Autem do Chorvatska?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.08.04  08:31

« Re: Re:

Včera jsem se vrátil z HR a jel jsem jako tradičně přez BiH a bez problémů.Cena benzinu je od 23 po 25 czk a to podle toho kde se koupí.Ceny u benzinek jsou poměrně různé. Oproti rakousku a dálnici přez Hr jsem ušetřil 800 czk na poplatkách(jedna trasa)a na ceně benzinu jsem ušpároval celkem asi 800 czk.Sice jsem jel asi o 2 hod déle než trad.cestou ale za usp. peníze jsem si užil na místě.J.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.04  18:09

« Re:

Souhlasim, kamos taky jezdi pres Rakousko a minule vezl sefa v Medvedu a udelal to z Hodonina k mori za 8.5h.... Jo zapomel jsem ze do chorvatska na dovolenou jsem nikdy nejel, jenom sluzebne...Takze zadne vyhlidkove zastavky...
  • 00 Reagovat !

foto

31.07.04  17:15

« Bez nadpisu

Nevím, já jezdím přes Vídeň a z Liberce to do Šibeniku dělám za 12h klidné jízdy.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.04  13:23

« Re: přes Bosnu . . . To: Danti

Sorry, stačilo se mi to odhlásit; takže tady je Předmět :D
  • 00 Reagovat !

foto

31.07.04  13:06

« Bez nadpisu

Zdravím,
    se vším souhlasím jen mám dotaz. Odkud jsi? Protože nám to trvalo se zastávkama přímo z Orebiće na Pelješaci téměř 23h :shock: . Z Orebiće jsme vyráželi v pondělí, zhruba v 10:15, a do Brna jsme dojeli v úterý kolem 9h ráno. Ale ovšem jsme měli pár zastávek, ty nejdelší -
    Mostar - asi tak 1h a 1/2,
    slovensko-maďarské hranice - asi hodinová domluva trasy se známíma >:-[] (chtěli jet co nejmíň po maděrsku a zajet do Rakouska směr Vídeň, ale nakonec jeli téměř jak jsme chtěli),
    kraj Balatonu - jsme lehce v hluboké noci bloudili (počítal bych asi tak něco kolem hoďky)
    jinak jsme dělali běžné zastávky, provoz téměř "žádný", Bosna nás velmi mile překvapila (hezký kraj, dobré ceny, milí lidi, kteří na vás i blikají když vás čeká kontrola rychlosti - těch jsme úspěšně projeli víc jak deset), jen na hranicích s Chorvatskem byla fronta kamiónů, které se docela dobrodružným způsobem musely objíždět v protisměru (zvláště 3 auta za sebou), a dále na silnici směr přechod Barc jsme potkali asi 5 aut za celou cestu. V Maďersku byli nepříjemné noční průjezdy lesními úseky, kterých je požehnaně (na krajnici na nás koukal jelen, přeběhla liška, ježků a menších živočichů nepočítatelně) a provoz žádný; nad ránem byli nepříjemní cyklisté, kterých je v Maďarsku, taky požehnaně. Jinak pohoda rovina dá se jet i docela rychle, ale víc jak 80-90 jsme v noci kvůli zvěři v Maďarsku nejeli a nad ránem víc jak 110km/h jsme si netroufli (minuli jsme dvě hlídky policie) a Slovensko taky pohoda, ale jeli jsme po starý až k Benzině do Břeclavi.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.04  11:29

« Re: Re: Nafta

Kudy jezdite do chorvatska? Ja pres madary, prijde mi to plynulejsi.... Jo jsem z Hodonina... Mam to k mori do Seline (Stary Grad, Zadar) 10 hodin pres madara
  • 00 Reagovat !

foto

29.07.04  23:56

« Re: Nafta

Nafta stála minulý týden v HR 6Kn (5.99 u INA a 6,01 u OMV), ve Slovinsku 180TOL.
  • 00 Reagovat !

foto

29.07.04  22:08

« Bez nadpisu

Beru zpět. To, co jsem psal, bylo na tuti na hranici Rakousko/Slovinsko. Takže Spielfield. Když Macej je Chorvatský, tak to tam nemohlo být. Určitě to bylo Rakousko/Slovinsko. Píšu jak idiot. Připomíná mi to historku o tom, jak volá babička z venkova svému synovi, že za ním přijela do města na návštěvu. On se jí ptá, kde je a ona mu to popisuje stylem - jsou tady velké domy, jezdí tady tramvaj a spousta lidí. Pak se v tom vyznej...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.07.04  22:00

