Wolffova a Hufnáglova diskuse
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Zabezpeceni
jasne, ze IP adresa nie je zdaleka 100% identifikacia... Ale ako priblizna informacia je to celkom pouzitelne (na rozlisenie 2 ludi - na ich identifikaciu (tj. ze ide o jedneho cloveka) uz tazie (najma pri dial-upe, proxy, pristupe z prace a z domu a pod.)). Ale zase sa da tato informacia lahko do diskusie pridat...
A cookies, aj ked ich ma uzivatel povolene, tiez nie je ziadna istota - daju sa lahko vypnut, vymazat (tj. uzivatel dostane novu s inym ID), alebo zeditovat....
Jedinou spolahlivou (?) identifikaciou je login... -
« Zabezpeceni
Tedy panove, nerad vam do te vasi Kokesovaci (take it easy :-) a podobne diskuze vstupuji, ale obavam se ze na urovni TCP/IP a ani HTTP protokolu overovani identity bez vedomi a moznosti ovlivneni uzivatelem neudelate. Vemte si situaci firmy s proxy -- vsichni maji jedno IP (to ze nektere proxy posilaji i klientovo IP je hezke, ale da se to vypnout), nebo vice lidi na jednom pocitaci... Cookies? Ja osobne je mam vyple (be a little paranoid). Proste NEEXISTUJE jednoznacny vztah mezi prispevkem na MC a nejakym uzivatelem (matematik by rekl neco o mnozinach a zobrazovani..., programatora to nasere, protoze neco takoveho po nem v praci furt nekdo chce a on to MUSI nejak udelat -- pouzije nejake berlicky, protoze to NEJDE, a pak se sefove divi, ze to neni spolehlive).
BTW vite co mne nejvic sere? Ze pry nejlinejsi lide jsou lide z IT a konkretne UNIXovy administratori... No to je ale lez!!! (Tak jo, ja se dneska poprve zvednu a protahnu se :-))) -
« Re: ladao
Jóó, taky mě to potom napadlo, že by mohly bejt problémy s přihlašováním více učastníků Mc z jednoho počítače nebo jedné sítě. Ale co takhle udělat zde rubriku tř. Kniha návštěvníků a tam by se dalo zjistit, že např. Huf=Hufnágl=OctavLe(místo Octavie) ladao = 1adao A možná by byl klid, a byl by přehled o tom kdo je kdo. Co na to Cokes, ty tomu prý hovíš ? A co server auto.cz ? -
mno ja si myslim, ze to identifikovat jde. Treba na www.avizo.cz si podas inzerat a pri podavani dalsich ti naskoci uz stranka s textem posledniho inzeratu. Zatimco kolegovi od vedle naskoci jeho posledni inzerat. Ale asi to budou delat cookies, tak mne ted napada. Navenek to bude 1 adresa. -
jsem sice z oboru, ale je to stejne jako kdybych byl tesar a nekdo zednik : jsme ze stavebnictvi, ale kazdy rozumi jen tomu svojemu. Laicky si myslim, ze se to takhle zjistit od stolu treba z Ceskeho Krumlova neda, da se to snad zjistit ze servru, kde by se melo dat zjistit nejaka adresa, ze ktere je MC navstevovan a snad by se dalo priradit k teto adrese nicky. Podle hesel se to musi poznat taky. Ale musi to nekdo udelat na servru. Napada mne Cokes ( Martin Kokes ), ktery delal stranky pro ATX a pak jeste jeden, ktery ma super stranky o pneumatikach, jmeno si ted nevzpomenu. Kdyz tito nebudou vedet, tak uz asi nikdo. Muze to byt namet pro servr auto.cz, aby se kazdy, kdo se hlasil z nejakeho mista na auto.cz mohl prihlasit pouze pod jednim loginem. Na nekterych servrech takovou identifikaci maji a mne osobne vzdy to vypisovani hesla a loginu zdrzuje. Ja programuji v Informixu, Uniface, ve kterych se delaji takove "podnikove" aplikace. -
O těch různých mfilipech a Octaviánech a ATX vím, tak kdo je ten podvodný Wollf ? mfilipe, ty seš z oboru, nedalo by se to nějak zjistit, no třeba jako, že někdo požívá více nicků a k tomu jen jedno heslo ? Možná by to udělalo hezkej obrázek, o různých lidech. Co ty na to ? Laďa -
« Re: Jo a ještě něco Smarty
1/ jsem nevěděl, že jsi nejsi Kokeš-Cokes, ale sám jsi se k tomu Kokšovi přihlásil a tím mě zmátl( a možná i úmyslně) - tedy * prosím tě, promiň mi to. Zmátl, mě informační šum používání několika nicků. No a co tak sem s toho byl volaaký zmetěný. A co má bejt. Ty seš vždycky in ? Ale do klubu odstřelovačů patříš spolu s Cokesem -Kokešem. 2/Cokes-Kokeš mě parkrát oslovil Laďo - ladao tak jsem mu opáčil Kokeši. Takže příspěvěk 1032 a 1034 patřil Cokesovi. Kokeši ilias Cokes- takže Hufovi mejlni, brnkni nebo kolni, jestli má odvahu odepsat a oznámkovat mě. Rád si popovídám s každým o čemkoliv, co se týká aut, od toho MC je, ale jen když to má nějaký smysl. Ale obávám se, že střelcema vašeho formátu se rozumě diskutovat nedá.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!