Autem do Chorvatska?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

07.01.04  11:24

« Re: Dálniční polatky v Chorvatsku

country : vše najdeš na chorv. turistických stránkách, vč. tunelů a trajektů, myslím, že je to www.htz.hr
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.01.04  08:42

« Dálniční polatky v Chorvatsku

Pánové, kolik se platí na nové chorvatské dálnici, víte to někdo ? Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  16:15

« Re: Manželka už nechce...

Zjistím od něj podrobnosti a napíšu.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  11:59

Jo Recko autem, do toho bych taky sel :-) Ona az bude hotova ta dalnice pres HR, tak by to nemuselo byt spatny ani az do Cerny Hory a pak nekudy objet Albanii, tam bych si to nelajsnul ...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  07:42

Řecko autem??? To mě velice zaujalo!!! Přes Bulharsko a Rumunsko - to nemusím mít a přes Itálii a dále trajektem se to zase hrozně prodraží, i když zážitek je to pěknej. Věděl by někdo k té cestě více podrobností?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.03  00:00

« Re: Chorvatská dálnice

Jel jsem úsek okolo Zadaru - pěkné. Od Udbiny vede přivaděč k dálnici, místy dost nepřehledná silnice, ale komplet nový povrch. Dálnice je pak už super, včetně několika tunelů, nejdelší necelých 6km je ještě obousměrný, ale druhý tubus je celý proražený a dělají na "vnitřku" - proti stejně dlouhému a stejně starému tunelu pod Braniskem na Slovensku je daleko lépe větraný a takový "vzdušnější". Výjezd nad mořem je asi ve výšce 600m.n.m., je tam poměrně prudké klesání v serpentýnách až k Maslenickému mostu, projíždí se ještě několika tunely v délce tak 300-800m. Když fouká, tak je to dost nepříjemné a nebezpečné. Od Masl.mostu vede dálnice po rovině až za Zadar, pak se musí kodrcat po hodně špatné cestě na Benkovac. Na dálnici však tvrdě pracují, korpus budoucí trasy je připraven až asi na úroveň Murteru.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.03  13:16

Nedávno jsem kecal s jedním původem Chorvatem, co jezdí 2x ročně do Chorvatska a jako změnu začal dělat Řecko. Autem to zase není tak strašný. Potom, co přestali chtít vízum v Srbsku je to přes tamní dálnici v pohodě. Z Moravy to je cca 1500 km. Říkal, že než by jezdil do Prahy a dočkal se odletu, tak to už má víc skoro polovinu trasy za sebou.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.09.03  12:38

« Chorvatská dálnice

Už někdo z vás jel po nové chorvatské dálnici ? Sdělte dojmy a zkušenosti, díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.09.03  14:45

Zadek: co jí, tebe to pustí... Vsaď se :))))
  • « 00 Reagovat !

foto

01.09.03  14:31

Jo s zenskejma je potiz, mam doma to samy. Manzelka by furt chtela nekam jinam (treba Recko nebo Spanely) a ja zas do HR. Jezdim tam i ze zdravotnich duvodu, more :-) Recko me pripada navic dost podobny HR (alespon zapadnim pobrezim, ani bych nepoznal ze jsem jinde). No jenze letos cekame maly a uz jsme dovolenou nestihli. Navic ja radsi na dovolenou autem a do Recka by to chtelo bud trajekt z I ... nemam vubec prehled jak to muze vyjit draho. Ty jsi to ale tusim uz absolvoval? S tim Cechaskovem to chce najit fleka, kde je Cechu pomalu, ...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.03  08:55

zadek524: Jo jo, manzelky... A pockej na deti ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

28.08.03  07:54

« Manželka už nechce...

