Wolffova a Hufnáglova diskuse

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  22:00

« Re: to mraček

ATX, ne vsechny maji male kotouce, vetsinou to maji silnejsi motory, ale videl jsem na vystave i Golfa GTI, ten mel asi 17" kola a tak maly koutoce, ze nebyly pomalu videt. Stejne na tom byla i nova Skodovka, vpredu docela velky a vzadu takovy nic! Je to fakt ja pest na oko! Takovy Porsche, to uz jen kdyz se podivas na kola a vidis ty brzdy, tak je to takova nadhera v vzbuzuje to dost silne emoce! Ale to uz je nekde jinde!
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  21:29

« to wolff

Člověče ty mluvíš jako 60-ti letý, zkušený mechanik, co vystřídal x autoservisů. P.S. Taky by jsi měl přibrzdit.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  21:26

« to mraček

No nevím, já mám VW a má přední kotouče úplně stejně velké jako zadní, jen ty přední jsou ventilované a mají pochopitelně větší brzdiče.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  20:50

« Re: Re:

Hufnagl> Nic si z toho nedelej, ja jsem zrusil sluzebniho Formana asi pred dvema lety. Jel jsem po hlavni a zprava mi najel nejaky blazen do pruhu (chtel odbocovat vlevo) a zastavil se aby mohl pustit jeste jedno auto co mu jelo zprava. Kdyz to udelal byl jsem od nej 5 metru a jelikoz Forman mel zimni obuti, takze ve 40km/h! jsem ho trefil na komoru.Forman po predni sklo nebyl. Uz je to dva roky a stale si ze mne par lidi utahuje, ze jsem kamikadze... :P To je zivot.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  20:39

Cohen> Jo, sarkazmus... Mě by ale zajímalo, proč jedna zaviněná nehoda za 5let a 200.000km mě pasuje do role kamikadze a likvidátora aut. :o(
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  20:15

Hufnagl> Az rozslehas Fabii tak se od tebe mozna dozvim jeji mouchy nez si ji koupim :P *sarkasmus*
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  20:07

« Re:

...hm...no...ehm...tak...asi se mi to moc nechtělo psát... To byla taková euforie z rychlého sporťáčku. Teď se na to dívám s odstupem...
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 13.06.01  20:03

« Bez nadpisu

No spíš by to odpovídalo statistikám, ale co znám lidi s Renaultama, tak ani za 5 let neměli tolik poruch co jsi tdy vyjmenoval. Jen se divím, že jsi to nevyjmenoval v době, kdy jsi to auto ještě měl. A nepovídej mi, že sem se neptal!!!!..Ciao, valím na vínečko...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  19:58

Doufam, ze to bylo jenom smulou, kterou jste meli pri koupi techto vozu!:-(
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  19:58

« Re:

wolff> Já se s pár německými top managery znám a ani jeden mi nepřišel nějaký potutelně konspiračně vypočítavý. Každého zajímá, jak se má jeho rodina a jaké auto si koupí, až to jeho bude mít 2 roky.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  19:56

« Re:

wolff> výměna ložisek v převodovce

výměna čepů v předních brzdách

výměna vstřikovací rampy (IDE)

výměna řídící jednotky airbagů

výměna 2 airbagů (vystřelili při výměně jednotky) :o)))

dolepení vrzajícího předního skla

výměna silentbloku pod motorem 2x

výměna dílu výfuku (dírka)

do auta zatékalo (podlaha spolujezdce byla nasáklá po každém dešti) a nebylo možné zjistit kudy

- možná jsem něco vynechal

Závady na lagunách: prasklý radiátor topení, čidla ABS, otevírání kufru (servo od centralu), vzpěry předního stabilizátoru a spousta dalších závad, na které si již nevzpomínám.

mracek> Bůh Ti buď milostiv :o(
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  19:54

« Re:

Hufe, o Renaultu nemuzu zatim moc psat, protoze ho jeste nemam, ale doufam ,ze bude spolehlivy! Zase mi prijde, ze za ty penize co das Renaultu, dostanes vic nez ve Skodovce! Navic zakladni modely jsou fakt malo vybaveny, ale jestli jsi cetl od Haileyho Kola, tak vis o cem je rec!
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 13.06.01  19:47

« Bez nadpisu

Hufe s tím, že Němci se svojí ekonomickou rozpínavostí nesledují vedlejší a zástupné cíle to nemyslíš vážně, viď? Pokud ne, tak nevíš nic o německé mentalitě...No zaplať PánBůh, že Italové, Britové a Francouzi to vědí...Jenže na nás z vysoka...no však vy víte co!!!
    P.S. Jo ten nápis na tom bloku motoru mě taky dokáže vždycky rozesmát. MADE IN GERMANY. Nejvíc mě to pobavilo, když jsem ho uviděl na popelníku ve Felicii. Tak sem marně hledal na mým autě made in Japan, nebo na Bravě made in Italy a ať sem hledal, jak sem hledal, tak sem nenašel. I to o něčem vypovídá...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  19:47

