Problemy se studenym startovanim u Felicie 1.6

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• 00 Reagovat !

foto

29.05.2001  14:22

Problemy se studenym startovanim u Felicie 1.6

Prihlaste se, prosim, vsichni, kdo mate nebo jste meli problemy pri studenem startovani u Felicie 1.6 - strata otacek a nasledne zhasnuti motoru(pri naslednem startu uz vse v poradku).
    Jakym spusobem vam to opravili v servisu a jak jste byli spokojeni s vysledkem opravy? Kdo ma zajem, muzu se s nim podelit o sve strastiplne zazitky ze serie pokusu o opravu uvedene zavady.
    Miloslav Kurca
    kurcam@pobox.sk
    • 00 Reagovat !

foto

30.05.2001  11:27

« Re: Problemy se studenym startovanim u Felicie 1.6

V mem okoli jsou tri Feldy 1.6 a u vsech se tenhle problem vyskytl. U jedne to bylo vinou vadneho cidla na teplotu chladici kapaliny - pocitac myslel, ze je v provozni teplote a bylo to. U dalsi dvou to bylo vadnymi svickami - vymena za NGK a bylo vyreseno. V jednom pripade jeste k tomu bylo spinave cidlo nasavaneho vzduchu.
      • 00 Reagovat !

foto

31.05.2001  15:49

Mam novou 1,6 tku najeto cca 10.000,- a dělá mi to to samé. Studený motor, nastartuju, motor chytne a začne kašlat. Když prudčeji přidám plyn motor zdechne. Jinak při okamžitém rozjezdu ráno když stojí auto venku i teď zjatra, na jedničku při zapnuté klimatizaci (mám to asi 300m po panelce, takže za 1.) je to utrpení. Cuká to, jako kdyby to ze mě chtělo vytřást duši. Nechám to na garančku po 15.000km a bude toho víc, co jim v servise vyskládám na talíř. Zavírání kufru - zámek se nevrací a pod...PTD
        • 00 Reagovat !

foto

31.05.2001  16:43

ja nevim, ale proc ma Skoda furt neustale krom jineho motoricke problemy nejen u Felicii ?
          • 00 Reagovat !

foto

31.05.2001  20:17

« Re: Felicie 1.6

Mam také Feldu 1.6 ale narozdíl od vás jsem naštěstí problém se startováním zatím nezaznamenal. Musím však konstatovat, že jsem si všiml (chvíli jsem si na to zvykal), že u Feldy 1.6 je třeba věnovat více pozornosti jemné práci se spojkovým pedálem. V opačném a případě auto při rozjezdu poněkud vyrazí a při přeřazování vyšších rychlostních stupňů se zhoupne. Vysvětluji si to tím, že tenhle motor má už v sérii velmi slušný průběh kroutícího momentu a zátah už od nízkých otáček a tak si motor jen tak nenechá vnutit jiné otáčky v případě, že jeho okamžité otáčky převyšují otáčky, které by odpovídaly příslušnému zařazenému rychlostnímu stupni a rychlosti. Auto mám sice zatím pár měsíců, ale vcelku jsem s ním spokojený a při každé jízdě blahořečím tomu, že jsem si nekoupil 1,3. Navíc teďka mam jinou vačku a ŘJ od Motor excelu a je to skoro fantazie.
            • 00 Reagovat !

foto

31.05.2001  23:34

1.6 motor ve felici je 20 let starej model od VW,oproti 1.3 má tužší spojku,proto zabírá hned a z kraje a motor se stím ihned nevyrovná.1.3 je se spojkou sladěná líp.Jezdím už rok a půl 1.3 50Kw v kombi mám 65.000 km jsem moc spokojenej po dálnici jedu všude 160 tlačím před sebou i 1.6,občas sjedu s 1.6 má sice víc Nm ale jinak žádnej rozdíl.Při max jízdě 9.5 l
              • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.06.2001  07:51

to Alfa33: Taky mám 1.3/50 kW COMBI (ještě s LPG). Nejrychleji jsem jel 140 km/h, ale to se mně zdálo, že už to moc trápím a taky ten hluk... Kolik máš otáček, když jedeš 160 km/h? Jádenně jezdím po dálnici do práce (60 km jedním směrem) a snažím se otáčky držet v zeleném poli, tj. do 3500. Jak moc člověk huntuje motor, když dlouhodobě jezdí tak, že má otáčky mimo zelené pole?
                • 00 Reagovat !

