Wolffova a Hufnáglova diskuse
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: jeste k nemecky technice za 2sv. valky
to snehulak: no mas asi spatne informace, 262ka byla v dobe sveho zavedeni nocni murou spojeneckych velitelu a letcu. za urcitych podminek ji byl schopen konkurovat Mustang, Tempest a Spitfire XIV, ale s tim ze nemecky pilot si mohl vybrat zda boj prijme nebo s prebytkem rychlosti vyklidi pole. V roce 45 byl bohuzel Spitfire na konci s dechem, krome mala kusu verze XIV byly Spity pouzivany spis jako bitevni a doprovodne nez jako prepadove stihacky. Jo a Bitva o Britanii byla v roce 1940..jen tak mimochodem -
to vici: ta vlastovka (262) nebyla spatna, ale trpela klasickejma neduhama uspechanyho experimentu. Aneb na konci valky byly ty Spitfiry a i jiny spojenecky letadla na takovy urovni, ze Me262 mela proti nim jedinou sanci - uletet.
to smudla: to ze Britove byli dobre materialne zajisteni ze Statu - no nevim. Asi pred rokem jsem cetl knizku, ktera se jmenovala Velka Britanie ve 20. stoleti a tam nic o velky materialni pomoci z U.S. nebylo. Spis se delaly ruzny sbirky mezi lidma - aneb akce kupte si sveho Spitfire. Je ale fakt, ze kdyby Britanie padla, tak valka mohla skoncit uplne jinak ...
Jo a ze Nemci zacali pomalu ztracet dech. Bitva o Britanii byla tusim v roce 1941, ne ? To podle me meli pomerne jeste dost sil. -
« british quality
Jaguary smrdí Mondeem, protože to jsou sourozenci. Proč něco takového Jaguar dělá? No přece protože musí vydělávat. Proč musí vydělávat? Proč asi.... .To, že Jaguar vůbec existuje, je díky Fordu a kompromisům při výrobě takových exotů. Podle mě je model záchrany Jaguaru a nověji taky Astonu ze strany Fordu jediné možné řešení. Jinak toho myslím v anglických rukách moc nezůstalo, kromě Listeru. Marcos a podobní jiní jsou částečně v držení asiatů, McLaren už taky není jenom Dennise. Add výbava: na obtíž samozřejmě není u nového auta, myslel jsem to na auta starší 3 let. Vzpomeňme třeba úlety Renault 9 electronic, Alfu 60, Tipo s myší televizí, plejádu Citronů. Němci jsou sice chudší ale nadruhou stranu mám dost vysokou jistotu, že to bude fungovat i za pár let. Rozebírat II. sv. válku je trochu pasé, v polovině už Němci neměli potenciál k dalšímu vývoji, zatímco v USA válka způsobila konjukturu. A bitva o Británii - přikláním se k názoru, že šlo o kombinaci více faktorů, nejenom poměru mezek vs. spitfire. Angličani především dobře věděli, že už nemají kam utíkat( tak jako to udělali žabožrouti-viva France )a byli zajištěni velmi dobře materiálně za států. Němci v této době už pomalu ztráceli dech a tříštili své síly do více front, o začátku rozkladu velení a mnoha nelogických rozhodnutích ani nemluvě. A jeden fórek na konec: Co se stane, když uchopím do ruky prospekt na Alfu Romeo? Začne se sypat koroze...chichichi. ALe jinak všechno dobré, cuore sportivo. -
Snehulak:Bf-109E-4 byl lepsi nebo prinejmensim srovnatelny se Spitem Mk.I. Britanii zachranilo predevsim to ze nemci meli Hitlera se vsemi jeho spatnymi rozhodnutimi. Mimochodem, jedini nemci dokazali bojove a s obrovskym uspechem nasadit prodouvou stihacku (Me-262) a take napriklad rakety (V2) o tom se spojencum jen zdalo... Co se tyce tanku atd. tak je situace podobna, kdysi jsem videl ciselne vyjadrennou uspesnost T-34 a Shermanu v boji s Tigerem... byly to hrozne cisla. Timhle nefandim nijak nemcum, jen jsou to fakta, nastesti valka dopadla tak jak dopadla! -
« Re: to alex
Panove, uvidime za par let. Nekdo tu vzpomenul McLaren F1 - to neni anglicke auto protoze ma motor BMW, stejne jako novy paskviloidni Morgan Aero 8 - fuj, hlinikovej ram! Panove, kdo tu tvrdi ze Rover nikdy nedelal poradny auta? Jeli jste nekdy nekdo v Roveru, ted nemyslim v klasickem, ne prekopanych Hondach? Co slavne P4 a P5 series ze 60. a 70. let, nebo jeste slavnejsi SD series, o desetleti mladsi? Ad Jaguar X-type - jeste jsem si ho neosahal, ale nelibi se mi ani S-type, uz to neni Jaguar. Doufam ze britsti malovyrobci nebudou krachovat jeden po dryhem - zacal Marcos, pujde to dal? Jak dlouho se udrzi treba TVR, coz je dneska prakticky unikat, mala firma ktera si dela uplne vsechno?
