Wolffova a Hufnáglova diskuse
matuS 13.07.01 12:15
« Re: Nové téma
cokes - otec mal predtym becker 8x becker repro, a teraz ma clarion + zosilovac JBL a 8x JBL repro a neda sa to porovnat. ten becker bol daleko horsi. bohuzial neviem ake boli ceny tych sustav, bolo to vsetko default v autach namontovane. becker bol v alfe 166 a clarion s jbl ma teraz v C5 -
To: Alex. Tuším, že u nás je ve Veteran Car Clubu jeden kousek toho Chevyho registrován a zmiňují se o něm, že sloužil za předlohu k Pobědě. Bohužel si nevzpomenu na jeho název. Já jsem už asi před 10ti lety vzdal své veteránské nadšení, protože už se mi na to přestávalo dostávat zejména času a v neposlední řadě i peněz. Takže ještě zbývá pokus s nalezením předmětných SM, ale to až někdy bude deštivý víkend, teď v tom horku se nedá na půsdu ani vlézt. -
Alexi, věř mi, že dělali. Ty mě snad přinutíš, abych ty starý SM prolezl a řekl ti přesné označení toho typu. Nevím, nakolik je přesný ten údaj o licenci, protože za minulého režimu se nedalo napsat, že je to kopie, možná jen oficializovaná know-how. Ale mám dojem, že to byla skutečná licence, přeprodaná polákům a dále vyráběná jako Warszava. Když tak zkus popátrat po oldtimerech GM, protože mám pocit, že do Evropy se tyto typy nedovážely. Určitě to budou vědět i v autoklubu ČR v sekci historických vozidel. Od někud se tato informace musela získat. -
Joed: v pramenech ktere mam jsem o licencnim Chevym alias Pobede necetl nic, vim jen ze polska Warszawa byla licencne vyrabena Pobeda :-) A dokonce ani rusky server Oldtimer Gallery (www.autogallery.org.ru) o tomhle nic neuvadi... Ad Superb: nerozumime si, myslel jsem posledni serii tohoto modelu vyrobenou po DRUHE SVETOVE VALCE, ktera mela daleko vice chromu a opravdu vypadala jak soudobe ameriky. Predvalecny Superb byl taky bezva kara, jeden cas ho mel muj tata, jeste si ho dobre pamatuju. A to ze Skodovka ma vsechny modely na serveru vim, dokonce kdysi vyslo v Chipu cele cedecko o Skode.... (jeste pred faceliftem Felicie). -
To: Alex. Škoda SuperB je sice poválečný výrobek, pokud myslíš I. světovou, ale jinak původní škodovácký výrobek i když jistá inspirace tam samozřejmě je. Tady ti mohu doporučit se podívat na škodováckýho servera, kde najdeš prakticky všechny vyráběné typy od LaK až po současnost, které mají v muzeu. -
Poběda byl licenčně vyráběný Chevrolet, jehož typ si již nepamatuji, ale ve 40. letech byl masově v USA vyráběn. Někdy koncem 80. let vycházela ve Světě motorů geneze všech ruských aut. Bohužel jsem loni měnil byt a všechny zbytné věci jsem přestěhoval ke tchánovi na půdu, takže je mi líto. Ptáš se, co měl stejné. Prostě všecko, až na upravenou přední masku a nezbytné vlající rudé praporky na blatnících byla stejná karoserie, nápravy i licenční motory, které pak plynule přešly na Volhy. Motor byl samozřejmě ještě spodový. -
« Re: Nové téma
Hufe, nebud taka netykavka. Ja som neohovaral tvoje radio, vsimni si ten znak :-) v mojom prispevku. Blaupunkt uznavam ako dobreho vyrobcu, dokonca som o nom aj uvazoval do mojho auta, ale nakoniec som isiel do Clarionu s CD wechslerom (cena rozhodla, zvukovy prejav a citlivost boli na podobnej urovni). Aj tak su ovela dolezitejsie repraky ako radio. Clovek ta len trosku podpichne a ty hned vybuchnes, sklidni hormone :-) -
wolff 11.07.01 19:11
No to se nedivim Hufíku, že design Blaupunktu ti sedí, když máš ještě starej typ (než se začneš rozprskávat, tak jestli se nepletu tak máš GSM rádio a ty byly ve slevě u Blaupnktu a všechny se starým designem - nejnovější byl ten stříbrnej). Tak ty starý jsou pěkný. Taky mi to dalo hodně práce než sem to sehnal. A hrajou suprově. Ale ty nový Blaupunkty jsou typický Německý krámy a taky podle toho hrají. To už jsou mnohem lepší ty Kenwoody (ty za ty peníze hrají fakt super - i ten MP3)... -
Joed: BMW se nejdriv delalo v Eisenachu jako BMW, pak zmizely ledvinky a misto BMW to bylo EMW. Ta vazba Pobeda-Chevrolet me zajima, nikdy jsem o tom necetl. Je jasny ze Rusove se nechavali Americany "inspirovat" pokud nemeli primo licenci (kuprikladu GAZ A/AA/AAA/AAAA - to byla oficialni licence Fordu). Pak tu byly v padesatych letech ZISy - na tom uz byl videt Packard... No i kdyz treba povalecna Skoda Superb byla taky amerika jak vysita. Ale co mela Pobeda z Chevyho a ktereho?????