Wolffova a Hufnáglova diskuse
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: zdravá diskuse
to smudla - nebol si tam tak sa nemiesaj. Mam z toho video ak neveris, rozdiel v cieli bol asi 10m (drag-race bola na 600m).
to huf - bola to slavna TDI od GX Tuningu, hre nesuca napisy 130PS a 295Nm, na trati to ale tak nevyzeralo. Ktovie ake chipy tam monuju.
to ATX - papierovo ma ale seriova Fabia TDI o sekundu lepsie zrychlenie ako Lanos, takze chipnuta ho mala nechat daleko vzadu. Ale neviem, ake upravy mal Lanos a aky chip bol vo Fabii. -
« zdravá diskuse
Wolffe, to jsem rád, že jsi nás poučil o historii B skupiny v rally, to jsem nevěděl, že Stratos pojezdil Audi..... . No, není nad zasvěcené názory odborníka. Jinak se mi líbí, že srovnáváš generačně rozdílné auta Stratos vs Quatro. Je všeobecně známo, že Italové postavili sportovní auto určené pouze k vyhrávaní a pak z něho vytvořili prodejní verzi( i když v případě Stratosu bych raději pomlčel, nikdo nikdy už nezjistí kolik jich opravdu postavili resp. kolik se jich při převozu na homologaci údajně potopilo s trajektem - nebudu zabíhat do detailů, fandům béček je tahle záležitost myslím dostatečně známá ), Němci naproti tomu vzali sériovku a postavili z toho sportovní auto. To Huf: v ceně 1.40 Kč/km je započítáno co všechno? Benzín přece není všechno. Add tradice - podle mě se dneska jedná o dobrou reklamu, zákazník je pomocí retro designu přenesen do starých dobrých časů a všichni jsou spokojení. Jestli tradice znamená, že všechno tu už jednou bylo, tak dík, nechci. Např. PT Cruiser, Multipla, MG75, Beetle, Lybra a jiné * ve mě rozhodně nenavozují úctu před produktem tradiční firmy ( a přitom se jedná a plagiáty/špatné kopie něčeho, co už dotyčná firma někdy dělala ). Jo a Japonci, ti byli za války ti hodní strýčci, co rozdávali lízátka na potkání....._o. To Fabia vs Lanos: tak lepší fór jsem letos ještě neslyšel, nejsem zastáncem Fabie ale odkdy je možné srovnávat auto - byť všelijaké- s žebřiňákem? -
« všem fetišistům
Jó, nadhled byla vždycky moje devíza. Ale hlavně mám rád srandu a té je tady hodně :-))) Vy dva výše jmenovaní, abyste se do těch kalhotek moc nezamotali! To bysme museli otevřít třeba téma "Lukáš obdivuje Hufnágla v růžových kalhotkách, sedícího v dokonale dílensky zpracovaném koncernovém vozu, měřivši si svoje tělesné míry". -
« Re: to wolff
Mas pravdu, taliani su taki isti nacisti ako nemci. Ale tradicia je fajn, aspon sa ma automobilka o co opriet aj ked ju pohlti gigant. Kdesi som nedavno cital, ze casom zrejme prezije len 6 az 10 najvacsich automobiliek, ostatne budu pohltene. Hrozna predstava, kazda automobilka vyvinie povedzme 3 platformy a 8 motorov a z toho budu montovat akoze rozne auta. Moc na vyber tu toho nezostane :-) -
« Re: Re:
Hufe, moc nemachruj. Neber to zle, ale tento vikend bola v Ziline aj drag-race a chipovana Fabia isla s Daewoo Lanos - ten ma tusim 1.6l, 105PS, tocak ma iba 145Nm. Neviem na kolko bol vyladeny, ale usla mu len o kusok. A to tu Fabiu evidentne nahanal. V druhom kole vypadla, ale neviem s akym autom. Ja netvrdim, ze je to zle auto, ale nejako sa mi nevidi, ze by tam bolo fakt 130PS, asi je na ten vykon stale este prilis tazka. -
