Autem do Chorvatska?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

08.02.06  15:15

« Re: Re: Re: Trenink v Chorvatsku

PetrC: Pokud mohu mluvit sam za sebe, tak ja / do Chorvatska jezdim nekolikrat za rok, v sezone i mimo/ jakozto Prazak uprednostnuju jizdu pres Viden, zejmena mimo sezonu, ale i Budejovice-> Pyhrnpass se da. Pokud pojedes pres ten Pyhrnpass, tak rozhodne doporucuju zaplatit tech cca 12E za celou dalnici i s tunelama. Co se Chorvatska tyce, tak jezdim vzdy pres Plitvicky /kilometrove je to blize a pres noc se tam da jet velmi rychle/ za kteryma najedu na dalnici a po te jedu az do... /Jiznejsi vnitrozemske okresky jsou tam dost rozbite /ne vsechny/ a znaceni stoji take za prd. Jadranska magistrala od Zadaru na jih je zase sama vesnice, takze si vyber./ Jinak Chorvatsti ridici jsou imho zlo- agresivni a arogantni.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.06  07:10

« Re: Re: Trenink v Chorvatsku

Diky vsem za odpovedi, na to forum kouknu.
    Este posledni otazka, jak si myslite ze se nam tam v tudle predsezoni dobu bude jezdit? (na kole), provoz by tam nemusel bejt zadnej ne?
    Dik P.
  • 00 Reagovat !

foto PP-

PP. 07.02.06  19:58

« Bez nadpisu

pokud máte někdo problém dojet do HR,nebo cokoliv jiného co vás ohledně cesty do HR napadne,zkuste :
    [odkaz]
    v sekci doprava jsou všechny záležitosti popsány snad stokrát :)
  • « 00 Reagovat !

foto kik

kik 07.02.06  18:42

« Re: Trenink v Chorvatsku

Pokud nechces po dalnici, tam musis v Karlovaci sjet na starou silnici pres Plitvice a v Gracaci odbocit doleva na Knin. V Kninu na kruhaku se das doprava na Drnis a Sibenik, projedes Drnisem (stale po hlavni) a na jeho konci byvala smerovka "Trogir". Po nekolika kilomtrech plnych zatacek (silnice je dost uzka) uhnes na krizovatce (pred prejezdem) doleva a pak uz pojedes rovnou na Trogir. Dej si bacha na posledni usek, je to klesani k mori plne zatacek.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.06  18:12

« Re:

sv. Jure, 1.762 m, dojedeš autem až tam. Krka park. cca 200 km Dubrovník, ale jedna cesta skoro 4 h pokud si nepřivstaneš, to je spíš na celodenní výlet.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.06  17:35

« Bez nadpisu

Prave ze z Plzne pojedu asi rovnou dolu do Dojclandu a pak na to Passau. Nic jinyho nez Pyhrnska dlanice mi asi nezbyde...
    V Chorvatsku myslis tedy radsi po dalnici jo? Este mam skoro dva mesice na rozhodovani, tak uvidim jestli mi este nekdo neco poradi...
    Kam by sme se meli podivat v okruhu 100 km od Trogiru? Kdyz uz tam budem jezdit tak at aspon taky neco vidime...
    Kazdopadne dik za odpoved!
    Cau P.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.06  14:05

« Re: Trenink v Chorvatsku

No, z Plzně nevím, to bych musel hodně poštrachat v mapě, ale z Prahy už bych jel po D1 a přes Vídeň, na Graz. Ta pyhrnská dálnice je dost otřesná, objíždění trvá dlouho, a pokud jedeš tunely tak poplatek loni 12E - což je tak akorát spotřeba na o cca 100km delší cestě přes Vídeň, ale po lepší silnici. Tu pyhrnskou jsem jel loni spíš ze zvědavosti, a přišla mi o dost horší... z Plzně to možná bude jinak, ale moc tomu nevěřím. Každopádně přes Vídeň je třeba jet v noci :)
    Co se týče chorvatské dálnice, ani bych neuvažoval o nějakých okreskách, a jel rovnou po ní - byť je drahá, tak ten rozdíl v cestování je obrovskej a za tu cenu stojí.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.02.06  13:08

« Trenink v Chorvatsku

Zdravim vsechny odborniky na Chorvatsko.
    S kamosema se chystame na prelomu brezna a dubna nekam do okoli Trogiru na takovy mensi 10-denni soustredeni na kola. Nevite nekdo jaky je tam v tudle dobu pocasi? A jakou mi poradite trasu? Nikdy sem tam nebyl, jel bych (z Plzne) asi pres Ž. Rudu, Passau, Graz, Maribor, Zagreb a pak nevim jestli z Karlovace po dalnici nebo vnitrozemim??? Dalnicni poplatky se mi moc platit nechce, ale zas pojedem v noci tak nevim co je lepsi???
    Jeste by me zajimalo objizdeni tunelu v A, Pyhrnpass mi je jasnej to sem si nasel v mape, ale ten druhej tunel asi moc objet nejde ne??? A nevite jak vysoko se objizdi ten Pyhrpass? Aby tam este koncem brezna (30.) nebyl snih...
    A jak myslite ze se nam tam bude jezdit? Sme silnicari, nemaj tam moc rozbity silnice? A co Chorvati jako ridici??
    Diky za kazdej postreh a hodne v klidu najetejch km!
    Cau P.
  • 00 Reagovat !

foto

26.08.05  17:14

« Pravda o mak. riviere

Taky sem zatim nevidel hezci mista nez makarskou rivieru a ja tam mam nejoblibenejsi primo Makarskou ;-) Tady nekdo rikal zase Tucepi,urcite sou taky krasny,ale mam strach ze oproti makarde budou takovy "nudny"
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.08.05  11:53

« Predpoved pocasi v Chorvatsku

[odkaz]
    Just go to this URL, go to "Sedmodnevna prognoza" at the upper right part of the page, pick "Hrvatska" and then pick the city at the bottom of the page and popup window with 7 days weather forecast will show up.
    Sorry that I write in English, I do speak, read and understand Czech, but I write it rather badly.
    Bye from Croatia, Ivan.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.08.05  14:27

« Re: Re: Re: Re: Re: Do Chorvatska?

