Wolffova a Hufnáglova diskuse

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  16:08

« Re: Re:

Ja o francuzskych autach nemozem pisat pol dna, lebo s nimi neboli ziadne problemy. Ale aby som len tak netiachal: Peugeot 309D (r.v. 1993, najazdene 450tis), Renault 21 (1986!, 190tis, kupovany po buracke), R Espace (1993,???), R Megane (1996, 40tis), R Clio (2000, 17tis), Daewoo Nexia (1997, 20tis) a k tomu nejake Skodovky. Jedinym problemom bolo dat do poriadku elektroniku v Espace po buracke; loziska a vyfuk na R21. R21 je na tom najhorsie, ale je to jeden z prvych vyrobenych kusov. Celkom slusne skusenosti a vsetky pozitivne.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  15:55

hej, Pepiku, nenavazaj sa tu do Slovakov, lebo vstanem, zazeniem ovce do ohrady, vytiahnem valasku zo stromu a odseknem ti s nou tie tvoje "zlaty cesky rucicky", ktorymi si to napisal. ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.06.01  15:53

« Re: wollf

Tak to mas pravdu, ak mas kupit 3 rocny voz z neistou minulostou, je to rovnake, ako ruleta. radsej nove, upravene a aj nenapadnejsie.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  15:52

tak chces LEN prakticku skusenost ?

"Francouzské auta i italské auta jsou jaké jsou a kdo má nebo měl tak ví".

Mal som TIPO 2.0 16v kupovany z tretej ruky, ojazdeny, pochybneho povodu - a za 3 roky co som ho mal, ma ani raz nesklamal (aj ked investovat som musel - ale do beznych veci - kotuce, rozv.remen). A ja urcite proti nemeckym vozom nie som zaujaty - teraz mam Fabiu :))

Ale ak to len tak cisto subjektivne porovnavam, tak Tipo malo v niektorych veciach navrch aj oproti Fabii. Myslim hlavne na pocit (ktory mam pri Fabii), ze sa na aute setrilo ako sa len dalo - ten som cuduj sa svete v Tipe nemal... aj ked je fakt, ze to nove Tipo asi stalo vtedy o cosi viac ako moja Fabia 44kw Classic, takze to nema zmysel porovnavat...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  15:42

pallas> Proč vlastně vypouštíš do éteru takové pytloviny jako že němci jsou *? SEAT je španělský a i když má německé díly, tak co? Záleží taky na provozu, ne?

Co bys řek třeba hlašce "Slováci jsou *", je to O.K.? Teď se v tobě určitě vzkypěla krev a Tvá národní hrdost touží po odveťě :o))))))))

Já to ale myslel akademicky tudíž to neber vážně.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  15:37

A vůbec, oprosťme se od hlášek typu "jedna paní povídala" a pišme zde jen vlastní zážitky se spolehlivostí aut. O francouzech bych tu mohl psát půl hodiny. Taky bych tu mohl psát celý den o tom, co jsem kde zaslechl, ale informační hodnota takových zdělení by se ztrácela v mlze.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  15:33

Spousta důvodů proč nebrat němce. Jestli klesne prodej něm. vozů v ČR A SR, tak si chlapci dávejte bacha, půjde po Vás německé komando :o)))))

Ne, vážně, já úplně chápu, že se snažíte si to nepřipouštět. Fakt ale je, že vařite z vody. Francouzské auta i italské auta jsou jaké jsou a kdo má nebo měl tak ví. Je zajímavé, že problémy s německými vozy známe z doslechu a problémy s fr. a it. osobně. Já si myslím, že je fajn, že jsou lidé jako Vy (matuS, pallas a skl), kteří němce (auta) nemají rádi a kupují jiné. Alespoň je to na cestách pestřejší. MatuS si nakonec koupí nějakého korejce a bude nám tu popisovat, že je lepší než BMW :o)))))
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 12.06.01  15:22

nemci su proste *. a ja vam poviem preco. dneska sme sli prepisovat sluzobny seat. pri tom musi policajny technik skontrolovat cislo motora a karoserie. cislo motora sa ale nedalo najst. preco?
    ako nam neskor v servise povedali, je to bezne, ze po 3 rokoch uz cislo pokryje hrdza a zmizne. je totiz vyrazene asi do jednej desatiny milimetra, navyse na kovovej platni(!!!) takze cele to miesto bolo zhrdzavene a zaspinene. v servise povedali, ze treba ist na urad, daju nam nove cislo motora a oni to potom vyrazia znova. *. na citroene je to cislo vyrazene hlboko do motora, a do liatinoveho bloku, takze je stale vidno.

asi aj preto sa vw kradnu tak vela, lebo tie cisla su tam vyrazene velmi jemne a tazko sa hladaju. btw na motore bolo vyrazene GERMANY, a to bolo aj po 3 rokoch vidiet krasne!
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  15:21

smudla: no ja mam zase so spolahlivostou Fiatu celkom dobru skusenost (Tipo).

