Wolffova a Hufnáglova diskuse

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  17:07

« Re: nestačím se divit

skl> Co si třeba myslíš o tom, že nemáš zrcátka v barvě?

Já jsem na to asi maniak, ale nesnesl bych ani černé kliky dveří. Samozdřejmě jsem si je nechal nastříkat do barvy.

555> Souhlasim, že tuning je třeba začít jinde. Motor(chip+kit sání) + sportovní tlumiče(budou co nevidět) + nižší pružiny + nízkoprofilové obutí P-Zero 205/45R16 už jsem vyřešil a brzdy jsou O.K. (4x kotouče). Jen myslím, že optický tuning Fabii rozhodně neuškodí.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  17:01

skl> Jo, já vím, jsou tam 165/70. Zkus si ale změřit šířku kontaktu s vozovkou a budeš se divit. Tipuju tak 130mm. BTW, poklice se fakt kradou, další důvod mít liťáky (s pojistnými šrouby samozdřejmě).

all> Je fakt, že spousta věcí na základním modelu vypadá spíš jako sabotáž, aby každý hned viděl, že levnější auto už vyrobit nešlo. Kdyby udělali pár věcí pořádně a zdražovali, tak nic neřeknu. Oni ale zdražují a jinak nic.

Neříkám, že Fabia s cenou >600tisíc CZK je nějaké terno, ale 95% vámi zmiňovaných neřestí u ní není. Mimo ostré spodní hrany středního panelu o ničem nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  16:54

555> Určitě víš, že tuning výfuku neznamená vyměnit poslední díl. To je vyloženě o efektu optickém a popřípadě akustickém.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  15:33

Pochopil jsem, že jakákoliv libůstka kromě základu na další prodej auta nemá žádný vliv. Tyto ceny jsou stanoveny ze základní výbavy a žádná vylepšení již nezohledňují. Ale stejně, jak říká Huf je to o antiimidž. Protože to, co na základní verzi chybí jsou detaily, které se podepisují na celku. Proč chybí třeba madlo u řidiče, když je pro něj prolis v čalounění a jejich zaslepení stojí alespoň polovinu ceny toho madla jsem nepochopil. A další drobnosti, o kterých píšeme v tématu Fabia. Jsou to záležitosti několika stovek, které by člověk rád připlatil, aby to auto normálně vypadalo. Ještě, že nemáme ten šev na dveřích jako oktávky. Ale třeba s gumama jsem vcelku spokojený. Mám Bravury 165/70 SR 14 a nemůžu si na ně stěžovat. Zatáčky proti feldě jezdím tak o 5-10 km rychleji a nemám pocit, že by už víc nesnesly.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  15:05

Hlavne a najdolezitejsie je, aby sa auticko pacilo tebe. Nazory inych ti mozu byt ukradnute. Ak sa v nom dobre citis a mas ho rad aj po urcitom case, tvoja volba bola spravna.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.06.01  15:03

V kazdom pripade by mal pri kupe prevladat zdravy rozum. Pri mojom prvom XR2i som strasne tuzil po zadnom kridelku, no nikdy nebolo 7000,-navyse. mechanici sa len usmievali, az mi raz seriozne ich sef vysvetlil, ze vzdy po buracke na zavode si to kupili, az raz nebol cas a napriek tomu sa jazdili rovnake casy. Neskor som sa docital aj o urcitych zakonitostiach aerodynamiky a dnes zastavam hladisko, ze na svoj voz nikdy nevyhodim tak neuveritelen velke peniaze za kridlo. Jednoducho to pri jazde pod 140 nevyuzijem a 90% tychto doplnkov nie je nic ine, nez replika, ci ina nahrazka. Zvysok je ladeny v tuneli a pod., no a take uz vobec nezaplatis. radsej tie prachy investujem do brzd, podvozku a motora, sice to nevidno, ale je to citit. A deti ti nemaju co testovat na pevnost :-) S vyfukmi je to obdobne. Rad by som si nechal vysvetlit, ako je mozne, ze najznamejsia firma v tychto koncinach ma "ladenymi" koc. tlmicmi pokrytych skoro 100% vozov, ked seriozne vyladenie trva cca. 3mesiace a viac, ked navyse ponukaju x koncoviek s x rozmermi, co ma tiez nezanedbatelny vplyv na cely system...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  15:02

a este nieco, aby som bol spravne pochopeny: ze som si kupoval auto "rozumom" neznamena, ze sa mi moja skodovecka nepaci !! naopak, ja si myslim, ze aj classic bez metalizy (dokonca aj bez puklic :-) vyzera fajn - stale o dost lepsie nez napr. vw polo, ibiza a pod...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  14:56

huf: tak aby si mal (este vacsiu) radost, tak ti mozem povedat, ze momentalne ani tie puklice nenosim, resp. nosim ich v kufri (kupil som si nedavno nove, po tom co mo tie povodne slohli...). BTW. puklice z Fabii su zrejme tiez lukrativny tovar - 1 nova (classic) = cca 800 Sk, v sade 4ks = tusim tesne pod 2600 Sk

gumy mam samozrejme 165 (kleber), nie 155 !!
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 13.06.01  14:27

« Re: 4 Matus

luf> matus@nextra.sk
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  14:20

Classic má 165/70 R14 a police obj.č.CDB 400 003 již v základu.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  12:01

skl> Jsi typický uživatel základního modelu automobilu. Máš tam vůbec poklice?

