Nepochopení pravidla "ZIPU"

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

31.05.01  01:24

« Re: Zařazování

Tak vás bych nechtěl na silnici potkat ani jednoho. Leda fiju, až budu starej dědek v trabantu.
  • 00 Reagovat !

foto

31.05.01  00:00

« ZIP

Je to na mně tady nějaký složitý, každopádně jestliže v průběžném pruhu stojí (pomalu se posunuje) kolona a chytrák to vezme volným pruhem až na doraz a tam se začne cpát, tak mi může celej ZIP políbit *. Prostě tam takovýho vychcanýho * nepustím a ty, co ho tam pustěj jsou úplně stejný *. Kdyby ho tam nechali vyhnít, tak si to příště rozmyslí a bude klid. Howgh.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.01  23:37

Chytá mne na našem jediným průtahu amok, když dědci ve škodovkách, či frjeři v novejch kárách vehementně udržujou 5cm odstup v zácpě a auta vyjíždějící od benzínky nemaj šanci se zařadit. Včetně mne. Nikomu se zbytečně netlačím pod čumák, umím chvíli počkat, ale když už pomalu přijíždím ke konci mýho pruhu a vidím jak mi to tam někdo lajzuje jak jen může abych se mu tam "nenacpal", tak dostanu záchvat, zaparkuju mu rohem golfa před rypák a chystám se vystupovat... většinou stačí zahájit vystupovací proces, dvakrát došlo k násilí a z toho jednou došlo auto k újmě.. moje to nebylo (o: Jinak obecně jsem ten slušňák co pouští dědečky a stařenky kdekoliv a pouštím všude možně kdejakýho zoufalce... Ovšem na drzý srá... co mi přejedou v křižovatce do pruhu bez blikru jsem alergickej, ovšem toho času za nima, moc toho nezmůžu, maj mne na kufru a chraň ho pánbůh abych ho někde předjel. Sám špatně snáším dementy co mi na kufru visí,pak jim zkouším brzdy dokud to nepochopí.. (o: Asi si tu dopravní situaci moc beru (o:
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.01  13:45

no ja jsem DOST tvrdej. Ale asi 2mm pred srazkou bych uhnul :-))) jenze to uz vetsinou troubim, svitim a vynucovaci v BMW si to zatim pokazde rozmysleli :-))) A vynucovace s Trabantem bych pustil :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.01  13:13

fija: Tak to si dej majzla, to jsou asi ještě docela slušný auta, který je škoda kvůli nějakýmu vynucovači nechat ostrouhat a pobouchat. Ti cizinci zdaleka nedosahují takových kvalit bezohlednosti, jako tuzemští řidiči.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.01  11:04

Nemyslím, že by to bylo jen tím cizineckým přístupem, ale stejně , už vidím, jak by u nás všichni pouštěli třeba ukrajince :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.01  10:55

To je fakt, kdyz jedu po praze se svoji Fiestou r.v. 93 a s domazlickou znackou, tak me taky pousteji. Ale nevim, jestli to neni tim, ze se o ty svy lesteny passaty, mercedesy, audiny, a vubec mlady auta bojej, abych jim je netuknul :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.01  07:43

jo, s tim zahranicim - to je proto, ze vidi cizince a reknou si: "ten to tu nezna, pustime ho" :-))) A stejne tak myslim poustime cizince i u nas. Ale na druhe strane, voni se hlavne Rakusaci u nas chovaji na silnicich uplne jinak nez v Rakousku, tak to jim ke cti taky neslouzi.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.01  07:35

vetsinou sluzebnim Berlingem, ale nekdy i vlastni Octavii :-)) Jo, slusnaci ... malem jsem vcera dal presdrzku jednomu popelari. Nacouval si do uzke ulicky, videl, ze tam jedu a zastavil a nic. Tak jsem teda zaparkoval u kraje 100m od firmy, ze ktere jsem mel neco odnaset a ptam se ho, proc mi jako neuhnul a nepustil - a on, jakto ze my tykam. No malem ji mel ... ale tak drsny, abych mu postavil auto pred cumak a donutil ho pockat, az se z te firmy vratim, tak drsny jsem nebyl :-)) Hlavne kdyz na sebe budeme slusni a budeme si jeden druhemu vyhovovat, i kdyz bychom nemuseli :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.01  07:06

DIM, fija: Vida, slušňáci nevymřeli! Bohužel, v Čechách tahle slušnost a ohleduplnost nebude fungovat, dokud nezmizí ta pekelná čecháčkovská vychcanost a zároveň závist, že jeden momentálně přišel na vchcanější způsob jízdy, než druhej.

Ještě fija: Ty seš zároveň pěknej drsňák. Jakým autem že to neuhneš? :-)

• « 00 Reagovat !

foto

29.05.01  11:27

jsme dva, teda pokud si to nebudes vynucovat - pak neuhnu :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

29.05.01  10:42

« Zařazování

Mimochodem, zip nezip , když v civilizovaném zahraničí hodíte blinkr, tak vás nechají vklidu přejet tam, kam chcete. To u nás neudělá nikdo....teda jeden přece jen, ale sám tomu moc nepomůžu :-))
  • 00 Reagovat !

foto

28.05.01  23:04

« Narodni prichute ZIPu . . .