foto

01.06.2001  09:12

Pokud máš dobrý olej, motoru nic neuděláš, když budeš jezdit do jeho maximálních konstrukčních otáček. PTD
                  • 00 Reagovat !

foto

01.06.2001  11:31

Myslim si, ze lidi kvalitni oleje podcenuji. Mel jsem Feldu 1.6, muj znamy uplne stejnou, stejny pocet km a moje mela vetsi maximalku. Pouzival jsem syntetiku Chevron 5W40. A rozhodne nemuzu souhlasit s tvrzenim ze neni vyrazny rozdil v 1.6 a 1.3. A to jsem mel jeste pneu Dunlop LeMans 185/60/13. Nebo jsem mel stesti na povedeny kousek. Az na to startovani :-))
                    • 00 Reagovat !

foto

04.06.2001  14:47

Feldu 1.6 mám přes 3 roky a problém poklesu otáček po startu se mi nepodařilo beze zbytku vyřešit dosud. Je zajímavé, že se tento jev projevuje jen v určitém rozsahu venkovních teplot. Zatímco start při teplotách pod 10stupňů
                      (a to včetně třeskutých mrazů -20 stupňů) je absolutně bez problému tak od 20 st. výš je to "hlavolam". Krátce po nahození se najenou projeví určité nepravidelnosti v chodu a neopatrné sešlápnutí pedálu má za následek, že motor chcípne. Chce to tak počkat asi 30 sekund a motor se pak už rozjede správně. Vždy, když s tím v servisu při pravidelných kontrolách něco dělali, tak se stav trochu zlepšil, ale nezmizel úplně.
                      Můj názor je ten, že tepelné čidlo anebo program v ř.j. není optimální. Třeby by pomohl tuning, ale do toho se mi už jít nechce. Vždyť stejný motor se dával (dává?) do Oktavie a tam se problém nevyskytuje.
                      Závěrem chci přesto říct, že tento motor považuji za nejlepší volbu pro Felicii. Akcelerace už od nízkých otáček je velmi dobrá, při porovnání s jedna.trojkama jsou to prakticky chcíplotiny.
                      Uvažoval jsem o pořízení Fabie, ale za "rozumnou"
                      cenu vychází jen 1.4 a to padesátka. Kdyby montovali stále tyhle 1.6 asi bych neváhal. Takhle půjdu nejspíš do něčeho jinýho než do Škodovky.
              • 00 Reagovat !

foto

04.06.2001  15:01

Alfo:
                Právě ty Nm jsou pro akceleraci moc a moc důležitý. Dosáhnout s 1.6 rychlost 150km je sranda a proto na německých dálnicích nemám při předjíždění tolik obav jako když jedu jen s 1.3.
                Projevuje se to hlavně, když potřebuješ nutně akcelerovat z 100km na nějakých 150-160km.
                Jinak 1.6 má na asi 170km omezovač.
                • 00 Reagovat !

foto

05.06.2001  18:06

Docela mě pobavilo tvrzení, že 1.3 jede skoro stejně jako 1.6. Vzhledem k tomu, že v obou provedeních jsem nějaký ten kilometr najel tak mohu porovnávat. 1.6 je proti 1.3 úplně někde jinde (ale docela jinde !!!). Příklad: udržuju 130 po D1 kopec nekopec (pohodička s lehkou nohou) za cca 7.0 l na 100. Kdybych chtěl jet takhle s 1.3(pokud bych těch 130 vůbec udržel) tak by to nebylo za míň než 8-8,5 l. Tyhle borce co to ženou z kopce co to jde a jsou rádi, že maj na tacháči 160 hladce dojedu ve stoupání a ještě s lehkou nožkou. Navíc s 1.6 lze dosáhnout 160 naprosto bez problémů a hlavně nejen z kopce.
                  • 00 Reagovat !

