Autem do Chorvatska?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Dálnice v Rakousku
Takže nakonec přece jenom to vyšlo na oblíbený Tauern tunel. Trasa až do Rijeky absolutně v pohodě, v noci zpět to samé. Nikde žádné fronty.
Parádní zážitek ovšem byl, když se přesně uprostřed mého oblíbeném tunelu rozsvítila brzdová světla u aut přede mnou, za mnou kvílení pneumatik atd. Těch pět minut, co jsme tam takhle stáli a čekali, kdy to nějaký borec s lodí na přívěsu neubrzdí, bylo docela krušný zážitek. A to celé díky tomu, že nějakému borci zdechla kára 100m před odstavnou plochou, takže najednou zablokoval celý tenhle * tunel... -
« to residents
Já mám rád vhodnou kombinaci všeho, cos napsal, teda až na ty disky - ty moc nemusím. Hotel se všemi jeho výhodami (veškerý servis = 0 starostí) a super kuchyní, ale poklidný a se sladkovodním bazénem, ke kterému stejně nechodím.
Právě jsem přijel z Brely. Hotel Berulia **** nově zrekonstruovaný vloni. Kdo zná Brelu, tak ví. ;o) Hlavně neleží u cesty. Projížděl jsem na skutru pobřeží od Omiše do Živogošče a jediná celkem obstojná vesnice byla Podgora. Každému se asi líbí něco jiného. Já se například do Brely určitě vrátím. O jiném místě na pobřeží neuvažuju. Prostě plně odpovídá mému chápání dovolené.
A cesta super. Tam přes Zadar, Šibenik a Split. Zpět přes Rijeku, Ljubljanu (či jak se to píše), Villach, Vídeň. Chtělo se mi projet víc míst.
Sakra, bylo tam skvěle...
BTW, opravdu to nechápu, ale tolik solidních kár, jako v Brele a Bašce Vodě jsem neviděl ani na Champs Elysees. Kromě klasických D a I překvapivě i dost BIH (např CL 600 na 20" nebo hojně poslední 330i...). Asi jsem Bosňáky podcenil... ;o) -
« Re: Platební karty
Karty které máš jsou samozřejmě elektronické, tzn. použiješ bez problémů v bankomatech a zcela jistě u benzínových čerpadel. Tak jsou elektronické terminály.
U obchodníků s tím moc nepočítej, maximálně v nějakém větším hotelu, ale v běžném obchůdku mají max. imprinter a na ten je potřeb embosovanou kartu.
Pokud máš účet u České spořitelny, tak zcela jistě vybereš potřebnou kartu - buď EC/MC Standard nebo Visa Classic. Pojištění si můžeš taky zvolit zda chceš nebo ne, popř. můžeš připojištit celou rodinu. Já tam účet mám a jsem maximálně spokojený.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Zajímavé je, že pokud do tohoto Karawankenu vjíždíš, tak máš pocit, že najíždíš do paneláku :o)))