Autem do Chorvatska?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

25.06.04  11:03

« Re: Re: Re: Re: Re: Přes Bosnu blíž ?

15000,- KC ????? to sa mi zda vela, tolko ani rakusak nepyta. Ale hadat sa nebudem. Je jasne, ze chcely do vacku. Ja dedinky robim 60 az 65 a snazim sa pozerat ako ostriez, zapnute dialkove a hladam policajtov. Zatial som mal teda stastie a mimo jazdim od 100-130(slo by aj viac, ale to uz by bol adrenalin a ked veziem troch ludi... ) dla cesty a moznosti. Nie vsade sa to da. Ale tusim spomalim, kedze ..... . Hodne ma vytaca ich 80. Maju tam pekne ciste rovinky a tam sa da slusne ist. Celkom fajn cesta.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.06.04  16:09

« Re: Re: Re: Re: Re: Přes Bosnu blíž ?

kolik vyjde trajekt????dálnice do Splitu mě neláká,jelikož se mi zdá dosti drahá
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.06.04  14:21

« Re: Re: Re: Re: Přes Bosnu blíž ?

ccc> Kdybych jel znovu na Pelješac, tak bych to asi zkusil, docela mě to láká. Ale na Korčulu mi připadá jednodušší využít trajekt Split - Vela luka, je to sice dražší, ale zase trochu exotika. Kdypak se našinci poštěstí plout 3 a půl hodiny po moři. ;-) A do Splitu asi vyzkouším novou dálnici. Ještě si propočítám všechny varianty, ať vím, o kolik dražší to po dálnici a trajektem bude. I když - člověk počítá jak na cestě ušetřit, a pak stejně prachy utratí jinak.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.06.04  14:09

« Re: Re: Re: Re: Přes Bosnu blíž ?

Miro: V tom Maďarsku pozor na rychlost, kámošovi naměřili o půlnoci na výjezdu z nějaké vesnice 65 km/h, odstavili ho mimo cestu a chtěli po něm pokutu v přepočtu asi 15000 CZK a měl ji platit až druhý den ráno na poště. Nakonec to ukecal na 100 DM do kapsy a mohl odjet. Takže s průměrem 80 bych nepočítal. Ale i tak je cesta přes Maďarsko větší pohoda než přes Vídeň.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.06.04  14:05

« Re: Re: Re: Přes Bosnu blíž ?

Já již jinudy nepojedu.Jestli jedeš na Korčulu volil bych cestu přez BiH a z Orebiče trajektem ten je krátkej.Pokud hledáš klid a hezkou přírodu tak doporučuji.Cesta přez BiH je super,ceny to samá lon naturál 98 asi 21,5czk a td.Silnice jsou na dobrý úrovni kvalitou asi jako u nás jedničky. Pouze na člověka působí to rozstřílený okolí a pod.Ten kdo má silnější žaludek to přejede.Hranice na víc nic neznamenaj pokud nejedeš v neděli nebo pátek .V tuto dobu jezdí hodně bosanců za prací.To se mi podařilo chytnout poze jednou a jsem vyléčenej.Tak rozhodnutí je poze na Tobě.J.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.04  10:38

« Re: Re: Re: Přes Bosnu blíž ?

prave som pozeral, tak jazdou cez BiH usetrim na trase BA-Omis 30km, asi tade nepojdem. Radsej to vezmem po starom. HU-SLO-HR. Ce rakusko nechodim. Je to dalej 60km a to na case nic neziskam. Cez HU sa v noci da ist priemer 80km/h bez problemov . Takze pohoda a este usetrim za benzin, AUT znamku. Cez vieden som siel raz a tez som mal smolu a zdrazal som sa tam 30 min v kolone.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.06.04  07:37

« Re: Re: Přes Bosnu blíž ?

