Autem do Chorvatska?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

16.05.05  17:40

« Praha - Makarská

Nejraději jezdím na Vídeň Gratz Maribor Záhřeb Split letos snad bude hotová celá dálnice Záhřeb - Split. Je to rychlejší než vnitrozemím Chorvatska a asi o 1300 Kč(obě cesty) dražší za poplatky, jina jezdím na noc a nová dálnice je skoro prázdná. Trochu problémů je na jejím konci u Splitu, než se člověk trefí na Jaderskou magistrálu a dojede do Makaské, ale dá se to zvládnout. Jezdím toi asi 13,5 hod s malejma přestávkama, pokud se dlouho nečučí na hranicích. Celkem to je z Prahy asi 1100 km, vnitrozemím přez Knin asi 1050 km. Dá se to ujet v tahu i když je to docela náročný.
  • 00 Reagovat !

foto petrumr

petrumr 13.05.05  17:44

« Bez nadpisu

není lepší vynechat Rakousko a Slovinsko a jet přes Madarsko?
  • 00 Reagovat !

foto

13.05.05  12:35

« dálniční poplatky

Dálniční poplatky jsem počítal asi takto:
    rakousko 240CZK
    slovinsko 30CZK 2x
    dálniční poplatek Chorvatsko (HRK) Krapina-Zagreb 10HRK 2x
    dálniční poplatek Chorvatsko (HRK) Zagreb-Bosiljevo 63,4km 25HRK 2x
    dálniční poplatek Chorvatsko (HRK) Bosiljevo-Bisko 323,3km 130HRK 2x
    celkem chorvatsko 680 CZK
    celkem tedy za obě cesty cca 1660CZK
    V chorvatsku jsem počítal že zprovozní celou dálnici do Splitu a poplatek bude 0.4HRK/km
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.05.05  08:44

« Platby v zahraničí.

Poznámka netýkající se aut. V zahraničí platím zásadně kartou. Je to levnější a snad kromě toalety to jde všude, včetně poplatků za dálnice. Např. z dálnice ve Francii mi přijdou na účet jen 2 platby, protože z úseku od Německa po Španělsko tyto úseky vlastní jen 2 společnosti. Banka nevybírá poplatky, jen VISA si něco málo účtuje a banka to bere kurzem devizy. Tyto poplatky činí vždy méně, než je rozdíl mezi kurzem devizy a valuty při nákupu v naší bance. V zahraničí se nestává, že by kafe v bistru nešlo zaplatit kartou (tedy ve vyspělé společnosti). Nevím, jak to funguje v Turecku, v Chorvatsku jsem byl předloni a šlo to tak v 70% případů.
  • 00 Reagovat !

foto petrumr

petrumr 12.05.05  21:18

« Bez nadpisu

A není lepší to objednat a potom to zaplatit v kanclu?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.05.05  10:04

« Re:

sak ale aj banky musia z niecoho zit a keby si videl kolko je s prevodo prace, este by si 100,- naviac nechal ako sprepitne :-)
    na tie poplatky som bol nasrany aj ja!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.05.05  09:19

« Bez nadpisu

Mám zkušenost s objednáním přes NET, fungovalo to dobře, jen je trochu problém s převodem zálohy,kterou asi chtějí všude. Loni jsem jí posílal bankovním převodem ( 150 Euro). Po cestě banky schrábly skoro 1000,- Kč.O to jsem musel na místě zaplatit více. Letos jsem posílal přes poštu-složenkou, poplatek do 200,-Kč, proběhlo bez problémů, potvrdili příjem celého obnosu. :D
  • 00 Reagovat !

foto petrumr

petrumr 11.05.05  19:20

« Bez nadpisu

Sem měl termín od 19,6-26,6 04 a stálo to pro dvě osoby včetně pobytové taxe 10800SK-hotel Alem Baško polje,polopenze-snídaně švédské stoly a večeře výběrem ze tří jídel včetně nápojů.pokoj měl tři lůžka-to je samozřejmé,že jsme tam byli jen dva,koupelnu a wc,předsín a lodžii-výhled na hory-stín,parkování zdarma před hotelem ve stínu borovic.Kupovali jsme to v Trenčíně v Globtour-neplest si to c cestovkou českou! www.globtour.sk Bezva paní-všechny doklady na počkání,vyřízeno do 1Hod včetně vyměny peněz-Sk-výhodněj než u nás.Mapa chorvatska a vše pro cestu autem samozřejmostí.My jsme za slovákama v tym deset let nazpět.ochota!na příště máme slevu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.05  17:13

