Wolffova a Hufnáglova diskuse

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

14.06.01  12:04

« Re: to Huf

skl> Máš recht, ono je to pěst na oko spíš u světlých barev.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.01  11:05

« Re: to mraček - kotouče 2

Ono by to šlo udělat tak, že by zadní kotouč byl větší a tlak na destičku brzdičem menší nebo menší destičky, ale na co? Větší kotouč = větší hmotnost.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.01  11:02

« to mraček - kotouče

Hele, vůbec to neřeš, oni dobře vědí, co tam dávají. Zadní brzdy se při prudkém brzdění na výsledku podílejí sotva ze 20%. Velikost zadního kotouče bude ovlivňovat rozložení hmotnosti na přední a zadní nápravu. Např. ono Porsche, jak uvádíš, má vzadu agregát, čili větší podíl hmotnosti je vzadu. P.S. Když by jsi zkusil odpojit regulátor brzdného tlaku zadní nápravy (pouze u aut bez ABS), hned by jsi viděl, jak ony malé kotouče ihned blokují zadní kola, když přední jenom lehce brzdí.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.01  10:50

« hufnagl

taky mne prekvapil pomerne velky pocet zavad na Coupe .... Bud objektivni u Fabie, zadne auto neni dokonale.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.01  09:53

sorry, trepem blbosti... vcera som pil do 2 so rana, spal som 4 hodiny... jasne,ze mam tie nelakovane cierne zrkadla - ale fakt, ze som si to az teraz uvedomil svedci o tom, ako velmi mi na tom zalezi... (mam F . v tmavej zelenej a vobec to "nebije" do oci..)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.01  09:39

huf: len poznamka k tomu, ze nemam na classicu zrkadla vo farbe - mam. Tie cierne sa tusim davaju iba do tej uplne zakladnej verzie 44kw (lacnejsia nez classic, bez pripravy na radio...) a ta sa tusim aj tak predava len v Cechach, ked sa nemylim...
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 14.06.01  09:35

« Re: mracek

mracek, ja neviem o kvalite / nekvalite renaultu. Posledne renaulty co som mal vlastne, bola R9 a dve twinga, a od roku 1998 som ziadnym Renaultom nejazdil. Na Slovensku pomer vybava/cena vychadza lepsie na Picasso, ako na Scenic.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.01  08:48

« Re: to mraček

No s tymi malymi brzdami je to rozporuplne. Vacsi priemer ti dava vacsiu treciu plochu a odolnost voci maknutiu, pocet piestikov urcuje citlivost v "nohe" a ostrost nabehu. Skor by som to prepocitaval na hmotnost vozidla.
    Hlasom ovladany PC existuje, je to soft a dost zatazuje CPU, ale nemusis tukat :)
    Co sa tyka FR, stare Ren. sa mi ani trosku nepozdavali, no tieto nove stoja za pozornost. Neviete, ako je na tom Scenic 4x4 so svojim pohonom? Kamos nad nim rozmysla, pokial viem pohon dodaval Steyr Puch, co by mohlo byt dobre. Pri Fr vozoch sme mali probs len s capmi na ramenach vpredu a b. kotucmi /P 309D a 405GRD/ a jedna poloos.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.01  07:53

« Bez nadpisu

A jeste k te kvalita, kdyz jsou ty francouzska auta tak nekvalitni, tak jak si muze vyrobce(Renault i Citroen) dovolit dat 3-letou zaruku?!
  • « 00 Reagovat !

foto

14.06.01  07:51

« Re: 4 Matus

Starsi Scenic vypadal dost divne, to souhlasim! Mne spis u Scenica zaujala vybava, ktera v te tride nema konkurenci!
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 14.06.01  04:13

luf mi zaslal: [odkaz] en.doc
    jo a vcera sa internetom hnala prihoda [odkaz] tiez stoji za precitanie :)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  23:30

Oprava, g344@hotmail.com, kua uz asi nevidim, kde sa da zohnat hlasom ovladana klavesnica ak take nieco existuje<
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  23:28

For LuF, poslal som Ti to iste, to oizo. Ale akymkolvek novym nametom som pristupny na 344@hotmail.com, dik.
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 13.06.01  23:14

mracek, a o scenicu som schvalne nepisal. ten novy model je ok, ale ten povodny, no sam musis uznat ze bol desny - tie vtedajsie masky megana a scenicu mi stale pripadali, ako ze z nich nieco cestou odpadlo.
  • « 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 13.06.01  23:11

Huf, pises stale o "francuzskych autach" ale mas na mysli iba renaulty. Prosim rozlisuj to, uz som tu raz pisal (myslim ze sa na to pytal luf), ze PSA (Peugeoto a Citroen) je sukromna firma, teda normalna akciovka, a Renault viacmenej statna - je to sice akciovka, ale stat ma v nej nadpolovicnu vacsinu, dokonca az dve tretiny myslim, uz si nepamatam (ale da sa to najst na nete, samozrejme). No a kedze stat je vzdy ten najmenej poriadny hospodar, preco by sa to neprejavilo aj na kvalite a prevedeni (materialy pristrojovky atd.).

