
  • « 00 Reagovat !

foto

14.07.03  12:04

to Kaptah: na Gargano jsem se taky chystal, ale v Italii jsem byl nejdal v Rimini - San Marino ... snazil jsem se vyhejbat dalnicim kvuli poplatkum a je to dost opruz. Gargano je uz dost dole na to se dalnicim vyhnout, takze spis zjistit kolik kterej usek stoji a rozhodnout se zda to neni prece jen lepsi calnout.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.07.03  07:37

« Re: Bosna . . .

Loni jsem jel tudy i s ročním klukem a vše bylo ok.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.07.03  09:11

Kurňa láká mě to - změna je život viz. 475, ale jedu s rodinkou - malým a moja se bojí. já to vysvětloval,ale asi to nechám na místě a buď pojedu rovně nebo odbočím doleva )))Budu tam v noci tak uvidíme. O Neumu jsem četl na Netu, údajně se platí kunama a ceny (min. rok) byly nižší než v CRO. Udělám výlet do Dubrovníku, takže Neum ANO. Až se vrátím začátkem srpna tak poreferuju. Kdo tady ještě doporučí cetu přes Bosnu v noci ??? Daváj ...
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.03  14:08

Přes Bosnu jsem jel loni z Pelješace. Je to v pohodě. Cesta od moře dobrá. Pak ve vnitrozemí to bylo trochu horší, ale jak v Chorvatsku. Hlavně však doporučuji kvůli tamním cenám chlastu a cigár. Je to jeden velký freeshop (začíná to už od moře na magistrále - Neum, takže pokud nechcete jet přes vnitrozemí Bosny můžete nakupovat už tady.)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.07.03  11:57

« Bosna . . .

Cowley a co přes Bosnu, nezkusíš to ? ? ? Já pro zpestření asi ano, jen ještě nevím jakou zvolit trasu . . .
  • 00 Reagovat !

foto

09.07.03  14:08

« Je to ale rok zpět

Jinak můj příspěvek 349
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.03  13:57

« Re: Chorvatsko pátek

Vždy jsem jezdil schválně ve ve všední dny a tak jsem se o frontách vždy jen dočetl)). Ale 18.7. jedu do Gradace ze ZL, jsem také nucen jet v pátek, proto vyjedu brzo dopoledne. Známá trasa SK-H-SLO-CRO a doufám, že po Karlovac to bude pohoda. Hodně cestovek jezdí BUSy kvůli provozu v Ne nebo Po. Každopádně si myslím, že strana AUT bude více zasekaná než z Hia Hungaria. Je sezona v plném proudu, provoz nepochybně bude, ale vždy to bude loterie...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.03  13:17

« Re: Chorvatsko pátek

Jestli můžeš tak jeť ráno, aspoň se podíváš kudy vlastně jedeš když je to poprvé. Akorát budeš muset nějak přečkat noc jestli tam máš ubytování až od soboty. Jinak přes tu noc to bude asi mrsk... A nechceš jet rači na Trenčín, Bratislava, Rajka, Csorna, Szombathely,Kormend, Redics, Čakovec, Varaždin, Záhřeb atd. tak jak popisoval cowley dva články zpět???
  • 00 Reagovat !

foto

08.07.03  08:36

« Chorvatsko pátek

Nazdárek lidi, pojedu poprvé do HR (Podgora - pod Makarskou) v pátek 18.7.03, protože ubytování mám zajištěný so-so a dříve než v pátek ráno nemůžu vyjet. Uvažuju o klasické cestě Luhačovice -Vídeň -Maribor -Záhřeb -Karlovac -Knin - Makarská. Řeším dilema, kdy vyjet, jestli v pá ráno nebo večer, podle toho co jsem zatím pozjišťoval pátek večer je drsný (fronty hranice, mýtné atd.). Poraďte mi někdo, kdo má s pátečním cestováním uprostřed sezóny zkušenosti. Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.07.03  09:33

« Re: Černá Hora

jojo, tak tak, až na to že když jsem jel naposledy o Velikonocích na Makarskou tak po mě někdy ve tři ráno baba na slovinsko chorvatské celnici chtěla i techničák od auta, stejně nevěděla co si z něj má opsat tak mi ho zase vrátila:)) Ale jinak bez problémů...
  • « 00 Reagovat !

foto

07.07.03  09:12

« Re: Černá Hora

Přesně jak píše Danti, už počtvrté pojedu z Moravy na Bratislava - Rajka, Csorna, Szombathely, Kormend, Redics, Čakovec, Varaždin. Protože snad každý jede přes noc - to vyhovuje zvlášť v Maďarsku, které se prohučí "furt rovně po hlavní" a cestou potkáváš jen naše nebo slováky. Spestřením je snad jen ten 5ti kilometrový průjezd Slovinskem, kde znuděný celník ve dvě ráno ani nezvedne hlavu a to se mi stalo trikrat po sobe. Z Moravy bych do CRO již jinak nejel. Pro zajimavost - na michelin.com je odkaz ViaMichelin - velmi slušně udělaný itinerář s podrobnou mapkou a kilometráží s časy..... Tak Dobro došli !
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.07.03  09:07

já tam byl sice na Velikonoce, ale zájem!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