Ty predavas ojazdene vozy ??

Niezeby som chcel znevazovat tvoje skusenosti (ja mam s talianskymi vozmi len jednu, ty ich mas zrejme viac..) - ale ja ked som spominal imidz, tak som myslel prave to, ze si clovek nevyberie auto, ktore sa mu inak paci (v tvojom pripade peugueot..) len preto, ze mu niekto nakuka, ze s tym bude "castejsie v servise ako na pumpe" a pod. Ak sa jedna o osobne skusenosti, tak to je nieco ine, ale stale mam pocit, ze take tie zovseobecnujuce reci o spolahlivych a nespolahlivych znackach (a narodoch) su dost od veci a je za nimi velmi casto nieco ine, nez realne fakty.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  15:19

smudla> Já taky Samohýlovi nevěřím nic a s Tvou klasifikací souhlasím. Jen zkrátka už neuvažuju, že bych kdy koupil ojeté auto. Mě použitá auta připadnou jako použité spodní prádlo. Navíc jsem 2 ojetiny měl a není to žádný med. Radší si proto upravím Fabii (a to mi věř, že jsem vybíral dlouho), než za 600 klacků koupím nějaký 1-3 roky staré BMW. Já mám rád BMW a koupím si ho, až budu mít na nový. Jinak ne. BTW, nechápu lidi, co koupí BMW se 4válcem.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  14:45

« Re: ale,ale

smudla> Ukáž mi 1-2 roky starého bavoráka s max. 30000 km, ktorý je v takom stave, ako nová Škodovka a má aj rovnakú cenu...
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  14:42

zapomínám- nic proti image a subjektivnímu pocitu při výběru. Osobně se mi líbí taky nové Alfy nebo třeba 406 Coupé, ale NEMÁM s touto proveniencí DOBROU ZKUŠENOST. Všichni, kteří si kdy u mně koupili Fiata a spol. po ujetí 100.000km přijdou a že prý to už není ono chtělo by to něco co se míň sere. Posuzuju auta z hlediska problematiky záruky, kterou musím poskytovat a to třeba u zmíněného BMW není až takový hazard. Ročně prodám cca 60-70 aut ve stáří max.5 let tak snad můžu soudit.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  14:42

pallas> Naprosto súhlasím, trafil si kliniec po hlavičke.

skl> Niečo na tom bude....
  • 00 Reagovat !

foto

12.06.01  14:36

« ale,ale

To ste chlapci trošku se svými glosami utekli na jiný parket. Nejsem ekonom a tak to bude názor laika: pohybuju se po Německu dost dlouho , takže můžu soudit. Mimo ekonomických pouček je nepopiratelným faktem, že se na nás Němci stále dívají přes prsty, pokud jsou ovšem schopni rozlišit že je řeč o Čechách a ne o Čečně nebo Jugoslávii nebo jak se ty bezvýznamné země ve střední a východní Evropě jmenují. Jediné, o co momentálně běží je laciná pracovní síla. Až se to přestane vyplácet, přesunou svoje ušlechtilé podnikatelské záměry dál na východ. Výhodou taky je, že jsme dobré odbytiště pro nadprodukci EU, tak proč by nás proboha neměli rádi, no ne? Potkal jsem v Německu spoustu lidí, kteří tvrdili asi toto: Hitler udělal velkou chybu, že nakopl Tigery a jel do Ruska, měl jenom osvobodit Sudety a zastavit se. Z toho je vidět že národní povaha se dneska do jisté míry mísí s pocitem zadostiučinění a tradiční rozpínavostí. A je celkem fuk, jak tomu říkáme ekonomicky - komicky. Ale k něčemu jinému - jsem rád, že na Zlínsku jsou taky nějací přispěvatelé do tohoto souboru.
    Add. image - image je na nic - poslouchej zkušenosti by se dala glosovat reklama na Sprite. Raději 1-2 starého bavoráka s max 30.000 km, než fungláče Škodovku. To Samohýl - ty ještě opravdu věříš tomu, co ti tam nakecají? Upřímnou soustrast. Větší ku.... aby pohledal.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  14:33

ad nemecke auta, atd.: ono je to presne o tom "falosnom image" . Auta su proste tovar, ktory si takmer kazdy kupuje na reprezentovanie svojho ega, prip. svojich prijmov - image je tu mozno uplne najdolezitejsi. Pre automobilku vyrabajucu auta je vlastne primarna vec pokusat sa ludi zblbnut, ze prave tie ich auta maju ten pravy image. Nakoniec, to, ci sa niekomu auto paci, alebo nie, je velmi subjektivna zalezitost...