foto

05.06.2001  18:19

Ještě něco k max. rychlosti. Felda 1.6 má v sérii nastaven omezvač na 6000 ot. ale již při 5000 ot. přestane dávat ŘJ palivo pro 1. válec, což odpovídá zhruba rychosti 170 km/h (skutečné). Tzn. že se sériovým motorem v podstatě nelze dosáhnout vyšší rychlosti (skutečné) než cca 170 km/h. Jinak pokud by vás to zajímalo jak jezdí moje Felda tak se to dočtete v rubrice "Škoda Felicia TUNING". Maximální rychlost tam chybí a to ze dvou důvodů: 1. není pro mne podstatná, 2. změřit ji není otázka motoru, ale spíš podvozku.
                    • 00 Reagovat !

foto

06.06.2001  17:42

Mám na 1,6 najeto něco přez 10k km a začíná se trochu rozjíždět. Poznal jsem to podle toho, že při 4500ot mi to jelo na tachometru 155km a teď lehce nad 160km. Jinak aby to jelo 170km tak to chce mírně z kopce. Pokud mi někdo ukáže Feldu Combi 1,6 na rovině (Brno - Břeclav tam je rovina jak chlap) jak jede s tachometrovejma 170km, rád se podívám. Jinak mi to přijde , že felda 1,6 akceleruje do 4500 otáček na pětku příjemě, nad 4500-5000 otáček se ještě těžkopádně pohne, ale přez 5000otáček po rovině už nezrychlí. PTD
                      • 00 Reagovat !

foto

09.06.2001  16:05

No nediv se když nad 4500 ot. výkon mírně klesá a od 5000 ot. jedeš na tři válce.
                  • 00 Reagovat !

foto

06.06.2001  17:40

Pri rychlosti 130km/h jsou otacky 3500 (na petku) - v maximu krouticiho momentu. Coz znamena, ze je k dispozici nejvetsi mozna akcelerace.
                  • 00 Reagovat !

foto

09.06.2001  17:24

To PR, to bych chtel videt...:-)
                    130 udrzim v pohode, ba dokonce i 140! Zkouseno na D1 od Mirosovic stoupani k Popovicum, coz je hodne velky kopec, pokud to tam znas! Jo a to najizdim pod kopcem smerem od Benesova! S kopce bezproblemu 180!
                    • 00 Reagovat !

foto

09.06.2001  21:26

To mracek: Pozor! Já netvrdím, že to tak není!Pouze oponuji s předcházejícím příspěvkem. Sám mam Feldu 1.6 a vím jak jede (v sérii po D1 kopec nekopec na V. od 70 do cca 150 není žádný problém). Věřím Ti i to, že z kopce to udělá v pohodě tachometrových 180. Na druhou stranu je ale pravda i to, že křivka výkonu vrcholí kolem 4500 ot. a v 5000 ot. přestane ŘJ dodávat palivo pro první válec. A to je právě zhruba ve 170 km/h na V. (skutečných) t.j. dle tachometru můžeš jet klidně i 180 nebo i víc.
                      • 00 Reagovat !