Mam posledni dobou moznost sledovat ruzne narodni prichute ZIPu. Na tomto miste bych mozna zminin neco, co bych nazval ZIP Svycarsky. Odhlednouc od zvlastniho zpusobu jizdy v teto zemi, silne kontrastujicim se zvyklostmi zemi okolitych, je zde na vsechno nejak vice casu. Pokud je znackou oznacen (hodne brzo) konec pruhu, zacnou se vozy radit pomalu a postupne do ZIPu, aniz by dramaticky spomalovali. Vysledek tohoto hlemizdiho posunovani je prujezd na miste ukonceni pruhu rychlosti 60+. Podobna situace v Nemecku (a o Cechach nemluvim) konci stopem, nebo tempem tak kolem 20 (kdyz to jde dobre), protoze v prubeznem pruhu musi dubnout na brzdu, aby se nesrazil s inteligentem, ktery se radi na poslednich 5 metrech, nebo tam jiz stoji a chce se zaradit. Verte nebo neverte, je to mnohem rychlejsi pro vsechny.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.01  15:23

« Re: Dochází mi trpělivost

Abysme si v tom udělali jasno: ZIP se začíná uplatňovat až tehdy, kdy je taková hustota provozu, že se v obou proudech vytvoří souvislé kolony vozů a je tedy logické, že ten, co není v průběžném pruhu si může jít klidně dát dvacet. Aby nemusel, je tady ZIP. Pokud je neprůběžnej pruh volnej, je jen otázka času, až do něj někdo vjede, jelikož nemá ani tušení - a mít ani nemůže, když tam nevidí,, proč v průběžným všichni stojí.

Lucky: To tě to tolik nasralo, že jsi na to šofér autobusu nepřišel sám, jak předjet pár aut? Já si myslím, že pokud se tento "chytrák" odhodlal, určitě se přidali i další, no a pak už se jelo podle zipu, ne? Nejelo se o nic rychleji, ani pomaleji, jenom chytrák a pár dalších se z toho vyvlíkli dřív. Byl bys asi v právu, kdybys mu "s chutí rozbil hubu a zahodil klíče od auta do Vltavy.", kdyby tohle udělal po tramvajovým ostrůvku, nebo v jiným případě, ve kterým se to nemá, ale tady bys asi nepochodil. Sorry, pokud to bylo všechno úplně jinak a já jsem to špatně pochopil...

• « 00 Reagovat !

foto

28.05.01  10:55

Podle mne by měla auta dojet v obou pruzích až k místu zúžení a tam se "gentlemansky" střídat - tak chápu pravidlo ZIPU. A ne, že někteří "haj…vé" blokují volný pruh!!!
  • 00 Reagovat !

foto Kolik80

Kolík80 28.05.01  10:36

« Bez nadpisu

Dneska jsem jel do práce autobusem (při příjezdu na Smíchov ze Strakonický je zůžen provoz do jednoho pruhu) a v průběžném pruhu už stála dlouhá kolona aut, druhý pruh byl úplně volný. Našel se, ale chyrák který přejel do druhého pruhu a jel v něm stejně pomalu jako auta v průběžném pruhu a brzdil autobusy a auta, která jela v tomto pruhu. Takovýmu * ( promiňte mi ten výraz) bych s chutí rozbil hubu a zahodil klíče od auta do Vltavy.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.05.01  16:25

Já si dovolím tvrdit, že to zatím nepochopili ani policajti ani řidiči. A navíc ta formulace je nedomyšlená, protože ten v průběžném pruhu BY MEL PUSTIT toho odvedle, ale ten si to nesmí vynucovat, protože pořád platí, že přednost má ten v tom průběžném. Mylím, že zip neurychlí průjezd zúženým místem, protože ta propustnost je zkrátka daná. Z tohoto pohledu je opravdu spravedlivější, když se všichni řadí v tom pořadí, jak přijeli. Zip by měl spíš platit na ucpaných křižovatkách, kde ti z vedlejších tam jinak můžou klidně i nocovat. O tom ale není nikde ani zmínka :-(((
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.01  21:39

a pak je kategorie těch, kteří si myslí, že zip platí i na komunikacích s pruhem pro pomalejší vozidla, která se nahoře snaží mermomocí zazipovat do souvislýho proudu aut, který si takovej driver 20 km před tím pěkně "našetřil". Zvlášť aktivní v tomto směru jsou naše profesionální paka s tahačema a šoféři autobusů.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.05.01  20:26

...a pak je jěště 4. kategorie: pochopili, ale nechávají "zazipovávat" auta na křižovatce, kde průjezdný pruh (rozumějte hlavní silnice) má krátkou zelenou a na ní těsně před křižovatkou (tedy ještě před světly) navazuje málo frekventovaná vedlejší a ty z hlavní, když mají zelenou, pouštějí ty z vedlejší...
  • 00 Reagovat !

foto

22.05.01  16:57

« Dochází mi trpělivost

Většina motoristů, si dovolím tvrdit, vůbec nepochopila pravidlo "zipu". Nepochopení se ukazuje zejména před začátky uzavírek na dálnicích. Motoristé by se dali rozdělit do tří skupin a to, kteří: 1. nepochopili a jako dřív se již daleko před uzávěrkou řadí do jednoho pruhu ??????? 2. nepochopili a bezohledně blokují volný jízdní pruh!!!!!!!!!!! 3. pochopili, ale nemohou pravidlo uplatnit, když někteří hlupáci záměrně blokují neprůběžný jízdní pruh. Výsledkem je mnohem pomalejší průjezd uzávěrkou, delší kolona a "nervy v kýblu". Začínám silně pochybovat o rozumu našich řidičů. Názorná ukázka se odehrává např. každý pátek a neděli na RK Praha-Liberec, kde Pepíci z Prahy vyrazí na/z víkendu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…