Wolffova a Hufnáglova diskuse
wolff> K tomu okruhu. Teď jsem tam byl, jenže měli otevřeno jen do 8. Dnes tam byli i mí kámoši z Napajedel (s Octavii GLX 1,6 74kW) a tak jsem je chtěl trochu provětrat. Smůla. Někdy bych to ale rád zkusil. Vypadal chlapák velmi sjízdně.
Proti sprintu nemám námitek, do Brna pojedu znovu příští týden montovat ten kit sání a tempomat (origoš jako od matky škodovky). -
wolff> Máš bohužel pravdu. Je to koza. Já mám ale na snížení políčeno. Jen to musím sfouknout za nějaký přijatelný peníz. Pružiny (Eibach) už mám, jen ještě sehnat tlumiče. Nevíš nic o HP sporting? Nejsou drahé, ba naopak a navíc jsou přimo kompatibilní s Eibachy.
BTW, už mám čip a jede to jako blázen. Nic proti Tvé mazdě, ale myslím, že bys neujel. Navíc ještě nemám to sání - nakonec budu dávat přímy kit KN a ještě vyseparuju katalyzátor (prý strašně ubírá výkon). Pak dám kilo za 9 a budu spokojen :o) -
« BMW
Podvozek BMW neni asi to idealni pro normalni jizdu, ale prece jenom je toto auto povazovano za sportovni a tam se takoveto vlastnosti ocekavaji! Jinak s BMW bych na snehu, nebo na lede jet nechtel, ikdyz jim musi hodne pomahat stabilizacni system! Dneska jsem v autotipu cetl test Jaguara a tma redaktor dobre vychytal tyhle auta:" Kdyz jedete Mercedesem, kazdy druhy hned pocita jeho cenu a mraci se, za volantem bavoraku vas zase chce kdekdo predjizder, aby se ukazal, ze jeho vuz jezdi lip. Ale s Jaguarem nas ridici pousteli z vedlejsi, aby si skvost z Anglie dobr preohledli...!" To mluvi za vse! -
wolff 06.06.01 22:33
Jo ještě Huffe s tím okruhem...Takhle sprint bych si dal. A mohlo by to být tady do kopce - to miluju. Neničí to gumy, jen je to záběr na motor. Kohoutovičák je na to ideální. A nebo Kremačka (název tomu odpovídá). Tam teprv uvidíš co tvůj motor dokáže. Víš z místa A do místa B v kopci (to aby jsi tam nejel 160) a je to napohodu. Občas si tam s kamošem popustíme uzdu - no to bych tady neměl ani psát. Jen tak decentně...
No Brno je v kopcích tady je takových míst povíc (a bez policajtů) a ve 3 ráno tam nikdo nejezdí. Tak jak ji otuníš tak se ozvi. O prázdninách bude času dost. -
wolff 06.06.01 22:26
« to Cokes
Ještě, že se vracím k ty tvý cestě z toho Chorvatska...No možná to full load ti paradoxně pomohlo zůstat na silnici. Ne vážně ono to vypadá skoro jako bych se bál v BMW jet, sám víš, že to tak není, já se jen ohrazoval na tu poznámku 330 vs. 166, což tuším i sám autor uznal, že to byla přepísklá kravina. Jdu spát -
wolff 06.06.01 22:05
Jo ještě k těm "stabilním "vlastnostem BMW. Mrkni se někdy na policejní záběry (tuším, že na našem to dávají v úterý. Tak tam občas dávají záběry z německých dálnic. A světe div se když tam dojde k havárii v smyku při vysoké rychlosti tak to je z 80% BMW. Za A) BMW je schopné dosáhnout vysoké rychlosti, za B) tak vysoké, že jízdní vlastnosti auta se stávají zrádnými - podvozek nevaruje, gumy neskřípou, to auto uletí!. Přesně to se stalo i Dubčekovi - blbej příklad, znám lepší, ale ty neznáš zase ty tak je blbost je tady uvádět. -
wolff 06.06.01 22:02
« to Cokes