foto

10.06.2001  09:29

To PR, ja mam sice chip a mam posunuty omezovac a nejvyssi vykon mam mit nekde okolo 6000 otacek, cemuz teda neverim, alespon ne na 5, protoze tam mi to prijde, ze po 5000 ot, jde vykon dolu, ale na druhou stranu, treba na 2 nebo 3, otackomer jen leti, tak nevim, jestli je mozne, aby to zasahovalo jen na 5! Na petku pri 180 to toci okolo 5500ot, coz je na hranici cerveneho pole a vic uz to proste nejde, ani z nejvyssiho kopce, ale udelat tech 180 nepotrebuju zas tak velky kopec! Kdyz jsem jel minulej rok do Brna, coz mi prijde, ze je od nas skoro porad skopce(do kopce obcas taky, ale malo), tak na trase 10 km, byla prumerna rychlost dle PP asi 172,6!
                        • 00 Reagovat !

foto

11.06.2001  13:16

To mracek: Já jsem ale psal o sériovém provedení. Pokud máš upravenou ŘJ tak tam určitě to omezení v 5000 ot. nemáš. (Jen tak mimochodem. Od koho to máš? Max. výkon v 6000 ot. je nějak moc vysoko) Já také nemám úplnou sérii, ale vačku a ŘJ od Excelu. Tam je vrchol kolem 5300 ot. což je tak akorát. Hlavně to jezdí tak pěkně, že ani zdaleka není potřeba tak vysoko točit. Max. rychlost jsem nezkoušel, protože na to Felda nemá podvozek. Nejvíc jsem jel asi 5500 ot. na V. a na tach. bylo něco mezi 180 a 190. Pak už jsem raději dal nohu z plynu (jen tak mimochodem ještě nebyl na podlaze). I motor by šel ochotně dál, ale já se mám rád a tak jsem se na to vyprd. Nemám na to abych s tím lítal jako utrženej, ale spíš kvůli lepší pružnosti.
                          • 00 Reagovat !

foto

11.06.2001  20:22

Nekde jsem videl graf z brzdy a nej. vykon byl nekde okolo 5000, na 5 to nevitocim vic jak 5500ot/min, nevim, ale prijde mi, ze okolo 5000 ten motor na 5 zacne slabnout! Ja jsem si na podvozek docela zvykl, mam sirsi kola a drziv v pohode, pokud zrovna neleje jako dnes, kdy jsem jel 80 a sotva jsem se dotkl plynu, tak se kola protocily!
                            • 00 Reagovat !

foto

13.06.2001  18:09

Ty sériový kola jsou fakt dost hrozný. Osobně se divim, že tam ve fabrice vůbec kola tohohle rozměru montovaly. Dneska už má každý prdítko 14" kola. Já zrovna nejsem obdivovatel Al disků - jsou s nimi jen starosti a nakonec Ti je někdo ukradne, takže jsem koupil pěkný plecháče 6x14" (z Golfa III.) a příští sezónu je tam dám. Akorát ještě nevím jestli mám koupit 175/60 nebo 185/60. Na Ibizu s 1.6 SR, který hmotnostně a výkonově zhruba odpovídá mé Feldě, se montují 185/60. Ty ale nejsou pro Feldu schválené tak ještě nevím. Já nepotřebuju mít na autě bačkory, ale spíš mi jde o optimální jízdní vlastnosti.
                              • 00 Reagovat !

foto

15.06.2001  14:53

PR: ve Tvem pripade jsou jedina spravna volba 175/60. Sedi daleko lip nez 185/60, ty jsou uz moc velke balony.. P.S. oboji jsem zkousel osobne... podle me ideal je 195/45R15....
                                • 00 Reagovat !

foto

17.06.2001  12:37

To vici: Tuhle tvou radu už jsem tady jednou zaznamenal. Nejsem si jist, ale myslím, že ty jsi tam měl škodovácký Borbety 5,5x14"? Tyhle plecháče VW mají ale šířku 6" (ve skutečnosti přes patky 18 cm) takže pak by to spíš vypadalo na 185/60. Zatím mám ještě dost času, takže pak se uvidí. Dík!
                                  • 00 Reagovat !

