Wolffova a Hufnáglova diskuse
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: nestačím se divit
skl> Jo, já vím, jsou tam 165/70. Zkus si ale změřit šířku kontaktu s vozovkou a budeš se divit. Tipuju tak 130mm. BTW, poklice se fakt kradou, další důvod mít liťáky (s pojistnými šrouby samozdřejmě).
all> Je fakt, že spousta věcí na základním modelu vypadá spíš jako sabotáž, aby každý hned viděl, že levnější auto už vyrobit nešlo. Kdyby udělali pár věcí pořádně a zdražovali, tak nic neřeknu. Oni ale zdražují a jinak nic.
Neříkám, že Fabia s cenou >600tisíc CZK je nějaké terno, ale 95% vámi zmiňovaných neřestí u ní není. Mimo ostré spodní hrany středního panelu o ničem nevím. -
Pochopil jsem, že jakákoliv libůstka kromě základu na další prodej auta nemá žádný vliv. Tyto ceny jsou stanoveny ze základní výbavy a žádná vylepšení již nezohledňují. Ale stejně, jak říká Huf je to o antiimidž. Protože to, co na základní verzi chybí jsou detaily, které se podepisují na celku. Proč chybí třeba madlo u řidiče, když je pro něj prolis v čalounění a jejich zaslepení stojí alespoň polovinu ceny toho madla jsem nepochopil. A další drobnosti, o kterých píšeme v tématu Fabia. Jsou to záležitosti několika stovek, které by člověk rád připlatil, aby to auto normálně vypadalo. Ještě, že nemáme ten šev na dveřích jako oktávky. Ale třeba s gumama jsem vcelku spokojený. Mám Bravury 165/70 SR 14 a nemůžu si na ně stěžovat. Zatáčky proti feldě jezdím tak o 5-10 km rychleji a nemám pocit, že by už víc nesnesly. -
"-- skrytý --" 13.06.01 15:03
V kazdom pripade by mal pri kupe prevladat zdravy rozum. Pri mojom prvom XR2i som strasne tuzil po zadnom kridelku, no nikdy nebolo 7000,-navyse. mechanici sa len usmievali, az mi raz seriozne ich sef vysvetlil, ze vzdy po buracke na zavode si to kupili, az raz nebol cas a napriek tomu sa jazdili rovnake casy. Neskor som sa docital aj o urcitych zakonitostiach aerodynamiky a dnes zastavam hladisko, ze na svoj voz nikdy nevyhodim tak neuveritelen velke peniaze za kridlo. Jednoducho to pri jazde pod 140 nevyuzijem a 90% tychto doplnkov nie je nic ine, nez replika, ci ina nahrazka. Zvysok je ladeny v tuneli a pod., no a take uz vobec nezaplatis. radsej tie prachy investujem do brzd, podvozku a motora, sice to nevidno, ale je to citit. A deti ti nemaju co testovat na pevnost :-) S vyfukmi je to obdobne. Rad by som si nechal vysvetlit, ako je mozne, ze najznamejsia firma v tychto koncinach ma "ladenymi" koc. tlmicmi pokrytych skoro 100% vozov, ked seriozne vyladenie trva cca. 3mesiace a viac, ked navyse ponukaju x koncoviek s x rozmermi, co ma tiez nezanedbatelny vplyv na cely system... -
a este nieco, aby som bol spravne pochopeny: ze som si kupoval auto "rozumom" neznamena, ze sa mi moja skodovecka nepaci !! naopak, ja si myslim, ze aj classic bez metalizy (dokonca aj bez puklic :-) vyzera fajn - stale o dost lepsie nez napr. vw polo, ibiza a pod... -
huf: tak aby si mal (este vacsiu) radost, tak ti mozem povedat, ze momentalne ani tie puklice nenosim, resp. nosim ich v kufri (kupil som si nedavno nove, po tom co mo tie povodne slohli...). BTW. puklice z Fabii su zrejme tiez lukrativny tovar - 1 nova (classic) = cca 800 Sk, v sade 4ks = tusim tesne pod 2600 Sk
gumy mam samozrejme 165 (kleber), nie 155 !! -
skl> Jsi typický uživatel základního modelu automobilu. Máš tam vůbec poklice?
