Problemy se studenym startovanim u Felicie 1.6

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

30.07.01  10:44

« OZ

Ty OZ-ty, když pustíš auto z třetího patra, to se rozsype, ale kola budou netklá. Pokuď Ti je ukradnou, je to Černý den. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

29.07.01  00:00

« Re: http://www.vici.wz.cz/favo.html

Vis Marku ja nemam tatinka ktery mi cpe prachy do zadku, ja si je musim vydelat sam, a proto nemam cas a posledni dobou ani chut si pujcovat fotak a fotit moji karu uz jen proto ze bych musel umyvat a lestit a to me nebavi.... (Proc Marek? Videli jste jiste film Mandragora... presne jako Marek skonci Octavie az nasere fotra nebo az mu tatik umre... protoze takovy ..... jako je Octavie se jinak nez v Praze na hlavaku neuzivi....)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.07.01  00:00

« Re: Start

Jo ty OZka jsou super to jako jo... jen se bojim ze pokud nahodou jedno rozstrelim tak asi nebudu mit na nove....:o(( o tom ze mi je nekdo ukrade radsi nepremyslim....
  • 00 Reagovat !

foto

28.07.01  20:19

« http://www.vici.wz.cz/favo.html

[odkaz] DOVOLTE ABYCH SE ZASMÁL !!!!!!!!!!!!!!! TO JE ALE VŮL !!!!!!! VŽDYŤ TAM NENÍ ANI JEDNA FOTKA TOHO AUTA !!!!!!!!! TO SNAD NENÍ MOŽNÉ JAK JSOU LIDI ..................
  • 00 Reagovat !

foto

28.07.01  20:17

« OCTAVIE -------: řešení je tak jednoduché !!!!!!!!

PÁNOVÉ !!! JAK VÍTE TAK STAČÍ 25 SEKUND POČKAT A JE TO U VŠECH AUT S 1.6 MPI POTOM V POŘÁDKU !! TAK CO ŘEŠÍTE !!!!! STOJÍ VÁM TO ZA TO ABY VÁM MONTOVALI A RÝPALI SE V autě ?? NE NE !! Přeci jenom nemáme žádný extra auto za 1 000 000kč tak oželíme drobnou a jen několik měsíců trvající záležitost !!!!! a taky bůhví co by vám tam v motoru povilili !!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.01  09:30

Bílý OZ jsem měl na Lancii. Mám k nim osobní vztah. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.01  10:34

* nekecej :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

26.07.01  08:58

Ty kola jsou OK. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.01  19:14

ptd: [odkaz] ....
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.01  17:31

Nevím, jakou máš nenormální škodovku, ještě jsi se nepochlubil......PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.01  12:01

No ja pravda nemam zrovna normalni Skodovku. A ti skveli a super skoleni mechanici, momochodem v naproste vetsine kluci cerstve vylezli z ucnaku by na to akorat tak cumeli s otevrenou hubou ... oni sice tak cumi asi na kazdou karu, jenze na seriovce toho aspon nemuzou tolik zku....
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.01  10:16

UFF, teď jsi mě dostal. Už nikdy více do autorizovaného servisu Škoda :-)
    Je to samozřejmě nesmysl. Jednak musíš chodit na garančky kvůli záruce a "záruce mobility" a jednak vzhledem k tomu že sám dělám v autorizovaném servisním středisku z jiné oblasti, tak na tuto oblast mám odlišný názor. To se týká i například originálního příslušenství Škoda. Už už jsem chtěl koupit příčníky v Hypernově, pak jsem si ale uvědomil, jaký je rozdíl mezi originálním příslušenstvím a neoriginálním příslušenstvím se kterým běžně dělám. Jasně. V ceně. Ale např u toho příčníku i v kvalitě. Musím ale přiznat, že cena 3100,- mě trochu zaskočila. Ty "universální" z hypernovy stály 1190,-. Když jsem je ale vybalil, byly to švédské THULE made for Skoda. Přesně sedly na Hagusy a na první pohled bylo vidět, že je to profi. Na Sieře jsem měl zahrádku No Name China, a tak jsem to mohl srovnat. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.01  15:42

Ja jsem karu nikdy do servisu s napisem Skoda nedal. Vsecko dela kamarad, ktery delal ve Skoda servisu a ted dela doma ve vlastnim. Bych mel strach ze mi tam vymeni polovicku veci, a jeste ze si zkopirujou klice. Tady v okoli uz par takovych pripadu bylo.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.01  14:22