Zaklad uspechu je vytvorit image o tom, ze "to nase" auto sa kazi menej, potom staci zdvihnut cenu (aby auto nemalo "lacny" imidz) - a potom uz si ho kazdy kupi, len aby sa nemusel hambit za auto, o ktorom si kazdy mysli, ze sa mu kazi a ktore je lacnejsie nez ine... A _image_ sa uz bude sirit dalej sam, ludia sa o tom postaraju sami...
  • 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 12.06.01  13:36

« wollf

wolff sice nema rad francuzske auta, a je az prilis nekriticky voci talianom, ale s tym jeho poslednym prispevkom, a tym nazorom na super-hyper-kvalitnych nemcov suhlasim. Nemecke auta, specialne VW koncern a BMW su v CR a SR predovsetkym otazkou korupcie a lobbizmu (v statnej sprave), resp. falosneho pocitu nejakeho "image" medzi sukromnymi uzivatelmi. Pre mna osobne ma majitel 10 -20 rokov stareho bavoraka (najlepsie cierny, osperkovany, "otuneny" atd.) resp. Medaka radu S (po svojej zivotnosti, myslim ze to je rada 126) image cloveka, ktory by sa rad stal clenom tej casti spolocnosti, kam nepatri, a vo vacsine pripadov tam ani patrit nikdy nebude. Preco? Vsetky jeho uspory zhltnu naklady na zakonne poistenie, benzin (taky trojliter si pekne "cucne") a coraz castejsie opravy - pritom celkovy efekt "oslnenia autom" je neumerne nizky voci vynalozenym nakladom, resp. zdegradovany az na nulu, ked vidim auto takeho druhu odstavene na krajnici a majitela spinaveho od oleja az po usi. Namiesto vyuzitia vlastneho volneho casu pre svoje vzdelavanie (napr. jazyky) travit vikendy v garazi pri opravach, resp. na fuskach, ked aj tak vsetky prachy zozerie to auto? Nie dakujem, radsej auto bez toho "image", ale novsie, spolahlive, a s priaznivym pomerom naklady/uzitok.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  13:22

A znam jednoho mechanika, ktery opravuje vsechny auta a ten rikal, ze Skodovka pouziva docela * materialy a vyrobu nekterych dilu, napr. brzdovych kotoucu, ale to je pry vysada nekterych nemeckych automobilek!
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  13:01

Huf, s kvalitou teda nevim, mozna jsou na to Francouzi a Italove o neco hur nez Nemci, ale kdyz jsi tu prectu prispevky o Fabiich a VW celkove, tak se to dost sere taky. Ja osobne jsem s Feldou zadny problem nemel, vyjma vymeny le. klapky plynu, ale spousta lidi si stezuje! Asi take zalezi, jak se clovek k autu chova!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.06.01  12:59

To mas tak, ked je raz niekto nezamestnany rok, odvykne si a uz ani bohovi nezacne sam od seba. Slota /nie prilis slusny pan/ v tomto smere spravil velky krok, ked nezamestnanym vyplacal len vtedy, ked upratovali parky a pod. Pri tom mnozstve kandidatov by sme mohli vyzerat, ako Monacke kniezactvo a prenieslo by sa to na vsetkych. Urcite by sa chovali dostojnejsie. Taketo pouzitie prispevkov by mi nevadilo.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.01  12:45

Ak je to taky trochu nizsi starsi pan s bradou, ale zato vzdy elegantne upraveny, tak toho poznam. Dokonca som robil sprievodcu na dovolenke, na ktorej bol (mal som u neho ocko). Ale nie je celkom spravodlivy - babena v sukni moze hocico, na chalanov ma iny meter.
    to 555 - preto z tejto republiky odidem hned, ako budem mat prvu moznost. Ja nebudem platit dane na takuto politiku. Nedavno som bol tyzden chory a soc. poistovna mi laskavo zaplatila asi 1500SK, ale za ten mesiac som do nej odviedol asi 2tis! *, ja nechcem robit na nejakych ciganov a flakacov, za svoje prachy chcem nejaky ekvivalent a to v tomto state nedostanem.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…