foto

18.06.2001  08:31

PR:jo ja tam mel Borbety 5,5 presne tak, ty sestipaprskace z Atlanty. Mozna radsi nez 185/60 zkus sehnat 185/50 nebo 55 a nebo treba naky 195/neco R14...
                                    • 00 Reagovat !

foto

18.06.2001  20:22

Ja mam na 13" 185/55, na 14" musis dat 185/50 nebo 175/55, jinak ti bude rychlomer ukazovat blbe!
                                      • 00 Reagovat !

foto

21.06.2001  15:59

to mracek a vici: Já na rychloměr vcelku prdím a ta odchylka by snad nebyla moc velká, nicméně i s tím kalkukuji. Mě jde o optimální jízdní vlastnosti (komfort-tvrdost) a o spotřebu. Hlavně kvůli spotřebě považuji šířku 185 za maximální o které uvažuji. Ještě se vrátím k té rychlosti na V. rychl. st. Spočítal jsem ji podle vzorce a pokud je to Felda 1.6 s převodovkou do 7/97 a sériovými koly tak pokud motor na V. točí 5500 ot. tak skutečná rychlost by měla být cca. 183 km/h. U Novějších 1.6 je to jinak, protože mají jiný převod V. rychl. st.(těžší).
                                        • 00 Reagovat !

foto

23.06.2001  21:08

Pre lepsie starty Felicie 1,6 odporucam pouzivat redsie oleje napr. 5W-40, 0W-40 alebo 5W-50. Mam s tymito olejmi len najlepsie skusenosti a motor bezi uplne bez trhania pri pridavani plynu pri studenom motore.
                                          • 00 Reagovat !

foto

27.06.2001  18:17

Pro lepší starty je vždycky řidší olej lepší. Nejde zde však o vlastní start, ten je na brnk. Jde o nepravidelné volnoběžné otáčky a o to, že po přidání plynu při nepravidelném plynu motor zhasne. Dělá mi to furt. Lehounce lepší to je když zapnu klimatizaci, nastartuju a pak jdou volnoběžné otáčky až na 1400 a projev není tak intenzivní, i když je jasně pozorovatelný.
  • 00 Reagovat !

foto

14.06.2001  11:13

ro RONI !!!!

Roni Mám 1.6 55kw OCATVII a mám ji v garáži kde je výjezd do kepce asi 10 procentní. A když startuji teď v létě na 15 ° tak mi po nastartování v pohodě nastartuje ale po 10 sekundách se trochu sníží otáčky a když velmi jemně sešlápnu plyn !! TAK MI MÍSTO OTÁČEK NAHORU JDOU DOLU TŘEBA I K 500 !!!! ROZJET JE NEMOŽNÉ BEZ TOHO ABYCH TO DRŽEL HODNĚ PŘI SPOJCE !!! NĚKDY MUSÍM POČKAT ASPOˇN 2 MINUTY !!!! Já teď jezdím každý den a tak mě to SERE JEŠTĚ SE NESTALO ABYCH SE ROZJEL V POHODĚ !!! aLE PODLE MĚ JE PROBLÉM BUˇD V LAMBA SONDĚ !!
  • 00 Reagovat !

foto

14.06.2001  11:16

Bez nadpisu

nEVÍM JAK VY ALE JÁ I KDYŽ přidám plyn prudčeji nbo málo tak to spadne trochu zaklepe motor ale zase mi to nikdy nezdechne ono se to pak zbrchá a vytočí ale rozjet se je nemožné když mám auto skoro 1400 kg . A když jsem na rovince tak se rozjedu ale když dám plyn tak to cuká v rozmezí 2500 -3000 pak víš už je to v pohodě !!! V PASSATU TDI mohu vijet okamžitě a kdekoliv.
  • 00 Reagovat !