ccc> Hele, já se nehádám, ani ti to nerozmlouvám. Spíš tak trochu přesvědčuji sám sebe, jestli to přes Bosnu nezkusit taky, jedu letos na Korčulu - takže buď přes Pelješac (a tedy Ston), anebo trajektem ze Splitu. Pokud by to přes Bosnu bylo výrazně blíž, tak bych to asi zkusil. Ale zatím mi to připadá spíš komplikace - dva hraniční přechody navíc, a Bosna - to je asi pořád "divoký východ", nebo už ne ?. Klasickou trasu přes Maďarsko a Plitvice jsem jel 2 x, a nikdy jsem žádný výrazný problém neměl (zato moje známá jela přes Vídeň v koloně 4 hodiny :'-( ). A nic moc služby na Pelješaci ? Jediné co potřebuju je střecha nad hlavou, 2 x za týden koupit chleba a ovoce, a hlavně čím míň lidí, tím líp. Takže z tohoto hlediska byl Pelješac super. Korčula je ještě o kousek dál v moři, takže doufám, že to bude ještě větší pohoda. :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.06.04  20:39

« Re: Přes Bosnu blíž ?

Z Brna do Stonu to vychází 994 km .Já jedu opět tudy.Jelikož mi odpadají zdlouhavé jízdy v koloně a ceny v BiH jsou na jiné úrovni.Do Sarajeva vůbec nemusíš jezdit.Loni jsem byl taky na Peliešaci a příroda byla super ale služby nic moc tak letos pojedu asi jinam.Nebo do BG. J.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.06.04  13:16

« Přes Bosnu blíž ?

Tak nevím pánové .... zadal jsem to do Routu 66 a vyšlo mi tohle: Z Z Brna přes Bratislavu, Csornu, Szombathely, Lendavu, Zagreb, Karlovac, Plitvice a Makarskou do Stonu (na Pelješaci) vychází 977 km / 12:20 hodin, zatímco z Brna přes Sarajevo do Stonu buď 1026 km / 12:30 nejrychlejší (přes Budapešť) anebo 996 km / 14:30 nejkratší.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.06.04  12:06

« Re: Re: Dálnice Karlovac-Zadar k 30.6.2004 (c) www.chorva

je to bezpecne cez Bosnu ? Ake mate skusenosti? Na Makarsku je to tade blizsie a hadam aj casovo lepsie
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.06.04  21:28

« Re: Dálnice Karlovac-Zadar k 30.6.2004 (c) www.chorvatsko

tak na to musm odpovědět,že jedu raději přez BiH
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.04  06:47

« Dálnice Karlovac-Zadar k 30.6.2004 (c) www.chorvatsko.cz

Dálnice Záhřeb - Split
    Podle informací z chorvatského tisku je termín otevření nových úseků dálnice stanoven na 30.6.2004. Vzhledem k tomu, že se výstavba poněkud zpozdila, budou některé úseky v severní (tzv. lické) části otevřeny pouze v polovičním profilu, to znamená, že provoz bude sveden do jednoho směru dálnice. Jedná se o (úseky v celkové délce max. 10 km (viadukt Jezerane a Mokro Polje, případně i tunel Plasina, most přes řeku Gacku - Ličko Lešće).
    Není ještě uzavřena otázka výše dálničního poplatku. Vláda Chorvatské republiky bude jednat o zvýšení poplatku za použití dálnice z dosavadních 0,33 kun za jeden kilometr dálnice na 0,40 kun, jak navrhuje společnost Chorvatské dálnice (Hrvatske autoceste). Při celkové délce dálnice 340 km by dálniční poplatek ze Záhřebu do Split činil 136 kun, ze Záhřebu do Pirovce pak 104 kun.
    30.6.2004 budou otevřeny tyto nové úseky:
    a) v severní, tj. lické části dálnice:
    Mala Kapela-jih - Brinje - Žuta Lokva - Perušić - Gospić - Gornja Ploča (102 km).
    Vlastní tunel Mala Kapela, dlouhý 5780 m, bude dokončen až v r. 2005. Staveniště tunelu Mala Kapela se bude objíždět po regionální silnici. Objížďka bude dlouhá 11 km.
    b) v jižní, tj. jadranské části dálnice:
    Zadar II - Benkovac - Pirovac (37 km).
    Vrpolje - Dugopolje (u Splitu) (45 km).
    V této jižní části dálnice bude chybět pouze úsek Pirovac - Skradin - Šibenik - Vrpolje (celkem 33,5 km), kde se buduje mj. i mohutný most přes řeku Krku u Skradinu. Má být otevřen v příštím roce.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.04  15:46

« Re:

