Wolffova a Hufnáglova diskuse
« Re: to wolff 2
Obávám se Hufe, že shizofrenie bude společným poznávacím znakem našich italů - u některých je možné vypozorovat během existence téhle místnosti i několikerou radikální změnu názorů. I když na druhou stranu někteří jsou z těch svých popelnic tak nemocní, že jim už teď prorokují rychlý konec - dojde ropa a nastane konec světa, že jo Alexi? To ATX: mohl bys prosím nějak rozvést ten intercooler, případně sem napiš kam se mám mrknout. -
« Re: Alex a fordista?
I když dojdou zásoby ropy a auta( nebo jejich nástupci) budou ke svému pohybu potřebovat jiné zdroje energie, přístup jednotlivých výrobců ke kvalitě bude pořád stejný. Add německý Ford: evropský Ford se sídlem v Kolíně n. Rýnem je v hyrearchii Ford Motor Co. brán jako samostatná divize, stejně jako třeba Lincoln nebo Ford v Austrálii. Německému Fordu jsou podřízeny výrobní závody v celé Evropě, Anglii nevyjímaje. Továrna más sice tradici, to je hezké, ale to že byl někde postaven montážní závod o 20 let dřív nebo později dneska absolutně nic neznamená. Naproti tomu asi něco vypovídá fakt, že nové evropské Fordy jsou vyvíjeny na kontinentu a ne v Anglii, nebo ty jsi Alexi testoval Granadu Ghia ( a ne Mondeo ) ? Add Porsche: není co řešit, jedná se klenot, který se zachraňuje jak to jde, zvolili taktiku kvantity prodeje před výlučností( osudnou to vlastností malých výrobců na ostrovech ) a udělali zjevně jedině dobře. P.S. A co třeba BMW na vodík...... -
« Re: Alex a fordista?
Smudlo uz jsem rekl ze Forda nepovazuju za nmeckou znacku. Narozdil od nasich motoristickych novinaru, nebot v jednom letosnim SM byla historie Fordu, protoze v Nemecku slavil 75 let. A ze v Anglii slavil kulate devadesatiny to nikoho nezajima! Taky se muzes podivat do tematu BMW jak se rozplyvam nad krasou vybehove sedmickove rady a srovnavam ji s tim novym paskvilem. A pokud vim tak jsem se ve svych vypadech proti nemeckym automobilkam nezminil o Porsche :-)) I kdyz i tehle automobilce by se dalo leccos vytknout, prece jen Porsche je Porsche (a hlavne 911 do 993, i kdyz 996 je taky krasa). Svymi prispevky jsem chtel jen naznacit ze nesnasim kdyz mi nekdo cpe kvalitu nemeckych aut. Na druhou stranu: za 10 let bude jedno kdo jaka auta vyrabi. A az dojdou zasoby ropy tak uz to bude uplne fuk. -
« Alex a fordista?
koukám a nestačím se divit, ALex nám píše odborné hodnocení Mondea ( místnost Ford - nový Ford Mondeo ), no toto. To jsem netušil, že je možné tady plivat na všechny strany a jinde na to samé téma psát něco jiného. Jen tak dál, když jsi v klidu, tak si všichni jenom něco myslí o duševní poruše, když začneš psát tak je o tom přesvědčíš-neříká se tomu rozdvojení osobnosti Alexi ? ty jsi vlastně takový náš italoněmec, hochu! -
« Re: to alex
No to se mi líbí, jak se nám zastánci neněmců pěkně zešikovali, hlavně hoši, když si jdete do noty. Líbí se mi fundované názory vyzískané z Autohitu a jiných rádoby odborných časopisů( co si myslet o * vydávaném spolu s rytmem života nebo jak se všechny ty sračky jmenujou). Já bohužel na rozdíl od "odborníků" z podobných plátků prezentuju pouze vlastní zkušenosti, a ty samozřejmě nemají hodnotu informací stylu jedna paní povídala.... Hledím na auta z pohledu nákladnosti oprav a životnosti, celkové ceny 1km. Tento parametr je bohužel neoddiskutovatelný. Neberu hlášky lidí, kteří ročně najedou tak 10tkm a za servisní zásah považují výměnu stěračů nebo žárovky-tyto zkušenosti jsou dost deformované, ale o to víc je dotyčný nositel prosazuje. Nejsem zaujatý dopředu vůči žádné zemi, špatné zkušenosti ( bohužel draze zaplacené ) mě naučily si dávat na jisté výrobce bacha. Add tělesné míry - v Mondeu mám sedačku taky nadoraz a těch 95 kg bych myslím překonal taky. -
« Re: to alex
Mily Smudlo, nevim jestli jsem psal neco hanliveho o Volvu a Saabu, o svych oblibenych znackach asi tezko :-)) A s temi zenami je to stejne jako s auty: nejdriv me zajima zevnejsek a pak to uvnitr. Samozrejme preferuji spis to "uvnitr" (u zen), ted me budete napadat ze si odporuju ale svuj predchozi prispevek jsem myslel jinak nez to mozna vyznelo... U aut je hlavni zevnejsek a pak vzhledem k rozmerum me telesne schranky misto uvnitr :-))) A neni mi sedmdesat abych mel hodne zivotnich zkusenosti ale presto jsem nejake ziskal, s auty i s zenami. Mimochodem: GM vlastni automobilku Opel od roku 1928. -
wolff: S hrůzou trnu, aby nenapsali v Autohitu, že skákat z 10 patra je v pohodě (abys' tomu taky nevěřil). Jinak jedna rada pro tebe, sokolíku: najeď si na Google, a zadej si slova opel a moskvich. A uvidíš, jak je to s tím tvým BMW :-))), reparacemi atd.
BTW Olympie, Brno, Zlín apod. ty máš na autě BM*, nebo BV*? ;-). -
« Re: jeste k nemecky technice za 2sv. valky
Jenze kdyz budes rikat vsemu co mohlo (a nosilo) pumy stihaci bombarder, tak ti potom nezbyde zadna "cista" stihacka .. Pumy (a vetsinou i rakety nosily i Mustangy, Tempesty, Lightningy, Fw 190. Bf109 ... dokomce i 262) jediny, na co si vzpominam ze pumy urcite nenosilo je Me 163 .. :-) -
« Re: jeste k nemecky technice za 2sv. valky
Koukni na spoustu fotek spitu IX/XVI s podvesenyma pumama.... A treba Otto Smik padl pri utoku na nadrazi.... v te dobe byly Spity s Merlinem stihaci-bombardovaci, i kdyz je jasne ze hlavni tihu techto operaci nesly Typhoony, Thunderbolty a Mosquita VI....