« Re:

To petrumr: O kolik to asi tak vyjde levněji, když se koupí last minute hotel na Slovensku. Případně nějaké doporučení kde a nebo odkaz. Díky L.
  • 00 Reagovat !

foto petrumr

petrumr 11.05.05  16:20

« Bez nadpisu

[odkaz] tam sou ceny za dálnicu,před rokem to bylo jen po Záhřeb a tak sem jel na Plitvice.A ještě-dojet na slovensko,koupit last minute hotel,zaplatit a fouknout to přes Bratislavu a na hranicách s Chorvatskem pořád opakovat-nevezu pivo mám zaplacenou polopenzi. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.05  07:35

« Re: Re: LPG

ja by som si z toho tiez nerobil problem, akorat nesmies provokovat zlou jazdou, jazdit na limity a hlavne neburat a ani nebyt ucastnikom buracky. Lebo potom su napr chorvati pekne svine :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.05  07:20

« Re:

To bob ash: Plyn je hodně specificky cítit, ale kdybys přepnul před příjezdem na hranici na benzín, tak si plynu pravděpodobně nevšimnou. Stejně tak by to chtělo učinit kdyby tě někde zastavovali poldové. Já měl ale hlavně na mysli to, že bych si s takovým starým veteránem na tak dlouhou cestu netroufal. Navíc máš v Taunusu asi automat a Fordí automaty jsou jedny z nejhorších. Kdyby se ti cestou vysypal, tak tam to auto můžeš nechat a jet domu vlakem. Promiň, každý nemá na nové auto, to se dá pochopit, ale ve tvém případě bych asi raději volil autobus, nebo sehnal někoho jiného, kdo by jel s lepším vozem. Bylo by nemilé, kdyby se dovolená proměnila v nepříjemné komplikace. Jinak Chorvatsko vřele doporučuji. Byl jsem tam loni a letos tam jedu znova. Kam se hrabou nějaké dovolené v Tunisu, Egyptě a pod. Chorvatsko je překrásné, člověk tam nedostane sračku a nemusí čelit přiblblým Arabákům, kteří otravují na každém rohu. Navíc je tam i docela levno.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.05.05  06:28

« Re:

Já bych z toho strach neměl,nezažil jsem,že by ho kontrolovali.
  • 00 Reagovat !

foto

09.05.05  00:02

« Bez nadpisu

Mě se do toho taky nechce a ten plyn není hlavní důvod ... Oni pokud po tom plynu vyloženě nepůjdou, najdou kulový (nádrž místo rezervy a pod kapotu se snad většinou nedívaj ...).
  • « 00 Reagovat !

foto

08.05.05  22:57

« Re: LPG

To bob ash: Tak do toho bych nešel a nejen kvůli Rakušákům.
  • 00 Reagovat !

foto

08.05.05  21:43

« LPG

Mám dotaz - uvažujeme s kámošema o cestě do Chorvatska a vypadáto, že budeme mít k dispozici jenom mojí herku (Ford Taunus '74, motor 2.0 Sierra) která má ilegální lpg. Jak velkej to může bejt průser?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.05.05  15:45

« Re: Re: Re: cena dálnice

vyrataj si kolko to je km a vynasob to asi 2-2,4kc/km. Potom ti vyjde zhruba presna cena. Asi tak to vychadzalo minuly rok
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.05.05  14:59

« Re: Re: cena dálnice

To jsi mi ale moc nepomohl.Ale i tak díky za reakci.J
  • « 00 Reagovat !

foto petrumr

petrumr 07.05.05  20:01

« Re: cena dálnice

Nejlepší si koupit chorvatsko-hotel,polopenzi bez dopravy na slovensku a potom co člověk ušetří,tak ani ho nezajímají poplatky na dálnici.A v hotelu v Bašce vodě je proti čechům jak západák-měl jsem to aji s pitím-druzí si to museli kupovat
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.05.05  19:43

« cena dálnice

Nevíte kolik stojí poplatky dálnice Zagreb-Split?? díkyJ.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…