Wolffova a Hufnáglova diskuse
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
wolff 02.07.01 19:29
« Bez nadpisu
Hufe už sem ti psal, že s tebou závodit nebudu. Nebojím se, že bych prohrál, spíš nebudu závodit s traktorem. A mimochodem už sem ti psal, že za nás závodějí jiní. proto automobilky cpou peníze do závodů. Jenže tam je opravdu VW zoufalý (což svědčí o kvalitě těchto aut). -
wolff 02.07.01 19:25
« Bez nadpisu
Hufe co se týká mýho pravopisu. Snad sem ti stokrát říkal, že to po sobě nečtu. Na to nemám čas. Pokud vím, tak ty tady taky občas ustřelíš. Vzhledem k tomu, že píšu všema 10 (ne moc dobře), tak nezvládám přemýšlet nad tím, jak ti mám zase odpovědět na takovou blbost co jsi zde vypustil a ještě šíst zpětně větu, jestly se jedná o vzor matčiny, či matčini, dle kontextu věty. I když musím uznat, že s tebou se dá rozumně občas i psát, ale co předvádí šmudla je fakt šou. Ale co chtít od prodavače (spíš kšeftaře) s auty.
Šmudlíku, když seš tak chytrej...Já tu 3 pět let starou za ty peníze co jsem uvedl s TD seženu, ale ty za těch 260 000 tu MAREU nebouranou neseženeš. ALe to nemá cenu. Víš s těma ojetina. Opravdu ve What Car byl Fiat jako ojeté auto hodnocen společně s Mazdou jako nejméně poruchové auto. BMW skončilo někde uprostřed...
U té spolehlivosti BMW je to ještě o něčem jiném. Jinak se bude chovat majitel k Puntu, které stojí 300 000 a jinak k BMW, které stojí 1000 000 Kč. To pak o ty auta pečuješ jinak. Ty náklady na servis u BMW jsou pak taky mnohem nákladnější, ale je pak možné, že lépe udržované BMW může mít méně poruch než neudržovaná Marea. ALe to by platilo i o Toyotě. -
wolff 02.07.01 19:18
« Bez nadpisu
Ty nemáš stejný názor Huffe, ty seš prostě srandovní. Vici tvému Fáčku sem se nesmál, dokonce sem se díval i na ty stránky. Je to všechno moc moc pěkný, jenže ty peníze se ti nikdy nevrátí.
S tím Oplem si mne opravdu pobavil. Právě jako reparace dostali Rusové motory BMW, bohužel ze 30. let. Nečekám, že by kšeftař s autama něco věděl o historii. Jestli tě to zajímá (to že Němci nedojeli na techniku), tak ti dám dobrou radu. Zajeť si třeba do pevnosti Bouda v Orličkách. je tam vojenské muzeum a tam uvidíš rozdíl mezi Německou, Českou a například Sovětskou vojenskou technikou. Pak pochopíš, že Němci jsou co se techniky týká naprostí zoufalci. Jejich technika byla útočná, nejtlustší pancíř 1 cm což prostřelil náš těžký kulomet na vzdálenost 14 km. Jejich technika byla o tom, že motory měly vydržet do Moskvy, ale už se nepočítalo ani s cestou zpátky. Tam nešlo o kvalitu, nýbrž o kvantitu (což mi připadá jako nádherná paralela k automobilovému průmyslu). -
« Re: Re:
Postav se Lufe vedle Huffa, ať vám hoši není smutno. To,že jsi "niečo také nepočul, boha jeho", neznamená, že to neexistuje. Auta tak kupuju druhý rok, a to, že tady obhajuju auta nad 300.000 je důkazem toho, že po sociálkách nechodím. Auta po Netu je dobrý "biznys", zvlášť pokud bereš pořád u toho samého dodavatele, ale víc prozrazovat nebudu, know how se cení. * naproti tomu je, když vemeš podvalník, nejlépe 10 let starého Patrola a hurá ven. Tam skoupíš inzertní noviny a jezdíš a voláš a hledáš a tak furt dokola- nebo taky můžeš jet navštívit třëba Libanonce do Švýcar a zjistit, jak je to s jejich výčitkama svědomí. Opět připomenu, není člověk ten, aby rozuměl všemu. Když se o to pokusíš, budeš akorát směšná wolffova kopie. Jinak, to samé platí o koupi jetiny - když po celé rodině s vypětím všech sil naškudlíš oněch 150.000 a chceš co nej... auto, hlavně abys trumfl