Autem do Chorvatska?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 16.06.04 11:32
« Bez nadpisu
Zadek524: do Itálie jezdím do kempu často. I v největší sezoně (přelom 07/08) je možné najít místo, ale chce to nervy. Téměř vždy jsem byl spokojen. Ale v létě bývají u moře v Itálii silné bouře. Viděl jsem polámané stromy, rozbitá auta i zraněné lidi ve stanech. Nechci strašit, může se však stát. Pokud neodjíždí zrovna autobus s českými turisty, tak se tam ani ze společných mrazáků (ve všech kempech standartně) nic neztartí. Na severu Itálie kolem Benátek je už však nyní tak špinavá voda, že tam každým rokem je čím dál víc zavřených kempů. Jinak Italové jsou kempový národ. Doporučuji střed a jich Itálie. Ovšem na jih je téměř tak daleko, jako do Španělska, pak je samozřejmě lepší ono Španělsko a do hotelu. Vyjde to levněji. -
"-- skrytý --" 16.06.04 08:17
« Itálie
zadek524> Já bych se stanem do Itálie nejel. Nevím, jak moc to tam znáš, já byl 3 x, ale vždycky v apartmánu. Sever jadranu - moře nic moc (ústí tam řeka Pád = splašky z celého severu), střed - fabrika na rekreaci (betonové apartmánové sídliště kolem celého pobřeží), Kalábrie - super, tam se mi líbilo, koupání s výhledem na Etnu a Stromboli. Ale je to 2000 km. A mimo hlavní sezónu docela levné, v srpnu hodně drahé. -
"-- skrytý --" 16.06.04 08:09
« Re: Dálnice Karlovac-Zadar
mikelp> Ta dálnice, tedy její podstatná část, se má otevírat k 30.6.2004 - tedy do začátku sezóny. Otázka je, jestli to stihnou. Pokud jo, bude to událost, že to asi bude i v našich novinách >:D . Anebo se zkus občas kouknout na [odkaz] , ale zatím tam není ani zmínka. Já jedu až koncem srpna, tak to už snad stihnou. ;-) -
« Re: Dálnice Karlovac-Zadar
Jsem asi slepej nebo blbej, chtel jsem zalozit novy tema nazvem Autem do Italie. Chorvataci urcite budou mit zkusenost i s Italii bych rek, tak to rozbalim tady...:-)) Myslite, ze je rozumny jet se stanem na blint do Italie? Urcite tam bude spousta kempu stejne jako v Chorvatsku, ze jo? Ja jenom ze do It. se obvykle jezdi rovnou do nakejch levnejch apartmanu a podobne, ze by tam nekdo jel do kempu pod stan jsem nikdy neslysel...? -
« Dálnice Karlovac-Zadar
Za 14 dní se chystáme na Pag k Zadaru a dočetl jsem se dvě celkem dost odlišné informace. Podle jedné je v provozu dálnice od Karlovacu až do Gornja Ploča nad Zadarem (objíždí se prý pouze pár kilometrů stavby tunelu Mala Kapela). Podle druhé informace je průjezdný úsek jen do Bosiljeva a pak až z Gornja Ploča - mezi tím nic. Ví někdo jak to je? -
« Re: ubytování
Hmm, stařenka mi nechce jet právě už na oblázky, letos začala tvrdě vyžadovat písek...:)
Oddie: Tvůj způsob relaxace je pro mě naprosto odpudivej...:-)))
Když si představím, že místo odpočinku bych měl někde svojí zmordovanou tělesnou schránku ještě víc týrat na kole nebo při jinejch podobnejch tryznách, dělá se mi nanic...!:) -
« ubytování
Pokud někdo sháníte ubytování v HR (ale spíš déle předem), pak můžu doporučit agenturu Adriatic, jejich stránky jsou super a v češtině. [odkaz].
Jsou tam fotky ze všech pokojů, okolí objektu apod. Pokud někoho zajímá, co jsem letos vybral pro naši 12člennou výpravu, pak na jejich hlavní stránce klikněte vlevo na "PRIVÁTNÍ UBYTOVÁNÍ" a do "Vyhledávání podle čísla" zadejte 507. -
"-- skrytý --" 11.06.04 09:53
« Bez nadpisu
:) O Chorvatsku tak nějak přemýšlím už dost dlouho - ale zatím jsem se nějak neodhodlal. Možná za rok, uvidíme... a spíš v případě, že bychom s k někomu přidali, nerad jezdím sám na neznámá místa, přeci jen znalý průvodce je plus... Jinak my na to kempování a válení u moře zas tolik nejsme, to spíš sport (kola, windsurf a spousta dalšího), ale bydlení v baráku se sprchou... a žádný vaření (nebo minimum). Takže letos zas zůstanem tady na kola, vodu apod. Pokud bych ale někdy razil k moři, tak určitě mimo sezónu, přes léto bych padnul... -
« Bez nadpisu
oddie: Myslím, že v tomhle se všichni shodujem... Naštěstí mám manželku, se kterou se shodnem na 99% věcech, nejvíc jsme si oblíbili asi kempování (Chorvatsko, Bulharsko), ale letos musím kvůli synovi (2 a 1/4 roku) do baráku.
Já vyrážím za (no zhruba) 9 hodin, autem, cíl Brist (vedle Gradacu). O dálnici můžu poreferovat příští týden, zatím mám plán přes Plitvická jezera a na Makarskou. -
"-- skrytý --" 09.06.04 13:13
« Re: Dialnice
3-D: ta dalnice na Zadar .. zeshora dolu, od Karlovace, pokud jedes klasika smerem na Gracac, ale nedojedes az tam, tak u Udbiny je odbocka na Zadar a na Gracac. Pokud bys jel smer Zadar, po takove trosinku horsi okresce se dostanes k obci Lovinac, nebo trochu za ni a tam je mytnice od dalnice, ktera vede az k mostu mezi Jesenice a Posedarje, jak je ten Novigradsky zaliv, nebo jak se tomu rika, co se jinak objizdi pres Obrovac, Krusevo. Po te dalnici jsem nejel, objeli jsem to :), ale ta dalnice vede skutecne skoro az do Zadaru, jak je obec Murvica (cca 10km od nej), tam je myslim konec. (byl jsem tam pred necelymi dvema tydny). Jinak ale klasicky pres Gracac, pokud potrebujes do Zadaru a okoli, to delsi o moc neni, ta nova dalnice tak vyrazne zkraceni nepredstavuje, nemusis se sice motat v tech horskych serpentynkach, ikdyz to je zase slast pro oci. Odhaduju, ze touhle dalnici vic jak 20min podle me k dobru nenajedes, spis min. Jinak typicka hrvatska svinarna je, ze ten most mezi Jesenici a Posedarje je pouze placeny dalnicni, ikdyz se k nemu dostanes okreskama a za mostem pokracuji take okresky (krom te dalnice). :(

Dám to manželce přečíst a snad ji ještě přesvědčím pro to Chorvatsko. Chceme tu Italii totiž jako druhou dovolenou, na hlavní chceme bud Tunis nebo Turecko letecky.
Jinak byli jsme několikrát v kempu ve Španělsku na Costa Dorada nebo jak se to píše a spokojenost!
Jižní Italie mě láká velice, ale chcem to jen na skok na ten týden, což se až dolu nevyplatí. Na tom Jihu v Kalabrii je to teda pekny???
Jestli nebude Chorvat, to radši snad pojedem po krásách českých...