Wolffova a Hufnáglova diskuse
« wolff
Tak to by bylo. Nekopejte všichni do našeho wolffíka, vždyť nás tak všechny obveseluje svýma hláškama. Vždycky se sem s mrknu, abych si spravil náladu. Add soutěžní aktivity VW: co třeba A4 Superturismo, účast v Le Mans, vítězství továrního Golfu TDI ve své třídě před tuším 2-3 roky ve 24-hodinovce Nürburgringu, soutěžácké Pola N v německém mistráku podporované továrnou pro výchovu nových talentů, kdysi Golfa jezdil tuším Wittman a Baumschlager v ME rally, školní formule s 1600 motory, polotovární soutěžácký tým Bischoff který Golfy I a II GTI dotáhl ve své třídě na špičkovou úroveň a nakonec taky Škoda motorsport - to si vzpomínám jenom letmo. Na sportovních aktivitách VW je super, že rovnoměrně dělí pozornost mezi profíky a mezi začínající kluky. Hlavně když víš, o čem mluvíš. Nestačí jenom dělat ze sebe zajímavého, je dobré něco o dané věci vědět funkčí minimum. -
wolffie, opravdu ti mam napsat seznam motoru, co se montovaly do Golfa II a typ pripravy smesi - vstrikovani nebo karbec, jedobod nebo vicebod, a typ zapalovani ? Jo ? Takze, vezmeme jen benzinove motory, to byly HK, HW,GT,MH/2G, NZ, NU, RC v objemu 1.3l. Z nich mely az na NZ a RC vsechny karbec. V objemu 1.6 se delaly motory PN, RF a EZ ABM. Vsechny mely karbec, ale rizeny, takze se dal primontovat rizeny kat. Motoru 1.8 se delalo 14, pouze 2 s rizenym karbecem, 12 se vstrikovanim, z toho 11 s vicebodem a 1 s jednobodem. Modely GTI pouzivaly motory PG, 1H (118kW - s turbem), KR (102kW) a PL (95kW). Vstikovani Digifant, K-Jetronic a KE-Jetronic. Palivo NA95, B98, NA91. Logicky tedy motor KR, co jezdil na olovnatou 98cku nemel kat, jinak oba mely rizeny kat. TAK CO TO MELES O Golfu II GTI s karburatorem ???? -
wolff> Čím dál tím líp. Už to vypadalo, že jsi normální, ale diagnóza, jako třeba *, nebude daleka od Tvého duševního stavu.
Proč trváš na závodní tradici značky a pak jedním dechem podotkneš, že Mazda (0 tradice a úspěchy) je stejně lepší než Toyota? Neprotiřečíš si tak trochu?
BTW, po kolika km myslíš, že měním olej Ty komiku? (hádanka) A ten výkon kvůli Tobě změřím. Mám totiž dojem, že si pořád myslíš, že máš rychlejší auto :o) -
wolff 26.06.01 22:41
Jinak pokud jde o Mazdu, tak máš samozřejmě pravdu. nemá tradici, je bezduchá, ale je to fajn auto. Z japonských po Hondě je Mazda, dle mých zkušeností nejlepší. Dokonce i lepší a příjemnější než Toyota. Ale to je jen subjektivní názor. Ale jak říkám nemůžu si stěžovat. Samozřejmě bych raději 147 T.S., ale teď sem dodělal školu, nějak rok si udělam prázdniny na doktorantským, takže zatím ne! A další auto bych si již rád koupil za vlastní, případně přijde služební.A to si piš, že pokud budu mít tu šanci, tak v té podmínce bude, aby to služební auto bylo z konc. Fiat. Ani tradiční lacinný Opel, ani VW. Musí to byýt auto, které se může stát mojí částí, mým druhým já. A to VW nikdy nebude. -
wolff 26.06.01 22:29
