Autem do Chorvatska?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

16.08.05  11:35

« Re: Re: Řecko

Tak to čučím, ten trajekt mě jaksi nenapadl,ale asi šlo o hodnotný zážitek. :shock: 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.05  11:29

« Re: Řecko

Fru: Asi pred sedmi lety jsem byl v Recku autem trajektem pres Italii. Nezapomenutelna dovolena... Cesta teda docela dlouha, ale v ty dobe mi o to slo predevsim, dovolenou jsem byl ochoten stravit klidne jenom v aute, navic celej den trajekt, zpatky celou noc, nebo vlastne obracene... Fakt nezapomenutelny, krasny. Dneska bych jel zase znovu tak. Ono se to ale znacne prodrazi: Pohonne hmoty, dalnicni poplatky, trajekt neni levna sranda... letadlo je proti tomu levna zalezitost vylozene... :-)
    Navic taky docela stress, aby trajekt neujel, clovek tam musi bejt na cas, jinak odpluje a prachy propadnou, asi?
  • 00 Reagovat !

foto

16.08.05  10:06

« Řecko

to zadek: To jako do Řecka autem? A kudy, přes Bulhary? Já by raděj teď jel autem do Španělska, to Portugalsko je už trochu z ruky, i když jsem minulej týden viděl v Dubrovniku Portugalce na motorkách. >:D To Řecko snad raděj letadlem, přes Albánii, nebo Makedonii se mi moc nechce, i když jsem slyšel, že Makedonie je velmi krásná země.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.05  07:43

« Re: Re: Re: Do Chorvatska?

Brázdič: No, ja Chorvatsko měl hodně rád, byl jsem tam mnoho a mnohokrát a prostě mě totálně nastvalo. Kdezto v Recku jsem byl uplne nadsenej. (Thassos, Rhodos a pred par lety autem na Peloponesu).
    No jo, když mate v Recku kapesny 20 tisic, neni divu, ze se dovolena prodrazi... >:D
    Proto rikam stale: Nikomu nic nedoporucuju, nikomu nic nenutim, at si kazdej dela co chce...!:D:D:D
    Mozna az naberu zase dech, s radosti vyrazim zase pristi nebo prespristi rok do Chorvatska..? Ja ho mel hodne rad drivave...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.05  22:25

« Re: Re: Do Chorvatska?

To zadek524: Asi jezdím do jiného Chorvatska a jiného Řecka než ty. V Řecku jsem byl naposledy v červenci 2003 na Rhodosu a v Chorvatsku jsem byl o měsíc později. Řecko nás vyšlo ve 2 lidech na cca 36 tis. (zájezd+polopenze) + cca 5tis. půjčení motorky + 20tis. kapesné. To je celkem 61tis.Kč a nijak nás to nenadchlo. Na jídlo jsme také moc nechodily, poněvadž nebylo nejlevnější. Naopak Chorvatsko nás vyšlo komplet ve 2 stejných lidech na 15tis. (doprava+ubytování+strava v restauracích+kapesné a dárky pro rodinu). Bydleli jsme v krásném apartmánu s balkónem 15 od moře a byly jsme nadšeni. Nechci dělat reklamu, ale jel bych do Chorvastka i kdyby bylo držší než Řecko a to zdaleka není. Jinak v Chorvatsku bylo levnější i to půjčení motorky, ale zjistil jsem že v těch vedrech je přecejen pohodlnější auto s klimatizací, což by v Řecku přišlo ještě krapet dráž. A v neposlední řadě mě deptá čekání na letišti na odlet, který je obvykle o několik hodin zpožděn a výsledkem je pak skoro stejně dlouhé cestování. Na letišti má být člověk 2 hodiny před odletem + průměrné zpoždění Travel servisu (se kterým létá skoro každá cestovka) je dle mé zkušenosti 2,5 hodiny + let 3 hodiny + transfer z letiště k hotelu 1hod. Do Chorvatska na Makarskou to trvá v současné době ve všední dny 12hodin a člověk si může klidně udělat pauzu a nemusí furt někde přestupovat a čučet. Navíc je v aute o poznání více místa. Vidím tady jediné mínus a to je vyšší pravděpodobnost dopravní nehody než u letadla a to je tak asi všechno.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.05  07:59

« Re: Do Chorvatska?

Jojo, komu se libi Chorvatsko, bude jeste vice nadsenej z Recka. kdyz jedem ve 2 lidech, se vsema poplatkama zajezd na hlavu bohate do 15 tisic. Hezky letecky, pohodicka, v Recku si na celej pobyt pucujeme vzdycky motorku, abychom byli mobilni a uzivame si to. Je to nejlepsi zpusob dovolene pro me, jaky si dovedu predstavit.
    Nejsem zadnej bohac, ale v Recku v klidu chodim na obed i na veceri do restauracky, coz bych si v Chorvasku dovolit nemohl... :-) :D
  • 00 Reagovat !

foto

14.08.05  11:05

« Do Chorvatska?

