Wolffova a Hufnáglova diskuse

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  12:02

« Re: C ´est Wolff, monsieur

Moskviče tohoto typu jsem neměl možnost u nás vidět. Vim, že Kadaty měly ve předu rovnou masku a Olympie kulatou, téměř srovnatelnou s moskalem. K nám se tuším dovážely až typy 403, které měly již jinou karoserii, byť stejný spodový motor. Pokud o tom víš víc, není třeba další diskuse. Beru to.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  11:51

« Re: to alex

Dufam, ze sa stane to, co tu pisal Alex. Velmi to nemcom prajem. A ze je vybava na obtiaz, to je typicky blud germanov! Prajem vam tie vase nemecke haraburdy.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  11:41

« Re: Jejda

Jestli jsi si neráčil povšimnout Xyzz, nic jsem nemlel, pouze jsem suše konstatoval, že je tady veselo. Tak kde je problém?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  11:36

2 joed: Mám tady fakta: kompletní linka z Ruesselheimu byla v 1945 demontována a převezena do závodu ZMA do Moskvy, kde se začal montovat od roku 1947 Opel Kadett model 11324, který dostal v roce 1938 typové označení K38 (po malé změně masky a disků kol). Tento se montoval do roku 1956. Měl motor o obsahu 1074 ccm, s rozvodem SV a výkonem 23 a později 26 koní.

Opel Olympia, který se dělal do roku 1953 to nebyl, ačkoliv byl hodně podobný, lišil se otevíráním kapoty (Kadett/Moskviš dělená ze stran, Olympie klasicky zepředu nahoru), maskou, výdechy na bocích a tvarem zadního okna. Měl motor o obsahu 1488 ccm, rozvod OHV a výkon 37 koní.

Takže už víš jak poznáš Kadetta/Moskviče od Olympie?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  11:13

Tak si říkám, jestli na tom nejsi jak v tom starém fóru, jak jede chlap po dálnici a slyší z rádia:pozor na 120.km, v protisměru jede jedno auto" a on si říká" kdyby aspoň jedno, všechny ". Výbava nahání vždycky chybějící zákazníky a později to je spíš nevýhoda. Nová Alfa je super, ale co bude tak za tři roky? Skončí záruka a jaká byla. A Rover resp.MG vs. BMW - ještě že to BMW prodalo, takový šmejd. Angličani prostě neumí samostatně udělat kvalitní auto.Proto taky všechny fabriky na ostrovech přišly na buben. Tragédie je, že kvalita je slabá taky v montážních závodech jinak normálních výrobců ( Ford, kočkopes Vauxhal )
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  11:12

Ne ze bych se Germanu nejak zastaval,ale radeji bych srovnaval Stilo treba s novym Golfem,ktery bude tusi pristi rok na zcela novem podvodzku...no nechme se prekvapit.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  11:01

No jestli Rover prevalcuje BMW?.No nevim :o))))
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  10:53

Mily Autokomplexi bohuzel jsem Tve prispevky cetl a svuj nazor nezmenim. Ale vy brzy vsichni budete nuceni zmenit nazor na italska auta. sleduje tady nejaky skopcacky zaslepenec co se v Italii deje? Jakou vybavu bude mit novy Fiat Stilo? Co Alfa 156 GTA? Ha? Nemci se se svym strohym designem muzou jit vycpat, oproti Italum, Anglicanum a Svedum. Nejhezci nemecka auta byvaly BMW, kdyz vidim na fotkach 3 compact a novou sedmu tak si rikam co se designerum stalo? Asi byli poradne zhuleny.... No jednou to dopadne tak ze Italove budou spica a BMW bude jejich auta delat v licenci jako v padesatych letech - Isetta pochazela okud? :-)))) Tesim se na to az Rover ktereho se Germani zbavili BMW prevalcuje. Uz aby to bylo!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  10:47

« Re: Jejda

Cokes,co to meles,ja se tady nepasuju na znalce BMW,ale chtel jsem poukazat na fakt,ze nekolik roku starej brambor,za pochybnou cenu smrdi pruserem tot vse.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  10:42

Ještě, že je to tak dávno, jinak jsme schopní opravit historii. Moskvič je skutečně Opel, ale ne Kadet, ale Olympia. Jediný, co k němu němci zatloukli byl vrchový motor, v rámci reparací předali jen spodový. Motorky BMW byly taky součástí reparací a snad dodnes se dělají pod názvem Ural.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  10:20

Jo, wolff to bude zřejmě profesor historie. Jinak Moskal 400-401 (1947-1956) je fakt Opel Kadett K38 někdy z roku 1938. Oni se myslím Rusáci rozhodovali mezi Oplem a DKW-F8. DKWčko pak montovala dederónská IFA.
  • 00 Reagovat !

