Wolffova a Hufnáglova diskuse
« to mraček - kotouče
Hele, vůbec to neřeš, oni dobře vědí, co tam dávají. Zadní brzdy se při prudkém brzdění na výsledku podílejí sotva ze 20%. Velikost zadního kotouče bude ovlivňovat rozložení hmotnosti na přední a zadní nápravu. Např. ono Porsche, jak uvádíš, má vzadu agregát, čili větší podíl hmotnosti je vzadu. P.S. Když by jsi zkusil odpojit regulátor brzdného tlaku zadní nápravy (pouze u aut bez ABS), hned by jsi viděl, jak ony malé kotouče ihned blokují zadní kola, když přední jenom lehce brzdí. -
« Re: to Huf
sorry, trepem blbosti... vcera som pil do 2 so rana, spal som 4 hodiny... jasne,ze mam tie nelakovane cierne zrkadla - ale fakt, ze som si to az teraz uvedomil svedci o tom, ako velmi mi na tom zalezi... (mam F . v tmavej zelenej a vobec to "nebije" do oci..) -
"-- skrytý --" 14.06.01 08:48
« Re: to mraček
No s tymi malymi brzdami je to rozporuplne. Vacsi priemer ti dava vacsiu treciu plochu a odolnost voci maknutiu, pocet piestikov urcuje citlivost v "nohe" a ostrost nabehu. Skor by som to prepocitaval na hmotnost vozidla.
Hlasom ovladany PC existuje, je to soft a dost zatazuje CPU, ale nemusis tukat :)
Co sa tyka FR, stare Ren. sa mi ani trosku nepozdavali, no tieto nove stoja za pozornost. Neviete, ako je na tom Scenic 4x4 so svojim pohonom? Kamos nad nim rozmysla, pokial viem pohon dodaval Steyr Puch, co by mohlo byt dobre. Pri Fr vozoch sme mali probs len s capmi na ramenach vpredu a b. kotucmi /P 309D a 405GRD/ a jedna poloos. -
pallas 13.06.01 23:11
« Re: to Huf
Huf, pises stale o "francuzskych autach" ale mas na mysli iba renaulty. Prosim rozlisuj to, uz som tu raz pisal (myslim ze sa na to pytal luf), ze PSA (Peugeoto a Citroen) je sukromna firma, teda normalna akciovka, a Renault viacmenej statna - je to sice akciovka, ale stat ma v nej nadpolovicnu vacsinu, dokonca az dve tretiny myslim, uz si nepamatam (ale da sa to najst na nete, samozrejme). No a kedze stat je vzdy ten najmenej poriadny hospodar, preco by sa to neprejavilo aj na kvalite a prevedeni (materialy pristrojovky atd.).
Ani po stranke dizajnu, resp, mojho subjektivneho vkusu mna osobne sucasne Renaulty prilis neoslovuju. Clio nosi hrb na chrbte, Thalia prekryla ten hrb este vacsim, ked som prvy raz videl Megane, myslel som ze je to Corolla (vtedajsia generacia). No a Laguna je spredu sice pekna (az na tu hlinikovu listu medzi svetlami, co vyzera na svetlom aute ako ta americka kozenkova decka proti odletujucim kamienkom), ale kto chce auto v tej triede, tazko zvoli taky kvazi hatchback. Je to sice prakticke, ale take riesenie zadnej casti sa hodi na auto nizsej strednej triedy, golf a spol - BTW to je riesenie kvoli ktoremu napriklad nemci mali vzdy vyhrady voci XM-u. Safrane - v sucasnosti uz poriadna starina, ked vysla ako novy model, exterier sa mi extremne nepacil, interier sice vcelku ano, ale aj tam su niektore rusive prvky - napriklad laktove opierky na prednych dverach, co vyzeraju ako keby ich majitel urobil doma z molitanu - podobne ako som si ja minuly rok ocalunil barly, ked som mal zlamanu nohu).
V uzitkacoch: Kangoo je uplny des, priam seminarna praca studentov 1. rocnika priemyselneho dizajnu (na Berlingo nema nicim, u nas ani cenou), Traffic a master su na tom sice o malo lepsie (ale tie verzie co sa predavaju s logom Opla, sa mi vzhladovo pacia ovela viac - ozaj, kedysi sa mi extremne nepacili Mastery, ktore chodili ako sanitky - na boku mali posuvne dvere hrubky dveri od trezora, a klucka na ich otvaranie v takom kruhovom vybrani - no ved vravim, dvere od trezora). Mascott - opat jedno auto posobiace velmi nevyvazene, ma taky divny fejs, ako keby skulilo (preklad: silhalo). Midliner: neutralny, da sa povedat ze ten sa vcelku vydaril. Co sa mi od Renaultu paci, su dve auta z opacnych polov, t.j. najmensie a najvacsie. Twingo (pre skvele vyuzitie priestoru, priam generacny skok oproti vtedajsim malym autam, a zvonku to auto posobi tiez velmi milo - aj ked ten jeho vzhlad pasuje skor k mladej holke, mal som dve nove, to prve bolo jedno z prvych troch na slovensku, druhe asi tri roky potom - nepacil sa mi vsak interier, krehke a duniace plasty, ktore sa rychlo spinia + holy plech na dverach a pod strechou) a Magnum (takisto pre generacne nove vyuzitie priestoru kabiny pre posadku - ale zase ta kabina je zvonku vlastne hranata kocka, a tie stvorcove svetla v rade nad sebou - dizajner mal asi len pravitko a nie oblukovu sablonu). Mate iny nazor? -
« Re: to mraček
Mne nejde o tu brzdnou drahu, to auta s malymi kotouci muzou brzdit i lip nez s velkymi a hodne zalezi na hmotnosti, ale opticky je top fakt docela des a myslim si, ze uz by to tu automobilku nestalo tolik penez! Ikdyz jeste jedna pozoruhodnost RX4 ma vzadu mensi brzdy nez normalni Scenic! -
« Re: to mraček
Hufe, ja cetl test, kde Scenic ma nejlepsi brzdy ve sve kategorii, ted navic dostal ten brzdovy assistent, ten to zkrati jeste o nejaky ten kousek! Brzdna draha starsiho Scenica je 40,1, Octavie 40,8, Fabie 40,7! Tak nevim no! Info je z autobildu, Scenic je 1,6 16V, Octavie Combi a Fabie 1,4 16V s kotouci vzadu! Hodne asi zalezi na podminkach a Scenic je navic vetsi!