To ruprecht: Jako bys mi mluvil z duše. Zítra taky odjíždím směr Tučepi - Makarská riviéra. Doufám že když je tady tak hnusně, tak tam bude O.K. Zatím jsem měl v HR vždy skvělé počasí i na konci září.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.08.05  12:44

« Re: Re: Re: Re: Do Chorvatska?

Zadku: jasne to te chapu, taky by mne to nasralo. Fakt zkus v Chorvatsku neco jinyho nez kempy. Sam s nima nemam moc dobre zkusenosti, mas pravdu sluzby na *, ceny drahy, hlava na hlave a samej cech. Od jisty doby co mne stejnym zpusobem nasrala cestovka jezdim do Chorvastka vzdy a zasadne na blint. Maximalne rezervacka po Inetu. Jedine do soukromi do apartmanu, kde je cena srovnatelna s kempem, sluzby uplne jine. Do restaurace se pak vyplati hledat, jak cenu tak kvalitu podle letoviska kazde jinak. Idealni je zajit tam kam chodi mistni :-) neni problem sehnat dobre jidlo za 40-60kn + napoje. Obecne levna je pizza a ta je vsude stejna, sam ji moc nemusim. Mam radsi svinsky kotlet :-) nebo rybicku. Poldove jsou existence sama pro sebe, zalezi na koho narazis. Mnohokrat jsem jel pres limity, potkal jsem policajtu spousty, ale zatim jsem mel stesti a nikdy mne nestavili, jednou, to jsem je malem prejel, bohuzel nemeli radar, tak jsem to ukecal. Dalnice je draha a ve spicce spis za trest (to co zaplatis a usetris prostojis na mitnici a u tunelu), mimo spicku super. Proste HR mam rad a letos pojedu asi podruhe, pristi tyden, i malym :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.08.05  20:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Do Chorvatska?

To petr Blaha: Obvykle jezdím na blint, ale letos jedeme prvně s mrňousem a navíc nás jede 5, takže nechci obíhat apartmány a hledat kde budou mít volné hned 2 apartmány. Máme rezervaci již z minulého roku a jen jsme ji začátkem prázdnin písemně potvrzovali.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.08.05  14:26

« Re: Re: Re: Re: Re: Do Chorvatska?

to brazdic:Rad bych se zeptal, jestli jezdis do HR na blint nebo si to zamlouvas v zime pres net.Pokud ano, tak je to cenove vyhodnejsi?Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.08.05  13:07

« Re: Re: Re: Re: Do Chorvatska?

O.K.-pristi rok pokecame >:D .Ja letos nebyl nikde(mame tyden stare miminko, tak to neslo), ale pristi rok bych zkusil to Tucepi jak psal Brazdic.Uz aby to bylo, ale kdyz si vzpomenu na tu zimu co nas jeste ceka :-( ......
  • « 00 Reagovat !

foto

19.08.05  09:05

« Re: Re: Re: Do Chorvatska?

Petr Bl: letos urcite ne, ale ukaz se tady pristi rok v odbobi pred dovolenejma, pak se te budu vyptavat... :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.08.05  20:40

« Re: Re: Do Chorvatska?

to vsem:Kluci, jestli chcete zkusit ostrov, tak spicka je Korcula.Byl jsem v obci Prizba na jiznim pobrezi a byla to parada.Panenske plaze, vyhled na sire more a dost levno.Upozornji, ze to bylo male letovisko, zadnej hucak!Kdo chce vetsi srumec vecer, tak musi blize k hlavnimu mestu ostrova ke Korcule.Trajekt jel ze Splitu cca. 3 hodiny do Vela-Luky a pak uz to byl kousek.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.08.05  08:18

« Re: Do Chorvatska?

Brazdic: co sa tyka ostrovu som bol len na Braci - Boli a velmi pekna plaz. Ostrov ako taky som moc nepochodil. Cez sezonu je tam ale asi 0 20-30% drahsie ako na makarske( jedlo, ubytovanie)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.08.05  07:31

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Do Chorvatska?

Tak se mi teda vlila zase nadeje do žil!!! :)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.05  23:33

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Do Chorvatska?

To zadek524: Tak to vysvětluje proč si byl nasraný. Před časem jsem taky chtěl zkusit Istrii a byl jsem zděšen, tak jsem zkusil na doporučení Primošten a taky hrůza, pak následoval Zadar atd. na jih. Je vidět, že do těchto lokalit jezdí pouze lidé co jsou v HR buď prvně, nebo nikdy nezkusili Makarskou riviéru. Dole pod Makarskou to už také není ono, ale rozhodně lepší než od Makarské nahoru. A v neposlední řadě je nesmysl jet tam pod stan, když je to téměř za stejnou cenu jako apartmán se vším komfortem.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…