foto

03.07.01  09:15

« Fiat z druhé ruky

Když tady tak soptíš wolffe, tak se prosím podívej do místnosti "jeté auta - Fiat" , je to plné plodných podnětů a kolegiální spolupráce majitelů těchto aut, prostě soudržná společnost nadšených majitelů, kteří si nadšeně předávají své zkušenosti a mají svoje klubové srazy. Prostě pohádka.
    To Huf: nemusíš se omlouvat(píšu to raději i sem, kdybys tu byl dřív ), ještě že tady reprezentuješ tu zdravou polovinu lidstva.
  • 00 Reagovat !

foto

03.07.01  08:03

« add

• 00 Reagovat !

foto

03.07.01  08:01

« C ´est Wolff, monsieur

Tak teď si mně opravdu pobavil, fakticky. Tvé znalosti dějin mně prostě fascinují. Ještě jednou jsem se kouknul, jestli tady nehlásám bludy a je to tak: první Moskvič je opravdu Opel sakum pikum.Jenom se divím, že jsi nenapsal detailní studii o II. světové válce, tolik lidí se s tím zabývá a není to úplně jasné, ale Wolffík ten má jasno, bylo to díky šmejdu technice - alles super mein Junge. Degradoval jsi svůj duševní obzor opravdu na úroveň uklízečů v Carrefouru nebo kde. Ale tak to chodí, když jeden jenom mlátí prázdnou slámu a * o tom ví..... Abych nezapomněl, české opevnění a letecké souboje nad územím tohoto státu mne really zajímají - to je shock co? že by se debilní kšeftař s autama zmohl na takovou úroveň....Takže jestli chceš poučit o historii, není problém.Add k momentálnímu autu:fakticky jezdím tím, co je k dispozici, stálé auta mám 2:Mondeo turnier 1.8 TD ´98, 323F 2.0 ´96 jezdí životní družka. Mondeo je držák, ale Mazda se ňáko *, asi půjde do světa. Jinak ve Zlíně mně Hufe můžeš potkat v podstatě s čímkoli - přemisťuju se někdy tátovou Sirkou ´92 a taky není k zahození.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  07:41

« Re: Re:

Sorry Huffe, myslel jsem Wolffa. Opravdu mě to mrzí.
  • 00 Reagovat !

foto

02.07.01  22:44

« Jejda

tady je zas' veselo. Wolff, luf, Xyzz... velcí znalci BMW, jeho konstrukce a cen náhradních dílů. :-))) Hned mám lepší náladu... :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.01  20:45

« Re: Re:

Jo, a konečně odpověz, co studuješ (studovals). Mě to spíš přijde, že uklízíš v Olympii :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.01  20:43

« Re:

wolff> Mě ani nejde o závodění. Jen se mi líbí představa, jak jediný pohled na mé auto z poza Tvého volantu (jistě perfektně padnoucího do ruky) je na vzdalující se záď mého "traktoru" s nápisem, který taktak stačíš přečíst :o)

Při 150km/h ve Tvém voze je sešlápnutí plynu pouze způsob, jak zvýšit spotřebu. Ve stejné rychlosti mě to lehce zatlačí do sedáku a tradá :o)

A nakonec si neodpustím vzpomenout Tvůj podvozek. Co kdybychom místo závodění (kterého se právem bojíš) udělali třeba jen slalom nebo nějakou jízdu zručnosti. Jsi komik, protože jen píšeš a z realné konfrontace máš bobky.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.01  20:36

« Re:

wolff> Já to taky nečtu. Y a I musíš přece jako doktorand mít v krvi a ne nad každým slovem vytahovat matku a jiné vzory.

K tomu chování k vozu za 300t nebo za milion. Právěže znám pár lidí, co mají prachy a o auto se nestarají i když je to dělo. Pak znám i pár takových, co moc nemají, ale o svého (leckdy i hodně obstarožního) miláčka se starají jako blázni. Je to jen příklad a vím, že existuje mnoho různých přístupů k autu jakékoliv cenové relace.

K tomu traktoru. Když vypustíš s úst větu jako třeba tuhle, už nemusíš dál psát. Úplně totiž vidím, jak moc a o čem při tom přemýšlíš. BTW, s tím přímým sáním to má o dost pěknější zvuk :o)
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 02.07.01  19:33

« Bez nadpisu

Jo ještě sem ti zapoměl napsat k té TOYOTE a Mazdě. Já vím, že TOYOTA je velmi úspěšná ve sportu, stejně tak jako Honda. Když sem kupoval auto, chtěl sem Civica, jenže v té době prostě nebyl. A když sem porovnal 323 s Corolou, tak mi do ruky prostě líp sedla 323.Toť vše.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…