Jo a jinak promiň já BMW uznávám jako velmi dobrou značku, ale jen kvůli tomu, že jsi na ni vysazenej nebudu s tebou souhlasit z mého (o něm máš samozřejmě právo myslet si, že je to blbost, ale objektivně to posoudit nemůžeš)pohledu s kapitální blbostí, že BMW má lepší podvozek než Alfa Romeo. Může ho mít trvanlivější, má ho i tižší, ale v žádným případě ho nemá stabilnější. -
wolff 06.06.01 21:47
P.S. máš ještě furt tu původní 3 nebo uš máš nějakou novou. Ty jsi tuším říkal něco o tom, že ji vyměníš. No já se s Bělou o tobě vůbec nebavil, my se bavili spíš o joevě Mazdě (neuraž se, ale přece je mi to auto trošičku blíž). A i Bělino Káčko je mi tak nějak sympatištější. To je hrozně roztomilý auto (suveréně nejlepší Ford). -
wolff 06.06.01 21:42
« to Cokes
Nemám nic proti 3...ale mezi náma dokážeš psát i inteligentnějí, než, že jste všechny předjeli...P.S. nepřipadá mi to zase až tak moc vychytaný. Já netvrdím, že má 166 nejlepší podvozek na světě...bůh mě chraň, ale stejně tak si nemyslím, že by BMW mělo nejlepší podvozek na světě (i Volvo ho má lepší - a na tom se zhodlí majitelé nové pětky - otec od mýho kamoše)
Myslím, že by to tvoje BMW co se podvozku týká mělo i velký problémy s tím Peugeotem co měl Pavel.
Máš furt tu 3? Co jsi měl. To nebylo špatný auto, ten turbodiesel tam dobře táhl, ale mezi nama za deště s tím rozměrem gum co jsi měl bych se s tím bál jet rychleji než 130...
Jinak v pětce (teda převážně jako spolujezdec toho mám naježděnýho hodně a teď sem měl i pár cest v 750 l). Ještě jednu poznámečku - I Mercedes má pohon zadních kol podle všeho co jsem zatím viděl (a to je teorie) daleko vychytanější než BMW.
Víš jak je to s tou teorií a praxí? I když jezdíš s BMW tak mezi nama víš velký prd o tom jak se to auto chová v krizových situacích. Na to jsou jiní lidé a tratě určené k tomu aby se to dlo zjistit. Stejně tak se dá měřit hodnota přetížení při kterém má auto stále kontakt s vozovkou a podobně. A klidně bych se s tebou vsadil, že s vyjímkou M-kových řad ani jedno BMW v těchto hodnotách při shodnosti pneumatik nebude lepší než 166.
Jak tady psal Luf vím, že se tyto testy dělají např v Německu na Hockenheimu toto měřili a nerad to říkám 3 dopadla nejhůže, nejlepší bylo C-ko
To je fakt (156 byla 3. z 6 aut). -
wolff: Ad BMW a déšť. Minulé léto jsme jeli full loaded z Chorvatska, celou dobu lilo jak z konve. Na rakouský dálnici jsme předjeli úplně všechny. Jestli nevěříš, zeptej se Běluš, byla tam s náma. Tolik asi k BMW a dešti.
Tak, teď, po trošce suchých (no spíš mokrých) fakt z praxe můžeš zas' chvíli teoretizovat ty, šmudlo. ;-) -
« Re: to Cokes
Jsi k smíchu. Mezi námi, neupadlo tě teď někde kousek (jako jestli jsi se neurazil)? ...že bych ti přispěchal na pomoc se vteřinovým lepidlem... (stejně mám cestu do Brna, takže menší zajížďka po okolních dědinách by mě nezabila). ;-)
FYI: nikoliv, měl jsem na mysli podvozek 166 jako vzor všech automobilových ctností ;-)... -
"-- skrytý --" 06.06.01 14:01
« Re: To Huf
Podla mna je Ramusov konstrukcia zdvojenych vyfukov len predajny tah. Neviem, ako moze pozitivne vplyvat niekolkonasobne 90 stupnove zahnutie potrubia. Predpokladam, ze veskera investovana suma isla na odstranenie negativnych turbulencii pri tomto systeme. Ak si kupis len jednoduchy vyfuk, budes na tom rovnako s vykonom.