Problemy se studenym startovanim u Felicie 1.6

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

18.07.01  09:33

« Re: Opetovna vyzva

Mám ten problém taky. Právě jsem se vrátil z první servisní prohlídky a přejímací technik mi řekl, že je to ok, že prioritu mají emise a ne chování motoru, který cuká a tím "reguluje" emise. Obecně si ale myslím, že je to nakondenzovanou vlhkostí. V zimě je kosa, pak se prudce ráno ohřeje auto a nakondenzuje se vlhkost kolem svíček. Ty pak mizerně pálí protože proud teče částečně kolem. PTD
  • 00 Reagovat !

foto

12.07.01  09:30

« Opetovna vyzva

Prosim vas, ozvete se mi na muj e-mail (kurcam@pobox.sk) vsichni, kdo jste meli nebo mate problem se studenym startem na Felde 1.6.
    Dekuji.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  18:17

« Re: Felicie 1.6

Pro lepší starty je vždycky řidší olej lepší. Nejde zde však o vlastní start, ten je na brnk. Jde o nepravidelné volnoběžné otáčky a o to, že po přidání plynu při nepravidelném plynu motor zhasne. Dělá mi to furt. Lehounce lepší to je když zapnu klimatizaci, nastartuju a pak jdou volnoběžné otáčky až na 1400 a projev není tak intenzivní, i když je jasně pozorovatelný.
  • 00 Reagovat !

foto

25.06.01  11:20

« Bez nadpisu

Blbost protože já mám olej 10w-40 syntetiku Castrol GTX magnetec a dělá to víc než když jsme tam měli minerál Castrol . Takže vím v čem jezávada od koupi Passatu je Octavie v garáži ale venkovní kde v létě je + 25 a v noci 10 stupnu a tyto zmeny mají vliv a pozoruji to !! Je to klimatem !! ne olejem !!!
  • « 00 Reagovat !

foto

23.06.01  21:08

Pre lepsie starty Felicie 1,6 odporucam pouzivat redsie oleje napr. 5W-40, 0W-40 alebo 5W-50. Mam s tymito olejmi len najlepsie skusenosti a motor bezi uplne bez trhania pri pridavani plynu pri studenom motore.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.01  15:59

to mracek a vici: Já na rychloměr vcelku prdím a ta odchylka by snad nebyla moc velká, nicméně i s tím kalkukuji. Mě jde o optimální jízdní vlastnosti (komfort-tvrdost) a o spotřebu. Hlavně kvůli spotřebě považuji šířku 185 za maximální o které uvažuji. Ještě se vrátím k té rychlosti na V. rychl. st. Spočítal jsem ji podle vzorce a pokud je to Felda 1.6 s převodovkou do 7/97 a sériovými koly tak pokud motor na V. točí 5500 ot. tak skutečná rychlost by měla být cca. 183 km/h. U Novějších 1.6 je to jinak, protože mají jiný převod V. rychl. st.(těžší).
  • « 00 Reagovat !

foto

18.06.01  20:22

Ja mam na 13" 185/55, na 14" musis dat 185/50 nebo 175/55, jinak ti bude rychlomer ukazovat blbe!
  • « 00 Reagovat !

foto

18.06.01  08:31

PR:jo ja tam mel Borbety 5,5 presne tak, ty sestipaprskace z Atlanty. Mozna radsi nez 185/60 zkus sehnat 185/50 nebo 55 a nebo treba naky 195/neco R14...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.01  12:37

To vici: Tuhle tvou radu už jsem tady jednou zaznamenal. Nejsem si jist, ale myslím, že ty jsi tam měl škodovácký Borbety 5,5x14"? Tyhle plecháče VW mají ale šířku 6" (ve skutečnosti přes patky 18 cm) takže pak by to spíš vypadalo na 185/60. Zatím mám ještě dost času, takže pak se uvidí. Dík!
  • « 00 Reagovat !

foto

15.06.01  14:53

PR: ve Tvem pripade jsou jedina spravna volba 175/60. Sedi daleko lip nez 185/60, ty jsou uz moc velke balony.. P.S. oboji jsem zkousel osobne... podle me ideal je 195/45R15....
  • 00 Reagovat !

foto

15.06.01  11:12

« Bez nadpisu

Vyřešení problému je velice jednoduché stačí když ihned po nastartovaní cca do 2 sekund sešlápnete plyn otáčky tak 2000 a hned jet celkem bez problémů ale jak nastartujete a vyčkáte třeba už 5 sekund tak pak už to bude dělat problémy .
  • 00 Reagovat !

foto

14.06.01  11:20

« Bez nadpisu

A rozdíl mezi 1.6 FELDA a OCTA je veliký mě to točí při rychlosti 180 km/h pouhých 5150 !!!! Maximálka je necelých 190 188 . a motor při otáčkách na 1 2 3 jede v pohodě do 5500 okamžitě tzv do omezovače !! 4 stupeň je nemožné dostat do omezovače i při rychlosti 160 jsem podřadil na 4 a nic bylo to kolem 5000 ale nezrychlovalo to a 5 stupeň tak ten na OCTAVII nejde nikoho neznám kdo by ho dostal do omezovače ten by musel být tak kolem 200 -210 ale musel by být supr kopec dálniční
  • 00 Reagovat !

foto

14.06.01  11:16

« Bez nadpisu

nEVÍM JAK VY ALE JÁ I KDYŽ přidám plyn prudčeji nbo málo tak to spadne trochu zaklepe motor ale zase mi to nikdy nezdechne ono se to pak zbrchá a vytočí ale rozjet se je nemožné když mám auto skoro 1400 kg . A když jsem na rovince tak se rozjedu ale když dám plyn tak to cuká v rozmezí 2500 -3000 pak víš už je to v pohodě !!! V PASSATU TDI mohu vijet okamžitě a kdekoliv.
  • 00 Reagovat !

foto

14.06.01  11:13

« ro RONI !!!!

