Wolffova a Hufnáglova diskuse
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: to alex
Bola to reakcia na smudlov prispevok z 03-07-2001 v 11:13:47. Nemam pocit, ze by som nemal ziadnu vybavu, na take male auto uplne staci. A motor je silny dost - v piatok som urobil 200 km za 1:45, v obciach som dodrzoval, priemerna rychlost cca. 115km/h, priemerna spotreba 6.6l. Co viacej mi treba? Treba mi klimu, ale neni problem dat dorobit a navyse dorabana je aj lacnejsia.
-
« Re: jeste k nemecky technice za 2sv. valky
snehulak> Jaguar X-type je děsivý šmejd. Seděl jsem v něm na salonu v Brně a měl jsem dojem, že je to Mondeo r.v. 94 :o)
Rover jde taky k čertu.
Jediné, co jde, jsou vyšší třídy Jaguárů a samozdřejmě Aston, Lotus a McLaren. To ale nejsou běžná produkční vozidla a není tak těžké je vyrobit, když jsou tak přeplacené. -
luf> Když není výbava na obtíž, tak proč skoro žádnou nemáš? Já si nemyslím, že by byla, ale radší mám v autě všechno co potřebuju (ABS, EDS, ASR, airbagy, klima, vše v el., vyhřívaná sedadla a hlavně silný motor). Nemluví z Tebe pouze majitel neněmeckého auta? -
« jeste k nemecky technice za 2sv. valky
Fakt si myslite, ze za 3ti rise melo nemecko nejlepsi technice na svete ? Tak proc tedy prohrali bitvu o Britanii (zrejme klicova bitva v Evrope)? Ze by Me109 byly lepsi nez Spitfiry a vsechno dohanelo vetsi nasazeni pilotu bojujici za Britanii ? To asi ne, technicky parametry stroju tomu nenasvedcujou. Na zacatku valky meli mozna vybornou techniku (podle me ale ne nejlepsi), ale behem 3 let se jejich naskok zcela vytratil.
A to ze anglicani nemumi vyrabet poradny auta - no pro vepriky asi ne. Anglicani delaj poradny auta pro elitu a ne pro beznyho spotrebitele. Pro ty se vyrabi na bristkych ostrovech japonci (Honda, Toyota, Nissan a mozna i nekdo dalsi). -
« Re: C ´est Wolff, monsieur
Moskviče tohoto typu jsem neměl možnost u nás vidět. Vim, že Kadaty měly ve předu rovnou masku a Olympie kulatou, téměř srovnatelnou s moskalem. K nám se tuším dovážely až typy 403, které měly již jinou karoserii, byť stejný spodový motor. Pokud o tom víš víc, není třeba další diskuse. Beru to. -
2 joed: Mám tady fakta: kompletní linka z Ruesselheimu byla v 1945 demontována a převezena do závodu ZMA do Moskvy, kde se začal montovat od roku 1947 Opel Kadett model 11324, který dostal v roce 1938 typové označení K38 (po malé změně masky a disků kol). Tento se montoval do roku 1956. Měl motor o obsahu 1074 ccm, s rozvodem SV a výkonem 23 a později 26 koní.
Opel Olympia, který se dělal do roku 1953 to nebyl, ačkoliv byl hodně podobný, lišil se otevíráním kapoty (Kadett/Moskviš dělená ze stran, Olympie klasicky zepředu nahoru), maskou, výdechy na bocích a tvarem zadního okna. Měl motor o obsahu 1488 ccm, rozvod OHV a výkon 37 koní.
Takže už víš jak poznáš Kadetta/Moskviče od Olympie? -
Tak si říkám, jestli na tom nejsi jak v tom starém fóru, jak jede chlap po dálnici a slyší z rádia:pozor na 120.km, v protisměru jede jedno auto" a on si říká" kdyby aspoň jedno, všechny ". Výbava nahání vždycky chybějící zákazníky a později to je spíš nevýhoda. Nová Alfa je super, ale co bude tak za tři roky? Skončí záruka a jaká byla. A Rover resp.MG vs. BMW - ještě že to BMW prodalo, takový šmejd. Angličani prostě neumí samostatně udělat kvalitní auto.Proto taky všechny fabriky na ostrovech přišly na buben. Tragédie je, že kvalita je slabá taky v montážních závodech jinak normálních výrobců ( Ford, kočkopes Vauxhal ) -
Mily Autokomplexi bohuzel jsem Tve prispevky cetl a svuj nazor nezmenim. Ale vy brzy vsichni budete nuceni zmenit nazor na italska auta. sleduje tady nejaky skopcacky zaslepenec co se v Italii deje? Jakou vybavu bude mit novy Fiat Stilo? Co Alfa 156 GTA? Ha? Nemci se se svym strohym designem muzou jit vycpat, oproti Italum, Anglicanum a Svedum. Nejhezci nemecka auta byvaly BMW, kdyz vidim na fotkach 3 compact a novou sedmu tak si rikam co se designerum stalo? Asi byli poradne zhuleny.... No jednou to dopadne tak ze Italove budou spica a BMW bude jejich auta delat v licenci jako v padesatych letech - Isetta pochazela okud? :-)))) Tesim se na to az Rover ktereho se Germani zbavili BMW prevalcuje. Uz aby to bylo!
-
Ještě, že je to tak dávno, jinak jsme schopní opravit historii. Moskvič je skutečně Opel, ale ne Kadet, ale Olympia. Jediný, co k němu němci zatloukli byl vrchový motor, v rámci reparací předali jen spodový. Motorky BMW byly taky součástí reparací a snad dodnes se dělají pod názvem Ural. -
« Fiat z druhé ruky
Když tady tak soptíš wolffe, tak se prosím podívej do místnosti "jeté auta - Fiat" , je to plné plodných podnětů a kolegiální spolupráce majitelů těchto aut, prostě soudržná společnost nadšených majitelů, kteří si nadšeně předávají své zkušenosti a mají svoje klubové srazy. Prostě pohádka.
To Huf: nemusíš se omlouvat(píšu to raději i sem, kdybys tu byl dřív ), ještě že tady reprezentuješ tu zdravou polovinu lidstva. -
« C ´est Wolff, monsieur
Tak teď si mně opravdu pobavil, fakticky. Tvé znalosti dějin mně prostě fascinují. Ještě jednou jsem se kouknul, jestli tady nehlásám bludy a je to tak: první Moskvič je opravdu Opel sakum pikum.Jenom se divím, že jsi nenapsal detailní studii o II. světové válce, tolik lidí se s tím zabývá a není to úplně jasné, ale Wolffík ten má jasno, bylo to díky šmejdu technice - alles super mein Junge. Degradoval jsi svůj duševní obzor opravdu na úroveň uklízečů v Carrefouru nebo kde. Ale tak to chodí, když jeden jenom mlátí prázdnou slámu a * o tom ví..... Abych nezapomněl, české opevnění a letecké souboje nad územím tohoto státu mne really zajímají - to je shock co? že by se debilní kšeftař s autama zmohl na takovou úroveň....Takže jestli chceš poučit o historii, není problém.Add k momentálnímu autu:fakticky jezdím tím, co je k dispozici, stálé auta mám 2:Mondeo turnier 1.8 TD ´98, 323F 2.0 ´96 jezdí životní družka. Mondeo je držák, ale Mazda se ňáko *, asi půjde do světa. Jinak ve Zlíně mně Hufe můžeš potkat v podstatě s čímkoli - přemisťuju se někdy tátovou Sirkou ´92 a taky není k zahození.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!