Wolffova a Hufnáglova diskuse

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.06.01  12:32

« Re: Re:

A teraz som zvedavy, ci mi "nahodou" vybuchne auto?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.06.01  12:30

Ja viem, preto by som rad videl pred sudom par politikov, ktory verejne vyhlasovali, ze ziadne rozdelenie bez referenda nebude....
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  12:24

555> Tak to jsme na tom proti Vám ještě dobře :o)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  12:22

Katedra. Nevadí. Nám totiž ve Zlíně přednáší jeden slovák jménem Vladimír Porvazník a je celkem cool.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.06.01  12:22

Trosku sme odbocili. Pozrite sa. CR ja ek slaba krajina, ktora od konca Rak-Uhorska stvala nemcov. Po vojne pripadla Rusom, takze teraz dalsiu maju prilezitost spravit si ek. koloniu a kedze su sikovny manag. a market., aj to robia. Z toho vyplyva, ze do EU sa dostanete az ked sa im to bude hodit, teda, ked dokoncia svoje dielo. Navyse, kazdy kto sa nad tym zamysli, zisti, ze EU nebolo nic ine, ako nevojenske delenie sveta a to, ze Euro volaju Supermarka, tiez nie je nahoda. Na druhej strane je to vzdy lepsie, nez pristup USA, ktore nikdy nevahali obhajovat ek. zaujmy svojich investorov vojenskymi prostriedkami a este vykecavaju o demokracii. Pcha, krajina, ktora vymlatila povodne obyvatelstvo, doviezla otrokov, aby im to rozbehli a postavili. Ale jednu vec im zavidim, ked sa spytas hociakofarebneho americaka, kto je, povie ti, ze american, nie hispanec, .... Nuz tolko. Smola je, ze Sk je nechane napospas neodbornym, proviziechtivym blbcom, pripadne hysterickym ministrom, ktory kazdu namietku beru, ako vyzvu na definitivny suboj. A na zaver perlicka: V piatkovom N. Case bola info o stretnuti CIa a podobnych institucii, kde naznacili postoj, ako rozdelit Kosovo, Macedoniu a v ramci toho sa USA vyjadrilo, ze ich predstava je, ze cast Bulharska ma pripadnut Turecku a cast Rumunska Madarsku. Ako to vidim, kym zostarneme, Cz bude D, a Sk sa roztrati medzi Pl, Hu a Ukr...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  12:18

Co je "ustav managementu"? Mena ti ale bohuzial nepoviem, lebo si ich uz nepamatam (aj ked na niektorych sa neda zabudnut).
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  12:07

Ústavu managementu jsem myslel.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  12:06

Ekonomickou v Bratislavě? Kdo je tam ředitel ústavu? Resp. kdo byl tehdy?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  12:05

Za investováním samozdřejmě mohou být i jiné pohnutky, ale v dnešní době od němců? Jaké?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  11:56

Nemusis ma poucovat, mam dve vysoke, z toho jednu ekonomicku a zakladom rozumiem. Za investovanim ale nie je iba zisk, ale casto aj ine pohnutky, ktore prave tento pan vedel dostatocne presvedcivo rozobrat a vysvetlit. Ty si tu prednasku nepocul a ja ta tu o tom nebudem presviedcat. Ak veris v ciste obchodne zaujmy nemcov, prajem ti to.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  11:53

« Re:

wolff> Jak to vidím, my 2 budeme neustále vepři. Prostě zastáváme jiné názory. Já jsem se svým českoněmeckým autem naprosto spokojen a Ty se svým japonským evidentně taky. BTW, Kupuješ tu Bravu?

Já rači holky i vdolky, to ale o italských a německých vozech dohromady říct nemůžu.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  11:50

luf> Tvým úvahám a Tobě samotnému by velmi prospělo přečíst nějakou knihu typu "základní kurz ekonomie". Tvé úvahy o němcích a vůbec o nadvládě jsou zcestné. Za vším stojí základní záměr podnikatelských subjektů - tvorba zisku. Ovladnout trh je součástí této logiky a navíc by totéž měla zkoušet dělat i konkurence a taky to dělá. Není rozdíl mezi němci francouzi a italy v jejich ekonomických záměrech. Je v nich ale rozdíl v tom, jak na to jdou. Němci mají pár výhod, například skvělý marketing i management. Sorry, ale důvod, proč jsou němci v současné době dobří hledej v jejich píli a preciznosti (na vyšších úrovních - dělnicí jsou u nich stejné prasata jako unás, ne-li větší) a ne ve vojenské minulosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  11:40

« Re:

Kedy konecne toto pochopia aj ostatni. Raz som pocuval jedneho staruckeho profesora ako vysvetloval, ze Nemci mali vzdy zaujem ovladnut Cechy. Lebo im prilis zasahuju do uzemia. Cez vojnu sa ho snazili dobyt, ale mali smolu (a my tiez). Teraz sa vas zase snazia podmanit si ekonomicky. A v podstate sa im to dari. A este im za to aj lizete ruky. Vy si myslite, ze oni u vas investuju, lebo vam chcu pomoct? Zobudte sa!
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 12.06.01  11:34

« Re:

len chcem podotknut, ze v 166 je vzadu naozaj strasne malo miesta na nohy, neviem ci menej ako v oktavii, ale na auto vyssej strednej triedy je to ozaj bieda.
    a okna sa zarosovali tiez v 166, ked sa na 10 sekund pustila klima bez motora (zatocenie klucika v skrinke, priputanie sa, a kym clovek nastartuje, tak okna do polky zahmlene...fuj)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  11:33

« Re: Potutelnost

Jednoduchý důvod.

