Autem do Chorvatska?
"-- skrytý --" 17.08.05 20:59
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Do Chorvatska?
to zadek 524:Tak to jsi nebyl v Chorvatsku!Chorvati sami rikaji, ze to prave Chorvatsko zacina pod Splitem!Je sice fakt, ze v sezone je tam dost narvano, ale stoji to za to, kdyz se muzes divat, jak z vody stoupaji hory do vysky cca.1800m.Je to nadherna scenerie a kdo chce treba pisecne plaze, tak at voli Omis(cca.20km pod Splitem).Ja jsem byl loni s rodinou a nasimi prateli od 3.9-17.9. v Brele-Podrace a nic hezciho jsem zatim nevidel(krome Sardinie, ta je taky pekna, ale hodne draha).V teto dobe byly plaze poloprazdne, pocasi vyborne a cesta tam i zpet byla uplne v klidu.Proto to mohu vrele doporucit.
to brazdic:Kam jezdis v HR ty?Koukam, ze bychom si notovali >:D .Jak jsem cetl jinde, tak si byl taky v Norsku(stejne jako ja) a taky se ti tam moc libilo >:D (stejne jako me).Sakra jel bych hned...... -
« Re: Re: Re: Re: Re: Do Chorvatska?
Brazdic: Vzdycky jsem byl v kempech, nasraly me kempy, bordel v nich, socialky, nekolik restauraci me nastvalo, ceny vseho me nastvaly, pocasi me nastvalo, kaminky mi nevadej, ale tak nejak maly plaze vsude, neni kudy ani vlezt poradne do vody, bordel vsude na plazi, i nekolikrat voda spinava, cesta tam i zpatky ultrabrutal silena (kolony)...
Jo, jezdil jsem na Istrii kousek od Puly, pak 2xPrimošten a Solaris kemp u Šibeniku.
Ja sice nadavam, ale zacina me to do mileho Chorvatska zase pomalu tahnout... >:D Ja tam byl mockrat a mel jsem ho rad... Mozna, ze ma na me velkej vliv manzelka, ktera nenavidi kaminky a ze mi to castecne znechutila i ona :-)
Jestli tam pojedu, uz hlavne ne do kempu, ale do privatu nebo hotelu, ale zasadne na konkretni doporuceni. Tak mozna pristi rok, nebo az budeme mit casem mrnouse, protoze s tim bych letadlem nemusel.... -
« Re: Re: Re: Re: Do Chorvatska?
To zadek524: Není to o tom kolik peněz si beru s sebou. V Řecku jsem byl tak zaskočen, že musela přijít na řadu kreditka. Naopak z Chorvatska vždy přivezem fůru peněz zpátky.
Co tě konkrétně zklamalo na Chorvatsku a v jaké lokalitě?
Letos tam jedeme prvně s mým 20 měsíčním špuntem a moc se na to těším. Hlavně je pohoda že můžeme být na krásné čisté pláži 15m od našeho balkónu a když bude něco potřeba, udělám pár kroků, vyjdu jedny schody a vezmu si pro mrňouse co bude potřeba. To jsem ještě na jiné dovolené než v HR nezažil, protože to je většinou samý hotel a k moři je to kus cesty. Jen ta doba než člověk prokličkuje tím hotelem. -
"-- skrytý --" 16.08.05 21:49
« Re: Re: Re: Do Chorvatska?
to brazdic:Plnej souhlas s tebou!Pokud clovek jede v rozumny termin, tak je cesta po dalnici pohoda.Ja osobne Chorvatsko miluji, "pani domaci" jsou vzdy prijemni,more je spickove kvality a s policii jsem nemel zatim zadnej problem.U vetsich letovisek maji uz taky pekne velke markety(Kaufland v Zadaru a u Makarske) a co vic potrebuji, nez si nekde solidne nakoupit, mit pekny apartman s vyhledem na more a popripadne slusnou restauraci.To vse si myslim, ze Chorvatsko splnuje.Pokud nekdo hleda poradnej hucak a radeni ve vodnich parcich tak to musi samozrejme do Italie nebo Spanelska.Letos jsem v HR nebyl a o to vic se tesim na pristi rok! -
« Re: Re: Re: Řecko
Trajekt uplne z jihu Italie do Iqumenitsy do Recka byl pro auto a 4 lidi mam pocit neco kolem sedmi tisic (zpatecni), ale to uz se mi vybavuje vylozene mlhava informace jenom... Ale to je jenom vstupenka na palubu, zadny kajuty, nic, takze karimatku a spacak s sebou a svorne se stovkama dalsich lidi se tabori v noci kdekoliv na palube.