Roni Mám 1.6 55kw OCATVII a mám ji v garáži kde je výjezd do kepce asi 10 procentní. A když startuji teď v létě na 15 ° tak mi po nastartování v pohodě nastartuje ale po 10 sekundách se trochu sníží otáčky a když velmi jemně sešlápnu plyn !! TAK MI MÍSTO OTÁČEK NAHORU JDOU DOLU TŘEBA I K 500 !!!! ROZJET JE NEMOŽNÉ BEZ TOHO ABYCH TO DRŽEL HODNĚ PŘI SPOJCE !!! NĚKDY MUSÍM POČKAT ASPOˇN 2 MINUTY !!!! Já teď jezdím každý den a tak mě to SERE JEŠTĚ SE NESTALO ABYCH SE ROZJEL V POHODĚ !!! aLE PODLE MĚ JE PROBLÉM BUˇD V LAMBA SONDĚ !!
  • « 00 Reagovat !

foto

13.06.01  18:09

Ty sériový kola jsou fakt dost hrozný. Osobně se divim, že tam ve fabrice vůbec kola tohohle rozměru montovaly. Dneska už má každý prdítko 14" kola. Já zrovna nejsem obdivovatel Al disků - jsou s nimi jen starosti a nakonec Ti je někdo ukradne, takže jsem koupil pěkný plecháče 6x14" (z Golfa III.) a příští sezónu je tam dám. Akorát ještě nevím jestli mám koupit 175/60 nebo 185/60. Na Ibizu s 1.6 SR, který hmotnostně a výkonově zhruba odpovídá mé Feldě, se montují 185/60. Ty ale nejsou pro Feldu schválené tak ještě nevím. Já nepotřebuju mít na autě bačkory, ale spíš mi jde o optimální jízdní vlastnosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.01  20:22

Nekde jsem videl graf z brzdy a nej. vykon byl nekde okolo 5000, na 5 to nevitocim vic jak 5500ot/min, nevim, ale prijde mi, ze okolo 5000 ten motor na 5 zacne slabnout! Ja jsem si na podvozek docela zvykl, mam sirsi kola a drziv v pohode, pokud zrovna neleje jako dnes, kdy jsem jel 80 a sotva jsem se dotkl plynu, tak se kola protocily!
  • « 00 Reagovat !

foto

11.06.01  13:16

To mracek: Já jsem ale psal o sériovém provedení. Pokud máš upravenou ŘJ tak tam určitě to omezení v 5000 ot. nemáš. (Jen tak mimochodem. Od koho to máš? Max. výkon v 6000 ot. je nějak moc vysoko) Já také nemám úplnou sérii, ale vačku a ŘJ od Excelu. Tam je vrchol kolem 5300 ot. což je tak akorát. Hlavně to jezdí tak pěkně, že ani zdaleka není potřeba tak vysoko točit. Max. rychlost jsem nezkoušel, protože na to Felda nemá podvozek. Nejvíc jsem jel asi 5500 ot. na V. a na tach. bylo něco mezi 180 a 190. Pak už jsem raději dal nohu z plynu (jen tak mimochodem ještě nebyl na podlaze). I motor by šel ochotně dál, ale já se mám rád a tak jsem se na to vyprd. Nemám na to abych s tím lítal jako utrženej, ale spíš kvůli lepší pružnosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.06.01  09:29

To PR, ja mam sice chip a mam posunuty omezovac a nejvyssi vykon mam mit nekde okolo 6000 otacek, cemuz teda neverim, alespon ne na 5, protoze tam mi to prijde, ze po 5000 ot, jde vykon dolu, ale na druhou stranu, treba na 2 nebo 3, otackomer jen leti, tak nevim, jestli je mozne, aby to zasahovalo jen na 5! Na petku pri 180 to toci okolo 5500ot, coz je na hranici cerveneho pole a vic uz to proste nejde, ani z nejvyssiho kopce, ale udelat tech 180 nepotrebuju zas tak velky kopec! Kdyz jsem jel minulej rok do Brna, coz mi prijde, ze je od nas skoro porad skopce(do kopce obcas taky, ale malo), tak na trase 10 km, byla prumerna rychlost dle PP asi 172,6!
  • « 00 Reagovat !

foto

09.06.01  21:26

To mracek: Pozor! Já netvrdím, že to tak není!Pouze oponuji s předcházejícím příspěvkem. Sám mam Feldu 1.6 a vím jak jede (v sérii po D1 kopec nekopec na V. od 70 do cca 150 není žádný problém). Věřím Ti i to, že z kopce to udělá v pohodě tachometrových 180. Na druhou stranu je ale pravda i to, že křivka výkonu vrcholí kolem 4500 ot. a v 5000 ot. přestane ŘJ dodávat palivo pro první válec. A to je právě zhruba ve 170 km/h na V. (skutečných) t.j. dle tachometru můžeš jet klidně i 180 nebo i víc.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.06.01  17:24

To PR, to bych chtel videt...:-)
    130 udrzim v pohode, ba dokonce i 140! Zkouseno na D1 od Mirosovic stoupani k Popovicum, coz je hodne velky kopec, pokud to tam znas! Jo a to najizdim pod kopcem smerem od Benesova! S kopce bezproblemu 180!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…