-
Snehulak> Jsi na omylu. S výjimkou supersportů, jako třeba Aston Martin Vanquish, Jaguar XJ220 nebo XKR atd., jsou angláni nahraní. S klasse Mercedes nebo nová 7 reihe od BMW to Jaguáru natírá celkem hladce. Jestli nevěříš, omrkni a vyzkoušej. Pak není, co řešit. -
No X-Type je presne to, co urcite v Jaguaru nechteli delat, ale nacpal je do toho Ford. To je tak, kdyz celej zivot vyrabis auta pro hornich 10 000(v UK tak spis pro hornich 100000) a pak te nuti delat low cost auto. To je pak jasny, jak to dopadne. Dokazu si docela snadno predstavit naprosto opacnej postup. Ze Skodovka nebo VW udela auto, ktery bude pro elitu. Podle me by z toho byl peknej paskvil ....
Jo a Rover nedelal nikdy poradny auta, tak proc by je mel delat ted (vyjimka je tedy snad Land Rover) :-).
Je fakt, ze diskuse nemecky vs. anglicky auta je k nicemu, jelikoz tam kde v nemecku koncej, tam v anglii zacinaj (co se tyce trid vozu).
-
Mna dorabana vyjde cca na polovicnu cenu a jedine, co je zvonku pri dorabanej vidiet je jedno! tlacitko na palubovke, ktore sa da urobit take iste, ako original (pripadne aj kupit original). Za cenu original manualnej klimy mozem mat klimu s plnou automatikou a vsetkymi moznmi cidlami atd. Ale naco by mi taka bola? -
Bola to reakcia na smudlov prispevok z 03-07-2001 v 11:13:47. Nemam pocit, ze by som nemal ziadnu vybavu, na take male auto uplne staci. A motor je silny dost - v piatok som urobil 200 km za 1:45, v obciach som dodrzoval, priemerna rychlost cca. 115km/h, priemerna spotreba 6.6l. Co viacej mi treba? Treba mi klimu, ale neni problem dat dorobit a navyse dorabana je aj lacnejsia.
-
snehulak> Jaguar X-type je děsivý šmejd. Seděl jsem v něm na salonu v Brně a měl jsem dojem, že je to Mondeo r.v. 94 :o)
Rover jde taky k čertu.
Jediné, co jde, jsou vyšší třídy Jaguárů a samozdřejmě Aston, Lotus a McLaren. To ale nejsou běžná produkční vozidla a není tak těžké je vyrobit, když jsou tak přeplacené. -
luf> Když není výbava na obtíž, tak proč skoro žádnou nemáš? Já si nemyslím, že by byla, ale radší mám v autě všechno co potřebuju (ABS, EDS, ASR, airbagy, klima, vše v el., vyhřívaná sedadla a hlavně silný motor). Nemluví z Tebe pouze majitel neněmeckého auta? -
« jeste k nemecky technice za 2sv. valky
Fakt si myslite, ze za 3ti rise melo nemecko nejlepsi technice na svete ? Tak proc tedy prohrali bitvu o Britanii (zrejme klicova bitva v Evrope)? Ze by Me109 byly lepsi nez Spitfiry a vsechno dohanelo vetsi nasazeni pilotu bojujici za Britanii ? To asi ne, technicky parametry stroju tomu nenasvedcujou. Na zacatku valky meli mozna vybornou techniku (podle me ale ne nejlepsi), ale behem 3 let se jejich naskok zcela vytratil.
A to ze anglicani nemumi vyrabet poradny auta - no pro vepriky asi ne. Anglicani delaj poradny auta pro elitu a ne pro beznyho spotrebitele. Pro ty se vyrabi na bristkych ostrovech japonci (Honda, Toyota, Nissan a mozna i nekdo dalsi).
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!