Ani po stranke dizajnu, resp, mojho subjektivneho vkusu mna osobne sucasne Renaulty prilis neoslovuju. Clio nosi hrb na chrbte, Thalia prekryla ten hrb este vacsim, ked som prvy raz videl Megane, myslel som ze je to Corolla (vtedajsia generacia). No a Laguna je spredu sice pekna (az na tu hlinikovu listu medzi svetlami, co vyzera na svetlom aute ako ta americka kozenkova decka proti odletujucim kamienkom), ale kto chce auto v tej triede, tazko zvoli taky kvazi hatchback. Je to sice prakticke, ale take riesenie zadnej casti sa hodi na auto nizsej strednej triedy, golf a spol - BTW to je riesenie kvoli ktoremu napriklad nemci mali vzdy vyhrady voci XM-u. Safrane - v sucasnosti uz poriadna starina, ked vysla ako novy model, exterier sa mi extremne nepacil, interier sice vcelku ano, ale aj tam su niektore rusive prvky - napriklad laktove opierky na prednych dverach, co vyzeraju ako keby ich majitel urobil doma z molitanu - podobne ako som si ja minuly rok ocalunil barly, ked som mal zlamanu nohu).

V uzitkacoch: Kangoo je uplny des, priam seminarna praca studentov 1. rocnika priemyselneho dizajnu (na Berlingo nema nicim, u nas ani cenou), Traffic a master su na tom sice o malo lepsie (ale tie verzie co sa predavaju s logom Opla, sa mi vzhladovo pacia ovela viac - ozaj, kedysi sa mi extremne nepacili Mastery, ktore chodili ako sanitky - na boku mali posuvne dvere hrubky dveri od trezora, a klucka na ich otvaranie v takom kruhovom vybrani - no ved vravim, dvere od trezora). Mascott - opat jedno auto posobiace velmi nevyvazene, ma taky divny fejs, ako keby skulilo (preklad: silhalo). Midliner: neutralny, da sa povedat ze ten sa vcelku vydaril. Co sa mi od Renaultu paci, su dve auta z opacnych polov, t.j. najmensie a najvacsie. Twingo (pre skvele vyuzitie priestoru, priam generacny skok oproti vtedajsim malym autam, a zvonku to auto posobi tiez velmi milo - aj ked ten jeho vzhlad pasuje skor k mladej holke, mal som dve nove, to prve bolo jedno z prvych troch na slovensku, druhe asi tri roky potom - nepacil sa mi vsak interier, krehke a duniace plasty, ktore sa rychlo spinia + holy plech na dverach a pod strechou) a Magnum (takisto pre generacne nove vyuzitie priestoru kabiny pre posadku - ale zase ta kabina je zvonku vlastne hranata kocka, a tie stvorcove svetla v rade nad sebou - dizajner mal asi len pravitko a nie oblukovu sablonu). Mate iny nazor?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  22:25

Mne nejde o tu brzdnou drahu, to auta s malymi kotouci muzou brzdit i lip nez s velkymi a hodne zalezi na hmotnosti, ale opticky je top fakt docela des a myslim si, ze uz by to tu automobilku nestalo tolik penez! Ikdyz jeste jedna pozoruhodnost RX4 ma vzadu mensi brzdy nez normalni Scenic!
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  22:21

Hufe, ja cetl test, kde Scenic ma nejlepsi brzdy ve sve kategorii, ted navic dostal ten brzdovy assistent, ten to zkrati jeste o nejaky ten kousek! Brzdna draha starsiho Scenica je 40,1, Octavie 40,8, Fabie 40,7! Tak nevim no! Info je z autobildu, Scenic je 1,6 16V, Octavie Combi a Fabie 1,4 16V s kotouci vzadu! Hodne asi zalezi na podminkach a Scenic je navic vetsi!
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  22:17

« Re: to wolff

wolff> ATX má pravdu, na to, že je Ti 23 máš nějak moc zkušeností. Jsi opravář? Měl jsi tolik aut? Jak ty zkušenosti získáváš? Není to vyčteno nebo odposlechnuto za rohem?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  22:14

BTW, zajímalo by mně, jak dobře to brzdí mně. Standartní Fabia TDI na 195/50R15 Dunlop SP Sport 2020e má 39,5m. P-Zero jsou tak 2x měkčí a o >1cm širší.

BTW2, mracek, na autobild.de má scenic sice 40,1m, ale já viděl někde 44.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  22:09

mracek> Je fakt, že by mohly být opticky větší. Jiný fakt ale je, že Octavia, Fabia a cokoliv z VW se 4ma kotoučema zastaví ze 100 na 0 tak o 5m dřív, než Scenic s velkýma kotoučema i vzadu. Mrkni na testy. Scenic cca 44, Octavia a Fabia cca 39m :o)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…