foto

14.06.2001  11:20

Bez nadpisu

A rozdíl mezi 1.6 FELDA a OCTA je veliký mě to točí při rychlosti 180 km/h pouhých 5150 !!!! Maximálka je necelých 190 188 . a motor při otáčkách na 1 2 3 jede v pohodě do 5500 okamžitě tzv do omezovače !! 4 stupeň je nemožné dostat do omezovače i při rychlosti 160 jsem podřadil na 4 a nic bylo to kolem 5000 ale nezrychlovalo to a 5 stupeň tak ten na OCTAVII nejde nikoho neznám kdo by ho dostal do omezovače ten by musel být tak kolem 200 -210 ale musel by být supr kopec dálniční
  • 00 Reagovat !

foto

15.06.2001  11:12

Bez nadpisu

Vyřešení problému je velice jednoduché stačí když ihned po nastartovaní cca do 2 sekund sešlápnete plyn otáčky tak 2000 a hned jet celkem bez problémů ale jak nastartujete a vyčkáte třeba už 5 sekund tak pak už to bude dělat problémy .
  • 00 Reagovat !

foto

25.06.2001  11:20

Bez nadpisu

Blbost protože já mám olej 10w-40 syntetiku Castrol GTX magnetec a dělá to víc než když jsme tam měli minerál Castrol . Takže vím v čem jezávada od koupi Passatu je Octavie v garáži ale venkovní kde v létě je + 25 a v noci 10 stupnu a tyto zmeny mají vliv a pozoruji to !! Je to klimatem !! ne olejem !!!
  • 00 Reagovat !

foto

12.07.2001  09:30

Opetovna vyzva

Prosim vas, ozvete se mi na muj e-mail (kurcam@pobox.sk) vsichni, kdo jste meli nebo mate problem se studenym startem na Felde 1.6.
    Dekuji.
    • 00 Reagovat !

foto

18.07.2001  09:33

« Re: Opetovna vyzva

Mám ten problém taky. Právě jsem se vrátil z první servisní prohlídky a přejímací technik mi řekl, že je to ok, že prioritu mají emise a ne chování motoru, který cuká a tím "reguluje" emise. Obecně si ale myslím, že je to nakondenzovanou vlhkostí. V zimě je kosa, pak se prudce ráno ohřeje auto a nakondenzuje se vlhkost kolem svíček. Ty pak mizerně pálí protože proud teče částečně kolem. PTD
      • 00 Reagovat !

foto

21.07.2001  21:05

« Re: Opetovna vyzva

Vlhkostí to není v žádném případě. Voda nemůže kondenzovat na něčem co je teplejší než vzduch, ale právě naopak - na studeném kovu. Klasický případ na podzim, kdy je auto zrána totálně orosené, tak je start absolutně v pohodě. V zimě je vše taktéž bez problémů - aspoň zatím :-). Nejhorší to je teď v létě, tak kolem 20st.
        Nevylučuju, že druh oleje může mít určitý vliv, ale ten bude spíš jen omezený.
        Pravdu má OCTAVIE - je třeba ihned po startu přidat plyn a vyjet. Anebo po startu několik desítek vteřin počkat, až se motor přestane škubat. Pak je to v pohodě.
  • 00 Reagovat !

foto

22.07.2001  00:00

Bez nadpisu

na www.volny.cz/lucasm na stránce pak sekce octavie pak obrázek 3 Tam je garáž už jen pro Passata a na pravé straně stříška pro Ocatvii !!! Můj tip nastarovat pak počkat 30 sekund a je to OK !!! 100 Funguje !!! Jet hned je hloupost mám to zjištěné ničíte motor !! LepŠÍ JE HO NECHAT ZAOLEJOVAT ! . NEŽ HNED M DÁT OTÁČKY ABY NEKLESLY
    • 00 Reagovat !

foto

23.07.2001  19:37

« Re:

OK OCTAVIE, ale v príspěvku z 15-06-2001 v 11:12:31 píšeš, že je dobré vyjet hned. A teď to popíráš. Možná jsem tě ale neprávně pochopil.
      Mně kdysi jeden maník v servisu radil, že je třeba po startu několik desítek vteřin počkat. A to funguje.