« Re: alternativní přechody

S tím Spiefeldem jsi mě nahlodal. Já jsem tam teď jel po letech (neb jsem měl doma mimina a tím i chaos). Jestli to sakra nebylo v Maceju. Ony ty přechody jsou od sebe dost daleko, že? Možná na rakouské stramě to jde dobře, ale potíž je se Slovincama. Oni to zdržují. Ale platí to, co jsem psal, ta odbočka tam je.
  • 00 Reagovat !

foto

29.07.04  21:52

« alternativní přechody

No člověče bylo to tak. Jedu po dálnici a najednou ta fronta. Střihnul jsem to po odstavným pruhu a dostal se dopředu. Pak byl výjezd z dálnice a před ním dvě cedule "clo". Jedna ukazovala na dálnici, druhá na ten exit. Zařadil jsem se do fronty a sledoval, kolik lidí pojede tou odbočkou. Bylo jich docela dost, tak 20. Tak jsem sjel do města a vydal se po čuchu na přechod. V dáli už byl vidět jasně svítící dálniční přechod, ale já jsem se blížil k malému přechodíčku, přede mnou bylo tak 15 aut a šlo to vcelku rychle. Ovšem nemůžu potvrdit, zda šlo o přechod pro náklaďáky. Nějaký tam byly, ale ne v té frontičce přede mnou. Bylo to v Spielfeldu.
  • 00 Reagovat !

foto

29.07.04  16:47

« Re Zagreb - Split

Takže vlastně stejně jako já. Jen jsem nestál v tom Slovinsku a ne tak dlouho u tunelu. Asi ten předchozí víkend nebyl takový velký provoz. (příště už vím kdy mám jet a kdy ne.) Ale ještě jedna otázka. Říkáš starý přechod do Slovinska. To je ten co je teď značený jako pro náklaďáky? (mluvíme o Spielfeldu doufám). Nebo si to pletu a je to až na hranicích do Chorvatska v Macelju? Apropo otázka pro zkušené . Jak to vypadá na ostatních přechodech, hlavně AUS-SLO a SLO - CHORV. Mám na mysli třeba přechody poblíž Spielfeldu a Macelju. Třeba ten Rogatec, Lupinjak nebo Cvetlin (vše u Macelju SLO-CHOR.) Jde mi o to, jestli jsou otevřený nonstop pro osobáky a jestli není někdy rozumnější jet přes ně než čekat v těch kolonách na oněch vyhlášených místech. To samé u Spielfeldu. Není také tam něco, kudy lidi nejezdí a nemusí se tam tak dlouho čekat. Když jsem letos čekal už půl hodiny bez pohnutí v Duirmanci asi 10km od hranic chorvatska do slovinska, tak jsem měl sto chutí to otočit a jet jinudy. Kousek by měl být ten přechod Lupinjak nebo Rogatec. Jenže než jsem se odhodlal k zavolání na informace Hrvatského autoklubu (hlavně ta moje prskala že ten telefonát bude stát majlant), tak se ta fronta rozjela. Nevíte to někdo? Třeba pro příští rok.....
  • 00 Reagovat !

foto

29.07.04  00:05

« Zagreb-Split

Já to měl tak: měl jsem jet s rodinkou do vily, ale stále jsme se nerozhodli kam pojedeme. Nakonec jsme sehnali super vilu (cena vily cca 1 200 000 euro), kde bylo ubytování dle našich představ. Jenže byla celá obsazená. Zcela náhodou ovšem někdo vypadl a my jsme využili "okna" a jeli místo nich. Jenže nástup byl v sobotu. Já jsem vyjel v pátek večer 16.7 z Brna a do Grazu to bylo OK. Jenže hned u hranic se Slovinskem byla šílená fronta. My jsme odbočili na starou cestu a předjeli tuto frontu přes starý původní přechod. Dost jsme tím vydělali. Jenže po napojení na známou trasu, jsme se dostali opět do kolony, která byla dlouhá přes celé Slovinsko. Slovinsko jsme jeli snad 3-4 hodiny. Pak se to mírně zlepšilo, hlavně na dálnici. Jenže v té době nebyla dálnice celá otevřená a tak jsme jeli přes Plitvice. Štrachali jsme se tam 70, což jsem těžce nesl. Pak jsem se dal na Otočac a po dlouhé chvíli se napojil na nový úsek dálnice. Tam jsem jel rychle, ale před tím dlouhým tunelem zase fronta. Popojížděli jsme asi 1,5 hodiny, projeli tunelem a zase se to urychlilo. Pak zase sjezd z dálnice, pak nájezd, no prostě nic moc. Dojeli jsme do Splitu a mysleli si, že už máme vyhráno. Jenže trajekt jel další hodinu a pak ještě 45 minut jízdy po ostrově Brač. Hodiny se zdály nekonečně dlouhé a kilometry neubývaly, přitom auto mám nové, pohodlné, klima pěkně fungovala. Pak jsme dojeli do cíle po 17 hodinách. Zpáky to bylo zcela jiné. Ve Splitu jsem se napojil na dálnici a krásně jsem dorazil domů. Nikde jsem nečekal, ani u toho tunelu. Příště pojedu zase po dálnici.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.04  15:34