Do Chorvatska jezdi tolik lidi, protoze:
    1) znalost cizich jazyku je mezi ceskou populaci katastrofalni
    2) je to autem k teplemu mori nejblize
    Zkuste ale nekdy obetovat par sestaku navic a jedte na Kretu. Nebudete litovat.
    Jinak z Chorvatska je zdaleka nejlepsi ostrov Mljet. Jsou tam pisecne plaze a kouzelne jezero se slanou teplou vodou uprostred ostrova.
  • 00 Reagovat !

foto

14.08.05  09:21

« Nejdřív za 10 let

pojedu znovu do Chorvatska, protože kromě jakžtakž čistých pláží mi nemá co nabídnout. Byl jsem tam letos poprvé a i když jsem nebyl nijak zklamán, tak pokud mám srovnávat jiné dovolené v Řecku, Skandinávii atd. tak mě Chorvatsko nijak neoslovilo - zkrátka je to průměr a služby nejsou na žádné extra úrovni odpovídající ceně.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.08.05  00:19

« Re: Proc do Chorvatska jezdit?

Souhlas!
  • 00 Reagovat !

foto

13.08.05  23:44

« Proc do Chorvatska jezdit?

Kdyz pominu silu zvyku a tendence Cechu "chaluparit", to jest jezdit porad na jedno a to samy misto a nic moc nemenit, zkuste mi vecne rict proc do Chorvatska jet?
    Podle cen jake jsou tu uvadeny a nebo co clovek slysi a cte jinde tam vubec neni levno, kvalita sluzeb pochybna, chovani domorodcu a policie plne v duchu zaostaleho Balkanu. Prestoze tam maji tak specificke jevy jako je "bura", tak i na velke plazi nenajdete vystrahu ci plavcika.
    Za stejnou cenu muzete jet vice mene kamkoli v zapadni Evrope vcetne Stredozemi a ne se nechat obirat za spatne sluzby a vudirat mistnima policajtama
  • 00 Reagovat !

foto

13.08.05  21:23

« Chorvatsko?

Mno, já se vrátil předevčerem opět z HR, teď se mi tam už nebude nějaký ten rok chtít. Jezdím samozřejmě za mořem a ne za něčím jiným. Pominu, že jsem odjížděl v sobotu na noc a chytil jsem v ne ráno 3 zácpy v HR ( s čímž jsem nějak počítal ), včetně dvou na nové dálnici Karlovac - Split. Samozřejmě M.Kapela a Sv. rok. Chápu, že jsou zadlužený a proto je potřeba vybírat na mýtném i za průjezd 10ti km dálnice, ale neprůjezdné oba tubusy v tunelech v sezóně je docela handicap. a chtít za to 156 HRK. Zpět jsem to již neriskoval a jel jsem přes Plitvice, zvlástě, když byla kolem Makarské a Splitu ve čtvrtek zácpa a to samé na dálnici, čili se nejedná jen o víkend.
    Jsem spíše euroskeptik, ale můj názor je, že od Rijeky dolů, nemá Chorvatsko v EU co pohledávat a to neřeším slabé nebo žádné hygienické zařízení opruzování místních výrostků, kteří pokřikují na cizince a zásadně chodí v řadě uprostřed silnice a všichni se musí uhýbat, protože jsou oni doma. To nemluvě o tom, že jakákoliv žena či dívka by neměla chodit nikde sama. Jsou v tomto směru docela vlezlí a neodbytní ( po odmítnutí uražení a vulgární ). Jejich nesolidnost a ješitnost je známa - pokud ovšem zrovna nejste jejich gosti. Shlížejí se v Italech, ale mají se od nich ještě hodně co učit, např. slušnému chování. V BiH to samé. ( pohyboval jsem se kolem Mostaru - tam ovšem nejsou tak tak nafoukaní. Jinak ceny tradičně super a moře taky. Viděl jsem toho docela dost a o to mi jde, ovšem příště chci vidět něco jiného - proti gustu žádný dišputát.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.05  18:40

« Re: Re: Re: to megac

Uznávám, že to koupání je určitě super, ale ač je v Rakousku krásně (zejména okolí Mayerhofenu se mi líbilo) tak nelze srovnávat s Norskými národními parky a např. Lofoty, kdo jednou byl v Norsku nad polárním kruhem, ví jak chutná Kanada a nehledá nic jiného.
  • « 00 Reagovat !

foto prekladys

prekladys 12.08.05  18:22

« Re: Re: to megac

škoda, to zůstanu u těch alp, v roce 2003 jsem se koupal v 26°C (na mě už to bylo moc) ale 11°neteče ani z kohoutku, brr... ;-)
    po celodenní tůře je totiž liduprázdné jezírko s výhledem na horské štíty něco jiného než vykachličkovaná koupelna
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.05  18:13

