Wolffova a Hufnáglova diskuse
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: BMW 330 dx
A nový Passat se spotřebou vpravdě na hranicích možností této třídy a za tu cenu, to není snobárna, že ne? Ceny ND a servisování se až tak dramaticky neliší. Navíc jsem slyšel od několika lidí stížnosti na kvalitu zpracování nového modelu. To Cokes: omlouvám se , Mondeo je opravdu 2.5, nová generace ale už myslím 3.0, ale nevím to jistě. Ale jestli kolegáčku chceš V6 Mondeo, tak to není žádný problém .Jestli je pro někoho snobárna vlastnit kvalitní auto střední třídy sportovního střihu co vydrží neuvěřitelné zacházení ( BMW ), tak to je zřejmě dotyčný šťastným majitelem popelnice typu 1.6 GTI nebo něco takového. Než nacpat ta prachy do vytuněné Fabie, tak si pořídím bavoráka. -
pallas 11.06.01 23:36
« Re: BMW 330 dx
BMW ako ekonomicka alternativa?? BMW je snobaren, v nasich pomeroch. V Nemecku je to zase skor nacionalizmus, ako hlavny dovod. Ci to auto zerie 8 litrov nafty, to mi moze byt absolutne jedno, ked uz pri kupe vycalujem taku sumu, ze o nejakom setreni sa neda hovorit. A to nehovorim o cenach ND a cene servisnej hodiny. -
« Re: Re:
V 330xD zrovna ne, kdyby nejaka automobilka, typu Fiat, Mazda atd snazila vyrobit takhle vykonny a drahy motor, tak by ji to docela financne zrujnovalo! Obycejny lidi si tenhle motor stejne nekoupi, kdyz chci rychly auto za dobry penize, tak si koupi 1,8T nebo nejakyho 2,0 16V, ktery stoji polovic nez 330xD! Kdyz uz nekdo chce 3,0 tak uz musi mit penize a prave proto je tu BMW atd! Proto ten image! -
S tim bych nesouhlasil, fakt je, chces li supersport, kup si Porsche, kombinace sport/luxus je tu BMW, maximalni pohodli MB, ta elegance Audi, jenze toto je skupina aut z te nejvyssi finacni skupiny, coz jsou auta pro mnoho lidi(vestinu) nepristupna! Je tu Skoda, Seat, ale tady uz je konkurence velka a kazdy vuz ma sve pro i proti! Z meho hlediska nevidim duvod kupovat si auto 2x tak drahe co nabizi ostatni jen kvuli tomu, ze je to BMW, MB, Audi! Vybava uz je srovnatelna, to same bezpecnost a pohodli, tudiz tady jde uz jen o image! -
Ja bych to s dovolenim shrnul.Proste nejlepsi,technicky nevychytanejsi a nejdokonalejsi jsou nemecke vozy a jejich derivace.Chces sport,kup Porsche,chces-li styl a sport kup BMW.Chces luxus a snobarnu,kup MB,nebo elegantni Audi.Chces za malo penez hodne muziky,tak si kup Skodu ci Seat.Nerikam,ze konkurenti jsou spatni.Moc se mi libi Alfa,607,Jaguar,206-kabrio,Hummer,S 2000, ale pokud zvazim vsechna pro a proti tak pujdu do neceho z te prvni grupy/asi do BMW 330d/.Uplne se mi hnusi vsechny Oply,Hyundaie,Kia,Daewoo,Mazdy,Dacie a Lady.K ostatnim vozum mam neutralni postoj.Kamil* -
matuS 11.06.01 21:21
smudla> ved preto som to o tej alfe napisal, otec mal tiez vyse roka 166 a STRACH A HROZA!!!