Tehda se mi to hrozne libilo, dneska uz jsem na tohle mozna moc pohodlnej a tehdejsi moje mila - dneska manzelka uz by se vubec pro tohle asi nenechala premluvit!!! :) -
« Re: Řecko
Fru: Asi pred sedmi lety jsem byl v Recku autem trajektem pres Italii. Nezapomenutelna dovolena... Cesta teda docela dlouha, ale v ty dobe mi o to slo predevsim, dovolenou jsem byl ochoten stravit klidne jenom v aute, navic celej den trajekt, zpatky celou noc, nebo vlastne obracene... Fakt nezapomenutelny, krasny. Dneska bych jel zase znovu tak. Ono se to ale znacne prodrazi: Pohonne hmoty, dalnicni poplatky, trajekt neni levna sranda... letadlo je proti tomu levna zalezitost vylozene... :-)
Navic taky docela stress, aby trajekt neujel, clovek tam musi bejt na cas, jinak odpluje a prachy propadnou, asi? -
« Řecko
to zadek: To jako do Řecka autem? A kudy, přes Bulhary? Já by raděj teď jel autem do Španělska, to Portugalsko je už trochu z ruky, i když jsem minulej týden viděl v Dubrovniku Portugalce na motorkách. >:D To Řecko snad raděj letadlem, přes Albánii, nebo Makedonii se mi moc nechce, i když jsem slyšel, že Makedonie je velmi krásná země. -
« Re: Re: Re: Do Chorvatska?
Brázdič: No, ja Chorvatsko měl hodně rád, byl jsem tam mnoho a mnohokrát a prostě mě totálně nastvalo. Kdezto v Recku jsem byl uplne nadsenej. (Thassos, Rhodos a pred par lety autem na Peloponesu).
No jo, když mate v Recku kapesny 20 tisic, neni divu, ze se dovolena prodrazi... >:D
Proto rikam stale: Nikomu nic nedoporucuju, nikomu nic nenutim, at si kazdej dela co chce...!:D:D:D
Mozna az naberu zase dech, s radosti vyrazim zase pristi nebo prespristi rok do Chorvatska..? Ja ho mel hodne rad drivave... -
« Re: Re: Do Chorvatska?
To zadek524: Asi jezdím do jiného Chorvatska a jiného Řecka než ty. V Řecku jsem byl naposledy v červenci 2003 na Rhodosu a v Chorvatsku jsem byl o měsíc později. Řecko nás vyšlo ve 2 lidech na cca 36 tis. (zájezd+polopenze) + cca 5tis. půjčení motorky + 20tis. kapesné. To je celkem 61tis.Kč a nijak nás to nenadchlo. Na jídlo jsme také moc nechodily, poněvadž nebylo nejlevnější. Naopak Chorvatsko nás vyšlo komplet ve 2 stejných lidech na 15tis. (doprava+ubytování+strava v restauracích+kapesné a dárky pro rodinu). Bydleli jsme v krásném apartmánu s balkónem 15 od moře a byly jsme nadšeni. Nechci dělat reklamu, ale jel bych do Chorvastka i kdyby bylo držší než Řecko a to zdaleka není. Jinak v Chorvatsku bylo levnější i to půjčení motorky, ale zjistil jsem že v těch vedrech je přecejen pohodlnější auto s klimatizací, což by v Řecku přišlo ještě krapet dráž. A v neposlední řadě mě deptá čekání na letišti na odlet, který je obvykle o několik hodin zpožděn a výsledkem je pak skoro stejně dlouhé cestování. Na letišti má být člověk 2 hodiny před odletem + průměrné zpoždění Travel servisu (se kterým létá skoro každá cestovka) je dle mé zkušenosti 2,5 hodiny + let 3 hodiny + transfer z letiště k hotelu 1hod. Do Chorvatska na Makarskou to trvá v současné době ve všední dny 12hodin a člověk si může klidně udělat pauzu a nemusí furt někde přestupovat a čučet. Navíc je v aute o poznání více místa. Vidím tady jediné mínus a to je vyšší pravděpodobnost dopravní nehody než u letadla a to je tak asi všechno. -
« Re: Do Chorvatska?
Jojo, komu se libi Chorvatsko, bude jeste vice nadsenej z Recka. kdyz jedem ve 2 lidech, se vsema poplatkama zajezd na hlavu bohate do 15 tisic. Hezky letecky, pohodicka, v Recku si na celej pobyt pucujeme vzdycky motorku, abychom byli mobilni a uzivame si to. Je to nejlepsi zpusob dovolene pro me, jaky si dovedu predstavit.