No smudla, kdyby si četl tyto články pozorně, tak by jsi nemohl psát podobné hovadiny. Já tím co jsem napsl, že jediný auto z koncernu VW, které kdy konkurovalo v jakékoliv soutěži ať vzpomínám jak vzpomínám byla právě ta Audi Q. Se STratosem máš samozřejmě pravdu (i když u Stratosu šlo spíše o to, že to bylo super auto ve špatné době). Mimochodem o Deltě platí totéž co o Audi Q. Mimochodem, nevím kterej chytrák tady připisoval zásluhu VW na tom, že Fiat už nevirábí Pandu. mimochodem, když si vemu Pandu, nebo Uno 15 let starý, tak jsou rozhodně lepšími auty než 15 let staré Polo (pokud to ještě vůbec jezdí). A když porovnám tipo (s plně pozinkovanou karoserií s 2,0 16 v DOHC) a třeba Golfa II GTI (mimochodem v té době ještě s karburátorem), tak jedině * (sorry není to sprosté slovo, ale opět jen diagnóza) by mohl tvrdit, že ten Golf je lepší...To jen na takové trapné poznámky. Pokud jse o Barku a Z3...Tyto auta mají prakticky stejné motory a stejnou užitnou hodnotu (designově může být různý pohled, Barka v 96 vyhrála titul kabriolet roku...) Je zde všakm jeden hlavní rozdíl Barka stojí 650 000 a Z3 1 200 000....Každej si to jistě přebere sám. Pokud jde o tradici, tak taky bliji, když vidím VW brouka, či minimoris a ani Multipla se nemusí každýmu líbit. Ale Lybru bych zde určitě nejmenoval (jedná se o auto, které ve své třídě co se týká (skutečné)kvality nemá konkurenci(bohužel se zde neprodává).
Pokud jde o nacistickou firmu - Itálie nikdy nebyla nacistický stát!!!!!!!Hoši nepleťe si pojmy. Itálie byla fašistická, nikoliv nacistická. Itálie nikdy nevyvražďovala národy ve jménu ubermanche. Nikoliv 80% Italů, ale 80% němců vraždilo nás, Poláky, Rusi, Židy, Francouze a Brity. Koukám, že už jste zapoměli...Naši nuceně nasazení začali vyrábět první VW, ještě pod jménem KFD. Toto je 50 letá tradice nacistické firmy. Nikoliv Fiat, který vyráběl svoje skvělé auta již před 100 lety, stejně tak jako Mercedes, RR, Renault a p. Německý firmy, který by mi byly sympatický, jako Horch, NSU už jsou dávno schlamstlý..:Ne, ne v tomhle si trvám na svém. Klidně se dál kojte tou kvalitou...
A pokud jde o Daewoo a pod. Věřím tomu, že by dal ty Fabii na sprintu. ty výkony chipl. fabií skutečně neodpovídají skutečnosti. Samozřejmě, že jedou o něco líp, ale není to furt ono. Hufe já jezím co se týká benzínu něco pod 2 Kč. Průměrnou spotřebu mám 7l. Olej narozdíl od tebe můžu měnit po 15 000 km. Objem olej. náplně mám 4l. Kupuju Penzoil za 890 Kč. Opravy sem žádný neměl...Stačí? -
to Huf: No, to je moc hezky, ale obavam se, ze obe dve znacky jsou ponekud mimo dosah normalnich smrtelniku (ono teda i nejaky sportovni BMW a ten Lotus). Mimichodem, ty Britove maj vubec uzasny auta - kdyz jsem tam asi pred 8 rokama nejakou dobu byl, tak se mi zdalo ze Jaguar je znacka pro relativne chudy (z tech bohatejch) :-). -
to Huf: BMW bude o 10 let technicky pred kym ? Pred lotusem ? To je docela legrace, ne ? Mozna tak v dieselovych motorech, jelikoz ty se, co alespon vim, do Lotusu nedavaj :-). Na BMW se mi navic nelibi to, ze v tomhle state jezdi s BMW dost casto uplny vylizanci a k tem bych se nechtel radit. Kdyz sportaka, tak Lotuse :-) - clovek musi bejt individualita :-).