souseda nebo nasral švagra nebo nevím co, pak skončíš tím známým: koupíš káru, která za 6 měsíců v Čechách změnila tak 3x majitele a deklarovaná byla jako vyhořená totálka, po které přejel Intercity. I takové auta vozím-kdo z nás ne-ale ty prodávám zásadně áčkařům, ty jediní totiž koupí naprosto všechno za pro mě solidní cenu. Auta určená k přímému prodeji, kdy se zákazníkem jednám sám, vypadají trochu jinak. Nic mi totiž nepomůže, když teď odrbu 10 lidí na popelnicích a za rok nebudu mít co žrát díky jejich reklamě. Ale to všechno je Ti samozřejmě známo, to ty jenom tak, abys vypadal jako velký kluk že jo. -
Kto ti ale zaruci, ze BMW, ktore si kupis, nebolo x-krat zborene, ze ma najazdene iba 120tis (a ak je to aj pravda, akym stylom ich ma najazdene) atd. Radsej nove mensie auto, ako ojazdene BMW. ad vrak Fiat - aj ten ojazdeny Fiat moze mat za sebou x buraciek a ktoviekolko kilometrov. Posudzovat auta podla ojazdenych vrakov nejde. Fiat je na tom so spolahlivostou velmi dobre, pozrite si WhatCar. -
To, ako si myslite ze Nemci su majstri sveta je smiesne. Nemci toho vo vseobecnosti nedokazali vela, skorej im zostava uloha dobiehat pokrok inych. Maju jedinu dobru vlastnost, vsetko dotiahnu trochu dalej ako ostatni. Viem o com hovorim.
to huf: Este nam popis, ake auta si predbehol, prosim. Octavie sem uz nepise, tak nech sa mame na com rozveselit :-)
to smudla: Taku pi**vinu som este nepocul - kupovat ojazdene auta cez internet. Asi vies o autach pramalo a prilis veris poctivosti predavajucich. Preto si asi aj myslis, ze BMW je super kara. Poznam dost ludi, co si kupili 5 rocne BMW a nakoniec boli stastni, ked ho nemuseli predat na vrakac. -
« Re:
wolff> Doktorande, prosím Tě, na jaké VŠ jsi to studoval? Tvůj pravopis (zejména Y a I - viz germanofilovy) je fakt na pováženou...
BTF, Fabia už má tlumiče a pružiny (-40mm) a navíc kit sání (přidal subjektivně tak půl čipu), takže si s Tebou klidně zazávodím :-)
Včera jsem byl v Dobříši a na D1 jsem si pohrál se spoustou silnějších aut :o) Passat 1.8T mi neujel. Nebudu se s Tebou ale hádat. Domluvme se a uvidíš :o) -
« Němci dopadly
Díky za lekce z pravopisu, wolffe. Moskvič neměl motor z BMW, první Moskvič byl Opel Kadett ( nebo Kapitan, teď už nevím) , v rámci válečných náhrad dostali Rusové kompletní výrobní linku. Konec 3.říše je asi složitější než jenom "díky technice", spíš naopak - Němci jako jediní byli po technické stránce na válku nachystaní, problém byl spíš v tom, že si ukousli víc, než zvládli. Ale tím nechci říct, že měli a mají moje sympatie jako národ. Add ceny Fiatu: to jsem nevěděl, že po třech letech Ti někdo zaplatí tolik peněz za mnohdy nepojízdný vrak( a to není kec, sám jsem se už s několika takovýma potkal ). Add tepláčky a pseudonike: doba se mění a já musím zopakovat ještě jednou:když o tom nic nevíš, tak se raději zdrž hlasování-nevystavuješ se tak výsměchu informovaných lidí. Pro auta nejezdím, kupuju je po Netu, fyzicky mi je vozí specializované firmy. Ale v teplákách taky někdy chodím, abys měl radost. Add vytuněné fáčko - pokud to někoho těší, proč ne. Existují případy, kdy na autě lze prodělat mnohem víc peněz - co teba stejně vytuněný Fiat..... . Ale jinak jsem rád, že všechno podstatné vzniklo v Itálii, kde bychom dneska byli, bez těch dobrodinců, že jo kluci..... . Ještě se jednou k BMW vrátím - většinou se tak vysmívají lidi, kteří na něco takovýho NIKDY mít nebudou, a tak aspoň hážou machry a dělají ze sebe mistry světa - ale to je myslím celonárodní sport a naše prokletí.* závist.