Nepochopení pravidla "ZIPU"
« Re: Jeste k predjizdeni
Možná, když mu neuhneš, donutíš ho v tom spěchu k ještě riskantnějšímu jednání, kterým se riziko nehody ještě zvýší... Spíš se zeptej sám sebe, co se ti stane když mu uhneš? Asi si odpovíš, že se zbavíš jednoho řidiče za sebou, který může potenciálně způsobit nehodu ..-.. a právě na tvém autě. Když ho máš před sebou můžeš ho lépe kontrolovat. A co se týče času? No o jedno auto se snad nic neděje. -
« Re: Jeste k predjizdeni
tomoking: On to nemyslel zle.mispul> Myslím, že bys ho pustit měl, i kdyby to byl obyčejnej spěchající magor, protože nikdy nemůžeš vědět, proč spěchá. Jestli ale kousek dál zmasakruje děti z mateřský školy na vycházce, potom musíš použít princip klíče na kola (na proražení lebky), nebo šroubováku (na vypíchnutí očí). Zvol, co ti v tu chvíli připadne vhodnější a neměj obav, jelikož jednáš v afektu. Zachráníš tak minimálně další děti na vycházce. -
« Re: Jeste k predjizdeni
Tomoking: Ženu do porodnice jsem osobně vezl před třemi roky 105kou. A určitě jsem nemusel jet rychleji než bylo v konkrétním místě povoleno. S těžce zraněným jsem (naštěstí!) ještě do nemocnice nemusel, ale pochybuju, že je to běžná , každodenní záležitost. Navíc si nemyslím, že by někdo měl tu odvahu těžce raněného soukat do vlastního auta a uhánět s ním do nemocnice v době mobilních telefonů, kdy sanitku (záchranný vrtulník) zavoláš v podstatě odkudkoliv. Navíc se tím riskuje žaloba za újmu na zdraví (porušení míchy, atd.) při neodborném nakládání do auta, které není uspůsobeno převozu nemocného (já v autě běžně nevozím lehátko). Ale možná někdo z Vás už podobnou záležitost prodělal, kdyžtak se podělte o zkušenosti. ;-) BTW: Myslíš, že je nezbytně nutné se uchylovat k takovým invektivům, jaký používáš? Ona i slušnost v jednání ukazuje na charakter člověka. Když jednáš takhle na obyčejným fóru na inetu, co asi děláš na cestě? ;-) -
Jméno: mispul
Datum: 05-06-2001 v 13:07:39
pokud neuhnes tak jsi peknek ko..t , fakt si to myslim.... vyhlaska rika rychleji jedoucim nikoliv predpisove jedoucim ... a co kdyz povezu normalnim autem zenu do porodnice nebo raneneho od nehody chytraku /co reknes ocitnes-li se sam v takove situaci/ ? -
"-- skrytý --" 15.06.01 12:34
V Koline to uz maj tak vychytany, ze vymenej pouze poskozenou, ale MUSI byt pridelana na aute a musi ji posoudit technik DI. Asi jestli je dost poskozena... Driv to slo taky jen prinyst poskozeny, sam sem jednu takhle nicil sobe a jednu brachovi. Ale do toho ramecku to uz pak nikdo nedostane... -
« Re: K dokladum:to prof
beranek: Ono by se mi to otevíralo, ale jsem připojenej bezdrátem a jak vyrostlo listí na stromech, tak mám slabej signál. Dneska mi to třeba už ani nepřenášelo poštu, takže teď jsem doma a tady to frčí jak má (560 kb/s). Už jsem to urgoval, takže mě nasměrujou na jinej vysílač. Doufám, že se tam dočtu, že to auto si budu moci alespoň nechat a nebudu ho muset zavézt výhradně do sběrnejch surovin ve kterých má majetkový podíl alespoň bratranec nějakýho poslance:-) -
« Re: K dokladum:to prof
beranek: Tak to zatím studuju, pak se mi to přestalo otevírat, ale to co jsem se zatím dočetl, je šokující! Úředník na OÚ ti bude moci trvale vyřadit vozidlo z provozu, pokud opomeneš uzavřít povinné ručení v termínu přesahujícím délku 7 dní po vypršení platnosti staré smlouvy, uložení SPZ do depozitu bude možné na dobu max. 12 měsíců, po té ti může opět odhlásit tvůj vůz a podobné další lahůdky, kdy je důvodem pro trvalé vyřazení z evidence tentokrát přesně stanovenou dobu propadlá STK!!!. Ptám se zcela odevzdaně: Jsou ty auta vůbec moje, když o tom, zda li je budu moci používat, bude rozhodovat státní úředník? -
« Re: K dokladum:to prof
Ale neboj, byl bys v tom nevinne!Protoze oni zase spatne predjizdeli, kdyz tebe, jedouciho v protismeru, ohrozili nebo omezili.Ty pripady vraceni se pres plnou jsou v poradku jen v tom pripade, kdy nedochazi k porusovani jinych ustanoveni(napr. zakaz predjizdeni dle ust. §17 odst.5 z. o provozu na pozemnich komunikacich). -
« Re: K dokladum:to prof
beranek: Díky, podívám se tam. Ještě jednou však k tomu vracení přes plnou čáru. Jedou dva magoři v Liazkách a jednomu to jede o 0,5 km/h v daném úseku rychleji. Jak to obvykle bývá, začnou závodit a serou na všechno kolem sebe, plně se věnujíce momentální soukromý Velký ceně Liazek. Troufám si říci, že tenhle závod by se na těch 5 km klidně protáhnout mohl a víš dobře, jak je to prima, když to praktikují i tam, kde opravdu v ničem není sporu. Mně se totiž už dvakrát stalo, že se na mně přes horizont takovýhle závoďáci vyhoupli. Samozřejmě tam byla vždycky plná a nepochybuju o tom, že při započetí předjíždění skutečně k žádnýmu porušení pravidel nedošlo. Nebejt mostku na pole, musel bych si asi prubnout off-road vložku pangejtem. A já blbec si myslel, že kdyby mně tam rozválcovali na kaši, tak že bych v tom byl nevinně a takhle koukám, že bych si měl dávat pořádnýho majzla, abych takovým kingům nemotal v cestě!:-)