A jesti se ničí motor, když vyjedeš hned po staru? Nevím, ale v brožurce k autu k tomu výslovně nabádají a nemyslím si, že by výrobce psal vyložené kraviny.
      • 00 Reagovat !

foto

24.07.2001  05:12

« Re: Re:

to Roni: toho si nevšímej vždyť je to přece OCTAVIE
  • 00 Reagovat !

foto

23.07.2001  14:48

Start

S tou vlhkostí to chápu tak, že když se ráno prudce ohřeje vzduch, tak na studené hliníkové hlavě se vlhkost nakondenzuje. Osobně ale nabývám přesvědčení, že čidlo teploty motoru dává nepřesné informace řídící jednotce. Po cca 20s se motor jakš takš vytemperuje a je to ok. Přidání plynu na 2000ot hned po natočení u mě způsobí to, že motor zdechne. Nenajde prostě volnoběh. PTD
    • 00 Reagovat !

foto

24.07.2001  08:07

« Re: Start

Panove,
      mam sice octavii, ale s tim samym motorem jako vy. A problem take. Muzu potvrdit, je se nejcasteji vyskytuje, kdyz venkovni teplota > 20'C. V zime nemam zadny problem, ale v lete je to tragedie. Pomaha oboji, pockat nekolik vterin a nebo ihned po startu zvysit otacky na 2000 po dobu cca. 2 vterin. Ted jde o to, co je setrnejsi pro motor, pro katalyzator, pro nadrz.
      V servisu me take ujistovali, ze za to muze ridici jednotka vs. splodiny, ale to se mi nezda. Nejvic me muze vytocit, kdyz mi technik rekne: "jo, pane, ne to dela na mem aute taky". To bych vrazdil.
      Osobne mam podezreni na nejake vadne cidlo teploty. Mam tam novy olej (default), nove svicky, lambda je ok. Mozna jeste zainvesuju do novych kabelu ke svickam, ale to asi nebude ono. Pokud budete mit nejake dalsi dobre tipy, jak toto vyresit, tak se rad neco noveho dozvim.
      • 00 Reagovat !

foto

24.07.2001  14:22

Moje řeč. V servise vědí prd, nebo něco vědí , ale nesmí to presentovat na venek. Problém nebude v kabelech. Problém bude v čidle teploty, které zřejmě bude mít mizernou charakteristiku, t.j. že od cca 20 - 25 stupňů začne proměřovat směrem nahoru. Pokud je motor alespoň trochu teplej, chudčí směs mu nevadí. Pokud je ale motor studenej a čidlo tvrdí že je "vlažný", neskousne to. Výměna čidla nepomůže. je to prostě jeho charakteristika. Pokud by to mělo být programem, ten by se dal lehce "Flaschnout" a bylo by to. Pokud mají ale na pendrek čila, nic s tím nenadělají.....PTD
        • 00 Reagovat !

foto

24.07.2001  15:42

Ja jsem karu nikdy do servisu s napisem Skoda nedal. Vsecko dela kamarad, ktery delal ve Skoda servisu a ted dela doma ve vlastnim. Bych mel strach ze mi tam vymeni polovicku veci, a jeste ze si zkopirujou klice. Tady v okoli uz par takovych pripadu bylo.
          • 00 Reagovat !

foto

25.07.2001  10:16

UFF, teď jsi mě dostal. Už nikdy více do autorizovaného servisu Škoda :-)
            Je to samozřejmě nesmysl. Jednak musíš chodit na garančky kvůli záruce a "záruce mobility" a jednak vzhledem k tomu že sám dělám v autorizovaném servisním středisku z jiné oblasti, tak na tuto oblast mám odlišný názor. To se týká i například originálního příslušenství Škoda. Už už jsem chtěl koupit příčníky v Hypernově, pak jsem si ale uvědomil, jaký je rozdíl mezi originálním příslušenstvím a neoriginálním příslušenstvím se kterým běžně dělám. Jasně. V ceně. Ale např u toho příčníku i v kvalitě. Musím ale přiznat, že cena 3100,- mě trochu zaskočila. Ty "universální" z hypernovy stály 1190,-. Když jsem je ale vybalil, byly to švédské THULE made for Skoda. Přesně sedly na Hagusy a na první pohled bylo vidět, že je to profi. Na Sieře jsem měl zahrádku No Name China, a tak jsem to mohl srovnat. PTD
            • 00 Reagovat !

