Wolffova a Hufnáglova diskuse
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: to Ladao
Hufe: jo a ještě k těm údajům 0-100 a V max. Kdybych napsal údaje podle tachometru, tak si asi sedneš na * vzhledem k tomu , že je v tom teď jen motor 1100, ale mrcha točí 7 500ot. Pointa je v tom, že ty gumy mají menší obvod a tak mě ukazuje TACHO asi o 15 Km víc než reál. Proto nikde údaje neuvádím ani upravené, protože by to nebylo fér. V max jsem ani nikdy nezkoušel, jen jsem u jisté číslice (podle tacho) ubral radši plyn, ono to bylo na normální dvouproudé silnici. Já už teď po dálnici nejezdím a vzhledem k vekému zadnímu křídlu by asi rychlost nepřelezla reálných 170. Ale na srazu v Brně tam bude už možná motor 1,6 a v něm XXX koní a tam bych ho chtěl teprve pořádně vyzkoušet, -
Sraz:ja bydlim asi 4km od Roznova, takze se tam budu asi pohybovat hodne, CMT tam taky neco chysta, takze i s nima. Spolecnost docela uvitam, takze se muzem domluvit. Kdyztak napis na vici@centrum.cz. Doufam taky ze do te doby budu mit karu snad uz zajetou, mirne se to zkomplikovalo (dovolena ve firme kde jsme nechali vyvazovat kliku a setrvak) takze to bude jezdit az ted o vikendu. Su tezce zvedavy ako to pojede... -
Hufe: ještě k těm kolům, na auta Škoda řady 100-130 nejsou k dispozici jiný originální kola než 13". Jiná kola od 14-17" se tam dávájí přes ŽELEZNÉ mezikusy 3 cm silné, které jsou nutné kvůli změně rozteče a to je pjěkná prasárna, nehledě potom na odpérované(neodpérované) hmoty. -
« Re: O mfilpovi, Hufnáglovi a ostatních
ladao> Ještě jedna věc. Ty srovnáváš 2.0MPi jako alternativu k 1.8 20V bez turba. Já ale mám zkušenost, že na dálnici je 1.8 20V o poznání línější, než má Fabka. Její Vmax taky nad 210 tacho nešla. Závodil jsem s ní asi tak 25km a byla to celkem sranda ;o) Ten pán se divil, co za drzého prcka si dovoluje předjet jeho o třídu větší vozidlo. Jenže ten prcek měl tak o 100% lepší podvozek... a nejen to. -
ladao> On měl limit z firmy 600.000Kč a chtěl hodně rozsáhlou výbavu(Xenony, Climatronic, ...). Měl tudíž na výběr TDI 66kW a 2.0MPi. Navíc není drak a celkem mu to stačí.
Jo, ten Tvůj PEPIN je velmi zdařilý, Jen kola, ač pěkné, jsou poněkud menší. Jaké má ten blesk parametry? 0-100, Vmax ... -
« Re: to Ladao - sraz v Rožnově
vici: vážně o tom začínám uvažovat, alespoň by se spojilo příjemné s užitečným, na jednom místě. Pojedeš taky na celý víkend ? Potřeboval, bych někoho do party a chaty. Kámoš od nás, co spolu jezdíme na srazy bude u svejch známejch "Němčuráků" na dovče. -
« Re: O mfilpovi, Hufnáglovi a ostatních
Hufe: Tak proč si ten tvůj známý z Barumu ten dvoulitr kupoval, když je tak špatný ? Zeptej se na něho a pak poreferuj. Odsuzovat ho jenom, protože tady (nebo v jiné rubrice) někdo někdy napsal, že je to starý osmiventilový motor a nevědět o něm nic je přinejmenším velmi laciné. A u těch údajů 230-240 jsem psal TACHO. Já osobně bych ten 2,0 zařadil mezi Td 66Kw a 1,8 bez T. Od spodu dobře táhne a vlastně je mu jedno jestli jedeš po městě 50 na dvojku nebo pětku a nad 3 500 ot. chytně druhý dech, podobně jako 1,8 a dá poznat co v něm je. Akorát ta spotřeba ? Kolega, který má TDi 81 Kw zkonstatoval, že je 2,0 trochu línější než jeho. Nutno podotknout, že je zvyklý jezdit na nižší otáčky u svého TDi a tady se u té 2,0 projeví menší krouťák a je to poznat při tom pružném zrychlení v nižších ot. Ale tento tak špatný a odsuzovaný motor, má alespoň jednu výhodu. Při ztrátě tlaku oleje např. vinou proražené vany o obrubník apod. se vypne ŘJ a motor nejde natočit. Jedině až po opravě a odblokování ŘJ. A to ti zachrání mnogo Love, TDíčka 66 a 81 Kw tohle nemají (tak jsem byl informován v servisu ?? ) a tak když prorazíš vanu tak můžeš počítat tak se 40-80 litry, podle rozsahu opravy za opravu motoru. Nevím jak je to u tvé PD 74 Kw. Omluva se přijímá, myslím, že jsem to vyjádřil už v pátek tím "jdem na pívo" - tam pokecáme, pak se ožerem a dáme si do držky. Se svýmy 110 Kg se vás moc nebojím a do posilovny jsem taky chodil, sice už je to asi 5 let nazad, ale pořád tam něco zůstalo. -
« Re: To Alex
Smudlo uuups, to mi trvalo nez jsem nasel ten Tvuj prispevek. Sice mi zrusili Kant v Hybernske ktery zahranicni knihy dovazel ale zkusim se poptat nekde jinde po Praze zda by mi ji neprivezli. Podivam se na net na rok vydani a nakladatelstvi a zkusim si ji pres nekoho objednat. Diky
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!