555 - 607 a C5 imho niesu porovnatelne, 607 je o dost vacsia, 607 bude k C6, ta ma vyjst na trh tusim v r.2002
mracek> hm, neviem preco, ale mam taky pocit ze x-type uz nieje pravy jaguar.... -
« Re: BMW
Dneska jsem sedel v BMW, Jaguar X-type, Peugeot 607, Citroen C5 atd! Nejpohodlneji se mi zdala C5, Jiank se mi velmi moc libil Jaguar, nadherna barva, tvar, pohodli, libi se mi z Jaguaru nejvic, jeste teda spolu s S-type!A ta cena Jaguara uz neni co byvala, jeste jednou tolik klesnout, tak je to parada! -
« to Jaguar
jaguar je podle mého natolik exotický, že navzdory spřízněnosti s Mondeem a Lincolnem nejde srovnávat s ničím. Vymyká se škatulkování podle velikosti kufru, vnitřního prostoru a rozsahem servisní sítě ( např.) Koupě auta tohoto střihu není podložená realným důvodem, jde o záležitost zalíbení nebo splnění snu.Za ty peníze je možné jezdit v jiném autě rychleji, bezpečněji, nestísněně a nenápadně. -
Jasně, předsudky stranou. Alfu 156 JTD si loni v létě koupil společník ve firmě a jestli si příště koupí nové auto, Alfa to nebude. Nevím, nakolik je mlácením slámy to, že v 60.000km se Turbo rozloučí. 607 jsem jednu dovezl bouranou a měl jsem tudíž možnost srovnávat s BMW a stojím si za názorem, ža to je nasrovnatelné. Každá firma se orientuje na úplně jinou klientelu a snaží se oslovit něčím jiným. Pokud bych měl šáhnout po kvalitním autě tohoto formátu, tak beru Mondeo 3.0 nebo 7 řadu bavoráku, lhostejno jaký motor. Samozřejmě, je to pouze věc názoru a osobní zkušenosti. Zabývám se ale dovozem aut dost dlouho, abych mohl pronášet soudy nedeformované předsudky. P.S. Nový Accord taký není k zahození. -
to, ze "francouzi nikdy neudělají pořádné luxusní auto" a alfa = nizka zivotnost a dalsie - to je vsetko iba nepodlozene mlatenie prazdnej slamy. Argumenty mozu byt za a) ze niekto sedel ako v P607, tak aj v Jaguare a BMW,.. - a potom moze porovnavat (pochybujem o tom, ze to plati o niekom z vas)- a za b) o zlej/dobrej zivotnosti ma mozu presvedcit iba skutocne statistiky a nie nazory "odbornikov". Alfa ma v poslednych rokoch o dost zvysenu kvalitu (aspon na oko), ci je to aj naozaj kvalita, ukaze len cas... Ja osobne sa nikdy legendami typu "talianske a francuzke auto = nespolahlive auto" a "nemecke auto = spolahlive auto" alebo "jaguar = luxus" riadit nebudem, radsej dam na zdravy rozum... BTW. IMHO sa mi zda, ze P607 sa s najmensim jaguarom moze minimalne rovnat, co sa tyka pohodlia a luxusu....ale zatial som nesedel ani v jednom... -
"-- skrytý --" 11.06.01 09:58
« Re: BMW
Zaujimava diskusia, neda sa nezapojit. Ked snivame, tak asi takto: Ked coupe sprotak, potom urcite nie Porsche, ale radsej Marcos. Ked lususne GT, nebral by som M3/M5, ktore si kupi kazdy obdivovatel nemcov a ludia bez fantazie, ale skor by som zvazoval Jag, Maserati, AM. No a ked nesnivame, tak vzhladom na nenapadnost, cenu, vykon, kufor, pevnost mam Imprezu GT, ktora vie kazdemu vozu sakramentsky znepriemnit zivot, aj ked vzdy nemoze vyhrat. Len skoda, ze nerobia Imprezu GTDi :))))), alebo nezlacnia benzin... v 98-om to bolo o uplne inych prevadzkovych nakladoch, takze dnes by som asi rozmyslal, ako sa vyhnut Haldexu pri 4x4 a mat TDi.

Jag urcite nebude to, co byval, ale len pri nabehu do seriovej vyroby. Nie je sranda miesto kusov zrazu chrlit tisice. Ale verim mu a drzim palce.