foto

25.07.2001  12:01

No ja pravda nemam zrovna normalni Skodovku. A ti skveli a super skoleni mechanici, momochodem v naproste vetsine kluci cerstve vylezli z ucnaku by na to akorat tak cumeli s otevrenou hubou ... oni sice tak cumi asi na kazdou karu, jenze na seriovce toho aspon nemuzou tolik zku....
              • 00 Reagovat !

foto

25.07.2001  17:31

Nevím, jakou máš nenormální škodovku, ještě jsi se nepochlubil......PTD
                • 00 Reagovat !

foto

25.07.2001  19:14

ptd: [odkaz] ....
                  • 00 Reagovat !

foto

26.07.2001  08:58

Ty kola jsou OK. PTD
                    • 00 Reagovat !

foto

26.07.2001  10:34

* nekecej :o)))
                      • 00 Reagovat !

foto

27.07.2001  09:30

Bílý OZ jsem měl na Lancii. Mám k nim osobní vztah. PTD
                        • 00 Reagovat !

foto

29.07.2001  00:00

Jo ty OZka jsou super to jako jo... jen se bojim ze pokud nahodou jedno rozstrelim tak asi nebudu mit na nove....:o(( o tom ze mi je nekdo ukrade radsi nepremyslim....
                          • 00 Reagovat !

foto

30.07.2001  10:44

« OZ

Ty OZ-ty, když pustíš auto z třetího patra, to se rozsype, ale kola budou netklá. Pokuď Ti je ukradnou, je to Černý den. PTD
  • 00 Reagovat !

foto

28.07.2001  20:17

OCTAVIE -------: řešení je tak jednoduché !!!!!!!!

PÁNOVÉ !!! JAK VÍTE TAK STAČÍ 25 SEKUND POČKAT A JE TO U VŠECH AUT S 1.6 MPI POTOM V POŘÁDKU !! TAK CO ŘEŠÍTE !!!!! STOJÍ VÁM TO ZA TO ABY VÁM MONTOVALI A RÝPALI SE V autě ?? NE NE !! Přeci jenom nemáme žádný extra auto za 1 000 000kč tak oželíme drobnou a jen několik měsíců trvající záležitost !!!!! a taky bůhví co by vám tam v motoru povilili !!
  • 00 Reagovat !

foto

28.07.2001  20:19

http://www.vici.wz.cz/favo.html

[odkaz] DOVOLTE ABYCH SE ZASMÁL !!!!!!!!!!!!!!! TO JE ALE VŮL !!!!!!! VŽDYŤ TAM NENÍ ANI JEDNA FOTKA TOHO AUTA !!!!!!!!! TO SNAD NENÍ MOŽNÉ JAK JSOU LIDI ..................
    • 00 Reagovat !

foto

29.07.2001  00:00

« Re: http://www.vici.wz.cz/favo.html

Vis Marku ja nemam tatinka ktery mi cpe prachy do zadku, ja si je musim vydelat sam, a proto nemam cas a posledni dobou ani chut si pujcovat fotak a fotit moji karu uz jen proto ze bych musel umyvat a lestit a to me nebavi.... (Proc Marek? Videli jste jiste film Mandragora... presne jako Marek skonci Octavie az nasere fotra nebo az mu tatik umre... protoze takovy ..... jako je Octavie se jinak nez v Praze na hlavaku neuzivi....)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…