Autem do Chorvatska?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
fidoz 26.05.04 03:31
« Křížem krážem Chorvatskem, podél pobřeží
Mno, pánové, tak musím hrdě říct, že jsem teď několik hodin četl všechny příspěvky od počátku týhle diskuse:)... plánujem totiž ve 4 lidech cestu do Chorvatska. Nebudu se tady ptát, co je dobrý a co špatný, je toho tady v příspěvcích spousta, ALE - spíš mě zajímá, co si myslíte o našem nápadu jet od nás (Praha) s přespáním až na jih Chorvatska a potom vždy zůstat třeba den a půl na jednom místě, pak další den dopoledne se tak 3 hoďky přesouvat po pobřeží na sever, tam se ubytovat, zase pobejt zbytek dne + 1 další den a takhle to dělat +-10 až 14 dnů. Počítali jsme to a měli bychom tak pozvolna projet celý Chorvatsko. Co myslíte, stojí takovejhle nápad za to, nebo jsou jiný/lepčí možnosti? Diiix. Každopádně bysme rádi během toho pobytu zažili jak pustou samotu s přírodou a super mořem, tak největší hukot nočního života a lidský vřavy. -
« Bez nadpisu
Právě dnes jsem se díval na stránky chorvatského provozovatele dálnic...
Stále tvrdí, že k 30.6. budou otevírat dalších asi 230km v severní a střední Dalmácii. Zbývá problematický úsek objezdu tunelu Mala Kapela a průjezd Šibenikem - pokud nejedete hned začátkem prázdnin, počkal bych na zkušenosti těch, kdo cestu absolvují na vlastní kůži. -
« Kam letos ?
Zdravím všechny, prosím o radu. Chtěl bych letos někam do Chorvatska, nejlépe někam pod Makarskou, ale nechci jet prostř.cestovky. Poraďte mi, prosím, někdo nějaké hezké místo, kam bych mohl jet na blind ve dvou a sehnal tam dobrý ubytování. Za rady moc děkuju, Janek. -
"-- skrytý --" 14.05.04 10:00
« Re: Istrija
Battes: Tak rakouská dálniční známka je bez diskuze [270 Kč]. A přes Slovinsko je spousta krásných cest přes hory, kde se nic neplatí. Např.: Z Rakouska přes Volkermarkt na jih přes sedlo (Kamnické Alpy - 1200m) a přes Zgornje jezersko do Kranje, dál na jih po dálnici, za zmínku pak stojí jeskyně "Postojna". Anebo: Z Villachu přes Wurzenpass do Kranjské Gory, dál přes sedlo Vršič (1600m) do Bovce a dál na jih přes Tolmin. A poslední: Z Klagenfurtu přes Loiblpass, pak Tržič, Bled, Bohinjské jezero, zpět do Bohinjské Bistrice a dál na jih prašnou cestou přes hřeben (1200m) směr Podbrdo, most na Soči a dál na jih. Dálniční poplatky ve Slovinsku jsou k vidění zde: [odkaz] , Chorvatsko tam snad taky někde najdeš.