Protože jsem si myslel, že mám jinou pojistku pro případ totální škody. Ta původní měla být tak, že pokud to auto do 1 roku totálně zruším nebo mi ho ukradnou, tak mi dají nové (Renault) a platím jen znovu leasing od začátku. Přitom to nemuselo být to samé. Cenu bývalého jsi měl jako základ a mohl jsi klidně koupit vůz dražší, protože by se stejně dělala nová smlouva.

Jelikož se pak ukázalo, že mám pojištění u jiné pojišťovny (toto byla Kooperativa a já měl KP), tak s toho sešlo (s jistou úlevou).
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 12.06.01  11:28

« Bez nadpisu

No hoši fakt sem se pobavil, ale po mé návštěvě na veletrhu a zjištění, že tahle diskuze je úplně o ničem, se už na podobná témata odmítám bavit. JE TO SKUTENĚ O NIČEM. Když mě týpek (evidentně agent Škody přesvědčoval u 166 o tom, že má vzadu méně místa než Octavie) pochopil jsem oč tady jde. Mimochodem co se týká cen, tak jen u nás jsou německá auta předražená (všude jinde, snad ještě s vyjímkou Ruska jsou ceny německých aut srovnatelné s cenami Francouzských a Italských). I to o něčem svědčí. Jen by jsme si měli dávat pozor, aby nám ty nohy z těch jejich * (jistě vite čich *) moc nečouhaly. Dalším zjištěním pro mě bylo, že Italové či Japonci (Francouzi ne, což mě překvapilo) na nás totálně a z vysoka (víte co...)To je asi tak zhrnutí.
    Když si myslíte, že BMW je the best car...tak se v něm projeďte a zjistíte - že když pustíte klimatizaci, že se vám začnou mlžit všechny skla, když začne pršet, máte okamžitě zasraný zpětný zrcátka, že po 2 hodinách cesty Vás bolí prciny, neboť čalounění je tvrdé jak zákon káže. Když si koupíte Golfa, rázem zjistíte, že na ujetých 100 000 km budete 3x měnit sklo a podobně. Mimochodem neznám jediného 8 let starého Golfa, kterému by fungovalo servo (bratru 15 000 km). A jasně Hufe, už jsme zase u toho. Porovnávej tyto auta s Cromou, která je 12 let stará a má nejeto 200 000 km po Římě. Zkus najezdit 150 000 km po Římě nebo Paříži s Golfem...a pak si povíme něco o kvalitě...Nic končím...diskuze na téma někdo rád má holky, druhý vdolky....je O NIČEM. CIAO
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  10:28

« Re: Potutelnost

Ako mi teda vysvetlis ze si nedavno v MC uvazoval o Scenicu?
  • 00 Reagovat !

foto

12.06.01  08:18

« Potutelnost

Vlastě se mi líbí, že tolik lidí kupuje italská a francouzská auta. Vždycky, když vidím něhoho v novém Renaultu nebo Fiatu, mám takovou škodolibou radost, že je v servisu častěji než u pumpy.

BTW, jako bývalý zákazník Renaultu můžu říct, že vím od mechaniků tolik věcí, že už bych fakt rencka nekoupil.

BTW, kámoš co má Cromu, je na tom obdobně. Má ji sice rád, ale sere se mu, že byste nevěřili jak.

BTW2, na Škodovky v tomto směru nemůžu říct křivého slova. A ty kecy se servem ... nevím, ani u Samohýla o tom neví. Občas se prý pokazí, ale z objemu prodaných Fabíí je to zlomek.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.06.01  08:14

« Porsche

Pani, Porsche sa uz niekolko rokov posuva od supersportu ku GT. Posledne riadne bola 959 /najma exper. studia s Bayer Bern a ich revolucnym odpruzenim/. Coraz vacsi doraz prikladaju nezmyselnym vykonom, ktore aj tak nemozu efektivne preniest na vozovku, koli koncepcii a riesia to elektronikou. Ich prinosm su brzdy a konstrukcia motora. No ked zvazim, kolko stoji Porsche a Impreza, potom mi bohuzial vychadza, ze ak rozdiel sumy vrazim do rozvoja Imprezy, dostanem nenapadnejsi voz, ktory vodic Porsche dozenie len maximalkou na dialnici. Pokial by som chcel suprasport je tu na vyber vela inych strojov, ktore su naozaj sportaky a nie luxusny image voz sportovej povahy. Za takmer polovicnu cenu mozete mat Tuscan, ktory je naozaj supersport a nie snobska hracka.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  08:13

« Re: BMW 330 dx

smudla> Jo, taky bych chtěl BMW. Jenže M3 stojí asi 3x tolik co má vytuněná Fabia. Ojeté auto bych si nikdy nekoupil a tak se musím dívat i po cenách. Fakt nechápu, že se ještě u nás najde tolik lidí, co koupí místo nového auta nějakou ojetou popelnici.

pallas> Nepochopil jsi mou českou větu. Ekonomická alternativa znamená něco podobného jako BMW, ale levného. Nikoliv něco stejně ekonomického jako BMW.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…