« Re: nestačím se divit

Nepopírám, že to může vypadat, že kam vítr tam Hufnágl. Faktem ale je, že zas tak moc ten můj vítr směr nemění. Scenic byl úlet, o němž jsem psal už v jiné rubrice (typ pojištění meganu). Ke škodovce jsem se vrátil po skušenostech s 20V turbem a můžu říct, že je chyba, že jsem kdy o Renault zavadil. Je mi ale jen 23 a pořád svůj náhled na svět piluju. Nemůžu se opřít o nějaké tvrzení a pak za ním stát i když se časem ukáže, že je to blbost. Megan Coupé jezdil sqvěle, ale byl to nepodarek stejně jako naše 2 předcházející laguny. Tata má už rok Laurina 20V turbo a je úplně spokojený. Já jsem s Fabii TDI rovněž naprosto spokojený. Věř mi, že čím dál tím víc můžu říkat, s čím jsem a s čím nejsem spokojen. Suma sumárum s Renaultem jsem spokojen nebyl. Kupátko vypadalo božsky a i jelo sqvěle, ale kvalita a spolehlivost...
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 13.06.01  19:43

« Bez nadpisu

Hufe smím ti poradit...nepřeháněj to! Pokud jde o osobní zkušenosti, těch mám hafo. Co se týká koncernu VW - neustále praskající žárovky na brzdových světlech, odpadající čuplíky ovládání šíbru, rachotící výfuk, praskající přední skla (BMW zadní),koroze zadních lemů blatníků (III Golf), po 7 letech totálně odpadající servo... Octavie - Odpadající úchytka ve schránce u spolujezdce, praskající přední sklo, praskající pneumatiky (teda šlo o Matadorky). - Vady neustále se opakující!!!!
    Mimochodem Hufe Bravu doma máme... Po 5 letech pouze výměna čidla termostatu (tohle bohužel byla výrobní vada první série aut), jinak vůbec nic.Jo mimochodem servisní prohlídky po 20 000 km.
    Co se týká Mazdy 10 let staré, tak pouze výměna manžet na homokineťáku, geometrie kol, výměna brzd a výměna výfuku.
    Mimochodem, když jsi začal tak nadávat na Renaulty (dle statistik nejsou opravdu moc spolehlivé) co jsi tam měl za poruchy?
    pokud jde o Francouze není pravda, že je nemám rád, jen bych si třeba nekoupil 607 - protože opravdu má té elektroniky moc a mám strach, že to Francouzi nezvládnou (mimochodem Němci by to nezvládli taky). No a nebo plastové Clio...
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  19:32

Mne prijde kam vitr, tam ty, ale to je jedno! BMW je pekny, cena taky, ale normalni clovek se musi hodne ohanet, aby vydelal vubec na Fabii a BMW muze byt jen dream! Bud rad, ze mas takovyho tatu, ktery te podporuje!
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  19:28

mracek> Pořadí aut je u mně jiné, ale za 600t jsem volil jak jsem volil. Rencka už raději ne a BMW je moc drahé. Ale do budoucna - BMW!
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  19:28

Hufe, tak tvuj kontakt na 205 s vozovkou je 170? No nevim ,ale nestacim se divit, jak jsi se zmenil! Jo a jeste ti reknu, co se mi docela nelibi na koncernu VW, kdyz das na auto(a ty auta jsou vetsinou dost pekny) litaky, tak vpredu jsou kotouce celkem dost velky, ale vzadu jsou takovy prckove, ze je to az k smichu(podle mne uz lip vypadaji bubny)! Zkratka mi prijde, ze se to k tomu autu z optikeho hlediska vubec nehodi! A docela mne zacinas rozesmivat jako OCTAVIE! Nevim, ale nektere tvoje prispevky a poradi tvych aut M3 pak Fabie TDI a nic, mi pripada docela smesna! Navic jsou lide, pro ktere je auto na premisteni a nepotrebujou vynakladat takovou castku na porizeni auta, nebo lide, kteri jsou radi, ze maji alespon zakladni model Fabie a jsou z auta stastni mozna vic nez ty z Fabie TDI!
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  19:27

180
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  19:25

Hufe, tak tvuj kontakt na 205 s vozovkou je 170? No nevim ,ale nestacim se divit, jak jsi se zmenil! Jo a jeste ti reknu, co se mi docela nelibi na koncernu VW, kdyz das na auto(a ty auta jsou vetsinou dost pekny) litaky, tak vpredu jsou kotouce celkem dost velky, ale vzadu jsou takovy prckove, ze je to az k smichu(podle mne uz lip vypadaji bubny)! Zkratka mi prijde, ze se to k tomu autu s optikeho hlediska vubec nehodi! A docela mne zacinas rozesmivat jako OCTAVIE! Nevi, lae nektere tovje prispevky a poradi tvych aut M3 pak Fabie TDI a nic, mi pripada docela smesna! Navic jsou lide, pro ktere je auto na premisteni a nepotrebujou vynakladat takovou castku na porizeni auta, nebo lide, kteri jsou radi, ze maji alespon zakladni model Fabie a jsou z auta stastni mozna vic nez ty z Fabie TDI!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…