« to wolff
Jaká nacistická firma ty troubo?! VW je tak stejně nacistická firma jako všechny italské firmy. A s tou tradicí, no nevím, nevím. Jakou má tradici TOYOTA? Jakou má tradici FIAT? K čemu je tradice kvalitním anglickým autům, když málem vymřeli? K čemu je tradice ALFĚ, když se dokázala potupit a vyrobila něco jako model 33 a pohltil ji stejně FIAT? Neblázni, tradice je fajn věc, ale je potřeba si ji taky udržet! Tradici mělo a dosud pevně drží možná tak FERRARI a i ono stejně spadlo pod křídla megavýrobce absolutně spotřebního tovaru pro široké masy jménem FIAT. Můžeš poděkovat FIATu, za to že ALFA, LANCIA, MASERATI a ostatní tradiční italské firmy skončily na dlažbě, aby je potom FIAT oprášil svým kapitálem, postavil na nohy, ale už jakožto majetek FIATu. A možná nebýt VW, který neustále nasazuje laťku výš a výš a expadujícím Japoncům by FIAT neustále vyráběl bomby typu Panda, UNO, TIPO, atd. a italská klasika by skončila na smetišti dějin ty fundamentální tradicionalisto. -
« Re:
Wolffe, už zase začínáš... Kdybych byl autodopravce, taky si nekoupím Kamaz, protože vyhrál Paříž - Dakar :o) BTW, kolik toho vyhrála Mazda?
Já netuším, jak velcí Ti Tvoji japonští konící jsou, když celkový počet 100 je tak silný, že ho VW na cestě brzdí :o) Asi se za Tebou budu muset v Brně stavit a vyléčit Tě z toho Tvého blouznění. Mám sice jen českoněmecký hybrid, ale bohatě dostatečný k tomu, abych Ti ukázal, že jede líp. BTW, při spotřebě 7l (strop) mám náklady na kilák cca 1,40Kč. A co Ty, když tomu po městě dáváš od semaforu k semaforu? 3Kč??? -
wolff 25.06.01 19:39
« Bez nadpisu
Mimochodem i v pitomě Barchette budu mít mnohem lepší požitek z jízdy než z A3. S S3 ji samozřejmě nemůžu porovnavat, ale místa je tam srovnatelně a to je Bárka ještě mnohem hezčí. A kličky dveří se otvírají po zmáčknutí caplíku a jinak tam můžeš naskakovat před dveře. A pokud řeknete, že Bárka není hezká tak fajn, ale vzhledem k tomu, že jí má třeba Saudek (přeci jenom je to náš nejlepší umělec) tak by mohl vědět něco o tom co je hezké, ne? A fotky má hezký... -
wolff 25.06.01 19:33
« Bez nadpisu
Víš Hufe VW mě nikdy neinfikuje. Mě může infikovat jen to co má tradici, to co je kvalitní a v celé historii úspěšné. Nacistická firma u mě tradici nemá (a Audi už bohužel také ne). Paradoxně nejlíp na tom je Škodovka, co se té tradice týká... I když to byl Laurin a Klement. Možná za 50 let kdo ví...Třeb nasbírá VW taky tolik ocenění a vítězství jako Fiat, Lancia, Alfa-Romeo a Ferrari zde jmenovat ani nebudu. Ale vzhledem k tomu, že se celý koncern žaádné soutěže neúčastní, tak o tom pochybuji (to paběrkování škodovky v Relý neberu vážně a jednorázové závody v Le Mans jsou mi taky ukradený). Počítám MS. Nejblíž tomu mělo Audi Quattro, ale i to dostlo na * od Stratosu a Delty! Kluci užijte si ty Vaše pekáče, nemyslím to ve zlým, ale VW nejsou opravdu nic jiného než špatně udělaný plechový krabice, který mě neustále brzdí, protože nejedou a je jich moc. Ciao