Díky za vaše příspěvky k té Itálii. Naplnili a předčili jste moje nejčernější obavy. No lepší to vědět teď než na vlastní kůži...!:-)
    Dám to manželce přečíst a snad ji ještě přesvědčím pro to Chorvatsko. Chceme tu Italii totiž jako druhou dovolenou, na hlavní chceme bud Tunis nebo Turecko letecky.
    Jinak byli jsme několikrát v kempu ve Španělsku na Costa Dorada nebo jak se to píše a spokojenost!
    Jižní Italie mě láká velice, ale chcem to jen na skok na ten týden, což se až dolu nevyplatí. Na tom Jihu v Kalabrii je to teda pekny???
    Jestli nebude Chorvat, to radši snad pojedem po krásách českých...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.06.04  11:32

« Bez nadpisu

Zadek524: do Itálie jezdím do kempu často. I v největší sezoně (přelom 07/08) je možné najít místo, ale chce to nervy. Téměř vždy jsem byl spokojen. Ale v létě bývají u moře v Itálii silné bouře. Viděl jsem polámané stromy, rozbitá auta i zraněné lidi ve stanech. Nechci strašit, může se však stát. Pokud neodjíždí zrovna autobus s českými turisty, tak se tam ani ze společných mrazáků (ve všech kempech standartně) nic neztartí. Na severu Itálie kolem Benátek je už však nyní tak špinavá voda, že tam každým rokem je čím dál víc zavřených kempů. Jinak Italové jsou kempový národ. Doporučuji střed a jich Itálie. Ovšem na jih je téměř tak daleko, jako do Španělska, pak je samozřejmě lepší ono Španělsko a do hotelu. Vyjde to levněji.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.06.04  09:38

« Re: Itálie

Zadek: určitě bych jel mimo sezónu, a určitě do nějakého apartmánu, pod stan neee. Jinak jak dole nevim, tak nějak trochu znám jen severní Itálii - hory.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.06.04  08:17

« Itálie

zadek524> Já bych se stanem do Itálie nejel. Nevím, jak moc to tam znáš, já byl 3 x, ale vždycky v apartmánu. Sever jadranu - moře nic moc (ústí tam řeka Pád = splašky z celého severu), střed - fabrika na rekreaci (betonové apartmánové sídliště kolem celého pobřeží), Kalábrie - super, tam se mi líbilo, koupání s výhledem na Etnu a Stromboli. Ale je to 2000 km. A mimo hlavní sezónu docela levné, v srpnu hodně drahé.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.06.04  08:09

« Re: Dálnice Karlovac-Zadar

mikelp> Ta dálnice, tedy její podstatná část, se má otevírat k 30.6.2004 - tedy do začátku sezóny. Otázka je, jestli to stihnou. Pokud jo, bude to událost, že to asi bude i v našich novinách >:D . Anebo se zkus občas kouknout na [odkaz] , ale zatím tam není ani zmínka. Já jedu až koncem srpna, tak to už snad stihnou. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.04  07:48

« Re: Dálnice Karlovac-Zadar

Jsem asi slepej nebo blbej, chtel jsem zalozit novy tema nazvem Autem do Italie. Chorvataci urcite budou mit zkusenost i s Italii bych rek, tak to rozbalim tady...:-)) Myslite, ze je rozumny jet se stanem na blint do Italie? Urcite tam bude spousta kempu stejne jako v Chorvatsku, ze jo? Ja jenom ze do It. se obvykle jezdi rovnou do nakejch levnejch apartmanu a podobne, ze by tam nekdo jel do kempu pod stan jsem nikdy neslysel...?
  • 00 Reagovat !

foto

15.06.04  16:53

« Dálnice Karlovac-Zadar

Za 14 dní se chystáme na Pag k Zadaru a dočetl jsem se dvě celkem dost odlišné informace. Podle jedné je v provozu dálnice od Karlovacu až do Gornja Ploča nad Zadarem (objíždí se prý pouze pár kilometrů stavby tunelu Mala Kapela). Podle druhé informace je průjezdný úsek jen do Bosiljeva a pak až z Gornja Ploča - mezi tím nic. Ví někdo jak to je?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.06.04  12:32

« Re:

Oddie: Uz nechodi, schranka je zmordovana z neustalyho necodelani... :P
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…