Autem do Chorvatska?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

04.08.03  23:10

« to DuGalle

Aha. Jo a stím neštěstím to vím. Jel jsem tehdy tamtudy do Itálie (asi 14 dní poté) a musel jsem ho objet přes Grossglockner ;o). Tím pádem mi i dochází, že tento 7,8km nemůže být Tauern.

Zajímavé je, že pokud do tohoto Karawankenu vjíždíš, tak máš pocit, že najíždíš do paneláku :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

04.08.03  16:26

« Re: ubytovani

Já jsem platil teď v Gradaci za apartman hned vedle hotelu Laguna 12 Euro za osobu a den s kuchyňkou a koupelnou. K moři necelých 100m. Pěkná a cenově stejná je Baška Voda ...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.08.03  16:02

« Re: to Du Galle

Ne, ten se jmenuje Karawanken tunel. Tohle je mezi Salzburgem a Villachem jsou to dva cca 6km dlouhé obousměrné tunely kousek od sebe. Jinak je to ten šmejd, co se před pár lety proměnil v krematorium a rozvířil debatu o bezpečnosti těhle tunelů...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.08.03  13:13

« to Du Galle

To je ten 7.8km dlouhý obousměr těsně před slovinskem?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.08.03  12:41

« Re: Dálnice v Rakousku

Takže nakonec přece jenom to vyšlo na oblíbený Tauern tunel. Trasa až do Rijeky absolutně v pohodě, v noci zpět to samé. Nikde žádné fronty.
    Parádní zážitek ovšem byl, když se přesně uprostřed mého oblíbeném tunelu rozsvítila brzdová světla u aut přede mnou, za mnou kvílení pneumatik atd. Těch pět minut, co jsme tam takhle stáli a čekali, kdy to nějaký borec s lodí na přívěsu neubrzdí, bylo docela krušný zážitek. A to celé díky tomu, že nějakému borci zdechla kára 100m před odstavnou plochou, takže najednou zablokoval celý tenhle * tunel...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.08.03  11:22

« Re: to residents

Jo Brela je fakt moc pekna, z Makarsky riviery asi to nejlepsi, co jsem videl :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.03  22:00

« to residents

Já mám rád vhodnou kombinaci všeho, cos napsal, teda až na ty disky - ty moc nemusím. Hotel se všemi jeho výhodami (veškerý servis = 0 starostí) a super kuchyní, ale poklidný a se sladkovodním bazénem, ke kterému stejně nechodím.

Právě jsem přijel z Brely. Hotel Berulia **** nově zrekonstruovaný vloni. Kdo zná Brelu, tak ví. ;o) Hlavně neleží u cesty. Projížděl jsem na skutru pobřeží od Omiše do Živogošče a jediná celkem obstojná vesnice byla Podgora. Každému se asi líbí něco jiného. Já se například do Brely určitě vrátím. O jiném místě na pobřeží neuvažuju. Prostě plně odpovídá mému chápání dovolené.

A cesta super. Tam přes Zadar, Šibenik a Split. Zpět přes Rijeku, Ljubljanu (či jak se to píše), Villach, Vídeň. Chtělo se mi projet víc míst.

Sakra, bylo tam skvěle...

BTW, opravdu to nechápu, ale tolik solidních kár, jako v Brele a Bašce Vodě jsem neviděl ani na Champs Elysees. Kromě klasických D a I překvapivě i dost BIH (např CL 600 na 20" nebo hojně poslední 330i...). Asi jsem Bosňáky podcenil... ;o)
  • 00 Reagovat !

foto

02.08.03  23:26

« Dálnice v Rakousku

Zítra jedu na otočku do Rijeky, hodlám se vyhnout Tauernskému tunelu, takže jedu po Pyhrn Autobahn. V pondělí/úterý budu referovat, jaká je situace...
  • « 00 Reagovat !

foto

01.08.03  15:45

« Re: Platební karty

Karty které máš jsou samozřejmě elektronické, tzn. použiješ bez problémů v bankomatech a zcela jistě u benzínových čerpadel. Tak jsou elektronické terminály.
    U obchodníků s tím moc nepočítej, maximálně v nějakém větším hotelu, ale v běžném obchůdku mají max. imprinter a na ten je potřeb embosovanou kartu.
    Pokud máš účet u České spořitelny, tak zcela jistě vybereš potřebnou kartu - buď EC/MC Standard nebo Visa Classic. Pojištění si můžeš taky zvolit zda chceš nebo ne, popř. můžeš připojištit celou rodinu. Já tam účet mám a jsem maximálně spokojený.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.08.03  15:34

« Re: ubytovani

Byli jsme teď v Gradaci ( 39 km jižně od Makarské) a za apartmán 3 lůžkový 25 euro zanoc pro všechny. Samozřejmě s kuchyňkou a WC a koupelnu.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.08.03  15:31

« Re: Tučepi

Švédské stoly byly i k večeři nebo výběr z menu a saláty a ovoce a podobné kraviny bufetově ?
  • 00 Reagovat !

foto

31.07.03  17:54

« Losinj

V Chorvatsku jsem byl uz nekolikrat, ale vzdy na jihu. Letos chci (mame male dite) zkusit zajet na Losinj. Mate nekdo nejakou zkusenost, doporuceni ... ? Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

29.07.03  06:34

« Re: písečné pláže

to Shrek:Ja jsem byl v Zuljane 3x, naposled teda v roce 1980 a to tam byla oblazkova plaz...:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.07.03  18:37

« Re: to rezidents

Přseně tak, proto jedu na ostrov Pašman , kde není jedinej hotel a "hlavní město" Pašmanu má 700 obyvatel :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.03  13:32

« Re: to rezidents

Asi máš jiné představy o dovolené. Mě jsou nějaké velké hotely, uřvané diskotéky, kurty, bazény atd. víš kde... Raději klid, čistou vodu a pláž a minimum lidí.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.07.03  09:49

Jedu na osrtovy Pašman /Uglian ( cca 15 minut trajektem z Biogradu n Moru , vim ze ja tam velmi pozvolny pristup do more ( ostrovy jsou spojeny mostem ) , pry je tam i par piscitych plazi
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.03  21:31

Kdysi před revolucí jsem byl v Žuljaně na Pelješaci a pamatuju si že to byla taková laguna s pískem. Jinak písečná pláž je taky v Zaostrogu u mola.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.03  20:33

« Re: Sveti Jure

Tuším že to bylo 20 veverek za auto. Doporučuju zastavit se v polovině kopce u restaurace, maj tam bombový jídlo. Zejména klobásky z kamzíka jinde těžko budeš hledat. Ceny jsou podobné jako v restauracích dole u moře...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.03  20:31

« Re: Sveti Jure

atnafus: Hele s tím ohlodáváním futer si mě fakt dostal :)))) fakt hláška #1 no hele nevím, tam to neznám. Ale jako každé turistické letovisko má své restaurace pro jídla chtivé touristy...
  • 00 Reagovat !

foto

24.07.03  12:30

« Sveti Jure

Ještě jeden dotázek před odjezdem. Nebyl jste někdo autem na hoře Sveti Jure (kopec nad Makarskou)? Platí se tam nějaký poplatek, ale nikde nemohu zjistit kolik.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…