Je fakt, že kdybych měl víc peněz, koupím si M3, ta už upravy nepotřebuje. Když ale vidím Fabii s výbavou Classic na 155/70R14 pneu, tak je mi smutno. To není o image, ale o antiimage... :o(
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  11:26

smudla: sak ja ked som si kupil fabiu, tak to bolo pre to, ze sa mi to zdala byt najlepsia moznost..:) - a zatial som spokojny, sklamany som iba v par detailoch (napr. chybajuca vypln pod kapotou, osvetlenie kufra.. - proste veci, ktore udajne pred tym v classicoch boli (vid fabia-forum)). A tiez som max.spokojny, ze som nevyhodil statisice za spojlery, vyfuky a podobne sracicky...

mozno som divny, ale ja nepovazujem sebelepsiu fabiu za auto pre zlepsovanie vlastneho imidzu (na podobne ucely to bude furt iba nakupna taska na kolesach)... asi uz z toho vyrastol a dolezitejsie su pre mna prakticke dovody...

k tej politike: suhlas, kaslime na to...
  • 00 Reagovat !

foto

13.06.01  11:01

« nestačím se divit

Chlapci, já bych navrhoval, aby se tady řešily auta a ne furt takový sračky jako ČS vztahy a politika- na obojí máme asi tak stejný vliv jako na počasí. Pokud by někdo chtěl pokračovat v těch nesmyslných debatách o politice, ať začne vysílat Co týden dal 2 a nesere tady slušné lidi.
    Hufe, myslím že je dobře, že si skl koupil Fabii, furt je to lepší než FIAT (chichi). S problémem 2 roky staré auto vs. nové to složitější. Osobně jetinám věřím, protože beru od 3 dodavatelů v Německu a Belgii (mluvíme o autech max do100.000 km ) a ti si sakra hlídají , aby mě vědomě nepodvedli. Všechno má servisní knížky, lustraci jejich policie, příp. kompletní dokumentaci od pojišťoven. Samozřejmě je výběr auta osobní záležitost každého jedince. Mám zásadu, která se mi vyplácí, a sice přijď se podívat na čerstvě dovezené, vyzkoušej a za týden se ozvi.V klidu tak můžeš zjistit o co běží a popřemýšlet. Vzhledem k tomu, že mám v podstatě stálé zákazníky, kteří auta mění po doplacení lízačky, asi na tom něco bude. Negativem je to, že většinou je nutné investovat cca 10% kupní ceny do údržby, protože u aut chybí poslední servisní prohlídky ( což je pochopitelné ) i tak to ale vychází furt líp, než chodit po bazarech nebo hledat v Annonci - jak cenově, tak kvalitativně. Př. Ford Mondeo 1.8 TD combi CLX, rv.98, naj.60.000km, prodávám lízačce za 250.000Kč .
    málem bych zapomněl- k mišmaši koncernu VW je zbateční cokoli komentovat, někdy mi připadá jakoby VW vyhlásil soutěž nazvanou "Urči odkud pochází díly tvého auta a máš milion DM". nakolik je třeba nové Polo německé, když na kastli je vyraženo SEAT s.a. - těžko říct.
  • 00 Reagovat !

foto

13.06.01  09:29

« 4 Matus

Matus, daj email, mam nieco ovela lepsie, ako oizo... Potrebuje to Word a zvukovku, ale je to super!
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 13.06.01  09:03

« Re: http://www.matusko1.host.sk/myfiles/MP3/oizo.mp3

neviem, ja som to dostal mailom :-)
  • 00 Reagovat !

foto

13.06.01  08:56

« oizo

:)))))))))))))))
    heheheeeeee tak to je narez
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  08:48

A odkud to teda je?
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 13.06.01  08:40

chcem len povedat, ze tam nenadavam ja :)
  • 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 13.06.01  00:00

« http://www.matusko1.host.sk/myfiles/MP3/oizo.mp3

matus, dik za tu mp3!! supeer :-)))
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 12.06.01  22:41

« Bez nadpisu

hufe> dokazes citat? ;-) ten prispevok som pisal ja :-) a dalej: je to sice SEAT ale motor aj vsetky suciatky okolo su VW, ved to aj na tom motore bolo vyrazene...a ajtak je to vsetko jedna vw pakaz.

jebte na politiku, politici su *, a robia rozbroje medzi ludmi. nafta stoji tusim 31.8sk
    tu mp3 najdete aj na [odkaz]

kua, nejako som sa roznadaval :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…