« Re: Dálnice Split-Zagreb aktualizace

Ta fronta u tunelu Sveti Rok byla při cestě "nahoru"? ze Splitu do Záhřebu? Tam já jsem třeba frontu nechytl. Zato jsme čekali docela dlouho na fleku pár kilometrů od hranice HR-SLO (macejl). A k těm příjezdům a odjezdům. Poprvé letos jsem měl dojem že je to jiný než jindy. Dříve jsem jezdil z Prahy v pátek odpoledne (v cca 16hodin) a chytal jsem fronty na našich hranicích, ve Vídni, další hranice atd. Letos byl zdlouhavý ale jinak plynulý průjezd ceslé trasy včetně Plitvic. Až na dříve popsané stání u tunelu SV.Rok. A to jsem letos jel z Prahy později, až kolem 20hodiny, kdy jsem se myslel že jezdí nejvíce aut. Při návratu jsem naopak vždy zůstával i v sobotu na místě a odrážel tak až kolem 18 hodiny. Dříve žádné fronty, všichni jezdili už v sobotu ráno, ale letos se mi cesta domů zdála nějaká přecpanější. A uvolnilo se to až v Rakousku. Jestli to střídání termínů u Němců a Rakušanů, které spůsobilo kolapsy na cestách k moři tenhle víkend? (prý, psaly noviny, já jen zaznamenal zvýšený pohyb k moři v noci na neděli, kdy už by většina lidí měla být tam. Tak nevím, časy se mění. Co názory ostatních?
  • 00 Reagovat !

foto

27.07.04  22:04

« Bez nadpisu

... teď čtu příspěvek stana 1 a vidím, že píšu to samý v bledě modrým... to mám asi z té cesty ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

27.07.04  21:59

« cena nafty

já sice jezdím na Natural, ten stál asi 7,10-7,20 Kn, nafta tak 6,90 Kn. Záleží jak kde, ale kolem toho 1 eura se to pohybuje
  • 00 Reagovat !

foto

27.07.04  21:56

« Dálnice Split-Zagreb aktualizace

Dnes ráno jsem se vrátil z Chorvatska. Byl jsem na Braču, super dovolená, žádní lidi, ale musíte vědet kde. Dálnice je už konečně asi 2-3 dny otevřená celá. Samozřejmě jsou tam ty dva úseky, kde je přerušená, ale není to moc dlouhé cca 30 km. Vyjel jsem ze Splitu a za 4 hodiny a něco jsem byl v Zagrebu. Dálnice byla prázdná, neboť byla noc pondělí/úterý. Jel jsem na tempomat 150. Dálnice je perfektní, ale připravte si na celý průjezd cca 150 Kn. Pokud pojedete ve dne budete asi čekat u toho dlouhého (7km) tunelu, neboť mají otevřen jen jeden tubus. Samozřejmě platí zásada, že přijíždět do Chorvatska v pátek v noci je "vražda", nejhorší je to při průjezdu Slovinskem, dále nejezděte domů v sobotu odpoledne. Ale to asi všichni víte.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.04  08:04

« Re:

A kolik stoji nafta prosim? Vsimli jste si nekdo?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.04  08:04

« Re:

..a podepíše účet.
    No hlavně dát bacha,kolik podepisujete.Hrvati občas něco navíc připíšou.Omylem,jak jinak . :D
  • 00 Reagovat !

foto

26.07.04  12:51

« Bez nadpisu

Tak pohodlné to samozřejmě je. Nemusí se hledat drobásky po kapsách, žádná výměna peněz, jen se karta projede štěrbinkou a podepíše účet.
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 26.07.04  12:21

« Re: Re: Re: Nová dálnice - zkušenosti

je to lacnejsie pretoze sa to rata cez devizovy kurz namiesto valutoveho, mne skor ide o pohodlnost. (ale samozrejme kazda koruna je dobra)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…