Moje řeč. V servise vědí prd, nebo něco vědí , ale nesmí to presentovat na venek. Problém nebude v kabelech. Problém bude v čidle teploty, které zřejmě bude mít mizernou charakteristiku, t.j. že od cca 20 - 25 stupňů začne proměřovat směrem nahoru. Pokud je motor alespoň trochu teplej, chudčí směs mu nevadí. Pokud je ale motor studenej a čidlo tvrdí že je "vlažný", neskousne to. Výměna čidla nepomůže. je to prostě jeho charakteristika. Pokud by to mělo být programem, ten by se dal lehce "Flaschnout" a bylo by to. Pokud mají ale na pendrek čila, nic s tím nenadělají.....PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.01  08:07

Panove,
    mam sice octavii, ale s tim samym motorem jako vy. A problem take. Muzu potvrdit, je se nejcasteji vyskytuje, kdyz venkovni teplota > 20'C. V zime nemam zadny problem, ale v lete je to tragedie. Pomaha oboji, pockat nekolik vterin a nebo ihned po startu zvysit otacky na 2000 po dobu cca. 2 vterin. Ted jde o to, co je setrnejsi pro motor, pro katalyzator, pro nadrz.
    V servisu me take ujistovali, ze za to muze ridici jednotka vs. splodiny, ale to se mi nezda. Nejvic me muze vytocit, kdyz mi technik rekne: "jo, pane, ne to dela na mem aute taky". To bych vrazdil.
    Osobne mam podezreni na nejake vadne cidlo teploty. Mam tam novy olej (default), nove svicky, lambda je ok. Mozna jeste zainvesuju do novych kabelu ke svickam, ale to asi nebude ono. Pokud budete mit nejake dalsi dobre tipy, jak toto vyresit, tak se rad neco noveho dozvim.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.01  05:12

« Re: Re:

to Roni: toho si nevšímej vždyť je to přece OCTAVIE
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.01  19:37

« Re:

OK OCTAVIE, ale v príspěvku z 15-06-2001 v 11:12:31 píšeš, že je dobré vyjet hned. A teď to popíráš. Možná jsem tě ale neprávně pochopil.
    Mně kdysi jeden maník v servisu radil, že je třeba po startu několik desítek vteřin počkat. A to funguje.

A jesti se ničí motor, když vyjedeš hned po staru? Nevím, ale v brožurce k autu k tomu výslovně nabádají a nemyslím si, že by výrobce psal vyložené kraviny.
  • 00 Reagovat !

foto

23.07.01  14:48

« Start

S tou vlhkostí to chápu tak, že když se ráno prudce ohřeje vzduch, tak na studené hliníkové hlavě se vlhkost nakondenzuje. Osobně ale nabývám přesvědčení, že čidlo teploty motoru dává nepřesné informace řídící jednotce. Po cca 20s se motor jakš takš vytemperuje a je to ok. Přidání plynu na 2000ot hned po natočení u mě způsobí to, že motor zdechne. Nenajde prostě volnoběh. PTD
  • 00 Reagovat !

foto

22.07.01  00:00

« Bez nadpisu

na www.volny.cz/lucasm na stránce pak sekce octavie pak obrázek 3 Tam je garáž už jen pro Passata a na pravé straně stříška pro Ocatvii !!! Můj tip nastarovat pak počkat 30 sekund a je to OK !!! 100 Funguje !!! Jet hned je hloupost mám to zjištěné ničíte motor !! LepŠÍ JE HO NECHAT ZAOLEJOVAT ! . NEŽ HNED M DÁT OTÁČKY ABY NEKLESLY
  • « 00 Reagovat !

foto

21.07.01  21:05

« Re: Opetovna vyzva

Vlhkostí to není v žádném případě. Voda nemůže kondenzovat na něčem co je teplejší než vzduch, ale právě naopak - na studeném kovu. Klasický případ na podzim, kdy je auto zrána totálně orosené, tak je start absolutně v pohodě. V zimě je vše taktéž bez problémů - aspoň zatím :-). Nejhorší to je teď v létě, tak kolem 20st.
    Nevylučuju, že druh oleje může mít určitý vliv, ale ten bude spíš jen omezený.
    Pravdu má OCTAVIE - je třeba ihned po startu přidat plyn a vyjet. Anebo po startu několik desítek vteřin počkat, až se motor přestane škubat. Pak je to v pohodě.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…