Do Chorvatska jsme jezdívali každej rok pod stan, některej rok i 2x. Letos jsme ale zakusili leteckou dovolenou v Řecku (svatební cesta) a manželka už Chorvatsko rezolutně odmítá... Což mě docela štve a doufám, že ji to pustí.
    Na druhou stranu mě fakt je trochu proti srsti, že s kýmkoliv se bavím o dovolené autem, opravdu snad každej byl letos v Chorvatsku a je z toho takovej Čecháčkov...:-)) Už se do Chorvatska, ale zase těším!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.08.03  14:03

« Re: Zagreb - Zadar a zpět

V chorvatskem rozhlase něco řešili o stavbě dálnice sever-jih přes BiH. Moc jsem to nepochopil, ale mělo by to být od maďarských hranic někam mezi Dubrovnik a Split.
    Jinak jsem včera cestou zpět viděl na hranicích HR-SLO (Macejl?) akci slovinských celníků - v odstavném pruhu rozebírali (doslova) Sierru s pražskou značkou, vyklepaná rodina postávala opodál. Že by drogy?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.08.03  06:29

Myslím,že se nevzdám cesty přez BiH,je to prostě zážitek.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.08.03  22:37

jo taky jsem to slyšel a je to fakt bomba. Byl jsem tam jednou a řekl jsem si že příště tam pojedu až tam bude dálnice.... jenže sem fakt netušil, že když se chce tak se dálnice postaví v cuku letu. Jo u nás... to je iná..
  • 00 Reagovat !

foto

23.08.03  21:25

« Bez nadpisu

Muzu se zeptat, jak vypada pocasi v Chorvatsku posledni tyden v zari nebo prvni dva tydny v rijnu? Asi bych jel na slepo, ale rekl bych, ze s ubytovanim by problem nemel byt. Dikes za odpovedi ...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.03  21:48

Když mne minulý rok domácí tvrdil, že do 2 let bude dálnice Zagreb-Split, myslel jsem si, že zapomněl připsat za dvojku nulu...
    Musím konstatovat, že jsem Chorvaty podcenil - už věřím, že v plánovaném roce 2005 dálnice bude - myslím, že by se naši stavitelé dálnic měli chytit za nos - 100-200km/rok je u nás nemyslitelných - cca 50km D47 = 5let, obchvat Plzně také tak...
  • 00 Reagovat !

foto

13.08.03  17:39

« Zagreb - Zadar a zpět

V neděli ráno jsem přijel od Zadaru. Vyráželi jsme v neděli večer v 18:00, přes obávaná Plitvická jezera projeli sice v koloně, ale celkem slušně a plynule. Přes Graz a Linz do Českých Budějovic pohodová jízda, příjezd před 6:00 ráno. Škoda Forman, 12 hodin, 800 km i se zastávkami a s objížděním tunelů Bosruck (4,5 EUR, zajížďka cca 10 km, zdržení cca 10 minut) a Gleinalm (7,5 EUR, cca 30 km po dálnici, cca 30 minut).
    Tam to bylo horší. Stejná trasa, start v Budějovicích v pátek 25.7. 21:00, od Zagrebu k Zadaru ale místo 4 hodin jízdy (290 km) 8 hodin, neskutečné mnohakilometerové kolony, popojíždění, to samé v protisměru. Zásadně nedoporučuju projíždět trasu Zagreb - Karlovac - Plitvice - Zadar z pátku na sobotu a během soboty oběma směry !!! V sobotu večer slábne provoz k moři, ale houstne od moře.
    Jinak u Zadaru krásně
  • 00 Reagovat !

foto

13.08.03  11:38

« Kudy z PB?

Poradte - jedu do Splitu z Pribrami, je lepsi jet CB-Linz nebo pres Viden? Diky. P.S. Na ctenich starsich prispevku bohuzel nemam cas...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.08.03  10:16

« Re: to residents

Kdyby jsi někdy místo klasické "bezpečné" (nevím co je na ostatních nebezpečné) jel přes Bosnu, tak by jsi se nedivil, že vídíš pár dobrých kár s jejich značkami. Vesměs jsou to mafiáni nebo kšeftaři. Bosna to je jeden velký kšeft s cigaretami a chlastem za dobré ceny. Nejen tento sortiment.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…