Je fakt, že kdybych měl víc peněz, koupím si M3, ta už upravy nepotřebuje. Když ale vidím Fabii s výbavou Classic na 155/70R14 pneu, tak je mi smutno. To není o image, ale o antiimage... :o( -
smudla: sak ja ked som si kupil fabiu, tak to bolo pre to, ze sa mi to zdala byt najlepsia moznost..:) - a zatial som spokojny, sklamany som iba v par detailoch (napr. chybajuca vypln pod kapotou, osvetlenie kufra.. - proste veci, ktore udajne pred tym v classicoch boli (vid fabia-forum)). A tiez som max.spokojny, ze som nevyhodil statisice za spojlery, vyfuky a podobne sracicky...
mozno som divny, ale ja nepovazujem sebelepsiu fabiu za auto pre zlepsovanie vlastneho imidzu (na podobne ucely to bude furt iba nakupna taska na kolesach)... asi uz z toho vyrastol a dolezitejsie su pre mna prakticke dovody...
k tej politike: suhlas, kaslime na to...
-
« nestačím se divit
Chlapci, já bych navrhoval, aby se tady řešily auta a ne furt takový sračky jako ČS vztahy a politika- na obojí máme asi tak stejný vliv jako na počasí. Pokud by někdo chtěl pokračovat v těch nesmyslných debatách o politice, ať začne vysílat Co týden dal 2 a nesere tady slušné lidi.
Hufe, myslím že je dobře, že si skl koupil Fabii, furt je to lepší než FIAT (chichi). S problémem 2 roky staré auto vs. nové to složitější. Osobně jetinám věřím, protože beru od 3 dodavatelů v Německu a Belgii (mluvíme o autech max do100.000 km ) a ti si sakra hlídají , aby mě vědomě nepodvedli. Všechno má servisní knížky, lustraci jejich policie, příp. kompletní dokumentaci od pojišťoven. Samozřejmě je výběr auta osobní záležitost každého jedince. Mám zásadu, která se mi vyplácí, a sice přijď se podívat na čerstvě dovezené, vyzkoušej a za týden se ozvi.V klidu tak můžeš zjistit o co běží a popřemýšlet. Vzhledem k tomu, že mám v podstatě stálé zákazníky, kteří auta mění po doplacení lízačky, asi na tom něco bude. Negativem je to, že většinou je nutné investovat cca 10% kupní ceny do údržby, protože u aut chybí poslední servisní prohlídky ( což je pochopitelné ) i tak to ale vychází furt líp, než chodit po bazarech nebo hledat v Annonci - jak cenově, tak kvalitativně. Př. Ford Mondeo 1.8 TD combi CLX, rv.98, naj.60.000km, prodávám lízačce za 250.000Kč .
málem bych zapomněl- k mišmaši koncernu VW je zbateční cokoli komentovat, někdy mi připadá jakoby VW vyhlásil soutěž nazvanou "Urči odkud pochází díly tvého auta a máš milion DM". nakolik je třeba nové Polo německé, když na kastli je vyraženo SEAT s.a. - těžko říct. -
matuS 12.06.01 22:41
« Bez nadpisu
hufe> dokazes citat? ;-) ten prispevok som pisal ja :-) a dalej: je to sice SEAT ale motor aj vsetky suciatky okolo su VW, ved to aj na tom motore bolo vyrazene...a ajtak je to vsetko jedna vw pakaz.
jebte na politiku, politici su *, a robia rozbroje medzi ludmi. nafta stoji tusim 31.8sk
tu mp3 najdete aj na [odkaz]
kua, nejako som sa roznadaval :)

Já jsem na to asi maniak, ale nesnesl bych ani černé kliky dveří. Samozdřejmě jsem si je nechal nastříkat do barvy.
555> Souhlasim, že tuning je třeba začít jinde. Motor(chip+kit sání) + sportovní tlumiče(budou co nevidět) + nižší pružiny + nízkoprofilové obutí P-Zero 205/45R16 už jsem vyřešil a brzdy jsou O.K. (4x kotouče). Jen myslím, že optický tuning Fabii rozhodně neuškodí.