« Re: to megac

Koupali jsme se v cca 1100 m.m. v ledovcovém jezeře - teplota vzduchu v cca 19hodin 24, slunečno, teplota vody 11 - už bych to asi neudělal, kousek nad námi byl sníh (ve stínu), voda absolutně čistá - budu na to vzpomínat navždy, ale nevím jestli ještě budu takový otužilec. Každopádně v BO je velký akvapark, který když zkousneš tuším 300NK za vstup tak je tam docela dost atrakcí, čistá voda, perfektní trávník. Jinak koupání je fakt jen pro otužilce.
  • « 00 Reagovat !

foto prekladys

prekladys 12.08.05  17:56

« to megac

norsko, dobrý tip na dovolenou. my jsme kroužili kvůli psům už od převratu po privátech po alpách, od roku 2001 jsme na jednom místě, protože je to tam zcela bez turistů, koupání v křištálové vodě nebo tůry po značených stezkách na dvoutisícovky, kdy potkáváš jen místní důchodce a ovce (dovezené ze slovenska) nahoře se pak můžeš koulovat jen v šortkách, protože tam při cca 25°C leží sníh...
    prima je, když tě místní po roce poznají podle psa a pozdraví. bohužel už to není takový skanzen jako před 10-15 lety, kdy se na každé louce ale i v lese povalovaly krávy (však taky to mléko chutnalo!!!) dneska je většina luk prázdná, pastušky opuštěné, trávu sečou za dotace a mléko je chuťově sterilní téměř jako to naše.
    jinak chorvatsko je ta nejkrásnější dovolenková země, rozhodně tam zase všichni jeďte, a nejlépe na celé dva měsíce (no, na pořád ne, někdo musí taky platit daně ;-) )
    P.S. dá se v norsku koupat ve volné přírodě? - myslím tim teplotu vody (cca 20-24°C) že bych to jako prubnul, až půjde kokřík do věčných lovišť...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.05  13:28

« Re:

Po skandinávii cestuji zásadně individuálně - nikdy jsem nenašel obsazený kemp, nikdy jsem neplatil za 3 osoby a 2 stany - vždy za jeden stan a auto - nikdo se mně na nic víc neptal, nikdo nic nekontroloval - jo ve Švédsku tam jsem nemohl mimo vymezené území postavit stan ani o centimetr a každou chvíli to tam oblézala uniformovaná ochranka a vše kontrolovala, ale Norsko - tam je opravdová volnost, myslím že lidi jsou tam až přespříliš důvěřivý, ale nikdy se mi nestalo že by se nám tam něco ztratilo a to jsme náš MB kolikrát zapoměli zamknout a měli plně naloženo. Jediné na co je třeba si dávat opravdu pozor je parkování v Oslu. Tam jsem přetáh parkovačku o hodinu a stálo nás to v přepočtu 2000. Nikdo s náma nediskutoval ani jsem na toho policajta nic nezkoušel jako tady. Ale zase jsem omylem přejel placení mýta v Oslu a nic se nestalo. Každopádně pokud vezmu pro a proti tak vede Norsko před Chorvatskem o moooooooooc.
  • 00 Reagovat !

foto

12.08.05  13:15

« Bez nadpisu

cena za kemp byla 650,- na noc pro tři lidi pokd jsi dojel jen s autem a stanem, 1050,- s přirážkou cestovky/ noc
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.05  11:42

« Re: Re: Re: Pucmeloud

No, ja uz to neresim, dva dny pred planovanou dovolenou oblitnem cestovky a budo bude nakej zajezd, kterej nas zaujme a bude za nakou rozumovku cenu, nebo si udelame hezkej okruh autem po Cechach, hezky po penzionkach... To je moc pekna dovolena - jak jsem si vyzkousel letos v cervnu na takovym malym vejlete, kdy jsme zabrousili az do Liptovskyho Mikulase... :)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.05  11:08

« Re: Re: Pucmeloud

len trosku daleko, aj ked z CR je napr Brac uz na 1000km hranici.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.05  10:39

« Re: Pucmeloud

S tou skandinávií souhlasím - v roce 2004 jsme projeli Norsko a Švédsko a letos 15 dní na Brači - cena ubytování je v civilizované skandinávii cca o 20-30% nižší a to na mnohem lepší úrovni, cena v restauracích je ve skandinávii stále vyšší ale neaž o tolik. V Chorvatsku jsme byli na večeři v celkem slušné restauraci a za 2 ryby (celkem asi 750g), džbánek domácího bílého vína a 2 minerálky jsem platil 400kun. V Bergenu jsem dal za 2 steaky lososa s bramborem + nealko pití 320NK - nutno však dodat, že v tom chorvatsku ta restaurace byla o třídu výš. Každopádně pro příště jedu zase do Norska, kde mě nečekají žádná vedra, ale božský klid, fantastická příroda, nikdo se mě nebude snažit okrást za kemp s perfektní sociálkou (3*) budu platit 100-120NK a nikdo se mne nebude ptát kolik nás je....zkrátka pro toho kdo nepotřebuje koupání v moři je skandinávie lepší volbou dovolené
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…