06.07.03  21:16

Minuly rok jsem jel na makarskou kus pres Bosnu. Cesta z Prahy az do karlovacu je klasika. Za Karlovacem dal na Sluj a po 15 km je odbocka do leva na Veliku Kladusu (BIH). Dale pokracovat Velika Kladusa hranicni prechod HR/BIH, Mala Kladusa, Bihac, za Bihacem 3km pak odbocit do prava na Dolni Lapac (HR), dale pokracovat Dolni Lapac, Horni Lapac a dale na Knin. Na hlavni tah Plitvice Knin najedes 40 km pred Kninem. Cesta pres bosnu je asi 100 km dlouha. Cesta v BIH je velmi dobra, min. provoz, ale chybeji ukazatele.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.07.03  14:12

Loni cena benzínu 98 byla okola 22kč,benzínky ale neznaj moc platební karty.Všude jsem platil eurama někde mi dokonce i v nich vraceli.Ale několik konvertabilních marek mi zůstalo na památku.Otvíračku čerpacích stanic nevím ,ale jistě tam jsou i nonstopky.Poměrně dost čerpaček bylo nových.Myslím,že v Bosanské Gradišce dokonce je i nonstop.Ale tam ten přechod je takový dosti balkánský.Silnice jsou na dosti dobrý úrovni a jsou dosti hlídaný na každým kousku stál četník nebo voják.
    Slyšeljsem i něco špatnýho na tuto cestu ale moudřejší budu až se za týden vrátí jeden známý.
    Moje poznatky jsou z loňska.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.07.03  13:27

Můžeš popsat cestu přez Bosnu podrobně? Letos chci jet také touto cestou do Černé Hory (Zagreb, Bosanska Gradiska, Banja Luka, Jablanica, Mostar), tak sháním všechny informace. Zajímá mě především stav silnic, množství a otvírací doba čerpacích stanic, cena benzínu a způsob platby (platební karty, jaká hotovost ????). Na balkán jsem také zvyklý, loni jsem projel Rumunsko a Bulharsko.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.07.03  12:16

Tak znovu:
    Zkusil jsem zadat varianty cesty do Route66:
    Praha -Záhřeb (pro cesty do Dalmácie):
    Pha -Vídeň -Graz -Maribor -Záhřeb - 652km
    Pha -Linec -Liezen -Graz -Maribor -Záhřeb - 651km
    Pha -Linec -Salzburg -Villach -Lublaň -Záhřeb - 799km
    Pro rychlý přesun vychází jednoznačně nejlepší trasa přes Vídeň (bez placení tunelů nebo jejich objíždění).
    Praha-Postojna (pro cesty na Istrii):
    Pha -Vídeň -Graz -Maribor -Lublaň -Postojna - 772km
    Pha -Linec -Liezen -Graz -Maribor -Lublaň -Postojna - 725km
    Pha -Linec -Liezen -Klagenfurt -Lublaň -Postojna - 715km
    Pha -Linec -Salzburg -Villach -Lublaň -Postojna - 704km.
    Tady si vyberte, pro šetřílky bude možná paradoxně nejlevnější cesta přes Vídeň...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.07.03  12:05

Zkusil jsem zadat varianty cesty do Route66:
    Praha-Záhřeb (pro cesty do Dalmácie):
    Pha-Vídeň-Graz-Maribor-Záhřeb - 652km
    Pha-Linec-Liezen-Graz-Maribor-Záhřeb - 651km
    Pha-Linec-Salzburg-Villach-Lublaň-Záhřeb - 799km
    Pro rychlý přesun vychází jednoznačně nejlepší trasa přes Vídeň (bez placení tunelů nebo jejich objíždění).
    Praha-Postojna (pro cesty na Istrii):
    Pha-Vídeň-Graz-Maribor-Lublaň-Postojna - 772km
    Pha-Linec-Liezen-Graz-Maribor-Lublaň-Pos… - 725km
    Pha-Linec-Liezen-Klagenfurt-Lublaň-Posto… - 715km
    Pha-Linec-Salzburg-Villach-Lublaň-Postoj… - 704km.
    Tady si vyberte, pro šetřílky bude možná paradoxně nejlevnější cesta přes Vídeň...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.07.03  15:17

Na trase Linec – Graz jsou dva placené tunely: Bosrucktunnel – 4,50 euro (objížďka přes Liezen je teoreticky o 15-20 min. delší, prakticky vyzkouším za 14 dní) a Gleinalm – 7,50 euro. Informace na www.arboe.at
    a www. czechembassy. org/wwwo/mzv/default. asp?id= 604&ido= 236&idj= 1&amb=1 (odstranit mezery).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.07.03  21:42

Proč ne přez BiH loni jsem to jel a bez problémů.Je ovšem pravda,že tato cesta není pro slabší povahy.Já jsem ale zvyklý na cesty balkánem.Jezdil jsem často přez srbsko,Bulharsko a Rumunsko.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…