Nejsem zadnej bohac, ale v Recku v klidu chodim na obed i na veceri do restauracky, coz bych si v Chorvasku dovolit nemohl... :-) :D -
« Do Chorvatska?
Do Chorvatska jezdi tolik lidi, protoze:
1) znalost cizich jazyku je mezi ceskou populaci katastrofalni
2) je to autem k teplemu mori nejblize
Zkuste ale nekdy obetovat par sestaku navic a jedte na Kretu. Nebudete litovat.
Jinak z Chorvatska je zdaleka nejlepsi ostrov Mljet. Jsou tam pisecne plaze a kouzelne jezero se slanou teplou vodou uprostred ostrova. -
« Nejdřív za 10 let
pojedu znovu do Chorvatska, protože kromě jakžtakž čistých pláží mi nemá co nabídnout. Byl jsem tam letos poprvé a i když jsem nebyl nijak zklamán, tak pokud mám srovnávat jiné dovolené v Řecku, Skandinávii atd. tak mě Chorvatsko nijak neoslovilo - zkrátka je to průměr a služby nejsou na žádné extra úrovni odpovídající ceně. -
« Proc do Chorvatska jezdit?
Kdyz pominu silu zvyku a tendence Cechu "chaluparit", to jest jezdit porad na jedno a to samy misto a nic moc nemenit, zkuste mi vecne rict proc do Chorvatska jet?
Podle cen jake jsou tu uvadeny a nebo co clovek slysi a cte jinde tam vubec neni levno, kvalita sluzeb pochybna, chovani domorodcu a policie plne v duchu zaostaleho Balkanu. Prestoze tam maji tak specificke jevy jako je "bura", tak i na velke plazi nenajdete vystrahu ci plavcika.
Za stejnou cenu muzete jet vice mene kamkoli v zapadni Evrope vcetne Stredozemi a ne se nechat obirat za spatne sluzby a vudirat mistnima policajtama -
« Chorvatsko?
Mno, já se vrátil předevčerem opět z HR, teď se mi tam už nebude nějaký ten rok chtít. Jezdím samozřejmě za mořem a ne za něčím jiným. Pominu, že jsem odjížděl v sobotu na noc a chytil jsem v ne ráno 3 zácpy v HR ( s čímž jsem nějak počítal ), včetně dvou na nové dálnici Karlovac - Split. Samozřejmě M.Kapela a Sv. rok. Chápu, že jsou zadlužený a proto je potřeba vybírat na mýtném i za průjezd 10ti km dálnice, ale neprůjezdné oba tubusy v tunelech v sezóně je docela handicap. a chtít za to 156 HRK. Zpět jsem to již neriskoval a jel jsem přes Plitvice, zvlástě, když byla kolem Makarské a Splitu ve čtvrtek zácpa a to samé na dálnici, čili se nejedná jen o víkend.
Jsem spíše euroskeptik, ale můj názor je, že od Rijeky dolů, nemá Chorvatsko v EU co pohledávat a to neřeším slabé nebo žádné hygienické zařízení opruzování místních výrostků, kteří pokřikují na cizince a zásadně chodí v řadě uprostřed silnice a všichni se musí uhýbat, protože jsou oni doma. To nemluvě o tom, že jakákoliv žena či dívka by neměla chodit nikde sama. Jsou v tomto směru docela vlezlí a neodbytní ( po odmítnutí uražení a vulgární ). Jejich nesolidnost a ješitnost je známa - pokud ovšem zrovna nejste jejich gosti. Shlížejí se v Italech, ale mají se od nich ještě hodně co učit, např. slušnému chování. V BiH to samé. ( pohyboval jsem se kolem Mostaru - tam ovšem nejsou tak tak nafoukaní. Jinak ceny tradičně super a moře taky. Viděl jsem toho docela dost a o to mi jde, ovšem příště chci vidět něco jiného - proti gustu žádný dišputát. -
« Re: Re: Re: to megac
Uznávám, že to koupání je určitě super, ale ač je v Rakousku krásně (zejména okolí Mayerhofenu se mi líbilo) tak nelze srovnávat s Norskými národními parky a např. Lofoty, kdo jednou byl v Norsku nad polárním kruhem, ví jak chutná Kanada a nehledá nic jiného.
Ještě mě láká zkusit nějaké ostrovy, ale Tučepi se mi tak líbí, že se mi do toho ani nechce. Bojím se že by to tam nemuselo být tak fantastické. Mám vyzkoušený akorát Hvar a poloostrov Pelješac.